Je normálne, že niektoré maminy posielajú svoje ratolesti do škôlky s infekčnými chorobami?

28. okt 2021

Ahojte, je normálne ze niektoré matky posielaju svoje ratolesti do skolky s infekcnymi chorobami? Ja nasho vzdy doma necham preliecit a za týždeň je zasa chory. Toto je budovanie imunity? Ved aj mna kebyy zavreli do jednej izby s chorym na 6 hodin tak ochoriem to som dospela. Je to bludny kruh. Vsetkeho vela skodi aj toho ze je casto chory. Ved je viac chory ako zdravy. Sorry za vylev. Co si myslite?

azurova99
28. okt 2021

určite to nie je normalne tu to robi tiež jedna mamička čo poznam, je doma s babatkom ta ze ona s nebude rusit nervy pri dalsich dvoch detoch tak ich po dvoch dnoch s chripkou posle do skolky sak co nevadi nie,

ivuska027
28. okt 2021

No hlavne je to na učitelke a vedeni školky. Tam sa treba obrátit.

klip0
28. okt 2021

Presne tak, je to na vedení a učiteľke. Rodičia toto budú robiť vzdy. Nieje to ani normálne ani spravne. Sama som učiteľka a u nás teda choré deti určite niesu. Keď aj rodič donesie a nespozname na prvý pohľad, tak do hodiny majú telefonát a musia prísť hneď pre dieťa.

lucia147852
28. okt 2021

No normálne to neni. Ale je to na učiteľke, ona má ráno triediť deti a keď sa jej nezdá zdravotný stav neprijať

hennyinnsbruck
28. okt 2021

U nas v skolke mozu ist deti so soplami a kaslom…kym neteplotuje a je fit a hrave. (Sukromna skolka v at) a som aj ja zato aspon decka imunitu buduju.
S infekcnymi chorobami isto nie moja mala herpes trebalo potvrdenie od lekara ze je neinfekcna👍👍

A teraz bola chora zas kasel sopel a teploty.lekar vravel 24h neni teplota moze kludne do skolky 😂

azurova99
28. okt 2021

moja napriklad vraj v stredu zacala kaslat, ucitelka mi nic nepovedala, ale ked prisla zo sklky vsetko ok ale vcera zacal kasel no nikam uz nesla a ucitelky mi ani nepovedali ze pokasliava

pribinak
28. okt 2021

Treba sa obrátiť na učiteľku že ak je dieťa evidentne choré prečo ho ráno prebrala od rodičov
Je iné ak má dieťa len priesvitny sopel a sem tam zakasle a úplne iné ak je sopel farebný a kašle ako tuberak

makova333
28. okt 2021

@hennyinnsbruck teplota nie je merny ukazovatel ci dieta ma nejau infekcnu chorobu alebo nie, Su ludia (aj deti aj dospeli), ktori teploty pri beznych virozach nemavaju vobec. A potom taki, co aj pri miernom prechladnuti maju 40-ky. Zalezi ako sa s tym vysporiadava imunitny system. Takze aj dieta s kaslom a bez teploty moze byt infekcne pre ine deti, ktore tu teplotu dostanu. Moj muz za 20 rokov co som s nim mal teplotu raz 37,4 a to mal silny zapal priedusiek a bol na atb. Medzitym sople kasle v pohode bez teploty. Ja s detmi sme ina kategoria. Ja mam rano sopel a poobede uz lezim s teplotou 39. Ked sme sa dali ockovat, moj muz bez teploty, len malatny pol dna, ja niekolko dni v 40kach horuckach.

makova333
28. okt 2021

Autorka: Treba sa obratit na riaditelku a vysvetlit, ze im rannym filtrom zjavne unikaju deti, ktore su prechladnute/chore.

hennyinnsbruck
28. okt 2021

@makova333 chapem ta👍👍 a samozrejme aj dieta co teplotu nema moze byt infekcne.
Ja som pisala ako je to u nas … mne vravela ucka keby soplave deti posielaju domov sedeli by tam same😄
Su 13 ti v triede.min rok takmer nik chory nebol a tento rok akurat min tyzden 4deti v triede.ale tento rok je vseobecne vela deti chorych aj detsky mi vravel😒

lenadka
28. okt 2021

Však sa ozvi. Vidíš choré dieťa v škôlke opýtaj sa rodiča, učiteľky, ako je to možné že je tam. Oni to asi inak nejde. U nás to bolo tiež také benevolentné až do času keď mal rodič pozitívny test a dieťa v škôlke s kašľom. Ofvtedy tadá, filter aspoň trochu funguje. Včera som preventívne nechala môjho doma, v noci pár krát zakašlal. Celý deň doma ani necekol, tak išiel dnes do škôlky.

autor
28. okt 2021

@makova333 prosim ta, ako ten ranny filter ma vyzerat? My do skolky nemozeme ani vkrocit, na dvor mozeme len s ruskom. Robia sa 2x týždenne testy na Covid to chodime zadnym vchodom do kupelne a potom poslu decka hrat sa. Ziadne ine kontroly tam nerobia.

makova333
28. okt 2021

@hennyinnsbruck jj ja preto ani so soplom nedavam do skoly, lebo fakt neviem ci je to infekt alebo alergia. To sa ukaze najneskor do 3 dni.

hennyinnsbruck
28. okt 2021

@makova333 moja mava kazde 4-6tyzdnov sopel kasel to stale sla do skolky.

Ale teraz ju viralna angina zdrapla bola tyzden doma ,potom mala ist do skolky a bum zas teploty a kasel sopel.lekar ze virus- 2x choroby za 2tyzdne.🤣🤣🤣
Naposledy mala vo Februari afty inak nic (sopel kasel neratam) tak dufam ze do jari bude klud🙏🏻

ledgerka
28. okt 2021

Toto nezmenis. U nas s sukromej skolke vo svajciarsku nie je sopel a ani mierny kasel problem. Teplota do 37.5 je tiez ok pokial je dieta v dobrej nalade. Nas ma vela krat taku teplotu kvoli zubom ale inak je v poriadku. Bohuzial nie kazdy rodic moze byt v kuse so soplom doma a preto su deti v skolke. Ak by sa ludia nebali o pracu kvoli vymeskavaniu tak by neboli v skolke chore deti.

makova333
28. okt 2021

Autorka: Rano ked si ucitelka deti prebera si ma vsimat ci dieta nekasle, nesopli, nema teplotu (to zisti aj chytenim za rucku, cielko...) a potom si vnima deti samozrejme aj pri hre. Cize ak nezachyti kasel ani sopel pri odovzdavani, vsimla by si najneskor do hodiny pri hre. A ma kontaktovat rodica nie nechat chore dieta medzi inymi, kym si po neho nepride rodic.

nikpa
28. okt 2021

No ja neviem či je dnes ešte škôlka kde tolerujú viditelne choré dieťa. U nás keď je len náznak, že dieťa nie je v poriadku, volajú rodičom aby si pre neho prišli. Sú choroby kedy je dieťa infekčné a ešte nemá žiadne príznaky a keď je vtedy v škôlke, samozrejme že nakazi spolužiakov. Ja som mala teraz malého dlho doma, do škôlky isiel na 100% vyliečený, žiadny sopel, kašeľ, nič. A za dva dni znova chorý, pýtam sa učiteľky, kto tam je zase chorý, že to už nie je možné. Hovorí mi, pozrite mám tu 6 deti aj s vašim a všetci vyzerajú, že sú úplne zdraví. Ale syn sa nakazil určite len tam, takže medzi nimi musel byť niekto kto tam roznášal chorobu ale nebolo na ňom nič badať 🤷

autor
28. okt 2021

@ledgerka tiez by som uz rada isla do prace. Som doma este s mimcom, to som planovala dat do jasli od roka. Ale ked vidim ako to funguje... No ja nemam srdce poslat chore dieta trapit sa do skolky.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
w123
28. okt 2021

Myslim si o tom to ze je to nezodpovedne ja som davala dcerku do sukromnej prisla som tam a x detom tam vysel soplisko, jedna mamicka svojmu dietatu pred skolkou utrela a sup ho tam jasne ze nasledujuci mesiac bola moja stale chora takze to je pekne ze oni potrebuju pracovat lenze kvoli jednej nezodpovednej osobe potom nemoze pracovat dalsich x rodicov ja ale niesom hadavy typ nepovedala som nikomu nic ale myslim si o tom svoje

maminkadeticiek
28. okt 2021

Ano bezna realita a ide ma rozdrapit.Moj po tyzdni a pol choroby 3 dni v skolke a dnes zacal zas kaslat.Ide ma j.... 👿

anjelicek26
28. okt 2021

Som mamou skoro 16 rokov a toto bolo a bude... niektore deti maju sopel a je to proste len sopel, niektore deti maju kasel a je to proste len odkaslanie cele tyzdne...potom su deti, co sa na soplave dieta len pozru a su chore s horuckou a antibiotikami tri tyzdne...imunita nie je fer, nikdy nebola fer... moje deti mozu behat medzi zeleno-soplavymi detmi a nikdy sa nenakazia, proste imunitu maju super...dcera od 20m v jasliach a chora bola raz (v tych jasliach, zapal spojiviek), teraz je prvacka a vobec nic... btw. toto sa komunikuje zo skolkou... kedze robia testy na covid, tak asi nejaku selekciu robia, ked tam je dieta s teplotou alebo zle vyzera, urcite telefonuju rodicom, nech si po dieta prijdu, ved zas nie su tie ucitelky blbe. Ale keby mali telefonovat kvoli kazdemu odkaslaniu ci kychnutiu, tak maju na jesen/zimu v skolke 5 deti a rodicov, co musia pracovat asi vypne.

luccija
28. okt 2021

Ranný filter bol povinný aj, keď nebola pandémia Teraz musia učiteľky meriat teplotu a to sa zapisuje, ak dieťa kašle, sopli posiela sa domov.
Sťažuj sa riaditeľke...

elizabet173
28. okt 2021

píšeš s infekčnou chorobou, ja si pod tým predstavujem napr. kiahne, ale ty zrejme myslíš kašeľ a sopeľ, či? Ja tiež nepovažujem priesvitný sopeľ, ktorý treba päť krát di dňa vyfúkať, za chorobu, ani to, že dieťa sme tam zakašle, ak je veselé, aktívne. Ak má sopeľ nonstop, alebo kašle podchvíľou, choď za riaditeľkou.

fiffinkaa
28. okt 2021

Nariadenie hovorí že deťom sa musí merať teplota pred vstupom, nám merajú každé ráno. Ako viete že deti majú infekčné choroby? Pokiaľ je teplota vracanie hnačka tak nám volajú a hneď treba dieťa vyzdvihnúť.
Je to diskutabilné byť na OCR so soplom,.keď dieťa je živé, hravé, chuti mu jesť...kašeľ môže byť po chorobe aj 3 týždne ešte...neviem no ktorý rodič je doma s dieťaťom 3 týždne lebo ma pochorobny kašeľ.
Aké infekčné choroby máte konkrétne na mysli?

luccija
28. okt 2021

@ledgerka áno, ale to je začarovaný kruh nemôžeme byť doma, tak dieťa do škôlky.Robi sa to, ale nie je to fér voči ostatným.Co viem teraz sa to rieši razantne a prísne.

anjelicek26
28. okt 2021

@elizabet173 kedze nemozu chodit do budovy, rano vsetci v ruskach, tak asi prd vie, ci tie ine deti kaslu a soplia non-stop.

elizabet173
28. okt 2021

@luccija nemusia merať teplotu a ranný filter myslím už nie je povinný. Aj tak to nie je smerodatné, niektoré pribrzdené matky naládujú dieťa ráno Paralenom, alebo Nurofenom, takže učiteľka teplotu aj tak nenameria.
@anjelicek26 ako potom vie, že deti majú infekčné choroby? Okrem toho, kto oblieka a vyzlieka deti, najmä tie menšie po príchode do škôlky a odchode z nej?

anjelicek26
28. okt 2021

@elizabet173 normalne ucitelky vyzliekaju obliekaju, Rosie posledny rok a pol v skolke co chodila, som dnu tiez nebola jediny raz... pri vchode ju prebrali a zo vsetkym jej pomohli... 2m pred dverami som mohla zakyvat, dat jej pusu a sla sama dnu...

sasanka605
28. okt 2021

Pri začiatku choroby - to je o inom ale ak bolo dieťa preliečene a nema teplotu, zakasle 5x za den a nema žlté sople, rada od nášho pediatra bola aby šiel do škôlky. A dal aj papier ze je zdravý.