Dusivý kašeľ večer a nadránom
Ahojte, rada by som sa dozvedela, či máte podobný problém a ako ste ho riešili. Môj 4.ročný syn dostal pred dvoma týždňami soplíky, išli sme k doktorke, tá mu urobila výter z nosa a hrdla, ktoré boli negatívne a dostali sme morskú sol do nosa. Teraz však asi tretí deň nadránom sa zobúdza na dusivý kašeľ, dnes to mal aj pri zaspávaní, hoci počas dňa zakašle 2-3 krat, počas obedneho spanku je v pohode, nijako ho kašeľ neobťažuje, akurat pri zaspavani a nadranom je to katastrofa. Až ho napína na vracanie. Boli sme s nim aj znova u lekarky, pred zymi 4.dnami a dostali sme Pamykon a Flavamed od kaslu, sme na "novych" liekoch 4.den a ziadne zlepsenie. Este dodám, že sme už mesiac na Aeriuse /ten uzivame pred spanim/ a v septembri mu brali nosnu mandlu pre opakovane zapaly dutin. Tak som dufala, ze po odobraní mandle to bude lepšie, ale figu borovú. Boli sme aj u imunologa, tam mu nič nezistili. Už neviem, ako mu pomoct, chuda, lebo ten kasel je fakt otravny, hlavne ked ho o 5,15 zobudí. Čo mám robiť ????
Nas ma to iste...ja uz nedavam nic.akurat kal.sirup.lebo je zaxripnuty ...boli sme na odbere ale bol negat..tuez ho napina hlavne rano vecer...tie sirupy stale dokola..onicomradsej zvlhcujeme..a natieram ho timianovym kremom
@miggi83 No vidis, a nam ten Sterimar s medou ani neublizil ale ani nepomohol. Ja keby som ti otvorila skrinku v kupelke, tak by si odpadla, mame tam asi vsetky "natus" spreje do nosa co existuju. Sterimar asi 3 druhy, Aliamare, potom este Physiomer. Ale zabite ma, ja som so ziadnym nevidela nejake pokroky v liecbe.
@magnetika ja mam pre nich len ten jeden, tak isto pouzivam pri nich len otrivin do nosa, lebo ostatne nepomahaju aspon mam taky pocit. kvapky/sirupy od kaslu musim pri nich rozne, ale trifed mozu obaja, akurat syn ked mu dam mucosolvan tak ide pluca vyplut a ked solvolan tak v pohode, nechapacka, lebo je to jedna ucinna latka, a tak isto aj od teploty, akonahle da synovi panadol grca a ked mu dam nurofen ok, aj paralen sirup ok, neviem, ci to nema vsugerovane ale nasilu to do neho nepcham.aj teraz som rada, ze su skoro 2,5 tyzdna doma, lebo mala uz chytala sople a kasle zo skolky, tak si ich trosku vykurirujem. 😅
@magnetika @ejuska79 @siska53 @rossalinda ako tak citam, neviem, ako dlho sa trapite s kaslom, ci su tam aj sopliky alebo nie, ale napadlo mi, ci by nemohlo ist aj o skryty reflux... 😕
My sme mali to iste..kasel,vracanie z hlienou.. (cca 3tyzdne) ani antb nezabrali..skusila son vsetko,zvlhcovac atd az som natrafila na clanok kde mamicka odporucala inhalovat,tak som sla do sanitasu kupit inhalator (dala som tam prevarenu vodu a sirup ambrobene 1:1 ) a za 3dni sa nam vsetko krasne uvolnilo,takze max chualim aj kdd do inhalatora treba investovat,ale urcite sa oplati..nelutujem..a sme uz 2tyydne bez kasla a hlavne tych hlienov 🙂
@sedem my sa dlho netrapime,ale ak vy ano,moze ist o skryty reflux. Ja si myslim,ze nas maly ho ma tiez,lebo casto sa mu podrazdi zaludok a zas vracia. Sice odkedy nepije mlieko,tak to je len obcas,ked mu zatekaju strasne sople a ma teplotu.
ale vy pokojne,mozete mat este reflux.
ked bol maly babo,tak sa obcas akoby triasol pri dojceni. Po zmene polohy ci prihovoreni,to preslo. Po vysetreni sa zistilo,ze ma,reflux. A to oblukom vracal,len 2.x,inak len bezne grcnutie pri odgrgavani.
skuste ho teda dat vysetrit,trvaj na,tom. Co som,tu citala,tak sa to upravuje stravou,je tu na to taka tema,mozno vies,o refluxe.
aj my sme mali takéto kašle pred rokom, absolvovali sme výtery, ktoré boli negat., potom sme boli aj na plucnom tam nič nenašli, boli sme aj na orl, tam tiež všetko boblo v poriadku, ale orl lekár nám povedal, aby sme išli na gastro, lebo to môže byť skrytý reflux, čudovala som sa, lebo malá všetko jedla, nemala žiadne potiaže,
ale absolvovali sme gastro vyšetrenie, kde sa dokázalo, že je to reflux. Riešilo sa to ja liekmi, aj úpravou stravy, rôznymi probiotikami, hneď ako nasadili lieky, kašel zmizol, teraz je to rok, čo sme tam boli, sme v poriadku.
@magnetika Ja som sice dospela, ale u mna bolo nieco velmi podobne sposobene refluxom. Trapila som sa takymto kaslom takmer 10 rokov bez toho, aby lekari nieco zistili, kym som sla na gastro. Nakoniec pomohli obcasne lieky, ale hlavne zmena stravy, lezanie na vyvysenom, jest aspon 2h pred spanim, vymena mentolovej zubnej pasty za bezmentolovu, ...
@magnetika skus davat vecer calcium chloratum sirup a potom ho podaj vzdy ked ho nadranom chyti ten kasel.
Plus solmucol 3 krat za den.
Nam toto pomohlo sa takehoto kasla zbavit. Aerius sme tiez brali -3m-ale efekt som nevidela ziadny,takze sme uz bez neho.
Solmucol nariedi hlieny a cez den ich maly vykalse,alebo stecu do zaludka a netrapia potom v noci zatekanim do pluc a calcium zas odstrani opuch sliznice a ulahci dychanie.
Trifed by som nedavala-ma vela vedlajsich ucinkov-obsahuje navykovy pseudoefedrin-to je strasne silna chemia a deti sa casto menia na nervozne uzlicky z neho-je to jaj moja skusenost s oboma synmi-hned som to musela vysadi-po 2 dnoch boli ako blazni a v noci nespali.
U nas to bol cierny kasel.
@magnetika urob tento sirup, zaberá dá sa povedať okamžite 🙂
http://www.familyzone.sk/2013/11/15/zaruceny-pr...
@kaja73 @melleanor Takze kasel sa zmiernil, hned vcera rano som vybehla do lekarne a Flavamedu sme nasadili este Solmucol a vecer pri zaspavani uz vobec nekaslal a dnesne rano bolo podstatne lepsie, sice par krat zakaslal,ale nebol to ten davivy kasel, ktory ho doteraz vzdy zobudil, Neviem, ci to mozem pripisovat ucinku Solmucolu, ked ho mal len prvy den, ale stav je zepseny, co je dolezite. Som taka rada. Dakujem vam vsetkym za vase rady a skusenosti, hlavne @melleanor, ktora mi poradila kombinaciu liekov. Este raz dik vam vsetkym, uzite si zvysok sviatkov v pokoji, snad to bude u nas uz len lepsie. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
moja dcéra mala tieto problémy asi dva roky od jesena skoro do konca zimy, zistili jej alergiu na roztoče, skús oprať paplón aj vankúš, navliečku na matrac možno pomôže
my sme mali tento problem takisto, dusivy kašel večer ,po polnoci a ak nie po polnoci tak rano, vyskúšali sme všetky možné sirupy,ale nezabralo nič, až keď malý kašlal už pomaly 4 mesiace a po polnoci niekedy o jednej hodine ráno začal kašlať a prestal až po hodine, bolo to vyčerpavajúce aj pre mňa aj pre neho, objednali sme sa na alergologiu, napriek tomu,že detská lekárka mi hovorila,že zbytočne,ved každý je pomaly alergicky, zistili mu alergiu pomerne silnu na roztoče,pele,tropiské ovocie s nábehom na astmu, po nasadení liečby nam postupne bolo lepšie,teraz v zimnom období máme večer a ráno kašel ak je nachladnutý tak kašle viacej ,ale rozhodne lepšie ako to bolo predtým.
Dobrý večer, prečítala som si Vaše komentáre. Tiež máme problémy s kašľom.
Môj 3. ročný syn - kým bol doma nič, ako začal pred 3 mesiacmi chodiť do jasiel - každý 2. týždeň sme chorí. Od pondelka už má ísť do škôlky. Bol teraz so mnou 3 týždne doma, teda nie v kolektíve, napriek tomu stála kašle.
V novembri bral antibiotiká - zabrali, ale hneď 2. deň ako bol v jasliach opäť príšerný kašeľ.
Ja často ani neviem ten kašeľ identifikovať: väčšinou je taký štekavý a potom zas vlhký.
Keď sme u dr. tak dýchanie čisté, hrdlho o.k., robili mu zač. decembra stery, aj z nosa, aj z hrdla a oba negatívne. Poslal nás pneumolog na nosno-krčné, že asi bude veľká nosná mandla - no mandla je o.k. Včera brali malému krv, tak uvidíme v utorok, aké budú výsledky.
Väčšinou kašle hrozne - štekavo v noci, potom už prespí. Niekedy cez deň úplne bez kašla, alebo možno 2-3 krát. Aj predvčerom - celý boží deň kašľal, už som bola včera rozhodnutá, že zas pôjdem k doktorke, no on včera skoro vôbec nezakašlal - ja už neviem, čo mám robiť. A dnes opäť celý prekašlal. - cez deň som mu dávala Solmucol, lebo už bol miestami vlhký ten kašeľ, na noc som dala zas na suchý kašel - cez deň som to skombinovala aj s Calciovým sirupom.
Ešte som zabudla povedať, že od 4.12. ako sme boli u pneumológa som dávala malému ráno colostrum - na dr. odporúčanie. Neivem, či je to možné, ale ja mám pocit, či aj od toho nekašle. Druhé balenie som ani neotvorila. Využíval 30 tabliet a teraz som urobila pauzu. Ak mi vie niekto poradiť, budem vďačná. Pekný večer prajem
@katkas1979 Nám už to vďaka Bohu prešlo, ale Vianoce swme mali hrozne. A cca od Silvestra mal uz len take divne zachvaty kasla, ktore mu po Fenistile presli a predstav si, zistili sme, že keď sme odstranili z obyvacky akvarium, tak mu tie "zachvaty" kasla presli. Zo dna na den, dnes je to 5 dni, co sme ho odniesli /akvarium/ a odvtedy nezakaslal ! Tak verim, za aj u vas čoskoro pridete na pričinu kašla. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@magnetika Ahoj ,Len otazocka kedze sa v Tom zrejme vyznas😊Syn berie aeuris uz Rok a pol a zabera Len Teraz mame dusivy kasel staci kalciovy sirup Alebo trifecta ten zlty?zijem v zahranici to som Si doniesla zo svk Lebo Tu nam Nic nedaju Len calpol co Je ako nurofen
Syn ma 4.5r 2tyzdne bol zahlieneny 1 tyzden suchy kasel sem tam a dalsi tyzden aj aj cez den kasle mene ako ked zaspava.boli nam robene testy tie na ruky napichane neviem uz tam ci boli roztoce.my sme brali jesen zima aerius byval syn chory ale nie takto kaslat mesuac vkuse u dr sme boli teraz nam nedala nic kupila som stoptussin ale rkzmyslam ze to moze byt lepsie s tym aeriusom.zajtra mu dam ciste navlecky.uz som zufala z toho kasla

@melleanor ked som citala túto tému, akoby som sa so svojou sestrou bavila, tiez lekarnickou, a v mnohych veciach mi pomohla, tiez ked neviem, radsej sa opytam v lekarni, kolkokrat viete viac ako dr...... my mame tiez taketo problemy, stale cosi, sople, kasle, nam pomaha trifed ale zeleny, na ten nedam dopustit mne poradila slecna v lekarni, zemama davat trifed a doliecovat solvolanom, alebo nejakym inym mukolytikom, a do nosa sa nam po novom osvedcil mucoviral, novinka, a pre deti ked mali zelene sople som vsetky tie pamycony a nasiviny zmietla zo stola a kupila morsku vodu s medou Sterimar s medou, do tyzdna nevedeli, ze co su to huste sople.... a samozrejme im obcas supnem sumivé Cko s kalciom je to dost silne ale dam im 1/4 tbl, a nejaky ten vitamin ako martanek ale to len ked si zmyslim 🙂