Bolestivé cvičenie Vojtovej metódy
5. jún 2021
Len sa tak zamyslam, ze ako dokazete zeny cvicit s babatkami vojtovu metodu. Minule sme sedeli s muzom v cakarni, kde je aj ambulancia, kde ucia cvicit vojtovu metodu, a stadial taky plac, ako keby to babatko z koze drali. Pozrela som aj videa na youtobe, a to je strasne co s tymi detmi robia. Dobreze ich tam neprilahne rehabilitacna, a oni chudatka sa tak snazia z toho pridlavenia dostat. . Viac krat za den dobreze neprilahnut svoje babatko, a ono sa snazi z toho uniknut, strasne. Osteopatia vylieci kazde dietatko a netrpi pri tom. Preco radsej neriesite s osteopatiou? yyhhbbghhKvoli
Predošlá
Strana
z2
Predošlá
Strana
z2

Nebudem sa vyjadrovat k vojtovke, lebo ju nepoznam, ale koho to zaujima napisem viac o osteopatii ako ju poznam ja, ako mama, ktora ju cvicila so synom. Je to skvela fyzioterapia, ktora sa pozera na cele telo a aj psychiku babatka - velmi holisticky pristup. Cvicili sme na vela roznych problemov od 2 mesiaca az do 18 mesiacov. @zuzanockamt jednym z prvych problemov, ktore nam osteopatia vyriesila za 2 mesiace cvicenia bola silna hypotonia. Cvici sa 5,3 alebo 2x za tyzden. Cvicenie sa robi raz za den a trva od 10 do 20 minut. Cvicenia su velmi nenarocne pre rodicov (nikdy som syna nemusela prilahnut). Je dolezite aby dietatko malo z cvicenia pozitivny zazitok, alebo aspon nie negativny. Syn plakal len velmi zriedka ale musela som ho zabavat spievanim, pocitanim, hrackami, saskovinami. Mali sme aj cvicenia, ktore si vyslovene uzival. Kontroly u osteopata su raz za 1-3 mesiace a jedno sedenie trva hodinu. Este dodam ze zijem v zahranici, kde je osteopatia velmi popularna a zabehana. Dufam ze sa tak isto rozsiri aj na Slovensku.