Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@strapco13 ahojky aj ja sa zase opytam, lebo som to nikde na nete nenasla - moze sa uzivat Nasivin Sinus a sucasne Mucosolvan u deti? maly uz 3 tyzdne soplikuje a kasle, akoze nic strasne, len som ho teraz cez sviatky chcela preliecit uz uplne a teraz neviem ci sa zamerat na ten kasel alebo na tie sople (davam mu physiomer, po nom zakazdym vyfuka zltkaste sopliky, aj cez den ako-kedy, ale pocujem ze je taky "chuchmavy"), cez den zakasle tak raz za hodinu-dve, vlhky kasel. V noci je uplne bezpriznakovy, kludne spi, nic sa nedeje, len cez den toto riesime. Dakujem.
Ahoj strapco13, tak nam prisli vysledky z imunity a je znizena. Bola som u pediatra pre recept. Odporucaju Imunor.Teplota uz dnes nebola. Do nosa jej davam Quixx a Zyrtec co by si odporucila, aby to viac islo von ? dakujem pekne
@pepa1 odratavat sa ma...ved si vyskusaj sebe zmerat pod pazuchou a v konecniku..je to rozdiel
sinupret nedavaj..uz by prilis riedil hlieny a predlzoval nadchu
kazdemu zaberie nieco ine lepsie..ono totiz zavisi aj od toho co ten kasel vyvolavva..cize neda sa povedat co je ucinnejsie takto
ale na lieku Mucoplant proti kaslu je uvedene, ze ho nemaju uzivat deti a mladistvi ..kvoli obsahu alkoholu
@pepa1 podla stavu dietatka..ak uz je bez teploty a ma sa relativne dobre, cize este nie je uplne zdrave tak kludna pohodova prechadzka moze byt
neviem co mas na mysli pod pojmom sankovanie..pre niekoho je to pomala prechadzka kedy dieta sedi na sankach a akoze sa "kocikuje" ..pre niekoho je to divoka jazda dole kopcom 😀
ak nie je sychravo a prilis hmlisto tak sa mozte ist kludne vozit na sankach po rovine, klasicku sankovacku by som doporucila az po rekonvalescencii...rekonvalescenncia je cas potrebny na to aby sa organizmus zotavil po chporobe a navvratil do povodnych finkcii, vacsinou trva rovnako dlho ako samotna choroba..cize ak dieta ma tyzden anginu, tak dalsi tyzden je potrebne na to aby sa dalo aj telo dio poriadku, lebo jedna vec je vyliecit sa a drujha, nech sa aj imunita vrati do povodneho stavu
@kvojtanikova nedioporucujem uzivat ich spolu..oba lieky rozpustaju hlieny, bolo by to privela riedkych hlienov, nestacili by s´te ich podsavat, fukat nos, tieklo by vsetko dole na priedusky
3-tyzdnpovy kasel by chcel uz trosku aj diagnostiku.. CRP, vytery, popocuvat hrudnik
je ten kasel z hrudnika alebo z hrdielka?
nejak sa mi nezda ze potiaze len cez den a v noci je klud..opacne je to caste ale takto....jedine ze by vela behal a dychal otvorenou pusou cez den..v tom pripade sa zamerat na uvolnenie nosa
@strapco13 mucoplant sirup neobsahuje alkohol,je vhodny aj pre dojcata, to je v pribalovom letaku, neviem co si pozerala...a na take sem tam zakaslanie mam pokracovat v tom mcoplante? Co je podla teba lepsie pre deti- batolata na kasel hedelix sirup alebo mucoplant? A kalobu by si odporucila nasadit? Moze to 17 mesacne dieta? dik
@strapco13 dakujem, tak mám aspon daku nadej, ze sa mu to strati, myslím, ze uzliky nemá dlho, dysfoniu ma asi mesiac..
Este ta poprosim, odporucejes skusit logopediu? aj ked má len 4,5 roka? lebo ja som za to, ze skusit vsetko pred operacnou liecbou.. calcium máme, klud hlasový v rámci normy:DD
po sviatkoch pojdem s nim na kontrolu, aj ked nekázali... Moc Dakujem, si zlatá, ze takto radiš mamičkám:D
@strapco13 no my sme boli u lekarky uz 2x, lebo pocas toho obdobia bola aj mala chora tak lekarka popocuvala aj Mateja, ale nic zvlastne nenasla, chcela mu dat ATB len zato, ze to je uz tak dlho, teplotu ani CRP nema zvysene, kasel ja neviem posudit dobre, skadial ide, ale je vlhky, nie suchy, drazdivy. Bral uz tyzden Sinupret, aj Pamycon, ale efekt ziadny, ani sa to nezhorsilo ani nezlepsilo. Zrejme cez den ked je vo vertikalnej polohe mu to z toho nosa zateka a preto kasle, v noci ked lezi mu nic nezateka. Tak skusim ten Nasivin Sinus, uvidime. A k tomu nejake kvapky na odpuch sliznice - Nasivin Soft - pisu ze je pre deti od 6 rokov, on ma 5,5 tak hadam mu to neublizi 1-2x denne. Ine doma nemam. Dakujem za radu.
@strapco13 prosim ta poradila by si mi, dcera zacala pred par dnami pokasliavat a mat nadchu, dnes uz zakasle len 5 x denne ale soplik jej uz netecie ale zhustol,ale moze cez nos dychat ale pocujem ze ho ma zasopleny. Co by si odporucala nasadit? Naco je dobry nasivin? Len ked je upchaty nos a nasivin ho uvolni,alebo lieci virusove infekty. neviem co mam nasadit...porad dakujem
@kajulka1 v téme všetko o dojčení som zbadala, že strapco je mimo dosahu netu do 6. januára. Nám poradila onoho času v podobnom prípade zriediť hlieny sirupom - my sme mali Ambrobene-dobre chutí a aj zaúčinkoval. Je voľnopredajný, dávali sme po dobu troch dní, 2xdenne, min. 3 hoďky pred spaním, pretože účinkuje tak, že zriedi hlieny a spúšťa kašeľ, nech tie hlieny idú von (dcérka to až vyvrátila, taká bola zahlienená). A odsávať nos podľa toalety nosa, ako píše strapco. Podobnú "službu" ako Ambroben si urobí Sinupret (má ale nie najlepšiu chuť), ale aj Hedelix. Účel Nasivinu nepoznám presne. My sme ale mali upchatý aj nos, takže sme okrem Physiomeru na noc kvapkali aj Nasivin (max. 7 dní). Tak snáď som pomohla. Prajem pekné sviatky, bez upchatého nosa a kašľu 🙂
@strapco13 Dakujem za predchadzajucu odpoved. Sopliky trocha ustupuju ale mame novy problem, neviem ci vies poradit, malemu sa velmi zapalilo dasno na hornych zubkoch, zdurene, cervene, bolave, odmieta mi jest, neviem ci si zaviedol nejaku infekciu do ust, alebo z coho to moze byt, ma aj malu bielu bodku na jazyku a troska vacsiu vzadu v hrdle. Lekarnicka v lekarni poradila potierat roztokom z tantum verde, ako mu mozem pomoct okrem tantum verde, popripade kamilky, repik? mam ist k lekarovi?to najskor az v utorok...dakujem a stastne a vesele....
Do 6.januara budem mimo dosahu netu..odpoviem potom vsetkym 🙂
Krasne sviatky a vela zdravia do noveho roka vsetkym 🙂 🙂 🙂
@strapco13 ahoj, tak sme boli u lekarky a mame tzv. ludovo povedane slintavku. tak sa liecime dufam, ze to coskoro prejde. dakujem ,uz mi potom nemusis odpisovat. vsetko dobre do noveho roka prajeme. 🙂
ahoj, chcela by som poprosit o radu. Mam 7a pol mesacnu dcerku a smrdi jej jedno usko. Po kupani je to viac citit. Usko si nechyta, teplotu nema, ani vytok z uska, ani zvyseny maz. Treba s tym ist na ORL? Dakujem za odpoved
ahoj, rada by som poprosila o radu. Moja 26 mesacna dcerka nebyvala nikdy chora, asi aj vdaka tomu, ze som ju do 22 mesiacov dojcila, nikdy problemy ani so soplikami a tak. Pred cca 2 mesiacmi dostala 1x silnu nadchu, ze to trvalo snad mesiac, chvilku soplila, potom nie, potom zas a tak stale dookola. Ale teploty a ani ine priznaky choroby neboli. Resp. potom zacala trocha kaslat, tak uz som isla k lekarke a ta nam predpisala prvy krat lokalne antibiotikum na ten kasel /uz si nepamatam nazov/ plus pamycon na sople, to nakoniec zabralo. No odvtedy stale priebezne pozorujem, ze po zobudeni mava zalepene oci, predtym nebyvalo, aj sa stazuje, ze ju bolia oci po zobudeni. A teraz pocujeme ako jej nieco chrci vzadu v nose. Skusame smrkat, odsavat.. ale nic sa neuvolnuje, resp. minimum soplov... ideme podla tvojho navodu o "udrzbe nosa". A uz aj v noci sa jej zle spava, chrape, co nikdy nerobila, zacala dychat ustami, co asi nie je dobre. Ale zasa teploty ani nic take nema. Nasa lekarka radi preplachovat nos vincentkou 3x denne. Co by si poradila ty, ked nam toto nezaberie ani napr. po 7-14 dnoch? Kupili sme aj zvlhcovac vzduchu, mame podlahove kurenie, mozno aj to jej nerobi dobre /?/ Dakujem za odpoved 🙂
asi v podstate idem prosit len o moralnu podporu 🙂 . 3,5 rocnemu synovi idu vyberat nosnu mandlu. Prebehol u nas klasicky scenar, 3 roky zdravy ako buk, odkedy v septembri nastupil do skolky, stale chory ☹ . Klacyd "bol nas kamarat", zo skolky privliekol na zaklade vyterov z nosa moraxelu, streptokoka aj stafylokoka ... nezabudol sa podelit aj so sestrickou.... no hroza. Absolvoval odbery krvi, neviem, ci vacsia hroza pre neho alebo pre mna, po poslednom vylieceni z bakterialnej infekcie chytil v cakarni virusovu infekciu a rychla ho viezla o tretej rano, lebo mal akutny laryngitidovy zachvat.... no a tak dufam, ze vybratie mandle pomoze.... mam stres z toho, ako to s muzom zvladnu, lebo ja by som ho len vystrasila a rozlutostila. Ako ste to zvladli vy? a co po vybrati, jest sa moze vsetko, mozeme sa autom presunut hned na druhy den cca 200 km mimo domu alebo ten tyzden byt radsej doma? dakujem
Ahojte...chcem sa opytat dnes som prisla od doktorky lebo sme celu noc nespali mala nemohla dychat ma nadchu...ked som jej odsavala neslo nic ani kvaply nam nepomohli...neviem co jej mam dat aby sa jej nosik uvolnil...doktorka nam dala kvapky a antibiotika..no mne sa to az take vazne na antibiotika nezda..nemate s tymto niektora skusennost a nepoznate nejake ine kvapky..lebo nasivin nam vobec nepomaha...dakujem
Milá strapco13, viackrát si mi veľmi pomohla svojimi radami a chcela by som sa ťa ešte na nejaké opýtať. Malá 3,5 roka je po výbere nosnej mandle, ktorú jej vyberali 13.októbra..Keď sme boli doma, všetko bolo v poriadku, pokým sme mesiac po zákroku nezačali chodiť do škôlky. Odvtedy sa mi zdá, akoby mala stále nádchu. Najprv som jej dávala do nošteka nasivin, stále morskú soľ. To neprechádzalo, dali sme urobiť výter. Z výteru bola pozitívna moraxella, lekárka nasadila Pamycon, keďže žiadne iné príznaky nemala... Po týždni od dobratia Pamyconu sme urobili ďalší výter a znovu sa potvrdila moraxella. Keďže začala mať aj dráždivý kašeľ po zatekaní hlienov a v noci nám zvracávala, lekárka jej nasadila Cefzil, do nošteka Uniflox, Vincentku a Nasonex, Areius proti zápalu a ešte probiotiká Bio Gaiu... Na ORL nám zistili aj zápal dutín...Vybrala lieky a o 7 dní sme boli na kontrole. Lekárka povedala, že nakoľko mala veľmi podráždené sliznice, tak mala dobrať ešte Nasonex, Vincentku stále a o 3 týždne s malou máme ísť na kontrolu. Lenže neprešli ani dva týždne a mám pocit, že sa jej to opäť vrátilo. Fúka zelené hlieny, kašle, aj keď menej ako predtým a stále mám pocit, že rozpráva tak, akoby bola nachladnutá. Fúkam jej nos stále, najprv fúka sama, potom fúkačkou, ale fúkačkou jej niekedy vytiahnem také zelenšie... Nechcem niečo zanedbať, lebo máme v uškách aj tie stipulky a tiež sa to strašne dlho ťahalo, kým nám ich dali do ušiek, ale pomohlo to, len niekedy sa pýtam, či sa tomu nedalo predísť...takže sa chcem vyvarovať predchádzajúcich chýb... Lekárka nám opäť brala tento týždeň výter, uvidíme aké budú výsledky... Ešte sa chcem opýtať.. Nasonex sú vraj kortikosteroidy. Mám ho striekať raz za deň do obidvoch dierok.
Nevadí to, ak ho berie mesiac, práve toľko ho už bude brať do ďalšej kontroly?... Ďakujem Ti veľmi pekne za odpoveď...Ešte som zabudla dodať, že teploty nemá ani nemala, aj keď sa zistil ten zápal dutín...
@rina moja dcérka má rovnaké problémy, ako popisuješ ty, akurát vo výtere máva pravidelne zlatého stafylokoka. tiež je po výbere nosnej mandle a v ušiach stipuly, na zákrok sme boli 12.12.2011,odvtedy nechodí do škôlky. teraz by som ju rada do škôlky dala,ale tiež má stále akoby upchatý noštek, aj keď nič nevyfúka, len jej v ňom chrčí, pri rozprávaní akoby krochkala.od polovice októbra mala kašeľ, ten konečne prešiel,už som ani nedúfala. na radu imunologičky berieme Imunoglukán, každý deň kvapky Citrovital + máme vyriadiť kravské mlieko z jedálnička pokiaľ máme tú pliagu v nose🙂
@danielaviki slintavka..afty..auuu..to boli ..uz je maly OK?

@strapco13 este som zabudla po akej dobe moze ist dieta von,muz uz by sa rad siel sankovat s malym 🙂 ahoj