icon

Budíte deti, keď majú vysokú horúčku?

petrapod
8. dec 2022

Ahojte. Chcem sa opýtať je viróza syn(8) má vysoké horúčku nezabral mu teraz ani Paralen mal 39,7 a manžel hovorí že ho mám nechať späť ja zas že sprcha . Tak som ho zobudila kleslo mu to po sprche na 39,3. Zaujíma či ich budíte. Ďakujem

anjelicek26
8. dec 2022

@detskytovar to, ze je to zriedkavejsie neznamena, ze to neexistuje. Mozu krc pri vysokej horucke dostat dokonca dospely.

nellies1981
8. dec 2022

@petrapod môj 6r. syn od dnes horúčkuje. Cely deň skoro 39, dala som po 6 hodinách opäť panadol čipky. Ale asi nezaberajú. Nechcem dávať nurofen lebo v škôlke majú kiahne a neviem ci ich tiež nedostane a zevraj nurofen nie je dobrý. Ale začína aj kašľať a to by pri kiahnach nemal. Ani neviem co ísť s ním zajtra k Dr. Lebo s kiahnami sa nemá. Zatiaľ vyhadzany nie je

guiseppinka
8. dec 2022

@petrapod dnes sme boli u dr po atb. Mame vsetci priedusky... Dufam, ze to zaberie uz. Ale aj tak dalsi tyzden doma... Ja v nedelu crevna viroza, pondelok streda 1 marodka a dnes dalsia... 🙄

sense
8. dec 2022

Ja som dala v spánku zabaliť aj na členky aj na zápästia... Budiť som nebudila. Moja mala ale iba raz také teploty

simca06022011
8. dec 2022

Nemala som velku babu uz s takouto teplotou, ale nie nebudila som, ked bola mala iba sirupy som davala/cipky podla toho kedy a nad 39 diazepam, ci co to bolo som mala od lekarky. Ale febrilne krce pri 8r neviem ci byvaju este, to tak do 3-5r mi naslo teraz na googli. Teraz cez kovid na jar, 39, nebudila som vobec... Nikdy som dieta nesprchovala ani neobkladala s teplotou. Dostala vodu na pitie kopec, do postele a sama si robila obklady niekedy, u nas napr ju ked mala nad 39-39,5 boleli oci... ja ked dieta spim,, nechavam ju spat, telo samo vie co ma robit.. fakt len s teplomerom a tabletkami a pitim za nou chodim. urcite ochladenie stylom vana by som enrobila ale to je na kazdom, ked tak sa robia obklady okolo trupu ak si necha, napr. mokry frote uterak...
Inak o tej viroze som citala, ze aj tyzdne v kuse tieto teploty vysoke...

ajko2011
8. dec 2022

Budím

iwesska
8. dec 2022

@kittykat22 A preco by 8r nedostal cipok? Ked clovek zvracia,tak je jedno,ci ma 5, 17 alebo 40r.,lieky cez zaludok prijat nemoze. Neviem co je na tom k smiechu. Mne ich davali aj v porodnici. A pred par dnami som ho 8r.strcila do zadku na odporucenie lekarnicky. Tak sa teraz mozes popukat od smiechu😂

soldi
8. dec 2022

Mam 4 deti s kazde inak.
11 rocny mal 39,7 rano. Vypil pol litra a spal. Chodila som kontrolovat ci nestupa. Nestupala. Zobudil sa o par hodin bez teploty a uz sa nevratila.
4 rocna mala 39,3, zobudila sa s placom, triasla sa, vracala, motalo ju. Dala som cipky.
6 rocny mal v spanku 39,5 ale nestupalo a spal pekne, tak som nedala, sama klesla.
Den predtym mal 39,7, tazko sa mu dychalo, bol nepokojny, tak som dala.

Vzdy sa riadim celkovym stavom dietata, nie striktne nameranou teplotou. Pokial je, pije, nie je apaticke, spi hlboko, tak nebudim. Ale kontrolujem kazdu polhodinu az kym nezacne klesat.

Urcite je jednoduchsie dat liek na teplotu pred spanim a v noci sa vyspat. Z mojich pozorovani vsak viroza rychlejsie prejde ked sa dieta necha trochu vyhoruckovat.

martinka13
8. dec 2022

Dávam zábaly v takom polospanku. Do vane ich nedávam, ani do sprchy. To keď tak cez deň..

petrapod
autor
8. dec 2022

@soldi no aj ja tak len toto je ako keby trošku silnejšia viróza po Paralene mu vôbec neklesla. Pod 39,5 stále sa drží . Teraz som mu dala nurofen počkám pol hodinu a osprchujem ho:(

letfenixa
8. dec 2022

@kittykat22 v pohode budem. Tabletku a sirup môže vyvracat, cipok ostane.

hennyinnsbruck
8. dec 2022

@petrapod nie naraz kdeze …bud alebo

ciernysokol
8. dec 2022

Neviete,co je to za virozu?robili niekomu krvne testy?a ako dlho trvaju horucky?chytili ste to od deti?maly ma horucku 40,paralen nezabera vobec,iba nurofen.davam zabaly,je to dost zufale.

soldi
8. dec 2022

@ciernysokol u nas je chripka. Pisala dr o tom clanok. Ze niekolko dni teploty nad 39. Unava. Nechutenstvo. Suchy kasel. Bolesti hlavy, noh.
Aj dospeli to maju. Mame zatvorenu skolu kvoli vysokej chorobnosti ucitelov aj deti. Zo synovej triedy len 6 zdravych deti bolo z 20.

soldi
8. dec 2022

@petrapod mojej malej po panadole cipkoch tiez neklesla. Az po nurofene sirupe

zzkmetova
8. dec 2022

Krce by mali mat len male deti. Cca do 5r

babulkomale
8. dec 2022

@ciernysokol normalna chripka.

katus226
9. dec 2022

@ciernysokol syn 4r tiez vkuse niekoľko dní 39-40 horucky, stazoval sa hlava boli, nozicky bola, ocicka bola, vsetko ze ho boli 🙈 dr iba odkazala po telefóne ze mame prist na crp ak chceme, ale ze teraz je to bezne. Lenze to ona pocas celeho roka - jaj teraz je taka viroza... Jej oblubena vyhovorka, preco nas nezobrat. Inak zabral nam groprinosin sirup pre deti.

iwesska
9. dec 2022

@ciernysokol Silna chripka. Tiez si tym moje deti prechadzaju. Silne bolesti hlavy,oci, zvracanie, horucky 39-40 a hnusny kasel. Horsie to znasaju ako Covid.

jana_eyre_2
9. dec 2022

Ja len aby si
@petrapod vedela, febrilne kŕče sú riziko pre deti do 6rokov.. môj prvý syn mal ako malý febrilne, toto sú info od doktorov.. takže toto riziko uz u vás nie je vďaka veku..

No a ano budím,keď pri kontrole má vysokú teplotu, tak dám dieťaťu liek.. deti mám vek 10,9 a 6 zväčša už dávam tabletky, je to rýchlejšie a nemajú s nimi problem.. nurofen je aj rozpustaci v ústach, ten je tiež fajn...

flafly
9. dec 2022

Budim ak je nad 39.

gerrwie_girl
9. dec 2022

Ja som malého len vyzliekla celého iba ponožky a trenky som mu nechala. Krásne to kleslo 🙂

mon777
9. dec 2022

Budím určite. Veľakrát vstane sama, že jej je zle. Isto nenechať spať. Stav treba riešiť, nie nechať dieťa spať. Bez ohladu na vek. Môj názor.

bazarik84
9. dec 2022

Ahojte, sa Ti votriem do diskusie. Ja “zobudim” a davam zabaly, potom liek. Ak pred spanim uz maju zvysenu teplotu alebo im zacina stupat, tiez dam liek, aby sme sa vyspali. Teraz je to aj tak naprd, lebo vkuse cez 39,5.

Ja sa chcem spytat bab, ze dieta ma horucku 2,5 dna, akoby sa zhorsuje, stale jej vyleti nad 39,5. Pokaslieva, skor ako na laryngitidu, nadcha, upchaty nos. Tiez mi to pride ako chripka, ale ide vikend a vcera mala slabunku ciarku na CRP domacom teste.

Isli by ste teraz k dr alebo pockali do pondelka? Ist tam s nou sa bojim, ze ju zam chyti teplota a neist sa bojim, ze do pondelka daleko. Inak tam chodime ako na klavir, boli sme v stredu aj s bratom (ten vyfasoval atb) a este to nebolo na atb, ale to bola 12 hodin iba v teplotach.

Ja tam pojdem, ale zaujima ma, ako by to riesil niekto iny.

lenkadenisa
9. dec 2022

@kittykat22 čipky sú aj pre dospelých. a áno, pchám čipok aj 8 ročnej, keď je naozaj treba.

kp7333
9. dec 2022

@kittykat22 cipky sa bezne davaju aj dospelym. pri vysokych teplotach zvyknem detom davat na striedacku Nurofen sirup (starsej tabletku Ibalgin) a Panadol cipky. Setri to zaludok. Takisto, ked deti teplotuju a zvracaju (co moje bezne pri teplote 38+), cipky su lepsie, lebo nezatazuju zaludok.

aceris
9. dec 2022

@petrapod jasne, nad 38.5 po liekoch budim...

aaalienka
Autor odpoveď zmazal
basska_b
9. dec 2022

Budim nad 40. Vacsinou len rukou chytim celo

alex5896
9. dec 2022

@anjelicek26 odkial mate prosim vas 37 stupnovu vodu ? Mala ma rok a pol kolko stupnovu by som jej mala davat