Cítim sa vinná za zhoršenie zdravia môjho dieťaťa
Moje dieťa ma vážne ochorenie, ešte je to v štádiu diagnostiky, ze co je príčinou. Je to celoživotné ochorenie.
Ale mam pocit, ze som ja nesprávnym davkovanim liekov a niektorých vitamínov mohla prispieť k jeho vzniku alebo minimálne k zhoršeniu.
Neviem to zniesť, neviem ako budem ďalej žiť...
Pravdepodobne som svojmu dieťaťu zničila zivot...
@anonym_autor tazko poradit ked nic nevieme. Ale plati to, co pisu ine mamy...vzdy ked dieta ochorie alebo ma nejake zdravotne problemy a pod, tak mamy si preberaju vsetko v hlave a hladaju, co urobili zle. Je to preto, lebo my mamy sme nastavene na ochranu nasich deti a dali by sme vsetko za ich zdravie. A zrazu pride choroba, kde uz nevieme dieta ochranit. A tak hladame, co sme mohli urobit inak, co sme urobili "zle", co sme neurobili...vo viere, ze tak urcite by neochorel. Pokial Ti dr.nepovie, ze si mu svojim konanim uskodila, ci mohla tym uskodit, tak to vsetko su len falosne pocity viny. Pokial si mu vedome neublizovala, nie je to Tvoja vina. Zameraj sa na zivot, co bude, nehladaj vinu v sebe.
Diagnóza je už potvrdena alebo sa ešte určuje?
Že si sa bála celkovej narkozy, tomu úplne rozumiem. Ak mal už nejaké prejavy a dávala si mu vitamíny, tak si mu zrejme chcela s dobrým umyslom pomôcť a neprekrocil niekolkonasobne to davkovanie.
Predpokladam že sa jedná o neurologicky problém, ale skús pozerať do budúcnosti. Nedavaj si to za vinu, lebo to Ti zoberie všetku silu.
@anonym_autor diskusia sa vymazat neda,a le koment tu v tejto diskusii uz vymazat vies.
Pozri.. nevedela si, ze mu tym skodis, teraz uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom. Skor by si mala robit osvetu ostatnym aby tu chybu tiez nerobili. Hejterov si kazda najde, ale ak co i len jednej otvoris oci, ktora prestane skodit svojmu dietatu, uz to je vyhra.
viem si predstavit, ako sa citis, ale nevycitaj si to, neurobila si to umyselne a je dost mozne, ze by sa to stalo aj tak. mne sa syn narodil trocha skor a po porode mal problemy a tiez som si potom hovorila, ze som uz mala sediet doma v klude a nie este v ten den soferovat na predporodny kurz atd. ale netusim, co by bolo, keby som nesla, mozno by sa porod spustil aj tak. zaujimalo by ma, co presne si mu davala, prave preto, co pisu aj ostatne baby - aby sme sa my ostatne poucili. budem vdacna, ak napises. a drzim palce vo vsetkom, co vas caka.
je to len tvoj pocit, ze si uskodila.. alebo to mas potvrdene aj nejakym lekarom?
@anonym_autor podľa mna hľadás vinníka ako každý čo sa dozvie niečo zle ohľadne zdravia dieťaťa.Su to len tvoje domnienky!Prestaň sa bicovat.
@anonym_autor pozri môj bratranec vedome užíva/l drogy a všetky jeho deti sú neliečitelne choré.
Ak nenapíses o čo sa jedná tak tu len tapame v tme
@anonym_61931b aj môj známy bral drogy drahé a kvalitné, lebo....a dieťa má autizmus jeho žena je presvedčená, že to je kvôli drogam a kvôli tomu, že boli na IVF
@anonym_autor skús napísať konkrétnu diagnózu, veď si anonymne, to by muselo mať tvoje dieťa veľmi špeciálnu a ojedinelú chorobu, aby sa dalo nejako identifikovať a nikto tu o to ani nemá záujem, chcú ti všetci pomôcť, ale k tomu treba naozaj presné info 🙂
@anonym_autor ide o nieco pohybove, alebo mentalne? Pozri keby si nebrala vitaminy tiez sa mohli stat to iste, a vucitala by si si opak. Nehladaj vinnika, za to nemoze nikto.
Mne kolisu hladiny mineralov atd…zistilo sa to teraz a chodim pravidelne na krv s ano staci si to vygooglit…alebo ist na testy…ak mas vsetkeho dost C,D atd, nemas co do seba pchat, prave nadbytok sposobuje casto obrovske problemy, clovek si mysli, ze treba do seba pchat decko bo neni slniecko a blbosti…pokial telo funguje a vsetkeho dostatok nic netreba brat
nevyčítaj si to, postupovala si podla najlepšieho vedomia a svedomia. Nemala si v tom čase diagnózu
@anonym_autor ako staré je dieťa?aj keď mi asi nedpišeš.napíšem Ti len to čo ostatné.neobviňuj sa, konala si ako si najlepšie vedela.píšeš, že mal predispozíciu.pravdepodobne by to dostal aj bez tých vítamínov.ale ak ešte nemá stanovenú diagnózu, stále je nádej, že sa to ani nepotvrdí.veľa zdravia ❤️
@anonym_autor pises v hadankach, takze necakaj konkretnu odpoved. Cokolvek, s cim to prezenies, moze mat nejaky vedlajsi ucinok. Otazne je, ci si o tom v tom case vedela. Vedome si to asi nerobila. Z nevedomosti mozeme skodit roznymi vecami. Minimalne by si mohla robit osvetu inym. Mozno vas poslu aj na geneticke testy a zistis, ze to malo iny povod.
k comu je tato tema? nic nenapise nic nema podlozene vysetreniami ale vie diagnozu na cely zivot a ze ju zapricinila.🤔
Nechápem tejto téme, načo to píšeš, ano tak si zničila život svojmu dieťaťu, a ďalej?keď nenapíšes tak akože koho chceš varovať pred čím, nikdo nevie kto si tak napísať môžeš čokoľvek, alebo sa až tak hanbíš čo si spravila? Však daj veci na pravú mieru, aby sme to naozaj poradili, možno si ublížila možno si to len myslíš poprosime konkrétny príbeh???
Neurobila si nic umyselne. Stat sa to moze komukolvek. Mne dcerku zrazilo auto a tiez som mala podobne stavy. Velakrat mi deti tesne unikli vaznemu zraneniu. Taky je zivot. Predavkovala si ho vitaminom D? Alebo zelezom? Alebo A a E? E moze vyvolat cysticku fibrozu.
To co sa stalo, uz sa neda vratit spat. Zbytocne budes nad tym rozmyslat. Kazda zena si tym prejde, ked mas deti, pravidelne vznikaju situacie, kedy si clovek uvedomi, ze keby bol urobil inak, mestalo by sa to alebo ono. Musis sa na to pozerat v tomto momente, ako sa to da co najlepsie riesit. Zijeme v storoci, kedy vdaka Bohu mame dobre lieky aj dobrych lekarov. Celu situaciu este zhorsis, ked upadnes do depresie a sebalutosti. Ja som sa naucila to vytesnat, zatvorit do skatule a strcit niekam, a casom zabudnut.
Inac akurat som minule rozmyslala, ze ako deti sme ziadne umele vitaminy neuzivali a boli sme ovela zdravsi ako moje deti ktore maju stravu od vymyslu sveta aj umele vitaminy casto
@anonym_autor Nemozes si to pripúšťať. Poznam prípady, kedy matka dala dieta zaočkovať a u dieťaťa sa zacal prejavovať autizmus. Ale kazdy vie, ze to nespôsobuje ockovanie, ale “drieme” to v tele a čaká na nejakú virozu a ockovanie, kým sa ro prebudí. Teraz si tie matky majú pripúšťať, ze je to ich vina? Zbytocne.. to dieťa potrebuje silnú matku.. myslím to v dobrom, aby si sa na to pozrela inac, ze tvojim cieľom bolo dosiahnuť co najlepši stav dieťatka 🧡
Potraviny nemajú až takú moc ovplyvniť zdravie a človeka ako sa im nesprávne pripisuje v lajckých kruhoch…hlavnú úlohu hrá genetika a zdedená predispozícia na určité ochorenia, ktoré sa buď prejavia alebo neprejavia. Niektoré ochorenia sa prejavia až v ďalšej generácii potomkov…je mi to ľúto, ale ak má vaše dieťa celoživotné ochorenie tak s najväčšou pravdepodobnosťou ho má vrodené a nemohli ste nič urobiť lepšie…čím sa naozaj dá poškodiť dieťa v tehotenstve sú cigarety, alkohol, drogy a neužívanie predpísaných liekov…další významný rizikový faktor je vyšší vek rodičov, ale nie potraviny. A to ani keď by ste isté druhy jedli denne na kilá po celú dobu tehotenstva. Externú príčinu choroby nenájdete.
Potraviny nemajú až takú moc ovplyvniť zdravie a človeka ako sa im nesprávne pripisuje v lajckých kruhoch…hlavnú úlohu hrá genetika a zdedená predispozícia na určité ochorenia, ktoré sa buď prejavia alebo neprejavia. Niektoré ochorenia sa prejavia až v ďalšej generácii potomkov…je mi to ľúto, ale ak má vaše dieťa celoživotné ochorenie tak s najväčšou pravdepodobnosťou ho má vrodené a nemohli ste nič urobiť lepšie…čím sa naozaj dá poškodiť dieťa v tehotenstve sú cigarety, alkohol, drogy a neužívanie predpísaných liekov…další významný rizikový faktor je vyšší vek rodičov, ale nie potraviny. A to ani keď by ste isté druhy jedli denne na kilá po celú dobu tehotenstva. Externú príčinu choroby nenájdete.
@leushka1574 Ste velmi zlata ❤️
@leushka1574 Ste velmi zlata ❤️
@anonym_autor uz nám napíšeš o ktoré celoživotne ochorenie sa asi jedná?
@anonym_autor uz nám napíšeš o ktoré celoživotne ochorenie sa asi jedná?
@aurora33 podla mna to bude hovadina typu prekyslenie organizmu co jej nejaky expert natlacil do hlavy a este sa v nej snazi vyvolat pocit viny aby platila za jeho sluzby. Ak by bolo dieta v starostlivosti lekarov tak by ju velmi rychlo vyviedli z omylu.
@anonym_autor takýmto stresom prechádzajú všetci rodičia ktorý majú choré dieťa alebo má dieťa nehodu... Ale tomu nezabránis musíš sa od toho odosobniť on ťa bude ako mamu potrebovať... Silnú a milujúcu a naozaj sa nehody stávajú a stávajú sa aj nešťastne situácie...každý rodič je veľa krát v živote na pochybách či ísť do vyšetrenia či zákroku kde treba narkózu prípadne CT či röntgen ...všetci dobre vieme že to samé o sebe nieje zrovna zdravé robiť si takéto fotky...rodič sa môže obviňovať že vystavil dieťa CT zbytočne ak sa ukáže že všetko je ok že dieťatu dal viac slobody alebo dôveru a stalo sa niečo zle... Nemáš krištáľovú guľu aby si vedela čo ako dopadne .. v tvoje situácii ty ale to emočne a psychicky nemáš pod kontrolou ..človek by sa mal vedieť psychicky vedieť vysporiadať aj z náročnejšími situáciami... pre tvoje dobro by si mala vyhľadať psychológa prípadne psychiatra.. držím palce
k comu je tato tema? nic nenapise nic nema podlozene vysetreniami ale vie diagnozu na cely zivot a ze ju zapricinila.🤔
@natalka13 ona má psychicky problém je dobré o tom pisat...dat svoje pocity zo seba von..je to dobrá téma ...prečo treba do ľudí ripat? Problémom nie je ani tak to čo sa stalo ale ako to autorka prežíva...
Pravdepodobne si to len vymýšľaš/domýšľaš. Nejakými vitamínami si určite decko nepoškodila.

@januska12323 ... Ale dá. Dokonca aj v tehotenstve keď sa predavkujes vitamínmi, poškodis plod
@doriiis okej beriem späť