Ako pomôcť dieťaťu pri zápche a bolestivom vyprázdňovaní?
Maminy, viete mi prosím poradiť, čo vám pomohlo, aby sa vám dieťa vykakalo? Naše dieťa má rok aj 4 mesiace a každý deň by chcela kakať s tým,že vždy je stolica tvrdá a plače, až je celá červená a spotená. Keď vidím, že to na ňu ide, tak ma až brucho bolí. Niečo, čo zmakčí stolicu a hlavne, čo jej možem dať každý deň. Pije mliečko, jogurty, ovocie a každý deň má polievku…
@anonym_autor macrobalans-prasok-na-peroralny-roztok-na-zapchu-pre-deti-20x6g
Toto mi odporučila dr pre dieta. Vtedy mala 10 mesiacov...má uz rok a stale jej to cca raz dva krát do tyzdna dam.je to nenavykove. Piše sa tam od 2 rokov ale nemam sa báť. Uz to 2 mesiace davam a mam pocit ze lepšie.. prisposobim davku ze dam len pol sačku do vody a celý deň to pije.
Sirupy na zmäkčenie nepomohli...dokonca ani čipok 🤣
Treba zobrať krv na celiakiu v prvom rade...
Potom maš laktulozu, to pomahalo. Keď bol syn väčši, taky, že už vnimal realitu, tak sme mu davali čipky. Zo začiatku strašne ryčal, ale potom sme to začali volať, že "letí raketa", tak už ho to celkom aj bavilo.
@anonym_autor v lekarni dostaneš sirup na zmäkčenie stolice
Ale piradila by som sa s pediatrickou či sa nejedna o nejaké intolerancie ak má takú tvrdú stolicu
@anonym_b0124d ďakujem, pediatričke som to viac krát spomínala a odporučila mi len forlax, ale to mi nechce piť a že sa to casom zmeni
@anonym_autor macrobalans-prasok-na-peroralny-roztok-na-zapchu-pre-deti-20x6g
Toto mi odporučila dr pre dieta. Vtedy mala 10 mesiacov...má uz rok a stale jej to cca raz dva krát do tyzdna dam.je to nenavykove. Piše sa tam od 2 rokov ale nemam sa báť. Uz to 2 mesiace davam a mam pocit ze lepšie.. prisposobim davku ze dam len pol sačku do vody a celý deň to pije.
Sirupy na zmäkčenie nepomohli...dokonca ani čipok 🤣
@monicazbb super, dakujem. Kupim a vyskúšam🙂 a je to bez chuti?
Treba zobrať krv na celiakiu v prvom rade...
Potom maš laktulozu, to pomahalo. Keď bol syn väčši, taky, že už vnimal realitu, tak sme mu davali čipky. Zo začiatku strašne ryčal, ale potom sme to začali volať, že "letí raketa", tak už ho to celkom aj bavilo.
@thirstymonk skusim keď tak sa spytat ešte na odber krvi, ale naposledy mi pediatricka tvrdila, že netreba, že chlapci to tak niektorí majú :(
@anonym_autor za mna gastroenterolog, totiz mozu but za tym vacsie problemy. Mala som to ako dieta a mam chronicku dyspepsiu a IBS. Cize aj ked sa da take ako microlaxx tuby, ale ked je to stale, tak za tym nieco bude
@thirstymonk skusim keď tak sa spytat ešte na odber krvi, ale naposledy mi pediatricka tvrdila, že netreba, že chlapci to tak niektorí majú :(
@anonym_autor skúste teplý harmančekový čaj a probiotika.
U nás fungovali ovsené vločky namočené do vody plus nastrúhaná hruška do toho. Každý deň a každý deň pekne kakal. Potom začal odmietať, začali problémy. Tiež dávame Forlax. No značne nám pomáhajú probiotiká od Genericy Biolac Baby. Najprv sme začali dávať k atb, čo svojho času užíval, a v lekárni mali len tieto probiotiká. Potom som zistila, že časy medzi stolicami sa pomaly, ale iste skracujú a aj pocit pri vyprázdňovaní sa zlepšil. V dobrom období (keď aj lepšie je a pije) kaká pekne každý deň a bez bolesti, samozrejme.
Vláknina, probiotika, kyslo mliečne vyrobky, acidko a podobne. Veľa ovocných stiav. Mozno ubrať mlieko? U nas este ovsené vločky, sušené slivky,... teplykupel, harmanček, plávanie, pohyb... mensi mal strašne problémy, nervy veľké sme mali z toho... našťastie bez lekárskych zásahov. On nechcel ovocie a pod, pomahalo aspon to acidko a vlicky ovsene, tie ranajkuje doteraz. V podstate Z toho až vyrástol.... ked zacalpestrejsiejest, upravilo sa to.
@monicazbb super, dakujem. Kupim a vyskúšam🙂 a je to bez chuti?
@anonym_autor ano, je bez chuti.
Ešte ako baby pišu aj harmančekovy čaj pomahak, len ho nechcela piť a potom mala malo pitneho režimu cez deň...tak radsej vodu. Aj probiotiká dávam kazdy deň, nema to veľmi efekt ale tie davam pre istotu 😄
@anonym_autor ano, je bez chuti.
Ešte ako baby pišu aj harmančekovy čaj pomahak, len ho nechcela piť a potom mala malo pitneho režimu cez deň...tak radsej vodu. Aj probiotiká dávam kazdy deň, nema to veľmi efekt ale tie davam pre istotu 😄
@monicazbb probiotika aj ja, ale ziadna zmena. Dakujem, verim, že nám to pomoze🙂
Vláknina, probiotika, kyslo mliečne vyrobky, acidko a podobne. Veľa ovocných stiav. Mozno ubrať mlieko? U nas este ovsené vločky, sušené slivky,... teplykupel, harmanček, plávanie, pohyb... mensi mal strašne problémy, nervy veľké sme mali z toho... našťastie bez lekárskych zásahov. On nechcel ovocie a pod, pomahalo aspon to acidko a vlicky ovsene, tie ranajkuje doteraz. V podstate Z toho až vyrástol.... ked zacalpestrejsiejest, upravilo sa to.
@ukulela skusim ešte vločky. A viete mi v skratke napisat ako mu vločky pripravujete? Dakujem
U nás fungovali ovsené vločky namočené do vody plus nastrúhaná hruška do toho. Každý deň a každý deň pekne kakal. Potom začal odmietať, začali problémy. Tiež dávame Forlax. No značne nám pomáhajú probiotiká od Genericy Biolac Baby. Najprv sme začali dávať k atb, čo svojho času užíval, a v lekárni mali len tieto probiotiká. Potom som zistila, že časy medzi stolicami sa pomaly, ale iste skracujú a aj pocit pri vyprázdňovaní sa zlepšil. V dobrom období (keď aj lepšie je a pije) kaká pekne každý deň a bez bolesti, samozrejme.
@anonym_1540fb a aké vločky ste prosím kupovali? Dakujem
@anonym_1540fb a aké vločky ste prosím kupovali? Dakujem
@anonym_autor Väčšinou z dm-ky Dm-bio Ovsené vločky jemné, ale asi je to jedno. Za mňa je dobré namočiť ich na chvíľu do trochy vody, nech nasiaknu a zjemnia sa a aj tá tekutina je vylučovaniu prospešná.
U nás pomohol kamilkovy caj na radu doktorky. Jedno umele mlieko denne som jej zarobila do kamilkoveho caju miesto vody a od vtedy mi kakala kazdy den ako hodinky.
@anonym_autor kup v dmku beba fibre prasok, pridaj slivkovu stavu, acidofíne mlieko vela vela vody
Idealne aj kiwi napr tiez
U nás pomohol kamilkovy caj na radu doktorky. Jedno umele mlieko denne som jej zarobila do kamilkoveho caju miesto vody a od vtedy mi kakala kazdy den ako hodinky.
@luciaruz dakujem skusim aj to
@anonym_autor kup v dmku beba fibre prasok, pridaj slivkovu stavu, acidofíne mlieko vela vela vody
Idealne aj kiwi napr tiez
@anonym_4c2d7a dakujem
Lactuloza syrup,vlaknina syrup z Dr.Max .Je to vlaknina z sliviek a kiwi.A ak nevie vytlačiť lebo má tvrdé a už ide von nedám dopustiť na Easylax alebo Laxík.Je to olejcek v plastových ampulkach niečo na štýl rektalnej rúrky ale toto premaze zadoček
@ukulela skusim ešte vločky. A viete mi v skratke napisat ako mu vločky pripravujete? Dakujem
@anonym_autor ked boli mali, tak som vlocky uvarila/rozvarila /sparila a vmiesala do jogurtu napr. Alebo rozvarila s jablkom, hruskou, alebo pomiesala s vyzivou.
teraz vlocky jedia najcastejsie sparene v mlieku s hrozienkami. plus trocha horkej cokolady napr na ochutenie, alebo ovocie, susene slivky, brusnice a tak. ale teda obycajne klasicke ovsene vlocky (vyberove). Nic ine rano nechcu, maju ich v pracovne dni, ked sme doma, tak sa snazim na ranajky nieco ine im dat, ale casto chcu len tie vlocky ...

@anonym_autor v lekarni dostaneš sirup na zmäkčenie stolice
Ale piradila by som sa s pediatrickou či sa nejedna o nejaké intolerancie ak má takú tvrdú stolicu