icon

Aký je váš názor na pravé kravské maslo?

dusanplichta
28. jún 2016

Veľa ľudí sa tukov bojí, veľa už vie, že cukor je horší... Aký je váš názor na pravé maslo vo vašej domácnosti?

Strana
z2
stardust
29. jún 2016

trebalo by si cosi nastudovat o hydrogenacii olejov, lebo nechapem, co tu ludia splietaju o ropnych produktoch v margarinoch.
Margariny nekupujem, lebo a) nevyrovnaju sa maslu b) na chlebe chcem mat maslo, vodu si najlacnejsie naplnim do pohara z vodovodu, nepotrebujem kupovat emulzie c) (pa)chut.

lenkadlo
29. jún 2016

Jeme prevazne maslo, ale v chladnicke mam vzdy aj tu umelinu Ramu, Floru... Jeme to ovela menej ako maslo a zatial zijeme 🙂

stanulienkat
29. jún 2016

Vacsinou maslo. Podla mna pre organizmus prirodzenejsie. Sem-tam dam aj umelinu.

alexxandraa
Autor odpoveď zmazal
vroni
29. jún 2016

jeme len maslo a ze som maniak, kupujeme len z nepasterizovaneho mlieka 🙂 Ale raz do roka kupujem aj Ramu, pred Vianocami, ked peciem vianocnu dedinku . Ale to nikto neje, jej ucelom je efektne vyzerat a tri tyzdne sa nerozsypat. Na to je Rama v pohode 😀

catrina_s
29. jún 2016

Milujem ho. Mame znamu, co nam pravidelne nosieva domace maslo, co ona sama vyraba, kedze ma kravicky. A taktiez aj tvaroh. Ja osttane masla ako Perla, rama a ine dristy ani do ust nedam..

sono2
29. jún 2016

@alexxandraa aj s tým pracujem poznám v Rakúsku dostať všetko. Ale fakt mam aj ten margarín aj do kexov miešm s maslom. To je fakt tak zanedbateľné že to nestojí za reč.

mandala77
29. jún 2016

ja sa snažím žiť bezodpadovo a rozmýšľala som nad tým ako predísť tým papierom od masla. Jediná možnosť čo mi napadla je, že jeden chlapík robí ghí a vyriešim to takto.
Kiež by bolo viac ľudí, od ktorých by sa dalo kúpiť maslo priamo vyrobené doma.

vroni
29. jún 2016

@sono2, tam, kde nie je vhodne maslo, pouzivam bravcovu mast. Margariny nie.

dankaremka
22. sep 2016

My doma používame iba obyčajné maslo, je určite zdraviu prospešné... Je to čisto prírodný produkt .

autumn11
24. sep 2016

my kupujeme iba maslo. Margaríny nám vôbec nechutia a myslím si, že nie sú také zdravé ako nám nahovárajú reklamy. Aj do pečenia používam výlučne maslo.

lypka
24. sep 2016

My tiež fičíme na normálnom masle a ešte keď mama spraví domáce to je iná pochúťka 🙂

papricka33
24. sep 2016

Všetkého veľa škodí, takže aj s tukom a cukrom opatrne. Ale ak už vyprážať tak na bravčovej masti a ak piecť koláč tak s kravskym maslom. Inak treba dopĺňať hlavne veľa za studená lisovanych kvalitnych rastlinných olejov (olivový, tekvicovy, sezam... ako liek aj makový a ľanový). Margaríny sú smrrrrrť! 😉

Strana
z2