Dať po poškriabaní mačkou dcéru očkovať?
10rocnu dcéru skriabla povrchne mačička mala z dvora
Ahojte moju 10rocnu dcéru na dvore u brata tak povrchne skriabla pazúrikom mala mačička asi mesačná. Prišla asi od nejakého suseda. Dcéra ju vzala okupala umyla vysušila dala jej papať a jemne ju skriabla.
Vyčistili sme to,vydezinfikovali viac krát a boli sme aj na traumacke tam jej opäť vyčistili a Dr zhodnotil že je mala ranka že to nemusíme riešiť ďalej.
Ale je ale. Dať či nedať očkovať dveru proti besnote ?
@mamina7070 vystizne pises. Ja rozumiem, ze ludia to niekedy myslia dobre, ale nic nie je horsie ako premotivovany clovek neznaly problematiky 😁
Cely tento pribeh nabera na "iskre".
@mamina7070 uzi si leto diki
@titwa staci si priznat, ze si reagovala prehnane a neadekvatne... ponaucenie: nechytat cudzie macky
@titwa inak dcera bude rada, ked ju cez prazdniny das zavriet na dva tyzdne na infekcne, bez navstev a budu ju kazdy den pichat do brucha... bude ti vdacna do konca zivota
Niektoré matky už fakt nemajú zdravý rozum ani usudok
Zo škrabnutia besnotu mať nebude.besnita sa prenáša ináč ,ale tu to už bolo spomenuté.Netrap sa zbytočne.
@trojnasobnamama ďakujem
V prvom rade, keď chceš niečo robiť zvieraťu, zisti si o tom niečo, mačky sa nekupaju a kravské mlieko je pre ne nevhodné.
V druhom rade, neverím že ťa s týmto neposlali na pohotovosti do teplých krajín.... veď tam nič nemá. Fakt by si ju dala očkovať? Sa skús zamyslieť ešte raz
Mňa ako malú škrabli mačky xy krát, môj dedko mačky miloval a z celého sídliska chodili k nám,ja ako dieťa som sa s nimi hrala. Nikdy sme škrabance neriešili a už mám cez 40 rokov... žijem a nikdy som žiadnu chorobu z mačiek neriešila
@titwa ahoj, ja chápem, že si prestrašená a ešte keď Ti lekari povedali, že oni by očkovať dali. Ja by som tiež zneistela. Ale myslím si, že lekár Ťa musí poslať na očkovanie, aby si ho neskôr nemohla obviniť, že niečo zanedbal. Aj on sa potrebuje zichrovať. A úplne to chápem. No prečítala si si tu dosť názorov a ja si myslím, že po týchto názoroch môžeš byť v kľude. Alebo hneď po poškriabaní mačiatko Tvojej dcérke do rany napľulo? Lebo keď tak uvažujem, inak by sa asi prípadná besnota nepreniesla. Neviem, či vôbec sa to aj takto dá. Či netreba priamo uhryznutie a tým spôsobiť ranu a do tej čerstvej rany hneď vypustiť nákazu.
Ale prosím, ostatní - snažte sa pochopiť autorkin strach a nesmejte sa jej. Ja som napríklad od malička počúvala, ako nemám hladkať cudzie zvieratá, lebo môžem dostať besnotu. Ale aj to, že nemám jesť maslo po záruke, lebo dostanem žltačku. A tomu s tým maslom som donedávna verila. 🤪 Alebo, že keď budem jesť napr. párky bez chleba, bude mi zle. Ale tomu som neuverila nikdy. 😁 Ľudía majú napočúvaných toľko informácií, že je ťažké si niekedy vybrať, čomu veriť a čomu nie. A niekedy ani ten zdravý rozum nestačí.
Konečne by mohli zaviesť poriadne mastné pokuty za to,ak niekto s takýmto niečím ide na pohotovosť.Toto je fakt chore
@titwa poznám prípad, ked pohrýzol neočkovaný pes dospelého. Keďže nebolo tej sily čo by donútila majiteľov dostaviť sa so psom na veterinu a boli to známe firmy zo sociálne horšieho prostredia, ten človek musel absolvovať očkovanie proti besnote. Pozri si vedľajšie účinky.
A to ja za očkovanie som. Ale v tomto prípade, nevidím žiaden dôvod, po mini škrabanci
Okupali ste malicke maciatko, ktore k vam prislo od nejakych susedov, dali ste mu absolutne nevhodne kravske mlieko, nakoniec este aj uslo chudatko okupane, dcere urobila mini skrabanec, isli ste na pohotovost s povrchovym skrabancom na brusku prsta, volala si na urgent, zvazujes ockovanie proti besnote. Musela som si to znova vypisat, lebo neveriiim, ze tolkoto blbosti moze jeden clovek naraz dokazat. A ano, chudatko maciatko. Takze prosim trosku rozumu zapojit, macky obchadzat a dceru aj so skrabancom nechat na pokoji. Nepochopim ako niekto na urgente moze odporucit ockovanie proti besnote pri poskriabani (este ani nie uhryznuti) maciatkom od susedov, co je to liska? 🙉
@mijunik ktovie akým spôsobom a za akých okolností ta odpoveď padla. Keď autorka bola taka hysterická, tak možno jej povedali tak dajte. Ja si ale reálne neviem predstaviť toho pediatra čo by to dieťa zaočkoval. To je niekoľko injekcií nie jedna dve a vedľajšie účinky tiež nie sú zanedbateľné.
A dcéra nech si vezme ponaučenie a zviera, ktoré nepoznám nechám na pokoji alebo s ním narábam tak, aby som niečo také nemusela riešiť
Keby ju pohryzie slintajuca cudne sa správajú čas líška v lese, ale mačiatko a takto minimálne...baby ti už povedali svoje, že ťa na urgentne neotocili nechápem. Potom,že zdravotníctvo nemá peniaze,keď lekári riešia takéto veci, miesto toho aby mama vzala dezinfekčný sprej a leukoplast.
Ale inak ak by naozaj silou-mocou chcela dat dceru napichat, tak mozno tetanovku by presadila... @titwa vyskusaj
Po zhliadnuti toho "skrabanca" sa neviem prestat smiat 😀😀 to ste vazne s tymto boli na urgente? Normalne vas s kamennou tvarou osetrili? Neverim.
@titwa si hysterická a patologicky úzkostná, tým svojej dcére môžeš ublížiť viac ako 10 mačiatok.
@titwa keby bola mačička besna tak si to určite všimnete takže zbytočne dcéru stresovať
@titwa tak nevieš odkiaľ prišlo mača a dovolíš sa s ním dcére hrať . A ešte aby ho aj umyla. A potom si prekvapená že mača poškriabe. Jasné že nemusíš dať očkovať proti besnote. Ja nechápem tvoju logiku.
V živote by som nedala kvôli takej prkotine očkovať proti besnote. Vieš ako sa besnote šíri? Uhryznutim.... To očkovanie nie je sranda, mám ho za sebou a dávala som sa do kopy pol roka. Nabudúce nenechaj dieťa hrať sa s cudzím zvieraťom keď máš takto hysacit
ja som v soku z celej temy, necudujem sa, ze ludstvo je tam kde je, asi fakt postupne osprostievame, som rozcarovana
Načo si takýto ľudia robia deti ? Ty sa musíš strašne nudiť, za to kúpanie tej mačky nie že ju ale teba mala doškrabat minimálne po tej blbej hlave. Kde si videla mesačne mačiatko kúpať ? A brat decko na pohotovosť kvôli škrabancu na prste, byť lekárka ideš von dverami.
Ja už nemám slov... Ale všetko už bolo povedané. Šialené .. možno aj kvôli takým ako ty som strávila v bolestiach sedem hodín na urgente. Mňa by zaujímalo, čo si rozprávali na tom urgente, keď ste odišli. Podľa mňa, keď majú nejaký zošit so sialenostami, už si tam. Inak vieš, ako pôsobí toto hystercenie na tvoje dieťa? Vychovas z nej hypochondra a úzkostlivu osobu, čo sa bude báť vlastného tieňa. Mimochodom keby si videla moje ruky, asi by si odpadla od šoku. Doskriabana až po lakte. Kolegyňa mi povedala, že som jak feťák 😁

@mamina7070 S týmto úplne súhlasím.