Čo dať, keď aj Atoderm štípe?

12. okt 2023

4r dcéra má na rukách druhý deň červené zápästia. Nesvrbi ju to ale keď si umýva ruky štípe ju to. Mame už špeciálne mydlo pre atopikov a vyzerá ze je to ok ( len v studenej vode - teplá štípe)
Poradili nám ten krem od biodermy - štípe aj mňa. Tak mame ešte na ekzém holtov ( poradili nám v lekárni) - aj ten štípe.
Čo ďalej? Prečo všetko štípe? Mate niekto podobnú skúsenosť?
Ďakujem

andreakotesova
12. okt 2023

LA ROCHE-POSAY Cicaplast baume B5+ balzam alebo Lipobase

jarmila2010
12. okt 2023

skus ponatierat infadolanom...cistou vazelinou https://www.drmax.sk/14274-infadolan myslim,ze ten nebude stipat

lucindav
12. okt 2023

Alebo LRP ma aj eczema MED, to treba len skúšať.. neteri paradoxne pasovala modra indulona 😅🤷🏻‍♀️

jarmila2010
12. okt 2023

https://www.benulekaren.sk/linola-fett-olbad-40... a linolu do kupela..aj na cele telo..je vyborna,len treba robit kupel vo vacsej koncentracii,ako je v popise...ja som vzdy skusala na ruke,kym som nemala mastny pocit..pokozka zostane cela premastena...ak by ste sa dostali ku koznej a linola vam vyhovovala,moze vam ju predpisat..vtedy je tam doplatok okolo 3€

maminkadeticiek
12. okt 2023

My pouzivame Balneum Hermal aj na sprchovanie.

nevenka
12. okt 2023

@lucindav aj nasim detom, mna tiez vsetko stipe a nakhorsi pre syna bol Excipial.

jarmila2010
12. okt 2023

@nevenka excipial aj pre nase deti bol nepouzitelny...

tinkavvv
12. okt 2023

Tekuty parafin do kupela - kozna predpise a je tam potom maly doplatok. A od la roche ekzema med alebo cicaplast na premastenie.

nikpa
12. okt 2023

Môjho malého ščipe už len keď mu na niečo suché pozriem 🙄 jedine s čím je ochotný si nechať natrieť je Linola fett krém a lanolin masť na bradavky v DM v takej malej ružovej tube.

sono2
12. okt 2023

Keď štípe, je ekzém v akútnej fáze. Treba kortikoidy. Mala by si mat na tento prípad niečo. Vtedy treba vysušiť. Voľnopredajné je hydrocotizon. Vyskúšajte. Ešte mustela 123 krém je to ako sudocrem ale lepší, ten nevyhovoval. Tento obsahuje aj zinok. A potom keď sa vysuši, nebude červené tak premasťovať. Nikdy nedával na akútny ekzém krémy. Hocijaké

milanemila
12. okt 2023

Balneum hermal je super na sprchovanie (pouzivala som uz ja ako decko), dcera ma toez ekzem. Ked si rozskrabe nieco, tak aj bioderma aj la roche stipu, jedine co nie je zarabana mast z lekarne klasika na premastenie s kyselinou mliecnou. Ja jej este robim aj kupel v ovsenych vlockach, ten sliz pekne upokoji pokozku (nie velmi tepla voda). Ked ma prilis rozsireny ekzem a potrebujem to trosku zas zasusit, tak kupel v hypermangane a ichtyolova mast.

jarmila2010
12. okt 2023

ja ,len dopisem,ze infadolan,ked kupis,vyuzijes ho doma aj v case chorob.na vytieranie nosa,pri vysusenej sliznici(nam ho odporucila orl dr a odvtedy ho stale drzim doma)...na popraskane pery..vysusene a popraskane ruky v zime...ked si odepilujem hornu peru,jedine infadolanom pokozku ukludnim...

tanyan
12. okt 2023

Našej nerobilo dobre ani balneum, ani linola...
Chvíľu jej robil dobre Mimi balzam, na extrémne narušenú kožu som dávala niekedy Dermo-chlorophyl.
Imunoglukan p4h Lotion je tiež super. Ten má neštípal aj keď Dermo-chlorophyl áno. Ale poznám aj človeka, ktorého imuno štípal.

tanyan
12. okt 2023

Ale ak má dcéra alergiu na chlad, tak jej práve veľmi studená voda ešte zhoršuje stav. Dcéra máva zápästia celú zimu podráždené. Zhoršuje sa jej to aj keď zníži príjem tekutín. Dopĺňame vtedy aj vitamíny a probiotiká, aby celé telo bolo silnejšie...

janinah
13. okt 2023

Prečo to neriešiš s kožnou dr? Akože skúšať na malom dieťati kortikoidy,lebo ti to poradili na MK je cez čiaru.

zorkahorka
13. okt 2023

Ale ono to stipe len chvilu po natreti,nie? Potom by sa mala pokozka upokojit