icon

Gastroezofagálny reflux u detí nad 3 roky. Recepty?

saskarisko
26. feb 2011

Ahojte,
synovi zistili reflux, a nasadili mu GER dietu. Viem, co moze a nemoze jest.
Tak, ak mate niektora u deti diagnostikovany reflux, a mate nejake recepty, tak vas prosim o ich zverejnenie. dakujem

lenkanr
8. nov 2019

@flakulka u nas je to tak isto. mne dcery kaslu cely rok okrem augusta. nemaju potvrdeniu ziadnu alergiu, imunitu maju velmi dobru takze ja uz ani nic na imunitu nedavam, nidky som nemala pocit ze to zabera.

flakulka
8. nov 2019

@lenkanr a reflux sa potvrdil?

lenkanr
8. nov 2019

@flakulka u nas je to komplikovanejsie.... mne mala pocas ph metrie nejedla nic, cely cas prerevala takze vysledok skresleny... chcu ju dat zas na phmetriu s tym ze tam nebudem ja a ze sestricky ju donutia jest.... to su slova doktorky!!!! to som odmietla. mladsiu po skusenosti so starsou odmietam dat vysetrit tymto sposobom.... o refluxe som sa dozvedela ked sme zacali pred 2 rokmi chodit k alergologovi.... gastrotuss im na noc zabera, akonahle sa im spusti kasel tak im dam 10ml a prestanu kaslat. ale len v noci,

lentil0805
8. nov 2019

@lenkanr nám sa potvrdil reflux z pep testu, to iba plus sliny doma tri rána po sebe

silesias
Autor odpoveď zmazal
silesias
11. nov 2019

Dlho nik nič nepridal, tak aj takto sa dá. Kapustová polievka, zapekané cestoviny s mletým maskom, palacinky a kvaskova vianočka. Drobec chorý, takže sa nenudime.

lily14
11. nov 2019

Ahojte aj dcérka má reflux a ešte aj zvýšené amylazy....ste to niekto? Má to súvis?

lenkanr
12. nov 2019

@lily14 ma.aj moja mladsia to ma...

alenky
21. nov 2019

@silesias vies mi poradit,na vlhky kasel.syn je zase soplavy a dost vlhko vykasliava, davam mu ambrobene s tym mam dobru skusenost.lebo stoptusin ho dusi na kasel.spomenula si solmucol,si s nim spokojna.je to na vykasliavanie aj na rozpustenie soplikov?v pondelok ideme na kontrolu tak sa chcem opytat najlepsi postup a hlavne co podavat hned na zaciatku choroby

silesias
21. nov 2019

@alenky áno ja dávam len solmucol a to mi odporučila aj dr ( alergičko imunologička ). Dávam na dýchanie ecobac 2x denne, solmucol nám vždy kázala 3x denne po dobu 7dni. Môj hneď ako začne drhnut nasadím. Aj teraz už dávam druhý deň. Kupujem sáčky 100mg a viem že sa môže aj dlhodobo. Odporúča sa aj pri laryngitidach spolu s kalciovym sirupom.

lenkanr
21. nov 2019

baby ale solmucol je len na vlhky kasel a upchane dutiny nie? my sa uz trapime 6 tyzdnov, chvilu vlhky, chvilu suchy... myslim pocas dna. mam pocit ze suchy z refluxu a vlhky z choroby. co mam dat? skusali sme stopptusin, mam pocit ze robil galibu.... uziva aj helicid, nemam pocit ze pomaha... solmucol mam doma

silesias
22. nov 2019

@lenkanr áno solmucol je na vlhký kašeľ. Na suchý keď ma záchvat ( že drhne v jednom kuse ) dávam ventolin inak na suchý dráždivý kašeľ je top ditustat.

renalka
17. feb 2020

@lentil0805 Môžem sa opýtať ci treba do skúmavky naplut sliny úplne po rysku ktorú kazu? Napríklad kazu po jednotku a dieťa napluje po dvojku, je to problém? Pýtam sa preto, že PEP test mame za sebou je pozitívny ale nie pri oboch deťoch, hoci majú rovnaké problémy s opakovanými bronchitidami a zvažujem objektívnosť testu

lentil0805
17. feb 2020

@renalka viac nema byt tych slin ako ukaze, staci kazde rano ked len kusok vypluje po 3 rána

monikaresovska
18. feb 2020

@renalka aha, zachytila som, že vam robili pep test, aj nam robili a bol pozitivny, ale na gastre vravela doktorka, ze to nie je objedktivne....lebo že aj bezny obycajny clovek ma pocas dna hocikedy reflux...jednoducho ked sa urobi v blbom case vyjde pozitivny hocikomu...test sme mali pozitivny ale reflux nam doktorka nepotvrdila.....aaaa neskutocne nam pomohlo preplachovanie nosa kanvičkou a navstevy v solnej jaskyni...uz viac ako rok sme nemali antibiotika...

kkaattkkaa12345
18. feb 2020

Ak sa môžem pridať. Pep test pozitívny a ph metria negatívna. Tiež lekári sú skeptickí čo sa týka pep testu. Vraj to je nespoľahlivé

petra0102
30. mar 2020

Ahojte,my mame este len planovane vysetrenie na GE aj ked v tejto situacii ktovie kedy sa tam doataneme,mala mava casto suchy kasel a v poslednej dobe jej zbieha jedlo a teraz mi este aj zacala ustami dychat aj u vas sa to takto prejavovalo?

lenkanr
31. mar 2020

@petra0102 ano.zacni aspon s dietou a rezim.opatreniami

silesias
31. mar 2020

@petra0102 u nás časté zápaly dýchacích ciest, kašeľ - ja som si myslela že malý bude alergik ale všetko má negatívne. Teraz to vidím keď porušíme diétu hneď záchvaty kašľu či cez deň či v noci až ventolin musím dat.
Nám robili vyšetrenie cez RTG s kontrastnou latkou, kontrolné máme mať v polovici júna no ak nebude nič sa nedeje stále vidím že nieje pripravený pomaly zrušiť diétu a už teraz viem že určitých druhov potravín sa budeme musieť nadobro zriecť. Najhorší je u nás olej ale ten sa dá nahradiť, potom droždie - preto kvaskujem a strukoviny tie po testoch skúsim potroske zavádzať

petra0102
1. apr 2020

Dakujem velmi pekne😊

adriannasvk
20. máj 2020

Zienky,prosim Vas,mozu deti cicer? Ak ano ako ho pripravujete? Dakujem 😊

silesias
16. okt 2020

Tak žienky idem sa vám opäť posťažovať. Na ger diéte sme 1,5roka, zistili sme ktoré potraviny môže a nie, postupne zaraďujeme do jedálnička nové veci, všetky o.k no a momentálne nám zistili histaminovu intoleranciu takže krpec sa diety asi nikdy nezbavi. Okrem toho Pšeničná múka tretí stupeň a máme ju vylúčiť z jedálnička. Ach jaaaaj

silesias
16. okt 2020

@lenkanr ahoj, ty si ma napadla že ste tiež na hit že?. Aha my sme stále riešili reflux a teraz ešte že hit a to som myslela že už sme na tom dobre no vo škôlke na ich strave v septembri vydržal len 4dni.
Teraz otázka, vieš mi niečo poradiť ohľadne hit? Snažím sa dodržiavať ger no veľa potravín toleruje ešte malému zistili aj intoleranciu na pšeničnú múku - zo 6 má 3 vraj máme vylúčiť, ako už mám hlavu v smútku zo všetkého.

zuzulikmichalik
17. okt 2020

@silesias aj bolieva brusko pri tom refluxe? Aka je dieta pri ger? Mame aj hit ..dakujem❤️

silesias
17. okt 2020

@zuzulikmichalik nie môj má čisto alergické prejavy: kašeľ, sopel, kýchanie.
Ger je založená na hit diéte akurát sú vynechané ešte tuky. Hlavne rastlinné. Všetko nízkotučné. Ale potraviny povolene takmer ako pri hit.

silesias
17. okt 2020

@zuzulikmichalik môžem vedieť aké jete pečivo?

zuzulikmichalik
18. okt 2020

@saskarisko moze sa reflux u mojej dcerky prejavovat napriklad aj len odrhanim sustavnym po kazdom jedle? A co kvaskove pecivo, to som v zozname nenasla... dakujeeem 🙂

zuzulikmichalik
18. okt 2020

@silesias ako robite pri refluxe palacinky prosim? Dakujem

silesias
18. okt 2020

@zuzulikmichalik na reflux sa odporúča kvaskovat, kvaskujem už dva roky a malý keď je doma na diéte nemá žiadne problémy ako náhle nástupy do skolky hneď je chorý.

silesias
18. okt 2020

@zuzulikmichalik môj toleruje maslo a mliečne výrobky, takže palacinky robím tak že do cesta dám maslo a pečiem na suchej panvici.