icon

Histamínová intolerancia

kacena4
30. nov 2011

Ahojte, mojej dcerke prave diagnostikovali histaminovu intoleranciu. Troska som z toho v soku. Najma ked mi lekar ukazal co vsetko nemozeme a co mozeme. Je tu niekto so skusenostami s tymto ochorenim??? Viete nam poradit ako sa co najspravnejsie stravovat??? Dakujem

emma_932
6. jan 2015

@magimary dakujem za vysvetlenie. 13-ho ideme na krv, dovtedy uz to vydrzime a presne 13-ho koncime s dietou. inak syn v zivote nebol chory /1 x mal horucku jeden den a 1 x mal ATB, ale to vsetko pocas diety/.

inak, ked sa uz o tom bavime, ja som na testoch nebola, ale priznaky mam vsetky 😅 🤐

magimary
6. jan 2015

@emma_932 dobré rozhodnutie... a ak uvidíš problém, tak sa skrátka vrátiš z kratšej cesty (späť k diéte)...

hradnapani
6. jan 2015

@magimary uplne sa stotoznujem s tvojim nazorom
@emma_932 asi by som tu dietu vyradila,aspon ciastocne. Ved to dieta nema pomaly co jest, aj s ohladom na skolku. Ak nemate priznaky. tak by som sa vratila k beznej strave, resp. mozno ku kompromisu ako u nas (to mi poradila gastroenterologicka - ona sama nam nevnucovala HIt dietu; ze len sledovat a nekombinovat vela histam zloziek naraz, ak sa da).

magimary
6. jan 2015

@hradnapani @emma_932
presne, ja sama so sebou idem na testy na konci februára (doteraz má u nás HIT len náš pestúnček),
a ak budú pozitívne, tak nemienim držať nízkohistamín.diétu nejako extra striktne,
doteraz žijem bez nej, budem i potom- akurát obmedzím to, čo najviac škodí (zatiaľ som nevysadzovala nič, keďže čakám na testy, potom by mohli byť falošne negat.)

nikusqa
6. jan 2015

@emma_932 Jedna moja znama to tak ma ako ty pises, ze takmer ziadne priznaky nema ale HIT ma. Podla mna to zalezi od hodnot lebo minimalna hodnota ma byt 10, tak napr. ak vas syn ma 7 alebo 8 hodnotu tak nemusi tym padom reagovat zle lebo to neni az taka podhodnota. A ak vasmu synovi nevadia tie jedla, ktore su pre nas hitakov zakazane tak mu ich kludne dajte. Ja mam hodnotu iba 2,00 co je velmi malo, takze ja si musim velmi velky pozor davat co zjem inak mam poriadne problemy :/

emma_932
7. jan 2015

@nikusqa no on ma 3,1. co je tiez velice zle, ak som to spravne pochopila. ale priznaky nic nic nic. teda, ak nepocitam tu levandulu 🙄

nikusqa
8. jan 2015

@emma_932 No tak to potom neviem, ale tak to jedlo co mu nerobi zle tak urcite by som mu davala a neobmedzovala ho. A ak mu nieco bude vadit tak to vysadite z jedalnicka 🙂

marosko08
19. jan 2015

ahojte.aj mne diagnostikovali histaminovu intoleranciu...kamarat mi povedal,ze je to prenosne slinami...chcem sa spytat,ci s tym nemate niekto skusenost,ci to je mozne,nerada by som,aby to dostalo moje dieta odo mna..i ked ja som sa doscitala,ze je to nespravny pomer medzi prisunom s spracovanim histaminu v zaludku...

cherryblossomgirl
19. jan 2015

@marosko08 uff urcite to nie je prenosne slinami. Pridajte sa ku skupine na Fb, tam najdete vsetky podrobne info

hradnapani
19. jan 2015

@marosko08 kamarat tresol riadnu hlupost. Jedine, ze by gastroenterologom nieco uslo na poli vyskumu a vedy 😅

marosko08
21. jan 2015

dakujem za odpovede..na FB som to uz dala...pekny vecer prajem

macko2270
31. jan 2015

@martinka17
mohla by som Ta poprosit o brozurku
janehy

nikanko
4. feb 2015

@vevevivi ahoj mozes mi prosim ta napisat zoznam tych potravin. vcera to diagnostikovali dcerke. dakujem

avorenrih
11. feb 2015

@pekyn Da sa skusit miesto inych sladkych maskrt marcipan-ten sa vyraba z mandli a my s dcerkou potom nepotrebujeme ine sladskosti,alebo len kococka varovej cokolady z LIDLa. Ale rano berieme 1 tbl. Zodac.

vevevivi
12. feb 2015

Všetkým, ktorí sa zaoberajú HIT skutočne úprimne odporúčam túto skupinu na facebooku.
Nekonečné množstvo informácii, konfrontácií, rád a odporúčaní.
https://www.facebook.com/groups/440254082662910/

emma_932
12. feb 2015

ahojte dievcata, synator je uz po odberoch, mame aj vysledky a su horsie /!!!!/ ako pred dietou 🙄
ovsem, dietu som zrusila, hned ako mu zobrali krv, zapisujem kazde susto, co pehltne, je vsetko a je uplne, ale ze uuuuuuplne v poriadku. ani najmensi priznak nema /klop-klop/. takze tak
ako, na jednej strane som rada, ze je ok, ale na druhej strane som zmatena, ze co toto???? preco ma zle vysledky? ach jaj

nikanko
26. feb 2015

ahojte moze mi tu niekto pomoct? diagnostikovali mojej dcerke histaminovu intoleranciu. chcela som sa poradit co dalej - u mojej imuno mi povedala, ze brozurky jej dosli a mam si stiahnut z netu. tam su ale protichodne informacie. co sa tyka strukovin, mliecnych vyrobkov, orieskov atd.
volala som na metabolicku ambulanciu na kramaroch a tam mi povedali ze k nim nemame ist 😠 😠
tak co mozem urobit? vie mi niekto poradit? nejakeho odbornika?
vopred dakujem za kazdu radu

jasmine09
26. feb 2015

@nikanko Medzi skupinkami je aj skupina o HIT... tam je všetko popísané a radšej sa spýtaj tam. Skôr ti poradia. 🙂

nikanko
26. feb 2015

@jasmine09 dakujem idem pozriet

lulinka32
24. apr 2015

prosim vas je tu niekto z KE s malym dietatkom, ktoremu zistili HIT? dakujem

lusyllja
31. máj 2015

Prosim vas mate overene niektore probiotika pre deticky s hit ?

danielahamar
2. jún 2015

Ahojte, chcem sa spýtam, ja mám histamín 12/25+++ čo to znamená, viete mi niektorá povedať? je to dobré či zlé hodnotenie? 😕 Nikde sa neviem dopátrať k nejakej tabuľke, to mám výsledky z pred 2rokov, len nikto mi nič nepovedal a dnes mi na gastre povedala, že to je veľmi málo a je tam hist.intolerancia, tak neviem 😕

magimary
2. jún 2015

@danielahamar rozhodne tento výsledok nesignalizuje, žeby si mala HIT-ak sa na to pýtaš 🙂
je to len vyjadrenie v milimetroch o tom, aký veľký bol opuch na ruke pri kožných testoch
(obvykle sa nezvykne ani merať), pretože to je len informácia o tom, že kožné testy sú priekazné (teda objektívne hodnotiteľné), neznamená to ani že histamín je dobrý alebo zlý (teda nie v tomto výsledku),
len ukazuje, že kožný test prebehol správne 😉
je to bežná súčasť kožných testovacích sád.
Ak by bol výsledok pri kožných testoch 0/0, tak vtedy by to znamenalo asi toľko, že ostatné výsledky sa nedajú/nemajú hodnotiť.

to, čo ti povedala gastroent. dnes URČITE nesúviselo s týmto údajom,
ale s údajom DAOenzýmu a DAO aktivity, ktorý si prečítala niekde inde v tvojich papieroch.

danielahamar
2. jún 2015

@magimary kožné nikdy neboli s opuchom, ani miernym čo robí alergo... ok, tak si počkám na nové výsledky /mala som vyhádzané telo s červenými fľakmi/ a budem to až potom riešiť 😉 , ale tak ďakujem aj za takéto info, lebo som si myslela že som niečo zanedbala 😀 a dnes ma s tým prekvapila

magimary
2. jún 2015

@danielahamar ostatné kožné nemuseli byť (ak nemáš alergiu), ale úplne prvý "pick" na pravej ruke si mala aspoň začerveňalý v rozmere 12mm/25mm

skrátka hodnoty pre HIT sú úplne iné

danielahamar
2. jún 2015
magimary
10. jún 2015

@diocka mnoho vecí je písaných aj tu a nie je tu veľa strán,
ale tie čo sú, sa mi vidia byť pomerne trefné...
popozeraj...

magimary
12. jún 2015

@alenka777 túto tému som myslela 🙂

suellie
23. jún 2015

@vevevivi ahoj, prosila by som tie zoznamy do IP 🙂 ďakujem 🙂

rombor1099
23. júl 2015

ahojte
mam vysledky od mojho imunoalergologa
DAO funkcia 6,7 kIU/l
DAO kvantita 21,90 kIU/l
za 5 minut ma vybavila ze mam HIT, dostal som brozuru atd, atd a dovidenia ...
idem si tie testy este zopakovat, aby som mal istotu - kedze jedinym problemom ktory mavam su traviace tazkosti z casu na cas ...
viete mi prosim niekto, kto sa sa teme HIT venuje uz dlhsie blizsie objasnit moje hodnoty vyssie ? kedze niekde sa uvadzaju hodnoty U/ml, inde zasa HDU/ml ... ja mam zasa kIU/l ... proste mam v tom chaos 🙂
Dakujem za radu

Roman