icon

Detičky s diagnózou Torticollis

ckicimac
21. nov 2011

ahojte mamicky, mame 4,5mesacne dievcatko s dg. torticollis. cvicime s nou vojtovku poctivo 4krat denne od jej 8tyzdnov. torticollis mame diagnostikovany na lavej strane. cvicenie nam ide dobre, ani pritom velmi neplace, skor by som povedala, ze zriedka. pozitiva cvicenia su evidentne.uz sa nam aj zacala otacat na bok, ale zatial len na jeden a na ten druhy ani velmi nechce a dost sa jeduje, ked ju chcem otocit na bok. ja som ju poctivo motivovala na pravu stranu, kedze ma aj hlavicku trosku zlezanu na lavej strane a tusim, ze som ju trochu velmi premotivovala. otaca sa nam len na pravy bok o lavom ani nechce pocut ani vidiet. hlavne, ze keby sa dalo, tak by uz aj sedela. na kontrolu do rehabilitacneho centra, do ktoreho chodime aj cvicit aj na masaze pojdeme az v polke decembra, do vtedy cvicime.
citala som tu na fore, ze je tu viac deticiek s touto diagnozou a preto sa vas chcem spytat, ako prebieha motoricky vyvoj vasich deticiek s touto diagnozou. kedy sa vam zacali otacat a ci na oba boky, ci to bolo naraz alebo s velkym odstupom, potom otacanie na brusko, chrbatik, sedenie, nastup chodze a pod. uvitam vsetky dobre rady a tipy.

Strana
z4
torticollis
7. dec 2016

@andreaafilipko noo, nasa mala (2r) to tiez este rada robi, lebo je to pre nu sranda, alebo ked sa hneva, netreba na to upozornovat asi, skor zaujat nejak inak, robi to coraz menej a menej

marika_btt
23. máj 2017

@valeriana Ahoj, citam tuto starsiu diskusiu kedze mam podobny problem - syn ma torticollis, od 4 mes sme cvicili vojtovku, zacal pekne otacat hlavicku do oboch stran , ale odkedy sa zacal stavat na nozky zacal uklanat hlavicku do tej strany kde ma torticollis, je to dost vidno. Som zvedava ci to raz zmizne, ako ste na tom vy s odstupom casu? Dakujem za odpoved.

valeriana
25. máj 2017

@marika_btt Ahoj, dolezite je, aby hlavicku vedel otocit do obidvoch stran, tym ten krcny sval je dobre natiahnuty a moze ho rovnako pouzivat. Tak mi to vysvetlili na rehabilitacii. Uklon hlavicky mala dcerka aj ked chodila. Ja som to na nej videla hlavne ked bola chora, ked jej rastli zuby, proste nejaka nepohoda..povedali mi, ze to je jej ulavova poloha, ktoru si pamata este z maternice a moze sa jej takto hlavicka naklanat. Ako postupne rastla drzala ju ovela lepsie a rovnejsie. Teraz ma 3.5 roka a drzi ju rovno. Ale su chvile, kedy si ju nakloni aj teraz, ale to si vsimam len ja 🙂 aj u vas sa to bude zlepsovat, ked syncek zacne samostatne chodit..

veronica81
23. dec 2017

@flower2 prosím ako je synček na tom s odstupom niekoľkých rokov. Tiež máme 5mesiacov a len začíname... Veľmi pekne ďakujem

nemo121
2. apr 2018

@veronica81
Ahojte, nas maly mal taktiez torticcolis sposobeny poranenim pri porode kedze ho dr. vytlacal z mojho brucha laktami natrhol mu kyvac hlavy...
Zacali sme cvicit Vojtu v jeho dvoch tyzdnoch... bolo to narocne obdobie kedze maly nam zle znasal rhb. no aj napriek tomu sme cvicili 3-4krat za den...
kym sa uklon uplne odtranil trvalo to viac nez rok😞😞😞 teraz ma 1,5roka a ziadne trvale nasledky hlavicku drzi krasne rovno 🙂
drzim palce vsetkym ktori bojuju s touto diagnozou, nevzdavajte sa a hlavne poctivo cvicte ☺️

vladodominika
11. mar 2019

@zuzulikmichalik Zdravím Vás, chcela by som sa opýtať ako sa to u vás poriešilo? bolo to diagnostikované ako torticollis? Mojej malej tiež dg v podobnom vekovom obdobi, začíname cvičiť. Ďakujem za odpoveď

nemo121
12. mar 2019

@vladodominika
Dobry den, ano dg. torticollis. Ako prva nam ju diagnostikovala neurologicka, ktora nas poslala na rehabilitacie do MT. Kludne mi napiste aj sukromnu postu ak mate zaujem. Aj vy ste to mali ako uraz pri porode alebo polohovy torticollis zo zleho ulozenia babatka v brusku? Lucia

andrea19841984
28. nov 2022

@phillippa prosím Vás kde ste chodili cvičiť?

phillippa
3. jan 2023

@andrea19841984 ahoj v Ke detska nemocnica na Terase ale to bolo v roku 2011

ladalana
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4