icon

Kliešť a reakcia doktora

lily14
11. okt 2022

Ahojte, pomooooc aké mám nervy,musím sa posťažovat ,čo sa mi stalo,už neviem či som P..A ja akobo kto??? A ako by ste reagovali vy?V skratke v sobotu sme boli v l de atď a v nedeľu som našla malému kliešťa,aj keď som ho v sobotu večer kúpala a prezerala ok šla som radšej na pohotovosť ,lebo staršej som raz vyberala a zlomil sa a celé zle! Ok boli sme super dr sekunda a krásne vybrala! Dnes ho vezmem a pozerá uff má ďalšieho mňa hlave,beriem lupu veď som staršia mamička že slepá či čo som😂a fakt kliešť .ok volám dr minimálne 10 krát nedviha že išla som tam a teraz to za ne ...cirkus. Ordinuje do 12:30 bolo 12;32 viem na ja chyba ale viem že sú tam do cca 15 lebo poradne atď. A vravím jej stretla som ju už ako ide domov pred dverami,že pani dr taká vec a že Vás prosím nevyberiete ho ,že ja neviem a nemám problém ani zaplatiť.a ona spustila,že je po pracovnej dobe ako sú to predstavujem atď a že mám v lekárni kúpiť speci pinzetou alebo prísť zajtra poobede že vtedy ordinuje! Ja uff nádych výdych ,že čo??) Že nie že to musí určite ísť von dnes a nie čakať do zajtra a sama to nedám,že idem poprosiť imundr alebo sestričku a ona spustila aká som drzá atď. Potom že poďte to vyberiem,ruky sa jej triasli,nervózna. Ľutujem že som nešla na pohotovosť 😢jasné zlomil sa jej čele to rozvrtala a vkuse svoje a že ja som drzá. No a vtedy som spustila aj ja že to ako som ju rozpráva a ako dr ako sa správa atď a že si mám b ať karty a ísť k inej dr Tak povedzte ako by ste reagovali a či som to presvihla a hlavne keď sa zlomil či mám stresovať😢😢😢fakt som z toho smutná a sorry za dĺžku prispevku

Strana
z5
h2
11. okt 2022

@martul Neodpovedala si mi na otázku, prečo netušíš, ako by si na mňa slušne reagovala. Fakt by ma to zaujímalo, lebo od začiatku som písala slušne, ani som sa do autorky nenavážala, ako mnohé iné. Netuším, čo ťa na mne tak strašne popudilo.

bielavila
11. okt 2022

Tak keby ze mna chce niekto vratit do prace uz po praci tiez vypenim, a poriadne, raz som ta isla za knszom po uradnych hodinach a tiez vypenil, te ci by sa mne pacilo keby ma otravuje po praci a vtedy mi to nejsk trklo, ze to je riadne blbe take veci robot, akoze keby trebalo umele dychanie nepoviem, ale kliest? Sorry kup si zmrazijuci sprej a kliesta vykyvaj vonku, neni to ziadna veda. Dr tiez neni stroj a ked uz mala po ordinacnej dobe ani by ma nenapadlo otravovat ju, a este si jej ponukala peniaze🙈🤦🏼‍♀️😂 ano mala si ist na pohotovost, ale aj tam by na teba kukali ako puk, podla mna si bola drza ty a uz by som brala kartu a u doktorky sa neukazala od hanby

nadazdi
11. okt 2022

Pokial viem, vybratie kliešťa stoji na pohotovosti 10€ 🙂 je to úplne to najmenej čo môžu na pohotovosti spraviť, preto si aj vážia týchto pacientov.. v podstate podporujete priamo nemocnicu, ja to nerobím, ale rada by som nemocnici pomohla, takze ÁNO CHOĎTE S KLIESTOM NA POHOTOVOSŤ VŽDY 😁

leskovael
11. okt 2022

@lily14 no... Moc sa mi to podľa tvojich reakcií hneď od začiatku diskusie nechce veriť, ale okey. Vies čo... Natrafila sa na človeka ktorý jednoducho dnes nechcel urobiť nič navyše, lebo už chcel ísť domov, reagovala možno tak ako sa ti nepáčilo..Aj ona je len človek.. Ty si tiež reagovala prehnane,aj keď ty si nemala dôvod, lebo si ju otravovala s prácou už v jej voľnom čase. Proste situácia ktorá sa bežne môže stať, len ľudia kôli tomu nezakladajú diskusie.
Hľadat novú pediatričku môžeš a vôbec nie len z trucu. Veď bežne ľudia menia lekára keď niesú spokojní. Pre ňu jeden pacient hore dole, pre Vás zmena doktorky. Obidve strany to prežijú...

martul
12. okt 2022

@nadazdi Neplatila som ani cent, boli sme tam asi pred mesiacom o 19-tej.

nadazdi
12. okt 2022

@martul a čo teraz, ďakuj za to sestričke, že to spravila vo svojom voľnom čase, že ju nikto s reálnym zdravotným problémom nepotreboval

martul
12. okt 2022

@nadazdi no nič teraz, len som to odpovedala, že som nič neplatila. A robil to doktor, nie sestrička a v službe nie vo voľnom čase a nikoho ani nemohol ohroziť, lebo druhému pacientovi sa tiež venovali.
A to bežne takto ,,pekne " reagujes?

bublinka1426
12. okt 2022

@veronikaszabova chytit chorobu z kliesta v 15 rokoch a ako 2 rocne dieta je znacny rozdiel. asi iba tolko k tvojmu prispevku....poznam mladeho cloveka co na to umrel. a mal asi 16 rokov

veronikaszabova
12. okt 2022

@bublinka1426 prosim ta, ty ma uz neoznacuj 🤦

bublinka1426
12. okt 2022

@veronikaszabova neviem cim som sa ta dotkla, ale zjavne tu mame asi iny problem, tak ti zelam vela zdravia a troska menej vztahovacnosti.

gagik
20. okt 2022

@lily14 lekar nie je odborník na vyberanie kliešťov. Tak ako tebe sa kliešť nepodarilo vybrat na prvykrat ,nemusi sa to ani jemu podariť. Bola si tam po ordinacnej dobe, bola by som zvedava,ci by si sa domáhala vstupu do napr. banky po otváracích hodinách a vadila sa so zamestnancami banky…a vybratie kliešťa nie je parsekundova záležitosť, treba sterilnú pinzetu,dezinfekciu,zapnúť počítač a spravit zapis do zdravotnej dokumentacie…takze nutit lekárku,aby po ordinacnych hodinách ostávala v praci ďalších 20 minut je drzé a svedčí to o tvojom primitivizme.

betulinka1
3. máj 2025
@viestta

@veronikaszabova mala by si mat doma súpravu na vyberanie kliešťov, najlepšia je ta, čo ma spray na zmrazenie kliešťa, nemuseli ste mať traumatizujuci zážitok. Súprava na vyberanie kliestov je podľa mňa rovnako nevyhnutný obsah domácej lekárničky ako lieky od horúčky.

@viestta prosim ta, je to stara tema ale nechcem zakladať novu. Aku sadu na zamrazovanie kliešťov mas? Teraz maju v dr max taketo pero https://www.drmax.sk/dr-max-tick-away-38ml akurat naskladnili. Prvykrat som to tam videla. Googlim a snazim sa zisti, ze ci ked sa zamrazí, ci nestihne vypľuť tekutinu ten kliešť?! Ale nikde na to neviem najst odpoved. Moj maly mal jedneho kliešťa za 11 rokov, dokonca v novembri chytil a hned borelióza. Teraz striekam nohy vzdy ked idu von, byvame pri lese.

viestta
3. máj 2025
@betulinka1

@viestta prosim ta, je to stara tema ale nechcem zakladať novu. Aku sadu na zamrazovanie kliešťov mas? Teraz maju v dr max taketo pero https://www.drmax.sk/dr-max-tick-away-38ml akurat naskladnili. Prvykrat som to tam videla. Googlim a snazim sa zisti, ze ci ked sa zamrazí, ci nestihne vypľuť tekutinu ten kliešť?! Ale nikde na to neviem najst odpoved. Moj maly mal jedneho kliešťa za 11 rokov, dokonca v novembri chytil a hned borelióza. Teraz striekam nohy vzdy ked idu von, byvame pri lese.

@betulinka1 toto mame
https://www.benulekaren.sk/atix-1x1-set?aw=1&ut...
ale funfuje aj hocijaky desodorant, alebo lak na vlasy, staci streknut z blizka. Ci vypluje traviace stavy neviem

betulinka1
3. máj 2025
@viestta

@betulinka1 toto mame
https://www.benulekaren.sk/atix-1x1-set?aw=1&ut...
ale funfuje aj hocijaky desodorant, alebo lak na vlasy, staci streknut z blizka. Ci vypluje traviace stavy neviem

@viestta super Dakujem

lily14
autor
3. máj 2025
@gagik

@lily14 lekar nie je odborník na vyberanie kliešťov. Tak ako tebe sa kliešť nepodarilo vybrat na prvykrat ,nemusi sa to ani jemu podariť. Bola si tam po ordinacnej dobe, bola by som zvedava,ci by si sa domáhala vstupu do napr. banky po otváracích hodinách a vadila sa so zamestnancami banky…a vybratie kliešťa nie je parsekundova záležitosť, treba sterilnú pinzetu,dezinfekciu,zapnúť počítač a spravit zapis do zdravotnej dokumentacie…takze nutit lekárku,aby po ordinacnych hodinách ostávala v praci ďalších 20 minut je drzé a svedčí to o tvojom primitivizme.

@gagik o primitívizme .svedci len tvoj príspevok.Lekar a bankár je trošku odlišné si myslím...bankár prísahu neskladá....

Strana
z5