Dávali ste deťom BioGaiu?
Ahojte davali ste vasim detom brobiotika? Davam 5 kvapiek denne maly uz ma 5,5 mesiacov zacina pekne papat s kakanim problem zatial nema aj ked sa stane ze nekaka den ale vraj u takych deti je to ok tak zvazujem ze by som zacala postupne vysadzat ze zacnem davat kazdy 2 den a tak postupne az kym uplne vysadime
Do akeho veku ste davali vy? Rozmyslala som ze ako dlho je idealne dietatu davat aby si Nato nezvyklo uplne a nevedelo bez toho fungovat
Poradim sa na poradni no chcela som vediet aj ako to bolo u vas ci ste vysadzali ci davate stale aj ked mate starsie deticky
Dakujem.
ziadnym detom som nedavala zbytocne ziadne lieky ani vitaminy. aj tak je to vsetko chemia. jedine pri predcasniatkach kedze brali aj ine lieky mi odporucali a brali sme.
Na probiotika si dieta nezvykne, tak to naozaj nefunguje... odporuca sa do 1. roka davat, samozrejme je to kazdeho osobne rozhodnutie ci dava ci nedava. Kazdopadne Biogaiu mozes rovno vysadit, ta je uz zbytocna, v tejto chvili by mu boli prospesnejsie probiotika Probiofix imun napr (treba sa riadit kmenmi ktore konkretne probiotika obsahuju). Pokial probiotika nechces davat, tak ich proste vysad a hotovo, nemusis ho od nich ani oducat ani vysadzat postupne, nic sa nestane..
Este dodam, ze probiotika sa nedavaju len kvoli kakaniu. V creve sa tvori imunita, zdrava mikroflora je zaklad vsetkeho, preto je dolezite vyberat si kvalitne pribiotika a cielene kmene, ktore su prospesne aj na imunitu, nie len na koliku (vhodne su napr Probiofix alebo Infant Dophilus). Ideal je davat dietatu vyvazenu stravu, jogurt, kefir, acidofíne mlieko aj fermentovane potraviny, ked je na to uz dost stare… samozrejme sa bavime o nedojcenych detoch.
Nikdy som detom preventivne probiotika nedavala
@ryskka skor ide aj to aby bol spravny obsah probio kultur v crievku...
detom sa velmi vyvija crevo prave do toho 1 roka, tak aby tam boli tie spravne bakterie v potrebnom mnozstve.
do 3 rokov je sustava uz plne vyvinta preto sa do 3r dava pozor na stravu.
Probiotiká dávam denne od narodenia, má 4 roky. Staršie dieťa len príležitostne podľa potreby.
Ak nema problemy nedavala by som. Za mna zbytocne. Moju z nutrilonu zapekalo viac, potom mala ra hnacku raz nie, davala som ale kratkodobo, asi mesiac max, prestala som. Davali sme infant dophilus.

Nedávala som každý deň, ak dieťa nemá tráviace problemy, tak to vôbec nie je potrebné