icon

Ako liečiť suchý, dráždivý kašeľ u deti?

bubet
7. nov 2011

Pani doktorka , prosim poradte. Syn uz tyzden ma suchy drazdivy kasel. . Cez den vôbec nekasle, az v noci , okolo polnoci zacne kaslat, mam pocit ako keby chcel udusit. Zachvat trva niekedy aj hodinu. Lekar nam predpisal sirup Trifed, kt. vôbec nezabral, teraz mame sirup Promethazin 5, uzivame uz 3 den, no nemam pocit, ze to zabera. Na hrudnik mu davam obklad z masticky Vaporub a varim mu caj zo slezu. Za kazdu Vasu radu budem vdacna. Dakujem

bambola82
31. jan 2016

@eva2809 dakujem...ano dr nam predpisala tie sirupy prometazin aj solmucol..ale mam pocit, ze nezaberaju...vetrame dostatocne...tie kvapky stoptusin moze aj moja, ma 1,8 roka?

eva2809
31. jan 2016

@bambola82 no ani nam nezabral ten fenistil,co nam predpisal..treba skusit nieco ine,ked nezabera..urcite twn kalcium..ten je dobry a stoptusin je uz aj pre male deticky...tam je davkovanie podla kg

eva2809
31. jan 2016

@bambola82 ale si pisala,ze mas fenistil...mozno pre vas by bol dobry,ze by zabral...

bambola82
31. jan 2016

@eva2809 este teraz vecer som jej dala tu kombinaciu prometazin+solmucol...a ked jej to neprejde, tak od zajtra vyskusam fenistil...mozem davat ku fenistilu aj calcium?...ci sa poradim asi v lekarni...

katrin21
31. jan 2016

@bambola82 sprav jej cibulovy siru - cibula pokrajana,zalej na noc lyzickou medu a do rana pusti stavu , davaj kazdu hodinu 1 lyzicku a zarabaj dalsiu davku... lebo sa minie. fakt to pomaha,
k posteli daj tiez rozkrojenu cibulu...
a pred spanim DITHIADEN, je lepsi ako Fenistil

eva2809
1. feb 2016

@bambola82 nam dal kombinaciu fenistil a kalcium,cize urcite sa moze.drzim palce,nech Vam to zaberie

bambola82
1. feb 2016

@eva2809 taaak vecer ,co zaspala ani raz nezakaslala, do rana bolo ticho, som rada, ale uvidime tuto noc...ale ak bude dalej kaslat, tak vyskusam kalcium

bambola82
1. feb 2016

@katrin21 dakujem...vyskusam...inac manzel cital na nete, ze je aj dobre ked sa dava do cajiku taky kusocek borsucej maste...aby sa tie oka urobili v caji...a este natierat na hrud...lenze nasa si to dava dole

prirodka
14. mar 2016

Prírodné produkty bez vedľajších účinkov používame pri vnúčatkách už roky. Vynikajúce výsledky.Cesnak s tymiánom v kapsulke,krémikom potierame hrdielko a pĺúcka.Názvy tu písať nebudem,môžete napísať na meil,aj niečo viac o nich Vám prepošlem,ak budete mať záujem.Ako prevenciu treba aj detské vitamíny hlavne na jar a jeseň.Nie syntetiká, veď nás už pohlcujú pomaly vo všetkom sú......

aaalena
1. apr 2016

@prirodka poprosim nejake info do IP. Dakujem

silvid
1. apr 2016

@aaalena ja mam super skusenost s bylinkami, ale s tymi ktore si clovek nazbiera sam. rozdiel v kvalite je neporovnatelny s tymi co predavaju v lekarni kolkokrat aj v cajovni. mam to odfotene tu v blogu na Mk.su bylinky priamo na suchy kasel. ja chodim s detmi uz len na prevent.prehliadky maju 4 a 5 r a ATB este nemali...ja na bylinky nedam dopustit.

prirodka
1. apr 2016

Veď aj ja užívam len bylinky,až na to,že sa pestujú nie v prostredí, ktoré je zamorené,ale v čistom, v panenskej pôde a prírode.Ale dám Ti za pravdu.Lebo je rozdiel kde sa zbierajú,kde rastú, ako sušia a pod.Keď je IS v pohode, aj tie naše urobia možno službu.Ale je to v účinkoch neporovnateľné......

jaruscek
11. apr 2016

@lela1 súhlasím,je to nebezpečný liek,doma sme traja astmatici v liecbe, ventolin je záchranný liek v príde záchvatu stiahnutia priedušiek alebo ich uzavretia

jaruscek
11. apr 2016

@lela1 súhlasím,je to nebezpečný liek,doma sme traja astmatici v liecbe, ventolin je záchranný liek v príde záchvatu stiahnutia priedušiek alebo ich uzavretia

milamil
13. apr 2016
Používateľ milamil je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milamil.

moje deti tiez nejako kaslali - suchy kasel dost neprijemny. Bola som v lekarni nakupila sirupy a kadejake veci nic nezabralo nechala som tam cca. 50e. Bola som z toho znechutena a potom som objavila tinktury Herba Vitalis. Odporucili mi Prieduskovu zmes, Divozel a Echinaceu - cista priroda bez vedlajsich ucinkov. Tak som to chlapcom hned naordinovala 3-4x15 kvapiek popripade som im kvapla polovicnu davku ked dostali zachvat kaslu asi po 2 dnoch uz mali hruby, vykasliavaci kasel. Nedam na ne dopustit a som stastna, ze som objavila tieto uzasne tinkturky. Kupujem ich na www.teamarket.sk, je to super obchod posielaju hned na druhy den 😉

bibistec
21. máj 2016

@luy čože?

bibistec
21. máj 2016

@katrin21 dithiaden nie je vhodny pre kazdeho, mne bola dcerka po nom hypaeraktivna lekarka povedala ze jej ho uz nesmiem nikdy dat

katrin21
21. máj 2016

@bibistec hyperaktivna?? to je zvlastne, lebo on prave oťapuje... ani soferovat sa nema po nom.. zvlastne.. to ste potom skor vynimka 🙂

prirodka
22. máj 2016

jasné, dithiaden utlmuje....to je čudné,bibistec.Nebola hyperaktívna od niečoho iného?

bibistec
23. máj 2016

@katrin21 presne z dithiadenu, lekárka povedala že niektorí ľudia práve takto reagujú na dithiaden

jankalianka
14. jún 2016

@silvid dobry vecer. Prosim Vas tie bylinky na suchy drazdivy kasel. Ake su to? Srdecne dakujem.

silvid
14. jún 2016

@jankalianka na suchy kasel je najlepsia veronika lekarska alebo zmes podbel plucnik prvosienka skorocel veronika...to je vyslovene na suchy kasel. Na kasel celkovo je podbel, skorocel, prvosienka,materina duska

lili007
14. dec 2016

skúste tymiánový čaj spraviť...zaliať lyžičku tymiánu a nechať vylúhovať...
prípadne cibuľový sirup z plátkov cibule, citrónu poprelievané medom...dať na radiátor, ingrediencie pustia šťavu.

exeo
22. jan 2017

@lela1 nam tiez doktorka predpisala ventolin aj dcere aj synovi ale nejak nepomaha som zufala beru antibiotika a stopkasel sirup a nic co mam robyt

lela1
23. jan 2017

@exeo Ventolin sirup alebo inhalator?na suchý kašel: skorocelový čaj,ak mate inhalater, inhalovať ambrobene alebo vincentku, veľmi pomáhajú olejové zábaly, antibiotiká vačšinou zaberajú až na 2, 3, deň.prajeme skoré uzdravenie

bubu62
12. feb 2017

@marcuso odkial mate to kolostrum?

lucciiaa
12. feb 2017

@prirodka ahoj prosim o bližšie info mala ma stale suché kašle

danarici
18. feb 2017

Holky, najlepsi recept na kasel je cibulovy sirup. Zabera okamzite....nakrajajte na kocky dve stredne cibule a zasypte 4 polievkovymi lyzicami praskoveho cukru , nechajte hodinku dve postat a sirup je na svete....dospelym sa davaju 3x2 polievkove lyzice, tak detom by som dala jednu.....mam to odskusane na vlastnej kozi...je to super recept.

cubalucia
8. máj 2017

Ak by mal niektto zaujem o sirup Promethazin, mam neotvorene balenie

prirodka
8. máj 2017

@lucciiaa napíš mi do IP.