Ako liečiť suchý, dráždivý kašeľ u deti?
Pani doktorka , prosim poradte. Syn uz tyzden ma suchy drazdivy kasel. . Cez den vôbec nekasle, az v noci , okolo polnoci zacne kaslat, mam pocit ako keby chcel udusit. Zachvat trva niekedy aj hodinu. Lekar nam predpisal sirup Trifed, kt. vôbec nezabral, teraz mame sirup Promethazin 5, uzivame uz 3 den, no nemam pocit, ze to zabera. Na hrudnik mu davam obklad z masticky Vaporub a varim mu caj zo slezu. Za kazdu Vasu radu budem vdacna. Dakujem
Prírodné produkty bez vedľajších účinkov používame pri vnúčatkách už roky. Vynikajúce výsledky.Cesnak s tymiánom v kapsulke,krémikom potierame hrdielko a pĺúcka.Názvy tu písať nebudem,môžete napísať na meil,aj niečo viac o nich Vám prepošlem,ak budete mať záujem.Ako prevenciu treba aj detské vitamíny hlavne na jar a jeseň.Nie syntetiká, veď nás už pohlcujú pomaly vo všetkom sú......
@aaalena ja mam super skusenost s bylinkami, ale s tymi ktore si clovek nazbiera sam. rozdiel v kvalite je neporovnatelny s tymi co predavaju v lekarni kolkokrat aj v cajovni. mam to odfotene tu v blogu na Mk.su bylinky priamo na suchy kasel. ja chodim s detmi uz len na prevent.prehliadky maju 4 a 5 r a ATB este nemali...ja na bylinky nedam dopustit.
Veď aj ja užívam len bylinky,až na to,že sa pestujú nie v prostredí, ktoré je zamorené,ale v čistom, v panenskej pôde a prírode.Ale dám Ti za pravdu.Lebo je rozdiel kde sa zbierajú,kde rastú, ako sušia a pod.Keď je IS v pohode, aj tie naše urobia možno službu.Ale je to v účinkoch neporovnateľné......
moje deti tiez nejako kaslali - suchy kasel dost neprijemny. Bola som v lekarni nakupila sirupy a kadejake veci nic nezabralo nechala som tam cca. 50e. Bola som z toho znechutena a potom som objavila tinktury Herba Vitalis. Odporucili mi Prieduskovu zmes, Divozel a Echinaceu - cista priroda bez vedlajsich ucinkov. Tak som to chlapcom hned naordinovala 3-4x15 kvapiek popripade som im kvapla polovicnu davku ked dostali zachvat kaslu asi po 2 dnoch uz mali hruby, vykasliavaci kasel. Nedam na ne dopustit a som stastna, ze som objavila tieto uzasne tinkturky. Kupujem ich na www.teamarket.sk, je to super obchod posielaju hned na druhy den 😉
jasné, dithiaden utlmuje....to je čudné,bibistec.Nebola hyperaktívna od niečoho iného?
@silvid dobry vecer. Prosim Vas tie bylinky na suchy drazdivy kasel. Ake su to? Srdecne dakujem.
@jankalianka na suchy kasel je najlepsia veronika lekarska alebo zmes podbel plucnik prvosienka skorocel veronika...to je vyslovene na suchy kasel. Na kasel celkovo je podbel, skorocel, prvosienka,materina duska
skúste tymiánový čaj spraviť...zaliať lyžičku tymiánu a nechať vylúhovať...
prípadne cibuľový sirup z plátkov cibule, citrónu poprelievané medom...dať na radiátor, ingrediencie pustia šťavu.
Holky, najlepsi recept na kasel je cibulovy sirup. Zabera okamzite....nakrajajte na kocky dve stredne cibule a zasypte 4 polievkovymi lyzicami praskoveho cukru , nechajte hodinku dve postat a sirup je na svete....dospelym sa davaju 3x2 polievkove lyzice, tak detom by som dala jednu.....mam to odskusane na vlastnej kozi...je to super recept.
Ak by mal niektto zaujem o sirup Promethazin, mam neotvorene balenie

@eva2809 dakujem...ano dr nam predpisala tie sirupy prometazin aj solmucol..ale mam pocit, ze nezaberaju...vetrame dostatocne...tie kvapky stoptusin moze aj moja, ma 1,8 roka?