icon

Dať do škôlky dieťa so zvýšenou teplotou?

25. sep 2023

Dali by ste do škôlky ak na čele meria teplomer 37,7 a pod pazuchou 36,8-36,9?

Strana
z2
majamat
25. sep 2023

no veru. neviem ci nemam doma aj jeden ortutovy. ibak byvaju liehove a este nejake ine.

tie liehove som mala, teda jeden a ten som nevedela absolutne sklepat. potom taky podobny, ten neviem aky je,t en sklepat isiel.
no amju aj trosku nevyhodu, meranie trva dlhsie. pri malinkyhc detoch nic moc.

ankare
25. sep 2023

Určite doma

kiki68
25. sep 2023

Nie, skolka vezme iba do 37,2 na cele. Cize ked to zistia tak si za dve hodky naspat a dieta budes mat kdesi v riaditelni.

kiki68
25. sep 2023

@zenulkaaa Lenze skolka meria iba na cele, kazda skolka ma ten digitalny teplomer. A hlavne to je vidiet od cca 37,3 na tom dietati. Zbytocne to skusat take dieta kdesi davat

katarinka289
25. sep 2023

To vážne táto otázka?? Odpovedám ako učiteľka aj ako matka.NIE! Vy ako sa cítite,keď máte teplotu?Dieta nechať doma,čaj,vitamíny,vylezat a nie do kolektívu nakaziť ostatnych

autor
25. sep 2023

@katarinka289 tak som aj urobila,nie som nezodpovedná,ide o to že ani neviem či má zvýšenú

jana_eyre_2
25. sep 2023

Tak je vyššia ako je priemer, ale v takom prípade treba brať v úvahu celkový stav dieťaťa.. ak sa dieťa práve vrátilo z bicykla a behá po záhrade môže mať tiež 37,3, ale ak je unavené a plačlivé tak teplota 37,3 môže znamenať že sa niečo začína..

zenulkaaa
25. sep 2023

@katarinka289 ale ved to dieta nema teplotu. Pod pazuchou nie. Celo je vzdy teplejsie, aj krk napr.

@kiki68 A ktora skolka toto este robi? Ved to v case covidu sa meralo teda aspon v nasej skolke, aktualne uz nie.. takze pochybujem ze by ich niekto kontroloval

majamat
25. sep 2023

@zenulkaaa veru, celove teplomery su len velmi hrubo orientacne.
mne v case kovidu raz volali, ze dcere namerali teplotu. tak soms a hned pytala, ci celovym teplomerom a teda potvrdili to. vedela som, ze rano jej nic nebolo. tiez mi potvrdili, ze neudava ziadne tazkosti.
tak som im povedala, ze nech ju odmeraju normalnym teplomerom a zvysena teplota sa vylucila. bola zdrava.

kiki68
25. sep 2023

@zenulkaaa vola sa to ranny filter, nerobis to u vsetkych, ale napr ked mali dve deti teplotu, tak sme hned merali vsetkym. Nakolko hned clovek odhadne ake zle to bude cca o 3 dni. A vieme sa potom zariadit aj personal. Covid s tym nema nic spolocne. Rodic tieto veci nevidi, nakolko to pred rodicmi robime, iba ked ihned nieco zjavne nesedi.

misinka0611
25. sep 2023

Jeden deň si nechaj dieťa doma ak môžeš. Ten jeden deň nikomu neublíži a aspoň budeš mať dieťa pod dohľadom. Moze niečo vypuknúť, ale aj nemusí.

zuzuliennka1
25. sep 2023

@zenulkaaa v kazdej skolke sa vzdy robi(l) ranny filter, davno pred kovidom, samozrejme ked na to bol (je) dovod

katarinka289
25. sep 2023

@zenulkaaa meriame,keď vidíme,že dieťa nie je ok.A predstavte si,že aj pri 37,8 na čele už dieťa nie je vo svojej kozi

majamat
25. sep 2023

@katarinka289 to je mozne, ak ma realne teplotu,a le ak v podpazusi teplotu nema, potom sa meranie celovym teplomerom povazuje za druhorade, lebo presnejsie je meranie v podpazusi.
to, ze teplomer namera na cele a dieta ma nejasne priznaky a ak ma v podpazusi teplotu normlanu, este stale neznamena, ze je chore. ak by malo jasne priznaky - zachrinutost, sopliky, kasel, tak je to nieco ine.

moja dcera napr mala horuckuraz, lebo menej pila. vyskocila jej, doplnili sme tekutiny, asi sme dali aj nieoc od teploty, ine priznaky nemala, urevana bola vzdy a teplota klesla a uz sa neobjavila.

deedol
25. sep 2023

syn si meria v ustach pod jazykom, tam sa mi to zda najpresnejsie. ak tam nema (teda ma do 37,0) a inak nema priznaky, tak ho do skolky davam. tie bezdotykove meraju uplne hocijako.

autor
25. sep 2023

Teraz čítam že po novom je normálna teplota až do 37,2

majamat
25. sep 2023

niekde som citala, ze teplota tela u ludi postupne stupa. uzneviem o kolko a za ake obdobie, ale priemerna teplota je vyssie a teda aj norma moze byt vyssie.

nyphadora
25. sep 2023

To nie je po novom, ale bežny dvadsať ročny fakt 🙈

ukulela
25. sep 2023

liehove su so stupnicou ako niekedy ortutove

Strana
z2