icon

Cítim sa vinná za zhoršenie zdravia môjho dieťaťa

Včera o 18:57

Moje dieťa ma vážne ochorenie, ešte je to v štádiu diagnostiky, ze co je príčinou. Je to celoživotné ochorenie.
Ale mam pocit, ze som ja nesprávnym davkovanim liekov a niektorých vitamínov mohla prispieť k jeho vzniku alebo minimálne k zhoršeniu.
Neviem to zniesť, neviem ako budem ďalej žiť...
Pravdepodobne som svojmu dieťaťu zničila zivot...

Strana
z2
anonym_69c42e
Včera o 19:00

@anonym_autor Neviem o ake ochorenie ide, ale pochybujem, ze ho sposobili vitaminy. Robila si najlepsie ako si vedela.

pribinak
Včera o 19:02

Ak to nie je tajomstvo o aké ochorenie sa jedna? Neviem si celkom prestaviť nejaké podľa tvojho popisu

autor
Včera o 19:10
@pribinak

Ak to nie je tajomstvo o aké ochorenie sa jedna? Neviem si celkom prestaviť nejaké podľa tvojho popisu

@pribinak Nechcem to konkretizovať kvoli anonymite.
Ešte som aj dlho odkladala jedno vysetrenie, lebo by vyžadovalo narkozu. Keby sme na nom boli skôr, vsetko by sa skôr podchytilo, teraz je to uz nenavratne preč 😪

pribinak
Včera o 19:13
@anonym_autor

Ešte som aj dlho odkladala jedno vysetrenie, lebo by vyžadovalo narkozu. Keby sme na nom boli skôr, vsetko by sa skôr podchytilo, teraz je to uz nenavratne preč 😪

@anonym_autor tak veľa zdravia celej rodine 🍀🍀🍀

rozculena
Včera o 19:13
@anonym_autor

@anonym_autor aké vitamíny a lieky si mu dávala?

anonym_eed21a
Včera o 19:21
@anonym_autor

@anonym_autor no tazko radit ked nic nechces povedat

januska12323
Včera o 19:29

Si tu anonymne a diagnostiku ešte ani nemáš, môžeš kľudne napísať o čo sa jedná. Žiadne vitamíny nespôsobia celoživotné ochorenie.

doriiis
Včera o 19:30

Bez nazvu diagnózy ti nikto neporadi

dvadsatosem
Včera o 19:35
@januska12323

Si tu anonymne a diagnostiku ešte ani nemáš, môžeš kľudne napísať o čo sa jedná. Žiadne vitamíny nespôsobia celoživotné ochorenie.

@januska12323 ale ano, napriklad vitamin b6 je toxicky a moze sposobit nevyliecitelne poskodenie nervov

joesvk
Včera o 19:36

Skoro každý rodič toto niekedy prežíva. Keď má dieťa kazy a on cíti,že mal niečo robiť inak.Keď má nadváhu a s tým spojené choroby...keď má niektoré psychické problémy ...atď
Nevyčítaj si to ...
Len pozbieraj sily na ďalšie obdobie.

doriiis
Včera o 19:40
@januska12323

@januska12323 ... Ale dá. Dokonca aj v tehotenstve keď sa predavkujes vitamínmi, poškodis plod

anonym_61931b
Včera o 19:49

@anonym_autor pozri môj bratranec vedome užíva/l drogy a všetky jeho deti sú neliečitelne choré.
Ak nenapíses o čo sa jedná tak tu len tapame v tme

autor
Včera o 19:50
@doriiis

Bez nazvu diagnózy ti nikto neporadi

@doriiis Ja viem, ale nechcem to konkretizovať. Pozerám, že ani vymazať sa neda táto diskusia.

anonym_483aeb
Včera o 19:53
@anonym_61931b

@anonym_autor pozri môj bratranec vedome užíva/l drogy a všetky jeho deti sú neliečitelne choré.

@anonym_61931b aké drogy bral, aké majú deti následky?

autor
Včera o 19:53
@anonym_61931b

@anonym_61931b ok, toto je extrem, nebolo to, ze ja by som v tehotenstve robila nieco zle...S tehotenstvom to nemá nič spolocne
Syn ma vážne ochorenie, nie je smrteľne, ale je vážne, na cely zivot... uz ho to ovplyvní a aj nas všetkých okolo.
Neviem, ci mal na to predispoziciu, ale ak aj mal, tak spätne zistujem, ze som asi spletou niekoľkých chybných krokov nevedomky prispela k jeho výraznému zhoršeniu...
Citim sa strasne, strasne

777januska777
Včera o 19:55

Prežívaš to co kazda z nas uz asi zažila, len väčšinou sme mali viac šťastia. Kazdy z nas uz urobil chybu a najma pri detoch. Nie si horšia ako kazda jedna z nas, lebo nemyslim si, zeby existovala co len jedna mama, ktora je dokonala a nikdy nezlyhala a neurobila nieco co mohol byt problem. Si uplne normalna mama, ktora sa verim, ze snazi ako vie.

anonym_61931b
Včera o 19:55
@anonym_483aeb

@anonym_61931b aké drogy bral, aké majú deti následky?

@anonym_483aeb je dealer momentálne za mrežami , roky nie som s ním v žiadnom kontakte, deti boli odobraté a vychovabajú ich starý rodičia.

autor
Včera o 19:56
@joesvk

Skoro každý rodič toto niekedy prežíva. Keď má dieťa kazy a on cíti,že mal niečo robiť inak.Keď má nadváhu a s tým spojené choroby...keď má niektoré psychické problémy ...atď
Nevyčítaj si to ...
Len pozbieraj sily na ďalšie obdobie.

@joesvk Ano, ja viem, poznám tento pocit a zažila som ho už velakrat. Ale keď ide o chrípky, zubné kazy, rozbite kolena a podobne tak je to ine ako ked ide o celozivotny problem

anonym_483aeb
Včera o 19:57
@anonym_autor

@joesvk Ano, ja viem, poznám tento pocit a zažila som ho už velakrat. Ale keď ide o chrípky, zubné kazy, rozbite kolena a podobne tak je to ine ako ked ide o celozivotny problem

@anonym_autor napíš približne o čo ide aby si ostatné mamičky na to dali pozor

autor
Včera o 20:03

Vzdy bolo pre mňa strašiakom, ze sa takéto niečo stane, že omylom ci náhodou ublizim svojmu dieťaťu. A presne toho, coho som sa najviac bala, sa stalo...

anonym_9a5eb3
Včera o 20:03
@anonym_autor

@anonym_autor Nevyčítaj si to urobila si to nevedomky. A s istotou nevieš, či by sa mu to ochorenie neobjavilo aj tak. Si dobrá mama a stále budeš.

anonym_5cb482
Včera o 20:13

Napis, komentare sa daju zmazat

anonym_bc2410
Včera o 20:22

Nevedome som tiež poškodila klbiky svojej dcérke. 😔 V tehotenstve som mala syrovu maniu. Syr na chleba syrová polievka omáčka.. Všetko možné. Tavené syry rozkladajú kĺby dieťatku. Nevedela som o tom. 😔 Dozvedela som sa až pár mesiacov po pôrode

andrejka1974
Včera o 20:24
@anonym_autor

@doriiis Ja viem, ale nechcem to konkretizovať. Pozerám, že ani vymazať sa neda táto diskusia.

@anonym_autor prečo sa bojíš povedať diagnózu , možno sa tu nájdu ľudia čo to budú vedieť pomôcť a vermi všetko sa dá liečiť a vitamíňi si určite neublížila neboj sa a nápis o akú chorobu ide

autor
Včera o 20:25
@anonym_bc2410

Nevedome som tiež poškodila klbiky svojej dcérke. 😔 V tehotenstve som mala syrovu maniu. Syr na chleba syrová polievka omáčka.. Všetko možné. Tavené syry rozkladajú kĺby dieťatku. Nevedela som o tom. 😔 Dozvedela som sa až pár mesiacov po pôrode

@anonym_bc2410 To ma mrzí, nevedela si... Aké problémy ma dcérka?

beata_k
Včera o 20:27
@anonym_bc2410

@anonym_bc2410 Tavnym syrom si jej klby neposkodila. Tu je odpoved chatgpt.
Ani pri značnej konzumácii tavených syrov by sa kĺby dieťaťa priamo nepoškodili. Riziko infekcie je stále nízke, ak ide o pasterizovaný produkt.
Jediné, čo môže byť problém pri veľkej konzumácii, je vysoký príjem soli a tuku, čo môže nepriaznivo ovplyvniť tvoje zdravie – tlak, hmotnosť, cholesterol – a nepriamo aj tehotenstvo. Dieťa to ale kĺbovo neovplyvní.

beata_k
Včera o 20:28
@anonym_autor

@anonym_bc2410 To ma mrzí, nevedela si... Aké problémy ma dcérka?

@anonym_autor Autorka napis co a ako. Prispevok mozes zmazat. Ako vidis ( odpoved vyssie) matky sa obvinuju a casto uplne bezdovodne.

doriiis
Včera o 20:29
@anonym_bc2410

@anonym_bc2410 ... Väčšiu blbosť som dávno nepocula

anonym_5cb482
Včera o 20:31
@anonym_bc2410

@anonym_bc2410 trepeš dve na tri

anonym_5cb482
Včera o 20:32

Ja som jedla cele tejotenstvo sladkosti a dieťa sa mi narodilo bez zubov, proste mu vypadali z tolkeho cukru

Strana
z2