Alergia na roztoče. Dá sa mu nejako pomôcť?
Ahoje maminky,rada by som vdela váš názor.Chlapec má alergiu na roztoče a keď mu robia testy vždy je to horšie a horšie...Dá sa tomu nejak pomocť aby sa to zlepšilo ak áno ako?Lekárka nám nikdy nič nepovedala,ani či sa niečomu vyhýbať...Proste o takejto alergii nič neviem...Poradíte mi prosím?Ďakujem
Baby pokial chcete zmiernit alergiu na roztoce je najlepsie kupit im kvalitne paplony vankuse ktoré sa dajú prat vy vysokých teplotách a aj matrace najlepsie take z ktorých sa dá dat dole potah a nemali by spat s plysákmi
@hudecka9 A aký by si teda odporucala lebo my mame doma 100% bavlnu ale akosi nepomaha musim ho pravidelne prat aby mala v noci nekaslala , má alergiu na roztoce a ked zacne v noci kaslat uz viem ze ho treba zase oprat
@mamka_danka A kde si kupovala ten vankus a paplon? My mame doma vankus a paplon s aloe vera a vtom sa roztoce netvoria
@hudecka9 V obchode a nebol najlacnejsi :/ preto ma to stve ze ho musim vkuse prat a uz podla toho aj vyzera
@mamka_danka tak skus nejaký e-shop so slovenskými výrobkami nie smejdami z ciny 🙂
@hudecka9 a vies nejaký poradit kde maju naozaj slovenský výrobok a maju aj normalne ceny? Ja som nasla jeden no nepozdava sa mi az moc dlho trva kým paplony pridu
@mamka_danka ja som objednavala z tadialto http://grasshopper.sk/paplon-s-dierou/c199 prisli asi do 2 -3 dni uz si presne nepamatam a su kvalitne
@hudecka9 dakujem idem ich objednat som si myslela ze ich najdem aj v obchode ale nenasla som 🙂
aj si si ich objednala?? ako si s nimi spokojna??
@janinah ahoj existuje este tato skupuna mamicky alergikov? Mozes ma tam pridat? Dakujem🙂
Ja mam alergiu na roztoce a prach od malicka...vsade mamepodlahy, vsade sa stale vytiera, paplony, vankuse a vsetky obliecky antialergicke...kazdy povie, ze daj prec koberce toto a tamto, daj taky cistic vzduchu a take kvapky atd....problemy s nosom a kychanim mam stale, lebo clovek nezije v bubline, ide von, do skoly prach je vsade a na verejnych miestach sa jasne, ze neluxuje ako doma...mne jedine pomohol sterimar morska voda na kazdodenne pouzitie, ze to je co sa dychania lepsie, inak stale ficim na nejakych kvapkach...
@veronikakira existuje skupina -súkromná diskusia Mamičky alergikov a včera som založila súkr. skupinu Mamičky alergikov, skupiny tú viac "žijú" 😉 pridávam ťa
@evinkal moja dcere minuly rok zistili alergiu na roztoce.a mala to prave s toho ovcieho runa.to som vyhodila kupila som protialergicke paplony a vankuse ktore sa daju prat na 60-tke.vetrala a vysavala som aj predtym.v tom rune je plno roztocov nevies to tak oprat ako paplon.ma zase peknu pokozku a nekycha.
@janinah aj ja si prosim pridat do skupiny,dakujem
@hudecka9 ano skusila som si ich objednat, ale este mi neprisli, tak ti neviem povedat ako som s nimi spokojna.. ale ked pridu, odskusam ich a potom napisem 🙂
uz neviem co mam robit, moja dcerka stale kychala a bola nepokojna tak sme zacali behat po doktoroch a prisli jej nato ze ma alergiu na perie a roztoce.. ja teraz neviem co s tym, doktorka nam nic nepovedala.. docitala som sa na internete ze mam vymenit paplony, len neviem aky vybrat?
@flipflopi Čo sa týka perín, v ktorých dcérka spáva, treba kúpiť antialergické, sú z umelých rôznych vláken, v rôznych cenových reláciách a dostať ich je všade, samozrejme v rôznej kvalite. Hlavne neobsahujú perie a dajú sa prať pri vyšších teplotách.
Čo sa týka ďalších opatrení, roztoče sú aj v dekách, matracoch a pod. - živia sa šupinkami ľudskej kože, o ktoré denne pomerne vo veľkom množstve prichádzame, takže na miestach, kde človek spí alebo často leží býva veľa roztočov. Čo sa dá, často per na vyšších teplotách, t.j. 60 a viac stupňov. Matrace pravidelne vysávaj.
Roztoče zabíja tiež mráz - dávaj periny a deky na balkón/terasu keď mrzne.
V byte je potrebné pravidelne vetrať, udržiavať sucho, a tiež pozor na prach (možno práčka vzduchu) a časté upratovanie (počas ktorého je vhodné, aby dieťa nebolo prítomné, kvôli rozvírenému prachu). Menej/menšie alebo žiadne koberce, závesy, čo najmenej plyšových hračiek, v ktorých sa drží množstvo prachu.
@hudecka9 v piatok mi uz prisli tie paplony.. hned som si ich vymenila za tie stare a cez vikend sme pod nimi uz spali..bola som rada ze na ten paplon som nemusela dlho cakat.. zatial som spokojna, dobre sa pod nim spi, este som zvedava na pranie, ale dufam ze nebude ziadny problem
dakujem za informacie.. neviem sice ako mojej dcerke poschovavam vsetky tie plysaky co ona ma lebo ako ju poznam tak bude urcite plakat ale budem jej to musiet nejako vysvetlit.... a kde by som zohnala ten paplon?
@flipflopi tie paplony zozenies si myslim ze aj v obchode ale urcite aj cez nejaky e-shop.. to uz zalezi na tebe kde si ho kupis, ja osobne preferujem e-shop lebo sa mi nechce bahat po obchodoch..
@mamka_danka a cez ktory e-shop by som ich objednala,z akej stranky? asi by mi to aj viacej vyhovovalo cez net objednat..
podla mna fajn ceny a aj rychle dodanie maju cez stranku www.grasshopper.sk... z tade som si objednavala aj ja paplon.. aj to objednanie cez tu stranku neni narocne, myslim ze to uplne v pohode zvladnes..
nemala som doteraz nejako cas, ale vcera som to pozerala tu stranku.. a pozerala som aj ine stranky tak este uvidim .. musim sa este sestry spytat ci aj ona nejaky paplon nechce a mali by sme aspon vacsiu objednavku, potom by to vyslo mozno aj lacnejsie nie?
Prosím vás alergia napr na roztoče (práve na tie mam podozrenia, že je malý alergický....) sa dá zistiť z krvi? Ci sa robia iné testy?

@janinah mohlavby som ta poprosit o pridanie do skupiny mamicky alergikov???...dakujem...dcera 7 rokov a alergicka skoro na vsetko.. od prachu,travy,pelov,plesni,roztocov,dreviny...