icon

Kedy začať sťahovať predkožku u chlapcov?

chrissa
9. aug 2011

Poraďte mi, kedy je najvhodnejšie začať so sťahovaním predkožky u chlapcov? Malý bude mať 2 roky a občas má kožičku začervenanú. Pediatrička mi povedala, že do 2 rokov nemám nič robiť, ale počula som, že niektoré mamičky začínajú so sťahovaním predkožky už od 1. roku dieťaťa. Ďakujem vám vopred za rady. Darina

kajuska9999
10. nov 2013

Baby ja sa chcem spýtať, mám synčeka má 18 dní, v nemocnici mi "úžasné" pani sestričky tvrdili že mu to nemám ani len skúšať preťahovať, tak som to nerobila a keď som mu pred pár dňami kontrolovala pipíka tak som si všimla že má bielu špinku pod predkožkou a tak ju má zacelenú že ju ani len trošíčka nestiahnem, som rada zato že mi dokáže cikať. Prosím poraďte čo mám robiť. Ďakujem

iva330
10. nov 2013

najlepšie máš sa na to opýtať pediatra mne detská lekárka kázala preťahovať ale až v šiestich rokoch ked sme boli na šesťročnej prehliadke,novorodencovi by som sa bála spýtaj sa lekára detského

marcuso
11. nov 2013

pridam svoju skusenost,
starsi mal problemy nestahovali sme mu, tak sme boli u chirurgicky, ktora to robila nejako rucne strucne s tym ze sa macal pipik tyzden v repiku a chodilo sa kazdy den ku nej. Boli sme aj na sukromnej klinike a tam si ten urolog nevedel s tym dat rady rucne tak odporucil operacny zakrok. Nakoniec sme sa rozholi ze to nechame na pani doktorku a hoci to prvy den zabolelo odvtedy uz mame pokoj. Ta pani doktorka ma podla mna za tie roky naozaj bohate skusenosti a vie ako na to,mam z nej dobry pocit. U mladsieho 3 roky sme nestahovali na silu, ale po tych skusenostiach mu vzdy pri kupani poviem nech si skusi sam stiahnut a uz mu to ide. Problemy s nim zatial nemame.

123zuzana
11. nov 2013

ahoj moj syncek ma este len dva mesiace a predkosku mu pretahujem hned od prichodu domov z nemocnice pri kazdom kupani ale nie nasilu len tak jemne tak mi to odporucila detska lekarka

crystal333
11. nov 2013

ja som tiez stahovala od zaciatku ako sa narodil, samozrejme ze to nebolo nasilu.... A ked mal 1,8r. tak sa uz dal uplne stiahnut bez problemov...

unique26
8. sep 2015

sťahovali sme od narodenia, bude mať 4 roky a už si krásne sťahuje sám. Ono záleží, čo ktorý doktor povie, povedia nesťahovať a keď má dieťa rok, chcú ho rezať. čudné praktiky pánov doktorov 🙂

echo
29. dec 2015

@hajanka Dobry vecer, nerada otravujem asi nie som jedina..precitala som si ten super clanok a aj cast diskusie. Dakujeme za Vas prispevok, urcite to vela maminam pomohlo pri rozhodovani. A chcem sa spytat, syn bude mat 4r. Ked bol malinky tak mu to dr.jeden krat stiahla, islo mu to hladko a bez bolestne a bez nasledkov (ani krvicka, popraskanie teda nic..) Ja som mu to neskor skusala len pokial islo a med neslo prestala som. Teraz mame samozrejme listok k urologovi co nejdem teda branim sa tomu a vas prispevok mi pomohol rozhodnut sa. Od dnes zacneme "cvicit" a tu je moja otazka mam najprv skusat par tyzdnov len ten strecing a potom doplnit tu kortigoidnu mast alebo mu mozem hned zacat aj mastit.

mirkatobi
29. dec 2015

Dobry vecer, nezapajam sa do blogov....len citam, ale do tejto sa zapojim 🙂 mojmu malemu som so stahovanim zacala v cca 8 mesiacoch a uplne lahucko pomalicky mal do roka stiahnute... takze neviem preco tu niektore maminy pisu o stahovani nasilu?! Ved je to moje dieta a chcem mu pomoct a nie ublizit...svagrina to nerobila a maly bol na operacii...fakt jednoduchsie riesenie...stastny novy rok ;)

janula02
29. dec 2015

Mam troch synov.kazdemu sme zacali stahovat..cvicit po roku.prvy v pohode v troch uz pretiahol..druhy ma tri a este nepretiahne..boli sme na urologii lebo mal ten biely maz pod kozkou.a doktor-kamarat..super odbornik.mi dal kortok.mast a sme cvicili.maz sme potom krasne vytlacili..teraz cvicime uz bez masticky.povedal ze do deviatich rokov nemusi pretiahnut.no cvicit musime aby sa predkozka nestiahla ale roztahovala.tak kazdy vecer cvicime. Echo mozes hned cvicit s mastickou.

kjara27
29. jan 2016

Sťahujem od cca 7 mesiacov..raz za čas a v pohode, švagriná začala pred dovršením 2roka a skončili u lekára..a ďalej už písať myslím nemusím. Je to na každom z Nás i na dieťati, kedy..., neexistuje tu meter...Takže asi tak.

mimcurik
29. jan 2016

my prvemu synovi nestahujeme ,kedze on ma hypospadiu ....no druhemu syncekovi stahujeme cca od 2 tyzdnov ... ukazala mi to svokra ,ktora to robila svojmu synovi od narodenia

bambibam
29. jan 2016

nám dr. povedala NIČ nasilu , do roka sme sa o pinďovi ani nebavili ( bežné omytie - žiadne naťahovanie) po roku som skúšala ,že či mu to pôjde, ale nešlo ,tak som to cca 1x do mesiaca po kúpaní skontrolovala (nič čo by ho bolelo ),skúsili sme vždy a nešlo to , a nechali tak . Po druhom roku mu prišiel jeho" kamoš " zábavný a sem tam sa sním hral ( tvárili sme sa ,že to nevidíme a tak sme do 3 roku ani tomu nevenovali pozornosť. Po 3 roku sme boli na prehliadke ,vtedy Dr. kontrolovala a povedala ,že môžeme skúsiť 1x do týždňa či mu pôjde pretiahnuť ,ale ak by to nešlo máme nechať tak . A tak sme sem tam našli chvíľku a pozreli (2x do mesiaca) priznám sa ,moc tomu nevenujem pozornosť. Teraz som si istá ,že mu to určite ide ,lebo ho študoval a otázky : A prečo sa mi schová ,a prečo ho mám veľký ....a prečo dokazujú .že nemusím sa extra chytať jeho pýchy a sám vie ,čo stým.

andrea8258
30. jan 2016

My sme dostali info od našej Dr. že od 6m mam postupne pomalličky sťahovať opatrne ako ide. A predpisalal mi Framikoin mastičku...Povedala že stačí raz do týždňa...ja to robím po kúpaní. Opatrne stiahnem ako ide a potom da, trošku tej mastičky. Aj ked nechapem prečo ju mam stale davat...

adazdca
3. mar 2016

Kočky, super bylinný krémik na uvolnenie predkožky má Just... nám velmi pomohol .. po 2 týždnoch, ako sme aplikovali sa pipík ukázal a predkožka sa odlepila.. žiadne hormonálne maste z lekárne...

viki239
5. mar 2016

Baby, ja skúšam raz mesačne nenásilne sťahovať drobcovi, má sedem mesiacov ale stále to ide rovnako, vlastne neide, žaluď nevidím, a keď stiahnem kožicku, tak len asi dva mm idú, ale potom ďalej nepustí vonkajšia koža pipika, myslite ze to uz nepôjde vôbec, či to ešte časom sa môže zlepšiť?

dietazenamatka
5. mar 2016

Ahoj, mam priatelku sestricku na urologii a ta jednoznacne radi obcas nenasilne, najma po kupeli, stiahnut, len tak, aby si to drobcek ani neuvedomil, upne malinko, lebo takpovediac 100 percent malych pacientov pri nasilnom zakroku u lekara je tych, ktorym predkozku mamky "podla najnovsich studii nestahovali". Nema ist o taky suvisly stav stahovania ako to bolo kedysi, ale nenechavat to len tak - na prirodu, to by sme takto mohli nechat aj ine problemy, ktore napokon prepuknu v nieco horsie. Samozrejme, moze sa stat, ze bude vsetko v poriadku aj v pripadoch, ked mamicky predkozku nestahuju, ale je ovela viac tych pripadov, ked sa to konci placom. Aj ja, ked som odchadzala z porodnice, primarka na detskom oddeleni mi vravela, ze v sucasnosti sa nestahuje predkozka, ale dodala, ze z casu na cas nezaskodi, ale tak, ako som pisala. Ako pisete vsetky predo mnou, su dva "tabory", teda pre a proti, ale malo by sa ist zlatou strednou cestou)). Ja sama som zastankynou prirodnych foriem liecby a pod., ale nemyslim si, ze obcasna "podpora" (a aj to len mechanickym, nie chemickym sposobom) je na skodu. Sama poznam viac pripadov v mojom okoli, ked predkozku nestahovali a skoncili u lekara...

mamis1
14. dec 2016

@vefi89 a ked mu ju stiahol nemal potom pri cikani niake bolesti? Nam vcera doktor stiahol lebo maly mal trochu zapalene a od vtedy vzdy ked cika tak hrizny plac. A stiahnut mu vo vani a umyt? Ani vo sne. Ani dotknut nemozem lebo to boli. A mame mu to umyvat a neda si 😢

kovalakova
16. feb 2017

@alexandra ahoj....my to tiez robime od narodenia len pri kupeli, ..no vcera trosku zakrvacal. Dve kvapocky...chytila ma panika... stalo sa to aj vam?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
echo
9. mar 2017

@anita1978 dobry vecer prepacte ak Vam mozem poradit nechodte! Bude mu to neprijemne a hlavne bolestive. Skuste este tu moznost s mastickou. Zozente v lekarni nejaku kortizonovu masticku (mysme mali nieco na T.pozriem doma a napisem), zial je to len na recept, skuste po znamostiach. Nasmu malemu sa to uvolnilo asi po tyzdni. A teraz uz nenatierame a da sa to pekne pretiahnut . Staci natriet male mnozstvo raz za den. Troska stiahnut pokial to ide bez bolesti a natriet. Ak by to potom nepovolilo tak potom asi ten dr. Ale najprv skuste toto bezbolestne riesenie. Drzim palce. Eva

adazdca
9. mar 2017

@anita1978 niekto natiera tou kortikoidnou mastou triamcinolon a niekto slez.kremom z justu...kazdopadne tiez by som asi skusila najskor tuto moznost... lebo detska psychika je velmi krehka vec...

anita1978
Odpoveď bola odstránená
echo
9. mar 2017

@anita1978 no rezat nie to je na "objednavku" - mala operacia, ale asi mu to nasilu stiahne a ak mu koza popraska tak bude aj krvicka a potom chrasticky...a urcite bolest. Skuste to tou mastou povoli to a vyhnete sa mozno aj malej psych.traume kedze chlapci a urolog.....to ako male dievca u gynekologa...bola som s dcerkou a teda nic moc. Podla mna je to najmensie co mozete vyskusat. Masticka stoji par eur sam si to natrie a "ponatahuje". Ale ak zajtra pojdete drzim palce. Potom prosim napiste ako ste dopadli. Vsetko dobre prajem.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
echo
10. mar 2017

@anita1978
Tak supeeer to je ta masticka. Tak to mate pod lekarskou kontrolou. Drzim palce nech je to uz len lepsie.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
anita1978
Odpoveď bola odstránená
alenky
15. aug 2017

Ahojte maminy. Mam 10mes.synceka a ten si neustale ked je holy natahuje pipik. Obcas mu stahujem predkozku, lebo sa bojim, ze mu to zarastie. Pomalicky mu to stahujem kym sa da ale nie na silu. Ale trosku som z toho jelen casom mu vynde von cely zalud? Alebo je to oki ked mu vynde zalud len trosku viem, ze je este malinky. Na poradnu idem az o mesiac

zuska2001
15. aug 2017

nikdy som mu to nerobila. malý má 2 roky a ked ho objavil, začal sa s ním hrať a stiahol si predkožku aj sám - ide mu to krásne.... myslím, že je to tak asi zariadené, že malí chlapci sa s nim trošku pohraju a precvičia si to.... my sme sa mu do toho vobec nestarali.

alexaa10
30. apr 2019

Baby som z toho hotova syn ma 4 roky nestazuje sa nic ho neboli ale vieme si to stiahnut len do polovicky zaluda je to normalne alebo s tym ist?ked stiahnem viac uz hovori ze boli..existuje aj mas na uvolnenie, alebo co robit?