Ako dlho môže bábo žiť s rodičmi v jednej izbe?
Ahojte mamičky alebo budúce mamičky.
Chcem Vás len opýtať na jednu vec. S priateľom sme si pred pol rokom kúpili 2izbový byt /tz. jedna spálňa - dosť veľká a obývačka spojená s kuchyňou/.
A pred 5 dňami sme zistili, že sme tehotní 🙂
No a tu sa mi natíska otázka. Bude tento byt dostatočne veľký pre dvoch ľudí a jedno bábo?
V tomto byte sme chceli ostať max. 4-5 rokov, potom by sme si chceli asi postaviť domček alebo kúpiť väčší byt.
Tz. že by sme tu boli kým by bábo nemalo 2,5-3 roky. Môže s nami žiť bábo do toho veku v jednej izbe? Uff, dosť ma trápi táto otázka nakoľko nad ničím iným neviem posledné dni uvažovať..
nasa ma sice postielku, ale stale spi s nami. Mam ju pri sebe v postielke 🙂 . Najhorsie to je s jej vecickami, uz teraz ma 4 policky...
Poznám ľudí, ktorí žijú v dvojizbovom byte a majú deti dve 😉
neboj, nebude to take strasne ako sa ti teraz zda. len budes mat vsade hracky. 🙂
Ahoj aj my byvame v 2izb. byte a mala ma sice svoju postel ale vacsinu spi s nami...lebo ked aj zaspi vo svojej tak zhruba o polnoci sa presunie k nam....teraz riesime vacsi byt ci dom no aj tak ked ho budeme mat stavim sa ze vsetci budeme nasackovany v spalni 😀
vôbec o nevadí ak bude s vami v spálni, je úplne bežné že niektorí rodičia aj vo väčších bytoch nechávajú si pri sebe deťúrence do 3 rokov (napr. moja švagriná) a pri tom detská izba bola voľná. A potom chcete kúpiť väčší byt, nemal by to byť problém. Dokonca manželov priateľ žijú vo väčšom 2-izbovom byte s 2 deťmi ( 5 a 9 ročné), oni majú z bývalej spálne spravenú detskú izbu a ich rodičia spávajú v obývačke. Je to o zvyku, život po narodení bábätka sa ti určite zmení a budeš ho chcieť mať aj tak stále pri sebe aj keď bude už trošku väčšie 🙂 Určite sa toho nebojte 🙂
mi mame dvojizbak a v pohode to zatial zvladame :D
my sme na tom bytovo uuuplen rovnako a do 3r si nemyslim ze by mi 3 izba nevyhnutne chybala, takze tiez neriesime 😀
kamarátka má dve deti v dvojizbáku, oni sú v obývačke a deti majú svoju izbu, ale kludne môže byť bábo s vami v jednej izbe...
my sme tiez v 2izbaku a cakame tretie 😅 planovali sme to riesit tak o rok, kedy by som isla naspat do prace ale priplietlo sa do toho 3.dieta 🙂 muz ale prerobil byt, tiez sme mali spojenu velku obyvacku s kuchynou, z polky kuchyne sme urobili malicku izbicku a teraz mame obyvacku s kuchynskym kutom...z byvalej velkej spalne je detska izba, kde su moje dievcata, my sme v malej spalnicke a dufam, ze tam vtrepem aj detsku postielku....
a vela ludi to riesi ako pisala lucia vyssie, deti v spalni a rodicia spavaju v obyvacke
náš syn má vlastnu izbu,no ešte predsa spi u nás v spálni.Máme prenho objednany novi "velky"paplonik 🙂 ,tak sme sa dohodli-ked pride paplonik,už bude spinkat vo svojej izbe vo velkom posteli (na začiatku aj ja snim 🙂 ).Podla mna aj u vás to bude dobré,ked sa budete sťahovať do rod.domčeku alebo do väčšieho bytu,aspoň dieťatko možete nahovoriť že tam má vlastnu izbu,a už bude spinkať tam 😉 .Moja dcéra mala 5,5 roka ked sme sa sťahovali do domu,a tam mala aj pripravenu izbu (dovtedy spával s nami),a odvtedy pekne sama vo svojej izbičke 🙂 .
mi mame veliky 1izbak nastastie velmi dobre rieseny mala ma svoj detcky kutik postielku,ohradku na hranie +velky priestor na hranie takze nestresuj tiez sa chystame do vätcieho ked bude mat mala cca 3r.niektory ziju v 1izbe aj s 2demi napr.moja kamoska 4osoby v 1 izbe.tej najvätcej v klasickom panelakovom dome 😖
ahoj 🙂 my máme tiež dvojizbový byt a sme už pomaly tretí rok traja a v pohode,malá má svoj detský kútik aj postel v spálni,a dalej normálka obyvka s kuchynou,nemusíš sa obávat,pre troch to úplne stačí,podla mna aj pre viacerých,ved dobrých ludí a hlavne detí sa všade vela zmestí 😀 ja som si teda z toho hlavu nerobila,nemaj obavy a pekné tehulkovanie prajem 🙂
😀 my sm v spalni nasačkovaný všetci štyria 😀 Mladši sa v noci budi...takže tenm je s nami automaticky a straší mava dost zlé sny...takže spíme ako sardinky 😀 ale sme spolu a spokojní
my sme na tom podobne, s nasim babatkom sme presne v takom byte ako pises. Predtym ako som naozaj vnutorne citila ze chcem babo, som to riesila, ze babo bude az ked budeme vo vacsom. Potom sa to u mna zlomilo a zacali sme snazilkovat. V tom momente som ten byt uz nevnimala ako prekazku. Teraz mam nazor, ze dieta NAOZAJ potrebuje izbu az ked ide do skoly. Planujeme este deticky a este s tym druhym v poradi pobudneme v tomto bytiku. Nevidim v tom momentalne problem. Hovorim, ze si tu zijeme krasne spolu na hromadke. Vyhoda je, ze mas minimum upratovania 😀 . Za ten cas co na stahovanie mame, si dalsie byvanie najdeme bez kompromisov (viac menej) lebo aj financne na tom budeme lepsie (pravdepodobne).
my sme takto bývali dokým mal malý 8 mes......do takého roku si to predstavit viem, ak by bolo nutné aj do škôlkarskeho veku ale potom je to už ťažšie, dieťa potrebuje svoj priestor a podobne.....
my mame trojizbak, ale aj tak vacsinou casu zijeme len v obyvke a spalni, takze v pohodeeeeeeeeeeeee🙂)syn aj tak vacsinu svojho casu chce byt s nami, takze sa hra v obyvke na zemi🙂
toto vobec neries.mate dvojizbak,vsak to je super.my mame trojizbak,doma 21mesacneho syna a tretiu izbu pouzivame ako sklad a susiaren 😀.takze v najvacsej pohode vam bude aj dvojka stacit.ja som do 3 rokov vyrastala v jednoizbaku 29m stvorcovych a tu som 🙂 bud rada,ze mate svoju strechu nad hlavou.vsak kolko je mladych,co so svokrovcami zit musia a s dietatkom sa tlacia v jednej izbe.spalen mate na spanie a cez den sa vyzabavate v obvacke a kuchyni.ja v tom vobec problem nevidim 🙂
Ahoj. my sme po svadbe bývali u našich, konečne sme našetrili na byt - kúpili sme 4 izbák.. starší malý tam spával od 3 mesiaco sam... potom sme byt predali a zostali sme u našich, lebo sme medzi tým kupili a rekonštruovali nový domček... a teraz máme v tom domčeku 2 izbový byt a spíme všetci 4 v spálni... a vydržíme kým sa zase za pár rokov dorobí podkrovie... myslím že dieťa kludne kým ide do školy môže spať v spálni.. potom je otázka z učením kedy potrebuje svoj priestor.. takže máš čas 6 rokov riešiť.... držte sa pa
my sme asi pol roka zili v dvojizbaku. Ja som mala devat a segra pat :D ako docasne riesenie sa to da, ved aj tak v takomto veku bude babo skoro stale pri vas.
pohodááááá 😉
my sme mali dvojizbak..pri jednom dieťatku pohoda..pri dvoch sme už prešli do väčšieho
v pohode my mame 5 izbovy dom a z toho vyuzijeme len spalnu a obyvacku...detska izba sluzi len na odkladanie hraciek ,cely den sme v kuchyni a obyvacke a spime v spalne[cela familia]
@lubjatqo ahojky, my máme dcérku a ešte aj psa a máme dvojizbák, malá má 19mesiacov, je to v pohode 😉
mm sesternica majú 7ročného syna a sťahovali sa z dvojizbáku pred 3/4 rokom, keď vedeli, že čakajú druhé dieťatko
ja si myslim ze v pohode my ked sme zacinali tak sme byvali u svokrovcov a mali sme jednu izbu kde sme boli ja s manzelom a v postielke maly syn a stacilo nam to v pohode teraz sme uz vo vacsom byte ale sme uz tu siesti
@lubjatqo ja si myslim, zatial staci, mozte byt radi, ze je ten byt aspon vas, my byvame v dvojizbovom, no v najme, mame spalen, obyvacku a kuchyna je tiez ako samostatna miestnost, ale uplne v pohode sa sem ,,zmestime" myslim, ze keby mal nas maly vlastnu izbu, tak by nebola velmi vyuzita, cely den je so mnou v obyvacke, ma tu svoje hracky, a spinka s nami v spalni, nemyslim, ze by bol v najblizsich rokoch nejaky problem. a okrem mensich nakladov na byt, ma dvojizbak aj tu vyhodu, ze nemusis tolko upratovat 😀 moja kamoska byva s dvomi detmi v dvojizbaku a ma este mensiu rozlohu nez nas,a zmestia sa tam, teda by som na tvojom mieste momentalne nechala bytove otazky tak, ved ten byt vam urcite bude stacit a vychutnavaj si tehulovanie 🙂 strasne rychlo ti to ujde 🙂
my zasa z fin. dôvodou budeme mať 2i. byt, a máme už jedno babo, ešte by som chcela dalsie, tak podobná dilema 🙂0000
Niekedy az do dospelosti... 😒
Ja i manžel sme žili v dvoizbových bytoch celý život a sme živí, zdraví, vysokoškolsky vzdelaní.
Kúpili sme si dvojizbový byt a čakáme druhé dieťa. Väčší byt rozhodne nebudeme kupovať. Je to otázka zvyky, ale fakt v ňom dieťa(deti) môže krásne žiť až do dospelosti.

my mame trojizbak no zijeme v dvoch izbach a zrejme tak budeme do cca 3 rokov, kedze stale kojim a OLiv s nami hajinka, kedze takto nam to vyhovuje... takze zatial dvojka staci...