Ako znížiť horúčku, keď lieky nezaberajú?
Dcérka má teploty, lieky jej nepomáhajú. Skúšala som už aj čípky, aj sirupy (nurofen,panadol) ale stále nič. Teploty 39 stupňov. Keď má cca 38 dám jej lieky a po pol hodine už má 39 a musíme dávať obklady. Po takých 2-3 hodinách jej klesne asi na 38,2 alebo 37,8, no to je stále veľa. A potom zase stupne. Medzi liekmi by mal byť odstup 5 až 6 hodín, ale ja musím dávať už po štyroch hodinách, lebo ma vysokú teplotu. A ešte keď začne bojovať ze nechce lieky, tam tiež stratíme veľa času a stupne ešte viac😮💨
Daj jen lieky podla vahy, nie veku. Paracetamol sa moze s Ibuprofenom davat ak treba. Over si u dr/lekarnika alebo na medicinskom webe. Nie som zdravotnik.
@freepalestine nám povedala doktorka a potom aj lekárnik aké množstvo mam dávať. Podľa toho davam
@karolina553 mne povedala sestrička, že aj keď teplota klesne len o 0,5°-1° tak je to dobre.
@karolina553 ako dlho ma takéto teploty?
@karolina553 ak sa obavas, radsej ju zober na pohotovost. Vela stastia 🧡
@karolina553 a vieš prečo má vlastné teplotu? Má okrem toho iné lieky? Lebo také vysoké teploty sú väčšinou pri ťažších zápaloch.
Ale staré je dieťa?
Syn mal 38-39 9dni. Je taka viroza. Ma aj ine priznaky? Do 38,5 by som nezrazala..
Pri chorobe 37,8 - 38,2 nie je veľa, je to ok, telo sa prirodzene bráni chorobe.
Hlavne treba dávať veľa veľa tekutín a znižovať teplotu prirodzene: ľahké oblečenie, nezakrývať, uložiť do vetranej miestnosti a kľudový režim
@karolina553 koľko má dieťa kíl?
@nikpa 4 dni
@lenkakravcova 4 roky
@mariynka keby ze nedám keď má 38 tak jej vystúpi na 41. Teraz jej veľmi rýchlo stupa
@katie253 15,6
Syn mal 40ky tyzden pri mononukleoze... ale je to zaberak na organizmus, pod 39 sme to dostali vzdy len chvilu a zasa to slo hore, schudol skoro 5 kil, cista katastrofa...treba davat pozor na dehydrataciu, ked dieta malo pije, ani lieky na teplotu neucinkuju, ako maju... ine priznaky nema?
Ja by som sla na pohotovost. Ak lieky nezaberaju. Ak spravne davkujes lieky tak by mala spadnut teplota. Pises, ze vyse 15kil tak tam sirupu treba 7ml a capiky podla toho ake mas, tak na taku vahu treba 2.
CRP jej robili?
Moja 5r dcéra mala 5 dni horúčky , žiadne príznaky, na 3ti deň na pohotovosti nič nezistili, poslali nás domov ležať s virózou, na 5ty deň CRP 175, pokročilý zapal pľúc, hospitalizácia a antibiotiká 8 týždňov
@karolina553 moj stredny syn maval relativne cadto podobny priebeh ako opisujes. U nas vacsinou zistili anginu a pomohli len atb. Az potom nam klesali horucky. Len prve dni to nevidno. Hmm ax4 dni take vysoke horucky je uz dost. Musi byt z toho uzvaj slaba. Sla by som sa ukazat na poh., ak sa jej stav nelepsi.
@karolina553 u 4r by som pri tepl nad 3dni isla po atb.. chodte na pohotovost po crp a atb. Moze sa aj dehydrovat
@karolina553 4 dní, 41C teploty je veľa. Má antibiotiká?
Nenapísala si čo jej vlastné je. Aké má CRP? Aká diagnóza?
@karolina553 a nedaj sa odbit. My sme pri mykoplazmach a streptokokovi mali crp 6. Dlhe dni teploty, kasel..
4 ročnej by som dala 1,5 tablety 125mg Paralenu / maximálne 750 mg na deň
Chod na pohotovosť. My sme mali obdobie, kedy na vysokú teplotu zabral až hydrokortizon. Po ňom šialene potenie a ráno bez teploty.
@lenkakravcova normálna viroza: sople,kašeľ, bolesť hrdla a tie teploty.
Crp mala 80. Pred tromi dňami sme boli za detskou doktorkou. Máme ísť teda na pohotovosť, keď neprechádza?
@karolina553 ja by som šla na pohotovosť.
Crp nad 30 je bakteriálne ochorenie. Tam už majú byť nasadené ATB.
@karolina553 niektorym detom treba pridat kortikoid
@karolina553 Dostali ste ATB, CRP 80 je už na ATB
@lenkakravcova jaj ved som zabudla napísať že od včera sme začali dávať tie antibiotiká, ale zatiaľ nezabera
@karolina553 trochu nerozumiem, prečo ste čakali s Antibiotikami tak dlho?
Však behom dvoch dní už môže mať z crp 80 kľudne aj crp 150 🫡
Ja by som už teraz asi zbehla na pohotovosť. Nech jej pre istotu urobia kontrolné crp. Keby náhodou mala nad 150, tak ju nechajú rovno v nemocnici s liekmi priamo do žily.

@karolina553 a dávaš dostatočné množstvo na váhu dieťaťa? (Nie to čo je na krabičke). Mimo to, nedáva sa pri 38, keď ide teplota hore zvyčajne sú studené končatiny, takže až keď budú teplé - konečná vysoká teplota. A kľudne keď už ma vysokú teplotu - teplé končatiny, tak dať 36st. Kúpeľ- miesto obkladov.