Ako reagujete na pripomienky lekárov?
Syn bude mať v máji 15 a dnes sme boli na prevencii. Preto , že sedí pri mobile sme od lekárky počuli asi 5x, pritom syn aktívne športuje, to znamená tréningy, zápasy škola a málo času na mobil, čo sme pani doktorke pripomenuli nakoniec stále zostala pri mobile😀 (na chrbticu si máme aj tak iba vyhľadať fyzioterapeuta)
Ďalší kameň úrazu bola váha má 178 cm 57 kg tak to bol asi 5 minutový monológ ako sa má športovec stravovať. Bolo to pre mňa podnetné, len mohla s tým počkať po vyšetrení keď by už bol syn oblečený a nie keď stál bosý na podlahe???
Na záver sme dostali upozornenie na hygienu (čo čakala keď bol normálne 5 hodín v škole?)
Neviem či pani doktorka nemala svoj deň, lebo vždy sme boli spokojný s jej prístupom!
@huxy ak ide dospele na preventívnu k urológovi aj dieťa môže ísť na detskú urológiu tak isto ako dievčatá sa nerozťahuju pri všeobecnom ale pri probléme na detskej gynekologii. Bodka z mojej strany. Naš detský lekár toto od určitého veku nerieši.
@anonym_90ba2d
dospelý má nárok na preventívnu u urológa od 40.r
vie si tvoje dieťa samovyšetrovať semenníky?
poučila si ho o tom? matka?
@anonym_90ba2d
@mondolina a otca nemá ? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ myslim že by stačilo. Nech si kazdy robi čo chce .
@anonym_ba8ada reakcie má prehnané, akoby doktori len po tom.túžili či čo 🤦♀️
@huxy Pytam sa manzela a povedal mi, ze v ramci preventivok mu ako pubertakovi detska vseobecna semenniky vysetrovala, ze potom o tom s chalanmi radi podebatovali, takze info priamo od zdroja. Predpokladam teda, ze je to tak aj teraz.
@anonym_90ba2d
@mondolina synovi to po tej hygiene😀 hovorila o samovyšetrení , ešte mu aj hovorila, že akúkoľvek bolesť , alebo opuch má hlásiť! Dnes mu robila aj test s kašlaním. Myslím si že toto v pohode zvládol!
Horšie to bolo pri tých predklonoch to musel viac krát opakovať lebo vždy zohol koleno, tak ho cepovala aby bol vyrovnaný😀
@anonym_autor nie si nejaka uzkostliva ? Moj je hokejista 14 , 182/80-ten by zas potreboval trocha zhodit...ale stravu mu riesi sportova dr....hygiena...no tak bol asi citit ...vies si predstavit co za puch su hokejisti v puberte? Ich satna? Ja uz som zvyknuta na kadeco ...ale aj ked sa syn este aj kazde rano sprchuje a ma v skole napr.telesnu a sadne mi do auta sam , niekedy 2-4 dalsi , ked ich prevazam na trening ...ja ich citim a normalne zavelim nasadit deodorant syn/ chalani..beru to normalne ..je to take obdobie , nema im to byt preco neprijemne, ked s nim o tom normalne komunikujes
@anonym_f1c174 veď aj ja ho cítim koľko krát, po tréningu sa nie vždy dobre osprchuje, ale dnes buď bol v stave že som ho necítila iba ja. Ani tričko čo mal v škole nemal prepotené
@mondolina synovi to po tej hygiene😀 hovorila o samovyšetrení , ešte mu aj hovorila, že akúkoľvek bolesť , alebo opuch má hlásiť! Dnes mu robila aj test s kašlaním. Myslím si že toto v pohode zvládol!
Horšie to bolo pri tých predklonoch to musel viac krát opakovať lebo vždy zohol koleno, tak ho cepovala aby bol vyrovnaný😀
@anonym_autor
ak ťa to ukľudní, ani môj syn sa nevie zohnúť bez toho, aby nepokrčil kolená.
@ibatanecnica veď autorka píše, že prednáška bola pred..
Plus, ak by aj nie, vieme aké to je u lekára.. nie každý je dostatočne asertivny..
@beronsche to je jedno kedy bola prednaska. Mozno len chcela uviest ako ma.jest slortovec a nie ze.je tlsty alebo co. My tiez hovorime pacientom o stravovani sa a nikto predpokladam sa neuraza. Chces poskytnut informacie nakolko nevies ake infoma trn dotycny. Ak sa to nepacilo autorke mala i sa dr spytat aky ma dovod na tuto ''prednasku'' a nie sa tu stazovat ked ani nevie ako to myslela. Hlavne ze si treba zase dupnut a okydavat
K tým komentárom ohľadom mobilu a stravy sa konkrétne vyjadrovať nebudem nakoľko poznáme len jednu stranu mincu. Ale zažila som už aj fakt nevhodné a hlavne nepravdivé komentovanie/radenie - napr že "tak ako všetci ani vy nedodržiavate pitný režim" od zubárky - a ani po mojej vete, že pijem 2+ litrov denne čistej vody, pripadne aj viac ak je teplo, mám veľa aktivít atď. neprestala 🤔 Takže tak...
K prednáške keď bol ešte bosý - nestála by som tam ako stĺp. Ak lekár začne rozprávať ešte skôr ako sa oblečiem/obujem, tak to robím počas rozhovoru, príp. "chvíľočku prosím, len sa obujem/oblečiem"....
A k hygiene.. No.. Neviem si predstaviť ísť k lekárovi neosprchovaná alebo minimálne by som použila vlhčené obrúsky, deo, čisté tričko, ponožky apod...
@anonym_50bae2 u nás je Péčko na všeobecného lekára pol dňa neviem prečo, ale uznajú iba 4 hodiny, na ďalšie 4 hodiny by som musela brať dovolenku.
Je 9tak , blíži sa monitor. A čo by robil doma, možno by to dopadlo podobne
@anonym_autor jedno razitko od dr je na 4 hod. Pokial ti nenapise ze cely den.
aka hygiena ? Ten chalan je vo veku ked sa spoti ,len pri obuvani topanok ,cize toto je uplne normalne a pani dr by to mala VEDIET. S repou na krku isto neprisiel.takze hygiena za mna absolutne nevhodný koment ...kopnut si takto do decka a este v takom citlivom veku ..
Ked tak mala tpto riesit iba s matkou,ved predsa matka mu dohovori ...uplne cele zle ...
@zuzi0911 Konečne normálny koment.
@zuzi0911 tak si predstav ako musel smrdieť po piatich hodinách v škole, keď vraj smrdí už po obutí. Pre pána, tak dohliadnem, aby tak nesmrdel. Či doktorka má čuchať tieto pubertálne pachy s úsmevom na tvári. Ja už neverím.
@huxy ja netvrdim ,ze to ma cuchat . Zdravotný stav a taketo veci ma riešiť s matkou ,ak ma nejake výtky bez dietata .. A ak tak preveľmi smrdel ,tak to mala riesit . Rozprávať sa s matkou ci je toto bezne a podobne . Pretože to môže byť aj hormonálny problém. A nie povedať.."umývaj sa"
@anonym_autor moj ma 172cm a 52kg. Co chce, ved su v puberte, este mozno rastie, maju rychly metabolizmus. Asi sa potrebovala vyventilovat. Take reci ber 1 uchom dnu a 2.von.
Takze si to zhrnme, co si Ty sama napisala:
- chlapec sa po treningu sprchoval, tj predosly den, nasledne bol cely den v skole, potom naobliekany do autobusu, cesta k Dr atd
- nasledne hovoris ze "veď aj ja ho cítim koľko krát, po tréningu sa nie vždy dobre osprchuje" takze v podstate aj ta vcerajsia sprcha mohla byt "nie vzdy dobra"
- a aby sme nezabudli, este sme tu mali fakt z toho dna "Antiperspirant má, ale nepoužíva ho pravidelne, dnes ho nepoužil"
Akoze ked si to kazdy blbec precita, citujem Tvoje slova... To fakt este Ty sa cudujes ak doktorka SLUSNE chlapca upozorni slovami ze treba zlepsit hygienu? Akoze keby mu povedala "chlape smrdis, nieco s tym sprav", tak chapem 5 stranovu temu o "zlej zlej doktorke", ale mne sa asi iba zda toto cele. Ze TY sa citis ukrivdena a na Dr. sa tu ponosujes (aj niektore fanusicky, hoci ich je nastastie malo a asi necitali s porozumenim) ze ludsky, slusne a fakticky sa vyjadrila k niecomu, k comu sa ako Dr. na preventivnej prehliadke naozaj ma pravo vyjadrit.
Ale viesco? Na Tvojom mieste by som zmenila doktorku. Urobis jej tym velku laskavost.
@anonym_autor Poviem ti to takto aká je pravda! 😁 Môj syn mal podobnú prednášku v puberte tiež .Vtedy za miernu nadváhu 😅 Žiadna obezita nič len viac ,.Toľko čo som sa ja hanbila ako pes🙊 Už bol riadny puberťák a vedel sa ozvať 😅 A tak doktorke povedal na plné ústa čo si myslí aj ako vypadá ona a sestrička, že tá sa nestíhala čudovať 😁🤷♀️🤦♀️ Nebýva vôbec chorí celé roky a povinné prehliadky a očkovanie mu tak zhnusila,že neznáša tam chodiť. Mladá a múdra veľmi.
@huxy ja netvrdim ,ze to ma cuchat . Zdravotný stav a taketo veci ma riešiť s matkou ,ak ma nejake výtky bez dietata .. A ak tak preveľmi smrdel ,tak to mala riesit . Rozprávať sa s matkou ci je toto bezne a podobne . Pretože to môže byť aj hormonálny problém. A nie povedať.."umývaj sa"
@zuzi0911 no neviem ako je to u iných lekárov, ale bola som pred pár týždňami s dcérou tiež na preventívke. U nás je ordinácia 1 miestnosť, kde je dieťa prítomné so svojim rodičom. Neviem si predstaviť, že by niečo mala povedať doktorka len mne, aby to dcéra nepočula. A zas na druhej strane, z vlastnej skúsenosti viem, že niekedy je účinnejšie, keď dieťaťu niećo povie cudzí, ako vlastný rodič (napr.u nás na rehabku zaberie skôr keď sestra povie, nie keď ja dohováram). A neverím, že povedala: umývaj sa..autorka písala, že upozornila na hygienu.
@anonym_autor Poviem ti to takto aká je pravda! 😁 Môj syn mal podobnú prednášku v puberte tiež .Vtedy za miernu nadváhu 😅 Žiadna obezita nič len viac ,.Toľko čo som sa ja hanbila ako pes🙊 Už bol riadny puberťák a vedel sa ozvať 😅 A tak doktorke povedal na plné ústa čo si myslí aj ako vypadá ona a sestrička, že tá sa nestíhala čudovať 😁🤷♀️🤦♀️ Nebýva vôbec chorí celé roky a povinné prehliadky a očkovanie mu tak zhnusila,že neznáša tam chodiť. Mladá a múdra veľmi.
@anonym_9201e9 no to sa svojim synom nemas co chvalit
@anonym_ba8ada
aspoň vidíš.....aká matka taká Katka...teda syn.
@anonym_ba8ada to sú tie dnešné drzé deti, pubertiaci a matky, ktoré sa tým ešte chvália
@anonym_9201e9 To sa akoze fakt chvalis tym, ze tvoj syn sundal lekarku za to, ze si robila svoju pracu? Ano, jej praca je pri preventivke upozornit na hmotnost - prinizku aj privysoku.
@anonym_ba8ada Predstav si ,že vtedy som sa hanbila ako pes hneď som mu vyčistila žalúdok za správanie, ale spätne som uznala, že povedal len čo je pravda 🤷♀️Z tichého slušného chlapca je zrazu niekto kto sa vie postaviť za seba a povedať si.A od vtedy máme pokoj a vždy je milá a nemá žiadne hlúpe poznámky. Sama má dobrú nadváhu. Aj jedna aj druhá a povedal, len pravdu. Bol so sebou spokojný a nech sa pozrie aj ona na seba 🤘
@janinah tak slovenčina to nebola ,ruština tiež nie ,polstinannie,tak ja ti neviem,plus domáci hneď hlásili,že je to grc....koľko ich je a koľko z toho mladých mužov. Ale nie,nepredstavili sa,stačilo pár sekúnd a jasne to bolo každému. Ja viem,že niektorí to proste nechcú vidieť ale žiaľ je to tak.
@anonym_8f3b9a A na čo sem zase zaťahuješ týchto ľudí?😂 Co im smrdeli vajcia, alebo čo?😁Alebo máš taký biedny a zatrpknutý život, že zavidís ešte aj ľuďom, že si vajcia namáčajú vo vode? Si ubohost sama.
@anonym_ba8ada Predstav si ,že vtedy som sa hanbila ako pes hneď som mu vyčistila žalúdok za správanie, ale spätne som uznala, že povedal len čo je pravda 🤷♀️Z tichého slušného chlapca je zrazu niekto kto sa vie postaviť za seba a povedať si.A od vtedy máme pokoj a vždy je milá a nemá žiadne hlúpe poznámky. Sama má dobrú nadváhu. Aj jedna aj druhá a povedal, len pravdu. Bol so sebou spokojný a nech sa pozrie aj ona na seba 🤘
@anonym_9201e9 tak mne by v prvom rade ako rodičovi záležalo na zdravotnom stave môjho dieťaťa a už len z toho dôvodu by som mu absolútne takto "netľapkala" po pleci. Ale tak, každá sme iná a každý je sám zodpovedný za svoje zdravie
O tom, že bol drzý a arogantný, o tom pomlčím...asi výchova
@anonym_9201e9 no chvalit sa tym ako to ukazal doktorke. Da sa reagovat aj normalne. A nevies ci ts dr nema aj nejake ine zdr problemy. Mnohe sa tu ohanate ze nepoznate situaciu na druhej strane len to nejako neplati opacne.hlavne ze je ''hrdina''. Moja dcera si vie tiez povedat svoje ale normalne a neuraza nikoho. Co sa o mnihych mladych povedat neda. Arogantni drzi hlavne ze zhltli vsetku mudrost sveta.
@anonym_9201e9 to ze obaja mali nadvahu nie je spravodlive porovnanie. Lekarka je zodpovedna za zdravie pacienta- tvojho syna. Syn voci lekarke ziadnu zodpovednost nema a lekarkina vaha je vec jej a jej lekara
@anonym_9201e9 To sa akoze fakt chvalis tym, ze tvoj syn sundal lekarku za to, ze si robila svoju pracu? Ano, jej praca je pri preventivke upozornit na hmotnost - prinizku aj privysoku.
@mandzula Áno lebo je rozdiel povedať a sundať niekoho. Tak aspoň máme pokoj. Sama sa musí zamyslieť a zmeniť prístup. A ČO DOKTOR JE BOH? Už neskôr som aj uznala, že je fajn si povedať a nenechať si to arogantné správanie. Ja som to trpela, ale on sa postavil za seba. A máme pokoj. Lekárka čo sme k nej chodili vyše 20 rokov di nikdy také správanie nedovolila.
@mandzula Áno lebo je rozdiel povedať a sundať niekoho. Tak aspoň máme pokoj. Sama sa musí zamyslieť a zmeniť prístup. A ČO DOKTOR JE BOH? Už neskôr som aj uznala, že je fajn si povedať a nenechať si to arogantné správanie. Ja som to trpela, ale on sa postavil za seba. A máme pokoj. Lekárka čo sme k nej chodili vyše 20 rokov di nikdy také správanie nedovolila.
@anonym_9201e9 tak voľakedy sa nedával taký dôraz prevencii rôznych chorôb atď..a nadváha je začiatkom rôznych ochorení. Čudujem sa, že ako matke ti to vôbec nevadí

@anonym_autor nie si nejaka uzkostliva ? Moj je hokejista 14 , 182/80-ten by zas potreboval trocha zhodit...ale stravu mu riesi sportova dr....hygiena...no tak bol asi citit ...vies si predstavit co za puch su hokejisti v puberte? Ich satna? Ja uz som zvyknuta na kadeco ...ale aj ked sa syn este aj kazde rano sprchuje a ma v skole napr.telesnu a sadne mi do auta sam , niekedy 2-4 dalsi , ked ich prevazam na trening ...ja ich citim a normalne zavelim nasadit deodorant syn/ chalani..beru to normalne ..je to take obdobie , nema im to byt preco neprijemne, ked s nim o tom normalne komunikujes