Čo na bruško zaťažené od mliečka?
Malý má zatažené bruško od umelého mliečka... Už 2 dni mi hrozne plače ... Doktor mi poradil že mu mam spraviť kašičku z mrvy a cukru... Len neviem ked má malý 9 týždnov či možem .... Nemáte s tým skúsenosti??? Prosím poradte Dakujem 🙂
No urcite by som najskor skusila dat probiotika, teply kupel, masaze bruska, v krajnom pripade rektalnu rurku, toto su vsak akutne riesenia, aby si Riškovi ulavila. z dlhodobejsieho hladiska by bolo vhodne porozmyslat o zmene UM, ked mu doterajsia znacka nevyhovuje. Ja osobne by som svojmu dietatu NIKDY nedala mrkvu s cukrom v 9 tyzdnoch.
@kesis 9 tyzdnovemu? to je aka blbost....a ze cukor...
co je podla teba zatazene brusko? nerozumiem otazke...ak myslis, ze ma kolikovite bolesti bruska, lebo sa nemoze vyprdiet? alebo sa nemoze vykakat? a videl ho vobec ten pediater?
ak ma zastavene vetry, treba na brusko prilozit teplu plienku, jemne kruzivymi pohybmi masirovat v jednom smere, alebo mu pomoct pritahovanim noziciek k brusku, prip. davaj do mlieka aj Espumisan alebo Sab simplex kvapky...
pripadne mu mozes pomoct rektalnou rurkou....
ono umele mlieko je urcite tazsie stravitelne pre drobca ako materske, ale nie je to nic, co by sa nedalo zvladnut...koliky mavaju aj deti co su na materskom mlieku...
ak by vsak malemu nepomohol ziaden zo zasahov, urcite treba ist navstivit lekara...len som si nie ista, ci toho, ktory ti poradil taky super recept...
no neviem, ale doktor asi nema vsetkych 5 pokope - mrkva zapeka, nehovoriac o tom, ze pre dvojmesacne dieta nie je vhodna ani mrkva ani cukor 🙄
v prvom rade probiotika, to pri UM pomaha velmi. xlucia ti radi dobre, Infants Dophilus sme mali aj my a fungovali super.
a ak by si videla, ze tazkosti trvaju, zmen mlieko.
ak chces ako prvu pomoc skusit tu mrkvu, daj mu len stavu, aj to len par lyziciek. a urcite do nej nepridavaj cukor ani nic ine.
Kolika a bolesti bruška nemusia byť len z umelého mlieka, ale aj z materského. Mojej malej nepomáhalo nič, až som si jedného dňa uvedomila, že už toľko neplače a v podstate časom jej to prešlo samé, hoci som skúšala všetko možné a bála som sa už hocičo zjesť, aby ju z toho po dojčení nebolelo bruško. Ale s tým cukrom a mrkvou je to ozaj divné 😝
Neviem ake UM pouzivas, ale mne doktorka poradila, ze najmenej zatazuje zaludok Sunar, masiruj, cvicte s nozickami, skus mu dat na lyzicku trosku vlaznej prevarenej vody, zvykne, pohnut cinnost criev, urcite nie hentaku gebuzinu, moj syn ma 9m a hento este nejedol... a zmen detskeho lekara 🙂
Vymen dr!
Skus rektalnu rurku,nasad sab simplex kvalky a skus ak nepomoze vymenit mlieko,nepises ake pijete,kolko,ci si uz skusala menit
vsetko uz tu asi bolo povedane.. mrkva zapeka, cukor urcite nie, dala by som infantdophilus a nejake tie kvapky typu espumisan, alebo ak je to uz neznesitelne tak rekt. rurku, ak nemas tak skus teplomer.. urcite ine mlieko a hlavne ineho dotkora, lebo to len debil moze povedat ze na koliku mrkvu a este tak malemu babatku
na bolesti bruška su výborne kvapky SAB SIMPLEX, espumisan pre dojčata a mastička na bruško Pupík 🙂 vyskušaj, nam to zabralo okamžite-.....inak pomaha masirovanie bruška, tepla voda pitie harmančekoveho čaju 🙂 do toho som zarabala aj umele mlieko ked sa mala nemohla vykakat 😉
Mamičky poradte,mam 2 mesačnu dcerku a kojim ju, nekaka my niekedy aj 3 dni, ale vetry ma pomahame s teplomerom alebo kuskom detskym mydielkom, 🙂 ☹
atka70mne maly pri kojeni nekakal aj dva tyzdne, ked som to vravela doktorke tak mi povedala, ze kojene deti nemusia kazdy den kakat. pozna pripad, ze babo nekakalo aj mesiac. a bolo to ok.
ahoj nam pomaha na brusko kremik PUPIK kupis ho v lekarni natries brusko a kruzivym pohybom masirujes nam pomaha aj spinkanie na brusku a davali sme pred kazdym papkanim emulziu infacol.
9 týždňovému mrkvu s cukrom... To by som nedala ani 9 mesačnému.
Nezapeká náhodou doktorovi na mozog??? 🙄 🙄 😠

jezkove oci, to je blbost 😅 . dieta place co ho boli brucho s mlieka, asi ho speka a este aj kasu plus CUKOR?????? to akoze aby nekakal uz nikdy??? to je iny vôl.
daj mu sab simplex, masiruj mu brusko a bez do lekarne po kvalitne probiotika, napjlepsie infandophilus.
ak nepomoze, treba zmenit mlieko
a URCITE aj doktora co radi takeho hovadiny