icon

Chrčanie na prieduškách. Čo robiť?

peta1510
18. dec 2010

Chcem vas poprosit o radu.Nas 11mesacny Kubko ma uz okolo tyzdna chrcanie na prieduskach.Nekasle vobec,ani neteplotuje.Boli sme u doktorky,dala nam Spiropent a Fenistil do nedele a ak to neprejde,spominala nieco o antibiotikach,ktorym by som sa rada vyhla.Davam mu popri tom aj Stodal.Len sa mu do toho pustil aj strasny soplik,tak odsavame ako blazni.Chrcanie je tusim trosku lepsie,ale asi vdaka tym soplikom sa to moc nelepsi.Co dalej?Kupit mu nejaky Mucosolvan,alebo?

septenpunctata
22. jan 2011

katecameron...nevies mi poradit, mozme chodit von?

katecameron
22. jan 2011

@septenpunctata ja nechodím ale neviem myslím ze ked je zima tak asi nie alebo sychrave pocasie vietor tak toto urcite nie

septenpunctata
22. jan 2011

katecameron, ja som dnes bola, bolo okolo O, a ked sme prisli tak malemu zacali tiect sopliky....inak teraz som zohnala jazveciu mast, tak od zajtra mu to budem davat, tak potom napisem....vraj ma velmi liecive ucinky, co som nasla na internete...

anndrea
22. jan 2011

Ahojte maminky, aj my máme podobné problémy ako vy. Malá má 10 mesiacov a od novembra stále soplíky....začíname priesvitnými soplíkmi ktoré jej vytekájú prúdmi z nosa, potom sa zhustnú do úplne tmavých a lepkavých a tie spôsobujú dusivý kašeľ a chrčanie na prieduškách...mali sme ja antibiotiká (klacid) pred Vianocami, na chvíľu to ustalo ale po pár dňoch to začalo opať...už sme vyskúšali naozaj všetko, cez morskú soľ, homeopatiká, zvlhčovanie vzduchu, proste všetko...teraz máme Jazvečiu mať a tá nám začína pomáhať chvalabohu, chrčanie ustupuje...inak na vlastnú žiadosť som išla k Alergoimunologičke, spravila nám všetky odbery (výsledy ešte nemáme) aj na možné potravinové alergie a predpísala kvapky Zyrtek a do nosa sprej Alergodil...fakt nám to pomohlo a klop-klop zlepšujeme sa. Tak sa nebojte vypýtať sa k odbornému lekárovi, lebo naša pediatrička nám tiež robila CRP, výtery aj všetko možné a vždy to bolo negatívne... a hneď nám buchla antibiotiká. Treba vyskúšať všetko. Želám Vám zdravé detičky bez soplíkov

katecameron
22. jan 2011

@anndrea a to ako uzivate tu mast ci natierate na priedusky ako casto kolko krat denne

septenpunctata
22. jan 2011

anndrea, ja od zajtra budem pouzivat jazveciu mast, tak uvidim, len moj maly, napr aj teraz vecer, ked siel spat, tak som ho musela normalne zacat steklit, nech sa zacne smiat, lebo az potom si odkasle, ale on nema ani sopliky, ani teplotu, ani nekasle, ale pocut, ako sa mu hromadia tie hlieny, chrapoce mu to, ale vobec si sam neodkasle...

katecameron : natiera sa na hrud.

olivova
22. jan 2011

@katecameron - "tak pozor ked dieta chrčí vola sa to odborne obštrukty na prieduškach alebo obštrukcna bronchitída a tu uz su opodstatnene antibiotika podotykam aj ked by to bolo vírusove " - pouzijem tvoju vetu 😉 ...Mne bolo v nemocnici vysvetlene, ze aj keby mala vysoke teploty, atb jej nezaberu...A skutocne, 1x mi mala brala., a aj tak nezabrali....Takze my to prekonavame vzdy len bez atb - pisem o obstrukcnej bronchitide...(preto ked tu piseme aj v inych diskusiach - beriete atb a my nie, a ked sme ich brali, boli aj tak nafigu - to sme skusali s lekarkou, ci jej predsa len nepomozu )...len tolko k tejto vete, aj ked je mesiac stara 😉
Aj ked sme mali nalez na rtg - ani vtedy nam atb nedali....

olivova
22. jan 2011

ta mast na priedusky....Je mozne, ze malej sa z toho pohorsi? Ja som prestala tie obklady davat, lebo sa jej skutocne pohorsilo (pre istotu 2 ochorenia, aby som si potvrdila svoju teoriu, ci si to naozaj nenamyslam ) 😅 Mam aj jazveciu aj husaciu mast - ze vraj su najlepsie a radsej uz nedavam....

septenpunctata
22. jan 2011

olivova...smrdi ta jazvecia mast? len aby som bola pripravena, a este > ako to potom prekonavate, co vam na to davaju...?

katecameron
23. jan 2011

@olivova a ako ste sa s toho potom dostali? lebo napr.moje deti ked maju obstrukty tak vzdy maju vo vyteroch aj nejakeho pneumokoka alebo moraxelu nikdy nemame vyter bez bakterie beru atb.ale aj tak mam pocit ze nezaberaju 😒 a ohladom tej masti nemyslím si ze z nej by sa pohorsilo skor by som povedala ze nezabrala na ten dany problem

olivova
23. jan 2011

@katecameron
@septenpunctata - jazvecia mast mi smrdi, ale tak normalne...nic hrozne... 🙂
My vzdy len inhalujem ventolin , ambroben, berieme dithiaden rano, na obed a vecer - ked sa k tomu pridruzi aj laryngitida - aby nam nebolo luto, vtedy ma este prednison tabletky - aspon tvrdili, ze ma oboje....
Takze ak je to tazsie, chodime inhalovat 3x denne, ak nie - 2x denne rano a vecer.....a pekne aj 7-10 dni....Naposledy sme inhalovali ku koncu len ambroben, dychala cisto, len kasel bol hrozny - aj ked uz kaslala malo....
Ale to je asi tak - ze sa opytate 5-tich lekarov a kazdy vam povie nieco ine....nam sa osvecili len tie inhalacie po skusaniach...preto sa uz vzdy pytam, ale moc ma tam nechcu poslat - neviem preco sa vzdy tak zdrahaju na pohotovosti...

katecameron
23. jan 2011

@olivova to do inhalatora sa dava ambrobene aj ventolin spolu? nevies vc akom pomere nahodou my doma mame aj ventolin sirup tak by som to mohla dat do inhalatora ku vincentke

olivova
23. jan 2011

@katecameron - osobitne - ventolin rozsiruje priedusky ci pluca a ambroben pomaha pri vykasliavani....Ale s tym ventolinom by som sa najskor opytala lekarky....skus sa spytat strapca13 -ale asi ta odosle k lekarke 😅
a neviem, ci oni davaju do inhalatora sirupy ? alebo maju na to specialny roztok ? to neviem...

katecameron
23. jan 2011

ano davaju sa sirupy to viem zuas ja teda ambrobene urcite ale ventolin to neviem ja som s mojimi dtmi bola uz22krat v nemocnici tak ja ich sledujem co tam davaju
@olivova

zgamratova
16. mar 2011

@kisska ahoj, prepáč, že som neodpísala, ale až teraz som si všimla tvoju reakciu. malého som vybrala zo škôlky na tri mesiace na odporúčanie alergologičky. už je doma skoro dva mesiace a je po celý ten čas zdravý. boli sme aj na testy na stromy, kvety - tam bolo všetko v poriadku a pred týždňom sme boli na testy potravinových alergénov - no a tam mal mierne reakcie, nie alergické, lekárka vravela, že toto je dôvod, prečo má občas vyrážky na líčkach a prečo vyšli zvýšené hodnoty IgE, čiže nábeh na alergiu. tie potravinové alergény vyšli s miernou reakciou na citrusové plody, banán tiež, vaječný bielok a orechy, sú to všetko potraviny, ktoré sa neodporúčajú dávať deťom do troch rokov. nie je problém ich dočasne, aspoň dúfam, že dočasne, vyradiť z jedálnička. konečne vieme, čo sa deje a nemusím zbytočne stresovať. takže ešte nemal dosť silnú imunitu, keď som ho dala do škôlky - to mal dva roky a trištvrť.

tatiana305
18. mar 2011

ahoj my sme mali podobnu skusenost ako katacameron. mala mala len nejake prechadnutie.. potom dostala teplotu tak sme bezali k dr. tam jej dali antibiotika KLACID, ktore brala 4 dni, tri dni bolouz super ako keby sa pomaly vyliecila..uz ani teplota.. kasel miernejsi.. sople tiez.. az na 4 den... nevedela dychat strasne chrcala, zacala este hrosie kaslat.. a vystupila nam teplota.. v ten den sme boli hospitalizovany na obstrukcny zapal pluc, zmenili sa jej antibotika..ktore brala aj s pobytom vnemocnici 2 tyzdne... dychanie jej upravili, ale kasla sme sa nesli zbavit, o mesiac na to mala mierny zapal priedusnice, a znova bola obstrukcna aj anpriek tomu ze cely cas sme brali sirup solmucol aj fenistil kvapky, ajs me inhalovali lieky , no antibotika uz brat nesmela.. tak sme sa trapili s tazkym dychanim este asi mesiac! az jej nakoniec zistili..ze kedze bopla opakovane obstrukcna, a je aj ekzemicka.. tak ma nabeh na astmu..co cely priebeh zapalu pluc..aj dalsej choroby vyrazne zhorsil.. takze s tou obstrukcnostou si treba dat pozor.. treba casto sledovat dietatko ako dycha... 😔

radka363
21. jún 2011

Môj malí ma 7 mesiacov a chrči už vyše mesiaca brali sme už aj spiropent aj antibiotika augumentin ale nič nezaberalo tak nás poslali na pneumologiu a tam nám dali sprej a musíme sa doma inhalovat no niejak to nezabera a chrčká stale ak ma niekto skusenosti s tým to neprijemným chrčaním poradtťe mi :((

lenockaaa
21. jún 2011

@radka363 ahoj aj mola mala asi dva mesiace chrcala na prieduskach ale nemala tam nic, vsetko mala negatoivne, ziadna teplota, trochu soplik ale ten presiel, ties sme mali tyzden spiropent ale ziadna zmena. potom sme isli na ORL a tiez vobec nic nenasli a tak mi povedali, ze malym detom to niekedy moze trvat aj dva mesiace. trpsku sa to zlepsilo a teraz som zacala 3x denne davat solmucol a ten sa mi zda, ze zabera a to chrcanie prestava alebo teda je to ovela menej ako doteraz. ono oni tam asi maju este daky hlien a nevedia to asi poriadne vykaslat ako dospelaci. ten solmucol je ale pisane, ze az od roka, mala ma desat mesiacov a v lekarni mi povedali, ze mozem dat, lebo ,ze talatka ktoru solmucol obsahuje sa v tele meni na latky telu vlstne, ci take nieco....no ale nie som doktor..tolko len nasa skusenost 🙂 drzim palce nech to malinkeho cim skor prejde 🙂

moma
21. jún 2011

ahojte, moja mala ma uz 5 mesiacov a doteraz nemala ani sopliky, no teda raz sa mi zdalo, ze horsie dycha, ale nedalo sa nic odsat. Lekarka mi kazala len zvlhcovat sliznicu Libenarom a odsavanie zakazala, vraj to moze babatkam spravit opuch sliznice a bude to este horsie, tak len vytierat nostek vatickou. No ale uz asi 3 tyzdne sa mi zda, ze mala nejako chrci, ako ked je dospely trosku zachripnuty a odkasle si, ale ona si odkaslat nevie. Skusala som odsavat sopliky, no nejde nic, stale zvlhcujem morskou vodou, lekarka jej pozerala hrdlo a pocuvala dychanie, a vsetko vporiadku, tak ja neviem co to moze byt.

radka363
22. jún 2011

@lenockaaa Ďakujem pekne

radka363
22. jún 2011

@moma Možno sa to časom ukáže že čo to vlastne je 😉

vladuskaka
6. okt 2013

chcem sa spýtať :do inhalátora dať studenú alebo teplú prevarenú vincentku?Môžem do nej potom kvapnuť ambrobene alebo ventolin koľko kvapiek môžem to riediť?A ako dlho a ako často inhalovať?Ďakujem za odpovede.. 🙂

dedenisa
15. apr 2014

Jajajaj kolko nazorov a skusenosti staci si len vybrat.... hadam nieco mojmu "chrčadielku" pomoze. Tak som sa rozhodla ze budeme bojovat bez atb ktore nam dr. predpisala bez vysetrenia CRP! Davam len Stodal a vyplachujem nosik Libenar-om a robim cajik zazvor-citron-med plus vitamin C a odsavam sopliky ked sa da lebo kriciiiiiiii. Len by som chcela poradit nieco do nosa s obsahom morskej vody. Dakujem

sysa76
4. mar 2015

@dedenisa Deniska, vyskusaj Sterimar-je to hypertonicky roztok morskej vody od 3 mesiacov. nasmu malemu celkom zabera.

prcko1
12. nov 2015

Dobrý deň ja sa chcem opýtať môj malý chrci a má kašeľ a keď som s ním bola tak povedal že ma čisté to dychanie predtým sme brali anbrobene trocha lepšie a potom zase neviem si dať rady poradte my prosím

sadell
29. nov 2015

@dadex ake spreje prosim?

dadex
10. dec 2015

@sadell pamatam si len jeden sprej Ventolin sa volal a na ten druhy uz nie, je to par rokov. Su to vsak kortikoidy, ale nam pomohli. Boli sme aj na lieceni v Detskom centre Smokovci a od vtedy mame pokoj.

sadell
10. dec 2015

@dadex dakujem

mnamko
10. dec 2015

Skus cibulovy caj s medom a na poskladanu plienku rozotri bravcovu alebo kacaciu mast daj zohriat na radiator teplucke dsj na priedusky obviaz obvezom rob na noc

lusindas
20. mar 2017

@peta1510 petka aj nas trapi tento problem...ak mate nieco odskusane co zabralo viete nam prosim poradit??dakujem vopred.mala ma 6ma traapime sa uz dlho...bola aj prechladnuta ale chrcania sa nevieme zbavit z nosteka pri odsavani jej vinde trosicku bieleho soplika ...