icon

Aplikujete vášmu dieťatku rastové hormóny?

mataklinec
9. máj 2012

Je tu nejaká mamina, ktorej dietatko si musí pichat rastové hormóny? Nás to totiž čaká od buduceho mesiaca a bojim sa strašne toho.....

mataklinec
autor
22. máj 2012

Ahojte, tak mi už 6 den picháme a verte, že už som mala aj myšlienky skoncovat s tým... Ale potom ma to prejde a uvedomím si, že je to potrebné... Davidko to strašne zle znáša po psychickej stránke.. Večer u nás je plač, krik, nevie kam by sa skryl, prosí ma o chvílku mi kričí že ma nenávidííí no proste je to ťažké velmi. Držte nám palce prosííím.

kili
26. jún 2013

ahoj
@mataklinec , tiež už asi týždeň pichám synovi. on mal v 6r 103-105cm (jak kde namerali). je predčasne narodený, tak z toho má ten problém. aj mentálne je na tom horšie, takže jemu sa nič moc vysvetliť nedá.
ale už som si našla spôsob. skúšala som aj v spánku (ako radila dr. čo dávala ten prístroj, že to ide v spánku a nezobudí sa), ale zobudil sa. Ale aj tak radšej počkám, kým zaspí, potom ho v noci idem dať vycikať a potom pichať, aspoň je taký utlmenejší. No a vrieska pri tom desne. Sadnem si mu na hrudník, chytím nohu, počkám kým sa upokojí, priložím prístroj, to sa začne mykať zas, tak znova počkám, potom stlačím, to začne vrieskať a mykať sa, no nejak ho už udrižím.
a celkom to ide. predtým párkrát vyhol ihlu, ale teraz už pár dní nie a tuším ani nekrváca (je tma, tak to neviem na isto)
tak vyskúšaj.
dúfam, že časom pochopí, že to nie je nič strašné. ale asi to bude dlho trvať.

mataklinec
autor
27. jún 2013

@kili Ahoj, no asi najlepšie vie o čom píšem matka, ktorá to sama zažíva. V prvom rade vám obom želám vela, vela sil prekonat to čím skôr.My napriek tomu, že pichame už rok ešte sme si nezvykli. Dado stále plače... Aj ja som to skúšala v spánku, ale zobudí sa a potom ho už ozaj neviem utíšit, je to tak horšie podla mna... Z akého okresu ste? Ale ináč hormóny pomáhaju. Davidko podrástol za rok takmer 6 cm... Naposledy ked sme boli na kontrole v máji mal 102,7 cm .. Tak som rada... Držím vám veeeelmi palčeky... 😵

kili
27. jún 2013

@mataklinec aha, vidíš, nevšimla som si rok príspevku.
tak to si ma nepotešila, že po roku a stále sa s tým nevyrovnal.
Adam našťastie nemá problém potom zaspať. tak to takto budem robiť. čo už.
a picháš ho len ty? u nás chodili často k babke na pár dní, tak neviem či to ona bude schopná. a či to nepopletie 😝
Adam má ešte dvojičku, ten neviem koľko meria, tak možno o 10cm viac. som zvedavá kedy ho dobehne.

mataklinec
autor
27. jún 2013

@kili no ale pani doktorka vravela, že ešte taký problem nemali so žiadnym dietatkom, takže možno ty s Adamkom nebudeš mat taký problém... Nás poslali aj na psychologiu koli tomu.Pichám ho len ja,pretože nik nechce byt ten "zlý".. Ale môj Davidko má Silver Russel syndrom... takže možno aj preto tie problémy... Aký vám predpisali hormón? my berieme Saizen...a pero máme ako mobil značka Easypod...

kili
27. jún 2013

@mataklinec hmm, ani netuším, aký hormon má. a tiež máme ten tigrový mobil 🙂
Adam má miernu mentálnu retardáciu, tak tiež asi tie problémy.

mataklinec
autor
28. jún 2013

@kili Ahoj... a kolko Adamko váži? a nožičku má akú? My vážime už 12 kg a nožička mu konečne rastie uz má 24.,. 😀

kili
28. jún 2013

@mataklinec no A. má váhu 13kg 😀 Noha neviem, asi 26-27
je strašne vychrtlí. jeho dvojička má asi o 10cm viac a o dve kilá viac. no tak tiež chrdí, v lete sa aj hambím ísť na kúpko, jak keby som im jesť nedala

mataklinec
autor
28. jún 2013

@kili presne, mne Davidko spapa viac ako moje zdrave deti... a keby si ho videla... len kost a koža... chuda tie nožičky tenučkéééé ☹ ... no určite sa podobníí..

kili
28. jún 2013

@mataklinec mne deti tiež zjedia viac ako ostatní. v škôlke vždy nechápu, koľko sa do nich vtrepe. aj dve duple sú schopní dať. A. má len kosti a šlachy. je dosť silný, rebrá mu strašne trčia

luciakad
28. jún 2013

chcem sa spytat neurologicka nas posiela na endokrinologiu lebo ze zaostavame v raste. to tam vam potvrdili ze mate poruchu rastu?

mataklinec
autor
28. jún 2013

@luciakad nám na endokrinologií len urobili krvné testy a RTG kostí, a zistili že Dávidkové kostičky zaostavajú o 2,5 roka. Potom nás poslali na genetické vyšetrenie a tam sa zistila rastová porucha SILVER RUSSEL SYNDROM. Davidko má dost rastového hormónu v tele, avšak koli tomu syndromu, ho jeho telo nevie využit... Takže preto musíme pichat rastové hormony... 😒

mataklinec
autor
28. jún 2013

@kili presne 😀 ked začal chodit do škôlky, učitelka prvý den vyšla s otvorenými ústami a vravi " Váš Dávidko všetko zedol a ešte si aj pýtal "... myslela si že asi moc neje podla stavby...

luciakad
28. jún 2013

@mataklinec 22 . 7 ideme tak uvidime co nam povedia , ale asi hned vysledky sa nedozviem vsakze.

mataklinec
autor
2. júl 2013

@luciakad tak držím palce nech vám to dobre dopadne...Nie vysledky hned nebudu...my vzdy sme volali po týždni

danula27
7. feb 2014

ahojte, moj manzel mal tiez nedostatok rastoveho hormonu a musel si pichat ked bol dieta. teraz ma nas syn 8 mesiacov a rast sa mu spomalil. vzdy som sa bala ci to nepodedi. kedy sa mam zacat pytat u doktorky na vysetrenie u endokrinologa? da sa to zistit uz v takomto nizkom veku? asi je este skoro, ale nechcem to zanedbat, chcem to zacat riesit cim skor. ja som tiez nizka a muz ma len 165 cm. dakujem za akukolvek radu...

obrazok
10. feb 2014

Ahojte neviem ci som tu spravne, ale spytam sa. Moj maly ma hypospadiu, boli sme na operácii vsetko dopadlo vyborne ma urobenu aj obriezku, len mam pocit ze ten pindur je proste malinky, neviete mi povedat ci sa da rastovymi hormonmi tomu neako pomoct? Dakujem za odpovede.

bianca11
11. feb 2014

@obrazok Ahoj. Aj nas maly ma hypospadiu a mal i nezostupene semenniky, no to sa riesilo operacne. No hypospadiu nam neriesili... a pindika mame i my dost maleho. Ja som sa endokrinol. pytala ci by sa nedalo tym rastovym hormonom nejako spravit (ked sa narodil stale mal nizku hodnotu, no asi po roku a pol ho ma v norme). No vraj asi ani nie. Brali sme i hormonalne injekcie a trochu sa nam to upravilo, ale nic moc.

obrazok
12. feb 2014

bianca11 dakujem ze si napisala. Neviem ja som sa pytala jedneho lekara o tie hormony a on nam povedal ze take male dieta este hormony nema ze to az v puberte. Tak preto som v pomykove, dufam ze to puberta urobi tak ako to ma byt. Pekny vecer

majkabambulik
Autor odpoveď zmazal
pirula5
Autor odpoveď zmazal
ivetka79
21. júl 2021

Ahojte mamičky, je tu nejaká mamička z Piešťan? Čo beriete saizen?

majkabambulik
21. júl 2021

@ivetka79 ak nenajdete tak mozno poradime aj my z BA

ivetka79
21. júl 2021

@majkabambulik no, preto som sa pýtala o Piešťany, lebo sme zabudli ihly doma a sme na dovolenke, potrebovala som aspoň 2 ihly do pera na saizen🤦

majkabambulik
27. júl 2021

@ivetka79 ospravedlnujem sa za oneskorenu odpoved, ale neukazalo mi tuto spravu, my sme sli okolo Piestan tak sme mohli pomoct.... skoda. Inak dilerka pre region moze vzdy pomoct, ak je ochotna, tu v BA sa dilerky pre Saizen menili a je nova vrieskajuca neprijeemna xxxx zvysok si domysli.

ivetka79
28. júl 2021

@majkabambulik ďakujem za info, na budúce budem vedieť😀lekárka vravela, že to nevadí, že keď sa vrátime domov máme pokračovať, že sa to stáva....

denda007
Autor odpoveď zmazal
luwina
19. feb 2023

@anjelicek26 ahoj, ako ste prosim vtedy dopadli s dcerkou na rastovej klinike? Ake vysetrenia jej robili? Pichali ste RH? Dakujem

mim23
19. jún 2023

@reklamka ahoj. Môžeš mi niečo viac napísať o Tom rastovom hormone?