Dávate dieťa do škôlky s 36,9°C teplotou?
Dávate do škôlky keď majú 4 ročne deti 36,9? Či už nieco sa deje?
Aký bol dôvod, že si dieťaťu merala teplotu? Predkladám, že sa ti dieťa "nezdá" a preto si ju merala. Takáto telesná teplota sama o sebe nie je dôvod nato, aby dieťa nešlo do škôlky, to skôr to, prečo si dieťaťu teplotu merala.
Ale sak je to Normalna telesna teplota u dietata😳😳
Do 37,5 som nikdy neriesila
@mima172 máme nový teplomer😭skusam
To je ešte nič, ani zvýšená teplota
@mira0611 😳
@mira0611 veď do 37 je normálna teplota či?
Prepac neuvedomila som si, ze moj syn ma znizenu telesnu teplotu. U nas už takato teplota bola predzvestou zapalu stredneho ucha.
vzdy ked som mala ,,len” 37 uz mi zacinala choroba , aj vyssia teplota po par hodinach
a syn ma od vcera 37 a bolestt celeho tela, nadcha, hrdlo..ale tak musis vidiet, ci mu nieco, je, alebo nie
Áno, ale ty si poznáš dieťa. U nás to vždy tak bolo, že ráno 36,9, na obed 37, 4 a večer 38. Takže ja by som ho do škôlky nedala.
Ja tu žasnem nad odpoveďami 🤔🤷 To zase len na MK sa toto človek dozvie, že dieťa s 36,9 je vlastne choré a má zvýšenú teplotu 🤔 To potom ja a moje dve deti by sme mali byť celoročne chorí.
Moje dieta malo 37 aj 3 mesiace vkuse a bol zdravy
absolutne nie... aj keby mala dcera 37,3 ako sa tupise a nic ine jej nie je, ide normalne do skolky/skoly.. deti bezne maju okolo 37 podla mna... ved to staci ze sa trochu ohreje a uz ukazuje teplomer kadeco
Ked meriame tak ze pod vyskusame novy teplomer a ma tolko, tak do skoly pojde. Ked si vravime ze hm, dnes si nejak divny, nejako sa mi nezdas, pod vyskusane zmerat teplotu a ma tolko, tak zmeriame teplotu rano a ak je zvysena, tak do skoly nejde. Teplota 36,9 sama o sebe nie je dovod na poplach ani vynechanie skoly. Samozrejme kazd si svoje dieta pozna, takze iste su aj vynimky, ako tu spomenute..
Aky mate ten novy teplomer? To je velmi zasadna informacia (bezdotykovy? Premerat po pazuchou. Dotykovy digitalny? Pod pazuchou merat aspon 5-7 minut aj digitalnym, nechat aj po zapipani.) 🍀
Teplota do 37.5 je u malych deti uplne bezna telesna teplota podla toho, kolko sa cez den hybali a unavy aj fakt tych 37.5 k veceru a chory neni nikto..
No neviem, momentálne mam 37,5 a všetko má bolí, hrdlo, sopel, všetky svaly
Moj tak mal tyzden teplotu 37,1 az 37,5. Nic mu nebolo, chodil do skoly, chodil von, mne sa nezdalo, ze teplota stale taka konstatntna. Potom mi muz hovori zober druhy teplomer, na tom bolo 36,6. Takze sme vymenili baterky a zrazu aj na druhom bolo pod 37. Cize aj teplomer nie je 100%.
Veď to nie je teplota.
Keď je dieťa choré ostáva doma. Teplota 36,9 nie je choroba.
A aký máte teplomer? Napr my bezkontaktný microlife a tam v návode píše že teplota je až keď ukáže od 37,5 🤷
Pokiaľ nemajú nejaké iné príznaky, napríklad únava, nevoľnosť atď., tak by som dala. Plus keď si písala že meníte teplomer tak možno aj tam je chyba
@michelle567 pod pazuchu ten akože ortuťovy ukazuje 36.9 a na čele ukazuje až 37,5 bezkontaktný
Autorka celovy vyhod to je blbost
Aha, čiže len skúška nového teplomeru 🙂 Ak je to teplota meraná teraz podvečer/večer, dieťa je hravé a čulé, ta je to úplne normálna telesná teplota.
Tak večer môže byť aj trochu zvýšená teplota, hlavne ak dieťa je ešte aktívne, behá, tetsz je aj vonku teplo už celkom. Toto je úplne normálna telesná teplota, to by som ani nejsko neriešila, tým zvlášť, ak je to len náhodne meranie kvôli skúške nového teplomera (teda nie cielene ze sa napríklad dieťa cíti zle)
Inak tie bezkontaktné teplomery nie sú ktovieako presne ani spoľahlivé.
Ak nemá sopel , kašeľ , tak 36,9 neries . Jednak , tieto bezdotykové teplomery nie sú uplne presne a takisto je večer , kedy je teplota človeka vyššia ako rano - aj my mame teraz 36,9 a nič nám nie je .
Ja považujem teplotu 36,9 ako takú ze niečo nie je evidentne v poriadku🤷🏽♀️ zmeraj ešte ráno a uvidíš
Zmeraj rano a podla toho sa rozhodnes, to sa fakt vecer neda predpovedat, co bude rano. Navyse vecer sa prirodzene teplota zvysuje o cca 0,2 stupna. A neda sa porovanavat ako da citi dospely clovek ked ma 37 a ako sa citi dieta, pre ktore to pokojne moze byt bezna zdrava teplota.

Ahoj, nie! Dieta je evidentne chore a ma ostat doma a nie vlacit hore-dole.