icon

Čistenie uši olivovým olejom

5. sep 2021

Ahojte mate niektora skusenost s cistenim usi pomocou olivoveho oleja?? Mam pocit ze mam asi plne 1 ucho a docitala som sa ze nahriaty olivovy olej, 2-3 kvapky, nechat ucinkovat a malo by to pomoct. Skusenosti??

annnna18
•
5. sep 2021

My sme davali teply olej aj pri bolesti ucha a pomohlo vzdy 😊 takze ja by som skusila. Ked nie tak da sa aj sprej kupit v lekarni

autor
•
5. sep 2021

@annnna18 praveze tie usne spreje vraj nie su dobre ze to robi viac skody ako osohu preto sa pytam na ten olej. A ke to tak ako som pisala? Ze nakvapkat nechat posobit?? Ci aku skusenost mate vy?

cacianka
•
5. sep 2021

Nepomohol. Skúšala som rôzne. Top výplach uší na. orl. 3 minúty a 300%

autor
•
5. sep 2021

@cacianka a ten vyplach u orl je aky? Ja mam z toho strach preto radsej hladam ine moznosti 😔

77daniela77
•
5. sep 2021

Naklon hlavu a skus ucho zohrievat fenom....maz by tak mohol vytiest.

luccija
•
5. sep 2021

Strekne Ti tam pod prúdom vodu aspoň myslím, že to je voda robili mi to ako teenegerke strašný humus ide odtiaľ

deti95060810
•
5. sep 2021

olej pomohol...

maris5
•
5. sep 2021

V lekarni kupis olej v spreji do ucha. Vola sa Vaxol. Ma za ulohu ten maz rozpustit. Vecer strieknes, pripadne das este vatu, aby ti to nevytieklo. A rano utries.
Ak uz mas toho vela radsej vyplach a potom pouzivat ten olej ako prevenciu.

kika831
•
5. sep 2021

V ziadnom pripade! Moja sestra je vdaka takymto skvelym radam na ucho polohlucha! Ak mate problem s uchom- smer Orl. Drzim palce

autor
•
5. sep 2021

Dievcata tie co ste boli na tom vyplachu u orl ake to je?? Je to neprijemne? Bolestive?? Ja mam z toho strach 😔😔

kitycat
•
5. sep 2021

Ja som bola velakrat na ORL, mala som vela mazu a raz za pol rika som si to tak fajne vycistila ze som si spravila v uchu zatku a obluchla 🤣

Ten vyplach je uplna pohodicka. Ako keby si si sprchovala ucho. Akurat oni ta posadia do kresla ty sa tym "hluchym uchom" naklonis na tu stranu prilozia ti misku a prijemne teplou vodickou ti spravia vyplach. A zrazu pocujes ako Spiderman. Naozaj sa nie je coho bat.

marticka85po
•
5. sep 2021

Vyplach je asi naj na upchate usi. A hned budes pocut o 200%lepsie 😀

surama
•
5. sep 2021

Prides na ORL a tam ti to lekarka urobi za par sekund bezbolestne.

autor
•
5. sep 2021

Dievcata dakujem a treba k ORL aj vymenny listok??

janinah
•
5. sep 2021

Treba

ibrunova
•
5. sep 2021

Výplach nebolí, dcéra mi dokonca potom povedala, že to bolo celkom príjemné, naplnila striekačku teplou vodou a jednoducho strekla dnu, humus sa vyplavil. Nerieš experimenty, možno tam náš nejaký zápal, určite nech to vidí lekár.

cacianka
•
5. sep 2021

@kitycat presne. Jemné šteklenie a vlhko.
Mne už piskalo, sumelo,hluchá ako Polemic,zalahnute hnusne.
A odrazu som počula. Muža som musela krotiť.velmi som ho počula aj čo som nemala🤭
trápenie bolo 500x horšie ako trochu vlaznej vody.skoro som doktorku a sestričku 👄😘

surama
•
5. sep 2021

Nemusia ti ani robit vyplach, niekedy len s takym nastrojom zaskrabne v uchu a hned cítiš rozdiel. Ten vyplach sa nerobi vzdy.

autor
•
6. sep 2021

@surama ak hovorite o tom istom zoskrabavani ako som citala tak to je vraj velmi bolestivy proces a narocny aj pre lekara 😔 takze to ste ma nepotesila

lelicav
•
6. sep 2021

Mojej dcére ORL lekár odporučil kvapkat olivový olej vždy vecer niekoľko dni pred vyplachom.Mala take suché zátky v uchu. Výplach potom prebehol úplne bez problémov a uško sa úplne vyčistilo.

surama
•
6. sep 2021

Neviem posudit ci hovorime o tom istom. Ja som tak bola par rokov dozadu, lebo som mala vkuse zalahnute v uchu a lekarka pozrela, zaskrabla a hned akoby som mala reprak na uchu 😃 Trvalo to par sekund a necitila som nic, tak neviem. Pytala som sa jej ci si viem usi cistit nejakym lepsim sposobom ako tycinkami a vravela, ze kludne mozem pouzivat tycinky, ze ked by sa mi to nahodou upchalo, tak pridem zas. A to ja som zavislak na tych tycinkach a iba raz v zivote sa mi stalo, ze sa mi jedno ucho upchalo.

luccija
•
6. sep 2021

Neboli to ....silným prúdom vody Ti to vystriekaju mňa to steklilo je to pár sekundova zalezitost