icon

Je to zaparenina alebo alergia?

bubla30
15. mar 2013

ahojte, uz dva tyzdne riesime problem nasho maleho, ma takmer 7 mesiacov, doteraz sme nemali problem s ritkou, ale pred dvomi tyzdnami zo dna na den zcervenala, az do krvi, uplne zle. kozna nam predpisala imazol, kotry sme pouzivali, ale po tyzdni sa nam to vratilo opat a takmer este horsie. uz sme zufali, nevieme, co s tym robit- umyvame cistou vodou, repikom, nechame zaschnut, vetrame par krat denne,, dvakrat denne imazol, medzi tym rybilku alebo dm nechtikovu mast (sudokrem a bepanthen nepomahaju), skusala som uz aj materske mlieco, to sa mi zda to este zhorsilo. plienky mame pampersky, aj dm eko, ziadna zmena...teraz sme kupili latkovky, ale mame ich len jeden den. som z toho zufala, uz neviem ci a cim ho natierat, vyskusali sme uz asi vsetky rady z podobnych tem tu na fore, preto zakladam tuto temu. Ako mu to doliecit? Co robit? Je to vobec zaparenina? Nemoze byt na nieco alergicky- nemyslim len na plienky...Nemate podobnu skusenost niekto? Prosim, kuknite na fotky, ci to vlastne je zaparenina-pluzgiere nema, len cervene flaky. Dakujem velmi za pomoc!

Je to zaparenina alebo alergia?Je to zaparenina alebo alergia?
Strana
z2
tara
15. mar 2013

@bubla30 a inak moja sestra toto riesila pred tyzdnom a ona davala malemu obycajny aviril zasyp. vraj im pomohol najlepsie. kazde babo ma tu pokozku rozne citlivu, ja som tiez vtedy skusala vsetko, od homeo masticiek po imazol. a ako som pisala, nasa najlepsia kombinacia u nas bol repik + babylove. skusaj skor neagresivne masticky, nam imazol skor uskodil ako pomohol, ale je to naozaj ind.

bubla30
autor
15. mar 2013

@tara dakujem za tip, tak to bolo babylove panthenol nejaka masticka?zajtra ju skocim kupit, aj ked je to velmi indivindi ako pises...ja som tiez radsej za neagresivne, len ked nefunguje zatial ani jedna, clovek je zufaly, chapes....

tara
15. mar 2013

@bubla30 je to ta ich rada babylove a jedna je na zapareniny a druha je taka riedka. nepomylil si ich. su dve podobne balenia. musi tam byt napisane ze je tam panthenol. ako som to aj ja sledovala, tak tato mala najvacsie mnozstvo panthenolu spomedzi vsetkych kremov.

matozazzo
15. mar 2013

Fuha, to vyzera na riadnu alergiu, typujem na plienky... alebo stravu. Cista voda, a skusit, niekedy pomoze bepanthen, inokedy rybilka, mne raz to inokedy sudocrem... Co najviac nechat dychat zadocek a mastit...

simca06022011
15. mar 2013

@bubla30 a keby si sa spytala v lekarni na normalny panthenol??? sa mi zda ze je to v spreji a maju ak krem... ;) ked vysoky obsah panthenolu tak mozno rovno to by pomohlo.. na poskodenu kozu to veru je, ci aj zapareniny to neviem :(

bubla30
autor
15. mar 2013

@matozazzo ved prave, ja tiez netusim- na co- maly je zatial cisto kojeny, ja jem to co aj pocas predoslych mesiacov, tak netusim, cim to moze byt:(plienky menim babylove a pampers, pri oboch to vyzera rovnako:(teraz mame aj latkovky, tak sa snazim nech je v nich, ale vysledky asi chvilu potrva, kym budu...kupeme ho aj v hypermangane, verim, ze nieco zaberie...

janinah
15. mar 2013

skús Aviril masť-krém,nič iné som pri troch deťoch nepoužívala..a umývať len čistou prevarenou vodou a vetrať,nechávať bez plienky čo najviac
http://www.najlekaren.eu/telove-mlieka-kremy/18...

matozazzo
16. mar 2013

Ja pouzivam baby love alebo som chvilu mala aj tescacke,zelene,ale tie mi uz prepisala. Raz som kupila v akcii pampers,tie tiez prepisala a gatkove z tesca,pretoze sa pyta na nocnik a nechcelo sa mi stale lepit. Vtedy sa jej takto strasne zaparil zadocek,len neviem,ci z pampers alebo tych gatkovych - inak tie mi smrdeli :( a vratila som sa len k babylove a prestalo to. Skus davat len jeden typ plienok,ak davas obyc.latkove,moze byt aleria na prasok... Nam to do 2-3 dni pravidelneho mazania sudocremom - bola vkuse biela 🙂 a len babylovky plienky preslo. Ked som kojila,zvykla mat cerv.dupku,ked som zjedla nieco viac korenene alebo citrusy a pocas sviatkov-ina strava :( a raz,ked ma bolelo hrdlo a cmulala som pastilky od bolesti.

yasmin0001
15. aug 2013

@bubla30 ahoj, co vam nakoniec pomohlo? My mame tiez teraz problem a tiez ma chyta zufalstvo....
Skusila som Imazol a ten to tusim este zhorsil.

bubla30
autor
16. aug 2013

@yasmin0001 nuz stale sme vetrali, behal s holou ritkou. sprchovali sme namiesto umyvania, aby sme mu to este fyzicky nedraždili.ťazko povedať,čo pomohlo konkrétne, asi všetko dokopy.skočte dať urobiť ster, či tam nemá nejakého baktera,na ktorého je možno imazol nevhodný...

bambina78
16. aug 2013

kamaratkin maly bol takto alergicky na pampersky.. museli uplne vylucit

milota164
28. aug 2013

my sme tiez umyvali prevarenou vodou alebo sprchovali, plienky sme mali babylove a masticku Bepanthen.

radka227
17. okt 2015

nepekna fotka. nam sa tiez vzdy proti podobnym pripadom osvedcila prevarena voda, poriadne vysusit, vyvetrat ritku a natriet bepanthenom. 🙂 a samozrejme dobre plienky, ktore zbytocne nedrazdia pokozku.

janakristova
11. jan 2016

Nám pomáhal silný odvar z repíka(posedieť v ňom aspoň 15min. kupel s hračkami ho bavil 🙂 ) a to zabralo veľmi rýchlo a potom keď bol náznak začervenania tak repíkovú mastičku ale tu pozor aby bola z odstredenej brav. masti lebo väčšina je z rôznych ropných základov ako vazelína a iné podobné...

milota164
7. mar 2016

ked su taketo velke problemy tak to treba preliecit niecim silnejsim ale ked je pokozka v poriadku velmi dolezita je ochrana. Pre deti do jedneho roku je od Bepanthenu spcecialna Extra mast, ktora chrani ich citlivu pokozku, hydratuje a regeneruje.

misel0806
7. mar 2016

Chudatenko nevyzera to pekne no ja by som skusila ten pytiol nemusis dat moc raz za den. Malemu zabral hned a tak isto aj sudokrem. Je to urcite plienkova dermatitida. Vymenila by som aj plienky za lepsie spsorbacne a vzdusnejsie😊

misel0806
7. mar 2016

Alebo rybaciu mast zelenu si neskusala?? Aj ta je dobra. Sice som ju mala len raz ale tiez zabrala😀

peter952
Odpoveď bola odstránená
lilu74
1. sep 2016

Vzdusnejsie plienky.casto zadocek vetrat a umyvat pod tecucou vodou kremovat ja som pouzivala od narodenia bepanthen extra kt.ritku krasne premastil a hydratoval.

Strana
z2