Ako reagujete na pripomienky lekárov?
Syn bude mať v máji 15 a dnes sme boli na prevencii. Preto , že sedí pri mobile sme od lekárky počuli asi 5x, pritom syn aktívne športuje, to znamená tréningy, zápasy škola a málo času na mobil, čo sme pani doktorke pripomenuli nakoniec stále zostala pri mobile😀 (na chrbticu si máme aj tak iba vyhľadať fyzioterapeuta)
Ďalší kameň úrazu bola váha má 178 cm 57 kg tak to bol asi 5 minutový monológ ako sa má športovec stravovať. Bolo to pre mňa podnetné, len mohla s tým počkať po vyšetrení keď by už bol syn oblečený a nie keď stál bosý na podlahe???
Na záver sme dostali upozornenie na hygienu (čo čakala keď bol normálne 5 hodín v škole?)
Neviem či pani doktorka nemala svoj deň, lebo vždy sme boli spokojný s jej prístupom!
v danom case.. ak by spustila prednasku, zatial co syn stoji bosy na dlazke, tak upozornim syna, ze sa moze obut.. ak by mi pani doktorka davala nevyziadane rady, alebo tvrdila dokola nieco, co nie je pravda, tak ju stopnem a nedrzim jak hluchy dvere.. takisto pri tej hygiene by som sa ozvala, ze tak asi po pol dni v skole nebude vonat ako cerstvo vykupany.. teraz to tu mozes vypustit, ale vyznam to uz nema.. tam si to mala hned povedat.. ak si povedala a doktorka si isla aj tak svoje, tak by som to pustila z hlavy, mozno mala ozaj iba zly den, ak inak ste s nou spokojni..
@reanda pokiaľ je dobre dodržiavaná hygiena - po pol dni nik nesmrdí ani v lete
Videla som včera, že je chudý, to človek až tak nepostrehne bežne.
Ale nie je asi ani tak ani opačne.
@anonym_autor toto si niekto robí srandu ???
Matka si nevšimne, akí vychudnutý je jej syn ?
@anonym_autor toto si niekto robí srandu ???
Matka si nevšimne, akí vychudnutý je jej syn ?
@nyusika Jasne nematka bude davat kazne. Vacsina pubertiakov je kost a koza. A mozu jest vsetko. Vybehaju to. Neskor okolo 20tky skoro kazdy chlap priberie a uz nie je vychudnuty. Nie nemam pubertiaka, ale toto si snad pamatas este zo skoly. I ked je to uz ozaaaj dost rokov pani takmer dochodkyna. Aj pisat uz zabudas - AKY
@nyusika Jasne nematka bude davat kazne. Vacsina pubertiakov je kost a koza. A mozu jest vsetko. Vybehaju to. Neskor okolo 20tky skoro kazdy chlap priberie a uz nie je vychudnuty. Nie nemam pubertiaka, ale toto si snad pamatas este zo skoly. I ked je to uz ozaaaj dost rokov pani takmer dochodkyna. Aj pisat uz zabudas - AKY
@anonym_39a96f
Citat vieme, ty xxx ???
to, že je kosť a koza je v poriadku - na toto absolútne nenarazam
Ok nie je, ked si títo MATKA nevšimne
@anonym_39a96f
Citat vieme, ty xxx ???
to, že je kosť a koza je v poriadku - na toto absolútne nenarazam
Ok nie je, ked si títo MATKA nevšimne
@nyusika Ty si si vypila? Lebo tebe uz ani nerozumiet co pises.
@anonym_39a96f
Opravila som to, anonymná zúfalá xxx
@nyusika Zufala si tu len ty. Mne je ta luto. Clovek len vidi tvoj nick a uz vie, ze ides chrlit jed. Vybijas si svoju zlost vsade. To uz len ty vies co ta trapi v zivote. Ale uz vo svojom veku by si mala vediet aspon, ze nemusis vsade svoje drzosti pisat.
@nyusika Zufala si tu len ty. Mne je ta luto. Clovek len vidi tvoj nick a uz vie, ze ides chrlit jed. Vybijas si svoju zlost vsade. To uz len ty vies co ta trapi v zivote. Ale uz vo svojom veku by si mala vediet aspon, ze nemusis vsade svoje drzosti pisat.
@anonym_39a96f
v akom veku ? Máš kartoteku ?
Trápna stalkerka
@anonym_39a96f
v akom veku ? Máš kartoteku ?
Trápna stalkerka
@nyusika Mala si tu velmi dlho uvedeny vek. A clovek si pozrel kto take drzosti pise inym zenam. Ja ta nestalkujem. Mne si ukradnuta. Ale proste clovek vidi tvoj nick a uz drzosti pises.
@nyusika Mala si tu velmi dlho uvedeny vek. A clovek si pozrel kto take drzosti pise inym zenam. Ja ta nestalkujem. Mne si ukradnuta. Ale proste clovek vidi tvoj nick a uz drzosti pises.
@anonym_39a96f veď píšem - kartoteka
Evidentne čakáš cele dni, kým niečo napíšem, len aby si si uľavila
@anonym_39a96f veď píšem - kartoteka
Evidentne čakáš cele dni, kým niečo napíšem, len aby si si uľavila
@nyusika Ano ale iba tvojom veku z MK. Si nezabudnutelna 😀. Maj sa a chrl jed v dalsich diskusiach.
Haha. Neutesuj sa. Maju ta viacere za protivnu. Takze viacere ti pisu co si o tebe myslia.
@anonym_b732c4 inak tiez by som to trendom nazvala.. mne dcera prisla, ze trener povedal, ze ma 10kil pribrat (178cm/cca 55kg/14r). Skoro som odpadla a zrusila som ju, nech nepocuva kraviny. Lekarka nasa neriesi, ak dieta nema obezitu velku alebo fskt je podvyzivene dieta... ostatne beriem iba ako "nazor" niekoho...
@simca06022011 ja som mala BMI že ľahká podváha ako násťročná a potom ešte chvíľku pred druhým tehotenstvom, kým som pribrala a už tak neschudla. A nikdy mi to nikto nekomentoval. Proste každý sme nejaký a kým sme zdraví, tak je všetko v poriadku.
Pravdupovediac , nie nevšimne v lete keď sme pri vode je v pohybe mysliš na iné veci , nevšimaš si to.... Keď ide zo sprchy to prebehne. Keď idem na zápas všetci sú tam cez kopirák 2ja z tej opačnej strany vyskakujú.
V bežnom oblečení to nevidno široké tepláky rifle a mikina ho opticky zväčšia.
Včera tam stál bez oblečenia bolo vidno viac detailov a hlavne keď ležal tak to je pohlad iný ako normálne
@anonym_d54b33
@mondolina ak sa môžem spýtať vašim čo robili na preventivke, každá Dr to.robí inak
@simca06022011 ja som mala BMI že ľahká podváha ako násťročná a potom ešte chvíľku pred druhým tehotenstvom, kým som pribrala a už tak neschudla. A nikdy mi to nikto nekomentoval. Proste každý sme nejaký a kým sme zdraví, tak je všetko v poriadku.
@ramzesa detom sa bmi ina rata, tam su aj % ktore porovnavaju deti v tom veku ak si dobre pamatam atd, tiez je vzdy na spodku hranice, bud podvaha alebo uuuplny kraj normalnej vahy, teraz uz sa to dvihalo ked som to pozerala.. ale normalnu vahu ma a niekto jej povie, ze ma 10kil pribrat, tak to mi pride uplne psycho.
Ak si niekto chce skontrolovat :D
https://www.childrenbmi.com/cs/
Tlieskam doktorke...ze to nebolo ťuťulimuťuli,ale povedala co si mysli,vratane hygieny.Dezinfekcné obrusky hadam existuju a ak treba tak ich pouzijem na podpazušie a pod.A ciste tričko sa tiez da hodit do tašky,aby k dr.nesiel v spotenom.
K otazke..na pripomienky reagujem tak,ze sa zamyslim co s tym,lebo dr.to asi nevravi len tak,aby reč nestála.
A ze stal bosý na podlahe? Za hranicami len o par rokov starsi bojuju vo vojne v mrazoch,tak nerob zo syna babetko,obut sa mohol aj sam.
@janinah môj postrehja sa čudujem,že sa vôbec jednalo o osobný kontakt a žiadna tzv,, telemedicina,, už to je pokrok nerozdava rady sediac na telefóne a bol aj očný kontakt wau. Nech si syn dobre umyje nohy lebo stat bosí na nemocničnej dlazke, aby niečo nechytil. PoRite vypočuli ste di si rady, sk sa Vam niečo nepozdáva nechajte si to len ulezat, nech to prejde hlavou. To co je potrebné zo vzájomného rozhovoru si zoberte k srdcu a iné vypuste. Co sa tyka hygieny synatora.... pevne verím,že mudr je rovnako dôsledná pri vyšetrení aj našej majority...myslím,že nie tam vtedy ticho sedí ani nemukne
Nechce sa mi tu citat co sa tu uz popisalo, ale napisem ti ako to bezne v pediatrickej amb. vyzera, kedze tam pracujem ako zdrav. sestra… V prvom rade by som chcela napisat, ze mat dieta je zodpovednost, ale hlavne je to zodpovednost rodicov a nie spolocnosti, pediatrov, skoly a pod… Jeden by neuveril co sa dokazu pytat a vyzadovat rodicia od lekara/zdrav. sestry a potom sa cuduju, ze to v zdravotnictve vyzera tak ako to vyzera, ze je tam naozaj vysoky stupen vyhorenia. Teraz v tomto obdobi mame denne skoro aj 50 pacientov! Ano, pre vacsinu rodicov to znie neuveritelne, vzhladom na uvedene ordinacne hodiny, ale je smutne, ze rodicia zabudaju, ze deti mavaju poradne, preventivky, odbery… okrem toho kvanta deti co mame, tak denne mame skoro 30 mejlov, z ktorych iba 1/4 je opodstatnenych, ostatne su uplne balast, kt. nas iba zbytocne obtazuje a bohuzial unavuje… su to napr. mejly typu “dieta sa rano zobudilo s kaslom co mame robit?” “dieta ma zdrav. problem, mame prist v ordin. hodinach?”… a podobne perličky. A najvacsi gol je, ak matka nieco vybavuje uz za davno dospele deti 🙈 A co som tym chcela povedat? Len to, ze sa doktorke ani necudujem, neviem preco by som aj mala. Po 1. syn uz ma 15rokov, takze necakaj, ze sa s nim bude bavit ak s dvojrocnym… a po 2. syn isiel na prevenciu, nebolo to nic akutne, takze nehnevaj sa, treba sa na to aj patricne pripravit, a nie tam prist upachteny, ostatne ani nekomentujem, lebo je to skoda reci…
Nechce sa mi tu citat co sa tu uz popisalo, ale napisem ti ako to bezne v pediatrickej amb. vyzera, kedze tam pracujem ako zdrav. sestra… V prvom rade by som chcela napisat, ze mat dieta je zodpovednost, ale hlavne je to zodpovednost rodicov a nie spolocnosti, pediatrov, skoly a pod… Jeden by neuveril co sa dokazu pytat a vyzadovat rodicia od lekara/zdrav. sestry a potom sa cuduju, ze to v zdravotnictve vyzera tak ako to vyzera, ze je tam naozaj vysoky stupen vyhorenia. Teraz v tomto obdobi mame denne skoro aj 50 pacientov! Ano, pre vacsinu rodicov to znie neuveritelne, vzhladom na uvedene ordinacne hodiny, ale je smutne, ze rodicia zabudaju, ze deti mavaju poradne, preventivky, odbery… okrem toho kvanta deti co mame, tak denne mame skoro 30 mejlov, z ktorych iba 1/4 je opodstatnenych, ostatne su uplne balast, kt. nas iba zbytocne obtazuje a bohuzial unavuje… su to napr. mejly typu “dieta sa rano zobudilo s kaslom co mame robit?” “dieta ma zdrav. problem, mame prist v ordin. hodinach?”… a podobne perličky. A najvacsi gol je, ak matka nieco vybavuje uz za davno dospele deti 🙈 A co som tym chcela povedat? Len to, ze sa doktorke ani necudujem, neviem preco by som aj mala. Po 1. syn uz ma 15rokov, takze necakaj, ze sa s nim bude bavit ak s dvojrocnym… a po 2. syn isiel na prevenciu, nebolo to nic akutne, takze nehnevaj sa, treba sa na to aj patricne pripravit, a nie tam prist upachteny, ostatne ani nekomentujem, lebo je to skoda reci…
@anonym_85e8ad na jednej strane sa ludia stazuju ako s nimi lekari nekomunikuju. Neposkytnu ziadme informacie a ked to urobia tak sa este osopia a pouziju to voci nemu. Ja som na odbornej amb. Az zasnem kvoli comu ludia volaju. Tiez uz mame toho olne zuby niekedy. Vacsinku mame okolo 30 az 45 ludi
Ako kedy. K tomu telefony - zabudol som si poznacit termin kontroly. Mozete mi ho pozriet? No hallo? Mam.cas hladat pacienta v diary kedy je objednany? Lebo on si nepamata nic. Alebo pride o den skor. Isiel som okolo zoberte ma ked som uz tu. Ved jedneho navyse uz vybavite nie? Alebonpride o tyzden neskor lebo sa pomylil zle precital datum a pod perlicky. A potom zostan v klude.

Videla som včera, že je chudý, to človek až tak nepostrehne bežne.
Ale nie je asi ani tak ani opačne.