Extrémna obezita u detí. Ako s ňou bojovať?
Sestrina dcera bude mat v auguste 6 rokov, ma presne 74 kg!!!výšku okolo 130-140cm, v noci neuveriteľne dýcha, bojite sa ze sa zadusi, niekedy aj 30 sekun vôbec nedýcha, nema žiadne zdravotné problémy , do 3 rokov male priemernu váhu. Neuveritelne veľa zje pije presladene napoje a v podstate sa minimalne hybe kedze sa v momente zadycha, casto spi,je velmi unavena, dnas budem s nimi presne sa popytam co teda navrhuje doktorka a ake kroky robia,ale ja sa uz zacinam bat o život tej malej
@fatimuska tak ja si myslím že posielanie fotky dieťaťa bude u takýchto rodičov úplne nepodstatný problém, myslím že sa tam dejú oveľa tragickejšie veci v tej rodine..z čoho potom pochádza chorobné prejedanie…
@fatimuska Je to strašné, môj syn 12-rocny má v triede dievča, ktoré má 120kg. Rodičia obaja obézni, neriešia to vôbec. Môjmu sa dokonca v triede smiali, že je chudý, pritom má úplne normalnu hmotnosť, 35kg.
@fatimuska a aké ine problémy sú v rodine ? Voči tomu dievčatku či všeobecne ?
Mne sa tiež tomu nechce veriť, že by taká maličká mohla toľko vážiť, príde mi to ako.nejake sci-fi z Ameriky. A nechápem že to pediater nerieši nejak zásadne. Ale ozaj si neviem ani trošku predstaviť ako môže také dieťatko vyzerať. (Ak ti to nevadí pošli fotku aj mne, samozrejme kľudne bez tváre. Ak ale nechceš tak chápem, len ozaj mi to nejde do hlavy)
my sme to u nas riesili sportom a dost som upravila stravovanie v celej rodine

@enya00 ☹ ja neverim ze toto sa moze v 21. storoci diat! Je mi zo toho tazko pri srdci