icon

Hromadné choroby detí

24. mar 2025

kaslanie, kychanie,.. chripka vsade?
citam kadetade, xy chorych deti, plne cakarne, syn/skolak od vikendu kasle, kycha, teplotu nema, sopel nema… pediatricke som volala, ma totalne plne stavy, vezme nas koncom tyzdna… to co je vsade?

Strana
z2
klara351
24. mar 2025

A načo sa ideš trepať s týmto k pediatricke? Ak nemá teplotu, daj mi niečo na kašeľ, zbytočne nachyta ešte niečo horšie.

kiki68
24. mar 2025

Normalne nastopat nurofenom a sirupom na kasel, mne to tak povedali tu v AT na pohotovosti.

barka1
24. mar 2025

Ta otázka znie, akoby si cakala nejaku dezolatnu konspiračnu odpoved.
Normálne konci chripkova sezóna, ja som vždy chorá práve v marci. Cez den teplo, ráno zima. A možno su práve v tych cakarnach podobne hysterické matky, ktoré chodia s kaslom a soplom bez teploty k lékarovi.

denkabemommy
24. mar 2025

Celú zimu a skorú jar, každý rok od nepamäti. A ty robíš z toho senzáciu práve teraz. Keď tvoje dieťa nie je ani poriadne choré 🤷🏼‍♀️😅 vážne?

marca12
24. mar 2025

Ved je to takto vzdy kazdy rok. Co sa cudujes.

svetlonos
24. mar 2025

@kiki68
prosím ta a aký sirup ti poradili? Nadim ten brectanovy vobec nezaberá. A maly tiez zase začínajú kašľať po 2 týždňovej prestávke 🤯.

svetlonos
24. mar 2025

@barka1
a teba by to bavilo zit s dietatom pol roka v takýchto stavoch? Neviem ako u vás doma, ake nas 1,5 ricny kade v noci tak hrozne, ze nevie ci uz sa aj nepokračuje. Preto v detskej uz dlho spáva muz aby vedel pripadne reagovat. Okrem toho, ze deti to unavuje, aj pre nás je to masaker.
Nevidím to ako historickú matku ake mozno nevysoanu a nasranu, teda aspom v mojom prípade 😏.

angelinja
24. mar 2025

@svetlonos a ty si myslis ze ostatne to neemame pane boze este sa priprav a mozes byt rada ze aj ty medzitym nemas ine problemy zdravotne alebo co aj chornicke to by si este asi len bola nasrana ked dieta ma len 1,5 roka auz to nezvladas este nechodi ani do skolky prepodkladam...to este len budes teda nasrana

barka1
24. mar 2025

@svetlonos a autorka píše nieco o polrocnom kašli batolata?? Píše, že chce ist do skolakom kvoli kašlu a kychaniu k dr. Veď to je úplne ina situacia.

svetlonos
24. mar 2025

@angelinja
predstav si, chodi do jasli a 5 rocny do skolky, to je co? Ja nepisem o troške kašlíku a šuplíku ale o polroku chorob, ja do toho tiež a ako bonus tehotna - teda atb horko ťažko!. Pri druhom tehotenstve som prve 3 mesiace ledva dýchala, taky som mala kasel. A máme to každý rok - takže nie, nejdem sa pokakinkat za 1,5 roka z jedného sopliku 🤪 Proste ano, naberie to. Nemôžem naplánovať ani blby víkend a prechádzku v parku s detmi akebo výlet s kamošmi. Nie som hysterka ani nič podobné. No je to vyčerpávajúce a to ostáva ako fakt. Som Bohu vďačná, že nič chronické nemám a deti tiez nie ❤️ Nemusíš v tom vzdy vidieť upistanu ženskú, ktorú zkoli jedna nádcha 😉.

lucilaines
24. mar 2025

@svetlonos lenze jej syn je skolak a kasle od vikendu, co je ani nie dva dni.
Autorka ty si doteraz kde zila s tym dietatom, ze ta toto rozhadze pri skolakovi? Mne ked dieta dva dni pokasliava bez akychkolvek inych priznakov, tak si to uprimne ani moc nevsimnem, nie este ze by som letela lekarovi a bola prekvapena, ako je to mozne..v marci..daj mu za lyzicu medu s cibulou a nerob paniku prosim ta..lekarovi sa chystaj ak by ten kasel bol taky, ze sa ide zadusit alebo ak by trval viac ako tyzden bez zmeny alebo ak by mu vystupila teplota. Aj to prosim ta az po viac ako troch dnoch ak by neklesla. Naozaj uz taketo stavy musi jedna matka skolaka mat zvladnute odpredu odzadu.

svetlonos
24. mar 2025

@barka1
@lucilaines
no jasne píše o skolkarovi, no tiez môžeš byť, ze sa mu to stále vracia. Teda u mnohých v mojom okolí s malymi detmi je to bežné.

stanzi
24. mar 2025

Ved je chory ledva treti den a nema ani len teplotu, naco chces ist hned k doktorovi? Ak iba kasle a kycha, treba vitaminy, sirup podla typu kasla a kludovy rezim...
Ja sa uz ozaj necudujem, ze su na Slovensku pediatri tak pretazeni...

kiki68
24. mar 2025

@svetlonos nam dali nejaky hustelaxx, potom sme mali tiez klasika mucosolvan a posledne mu prave ten brectanovy zabral. Ako uz sme vyskusali kadeco. Ale zas nemal nejaky tazky kasel, ja som obisla horsie, on bol do par dni fit.

gab1sol
24. mar 2025

@svetlonos nie o škôlkarovi, ale o školákovi. 😉

marianarem
24. mar 2025

To co vzdy...deti su chore vkuse, je ich vela a pediatrov je malo. Nic specialne sa teraz nedeje.

autor
24. mar 2025

@klara351 pretoze ho ladujem nurofenom, stoptussinom a bohviecim uz skoro tyzden. Preto.
@svetlonos mam skolaka.. ma skolu. keby mal flakarinu a’la skolka, kde nikto dochadzku neriesi, budem ho ladovat volnopredajnymi liekmi aj mesiac. ale na to nemam momentalne cas. mam robotu. syn skolu. nechala som si ho doma (na margo prvej odpovede naco ho budem trepat k pediatricke). trochu sa to akosi ukludnilo, bol dva dni v skole, vikend a dnes (a vcera vecer uz) sa drhne jak o zivot

autor
24. mar 2025

@denkabemommy a ako vies z tych par slov ako “poriadne” je alebo nie je chore.
ma to divny priebeh.. dokopy nic parkrat zakaslal, bol v skole, a teraz cez vikend sa to vratilo nejak stokrat horsie

autor
24. mar 2025

@stanzi pozeram ze som to nenapisala uplne koser. je chory pomaly tyzden. zacal niekedy zaciatkom min. tyzdna, nechala som si ho doma, nesla som nikam. dal sa dokopy. siel do skoly. pohoda. v pia poobede nic a cez vikend sa to nejak vratilo a kasle este horsie ako ten minuly tyzden. takze kedze sa to nedalo dokopy za tyzden a vlastne sa to zhorsuje, tak ano, pediatricka uz

autor
24. mar 2025

vcera v noci sme sa aspon vyspali, dnes ani to, kasle este horsie ako vcera. mala som k tej pedi ist este skor nakoniec.

jaond19
24. mar 2025

Ja som takto bola 2 tyzdne na samoliecbe, otrasny kasel, dusivy,pisklavy, bolest hrdla, priedusiek, sirupy, spreje do hrdla, paraleny, nurofeny, vitaminy... nic sa nezlepsovalo. Tak mi to nedalo a isla som obvodnemu.... keby cosi. No spravil crp, zapal ziadny, zevraj "len" virus.... tak ma s radou ze si mam kupit kvapky do nosa, pokracovat so sirupmi a ist len lezat, poslal domov :D a ze nabuduce si mozem sama aj test na chripku spravit z lekarne :D aj to crp tam robia.... Dobre vediet. Ze som sa tam trepala vobec... ach

autor
24. mar 2025

@jaond19 aj test som mu robila, ten na chripku. vcera tusim. negativny. a dnes uz nespime, drhne sa, kasle zo spanku.

jaond19
24. mar 2025

Drhne, zatekaju hlieny, treba ich rozpustat, je to hrozne neprijemne veru. Solmucol alebo sinupret mate? A naozaj kvantum tepleho caju

autor
24. mar 2025

@jaond19 nema hlieny, ziadne. len sa drhne. totalne suchy kasel a uz je hore ze “boli brusko”, z toho kasla

autor
24. mar 2025

@jaond19 solmucol mam. ale dostal uz teraz na noc tussirex. uz to nechcem miesat

autor
24. mar 2025

@jaond19 dycha cez nos, sopel ani upchaty nos nema. a rapidne sa to zhorsilo. od min. tyzdna. snad aspon cosi pospi do rana 😵‍💫

denkabemommy
25. mar 2025

@autorka a nenapadlo ti, že to nemusí byť choroba ale možno alergia? 🤷🏼‍♀️

andrejka1974
25. mar 2025

Daj mu niečo na kašeľ a o chvíľu je Fit netreba ísť s tím k lekárovi ja idem až keby mal vysoké horúčky, ktoré by nešli zraziť

ktobytobolpovedal
25. mar 2025

My uz tahame od 4.decembra, najprv chlamydie, najnovsie hemofil (ak som si dobre zapamatala, proste nejake fajne zvieratko zo skolkarskej zoo), syn uz ma druje atb v priebehu 2t… u nas na paradu. Ja idem dnes tiez opat lekarke, lebo atb co mi dala minule na hrdlo vobec nezabrali ✌️

nevenka
25. mar 2025

Tak my sme vsetci siesti mali pred mesiacom chripku, ako tak sme sa vyliecili a po tyzdni "zdravia", ked mi este zatekali sople, tak syn zacal znova kaslat a berie ATB. Ja som kaslala brutalne 4 dni a vcera to akosi same ustalo, teraz ma pobolieva hrdlo. 2 rocna dcera ma sople nonstop s kratkymi prestavkami, ked ich ma menej. Prosto neriesim, kym nie su horucky alebo taky kasel, ze musim k dr. Aj to sme dostali info, ze v skolke maju cierny kasel a do toho maly tak kaslal, ze sa pozvracal. Pisala som dr., liecili sme doma od piatku so stvrtku a vo stvrtok bol u doktorky a ma antibiotika. Takze uz to beriem tak, ako je, rozculovat sa mi vobec nepomoze, ale ano, ked donesu chore dieta do skolky, tak penim. Aj ucitelky penili, hlavne ked vedome doniesli hnackujuce a grcajuce dieta. Bolo to ako poziar. A u nas tento kolotoc chorob zacal prave crevnou chripkou, niet divu, ked v creve sidli imunita. Rozhodene crevo, tak uz to slo, jedno za druhym.

Strana
z2