Koľkokrát boli vaše deti hospitalizované a v akom veku?
Nemyslím chronické ochorenia ale virózy a infekty.
Ani raz zatiaľ. Má 11r
3 mesiace zápal pľúc, 1 rok podozrenie na meningokoka, potom asi nejaký rotavírus (dehydratácia), to bola hospitalizácia našťastie len na 2 dni, dcéra mohla mať okolo 3r. Okrem toho choroby asi už nie, stále len otrasy mozgov u nás 🤷.
V 3 mesiacoch zápal pľúc, v 2 rokoch JIS (laryngitída) a o mesiac neskôr infekčné - rotavírus. V 3 rokoch adenotómia. A potom už nič, od škôlky zdravé dieťa, ani škôlkarské choroby sme nepochytali.
Aky zmysel ma takato otazka a ciselna odpoved?
26 a 16 rokov - nikdy
6 mesiacov operácia vrodenej chyby močovodu, 4 roky zlomená ruka-operačne naprávané, 11 rokov prasknuté slepé črevo, 15 rokov zlomené rameno na lyžovačke, vkladanie a vyberanie klincov. Teraz má 17 a snáď si už vyčerpal nemocnice na dlhé roky vopred 🙂
Aha virózy si chcela, tak to vôbec nemáva 😃
Keď mal 3 roky, podozrenie na mononukleózu ale nakoniec to bola nejaká nezaradena infekčná choroba (nieco ako 5ta, 6ta).
Prvá v 3 rokoch - afty v puse. Tretia v pol roku - zapal obličky
Staršia (8r) si poležala pár hodín na jednodňovej chirurgii kvôli mandliam, mladšia ešte ani raz (6r). Ja som bola prvýkrát v živote hospitalozovaná až pri prvom pôrode ako 28-ročná. Druhýkrát pri druhom pôrode. Viackrát som hospitalizovaná nebola.
Ani raz, 6 a 11 rokov
Koli virozam a infektom ani raz - 25,24 a 18.
Koli zápalom obliciek 3x- v roku, roku a pol a v 2 rokoch. Keby nám nedal Dr. liečbu na doma tak by to bolo x krat. Teraz ma 4
Ani raz -6r bude mat
3 roky,po troch dňoch nás pustili a o dva dni sme boli spat
Preco sa pytas?
Syn-1x ako mesačný s urosepsou, potom 2x ako 3 mesačný šiel na cystoskopiu a zákrok na močových cestach
3x bol v nemocnici pri 6 chorobe, keď prestal úplne piť a jesť, tak ho odoslala pediatricka na infúzie, mal 1,5 roka
4x bol opakovane na kontrolnej cystoskopii-2 ročný
Dcéra - ani raz (zatiaľ)
Lebo moje deti skončili s ťažkým kovidom, potom ešte dva krát vírus … rozmýšľam čo nás ešte čaká.
Ak ťa to teda ukľudní, 17 r.syn ani raz, starší 22r., 5 dní rotavirus, 3 dni také vyšetrenia pre podozrenia z dedičných chorôb a jeden deň nosné mandle
@toso2007 a ešte kopec iných ktoré sme s odretými ušami a vysokými teplotami boli doma. Už som v koncoch s nervami a to ešte nie sú v kolektíve.
Mrzí ma to, ale porovnávať sa to proste nedá, moji nemali zatiaľ ani jednu zo zlomeninu a ja mám 53 r. a tiež nie
A vysetrovali im imunitu? Kolegyna ma taku dceru, ze v detskom veku ju mala aj nejakych 10x hospitalizovanu. Ale jej zistili problem s imunitou.
Ani raz, deti 7.5 a 5, ani ATB ešte nemali ani jeden, chorí sú výnimočne
Ked mala 3.5r,tak 2-3 do mesiaca, cca do 5r....naposledy teraz ked mala 12
@marianarem áno, je tam imunitný problém a alergie :(.
16mesacna zapal obliciek odvtedy nebola v nemocnici. Teraz ma 5 rokov.
Syn 3 rocny nebol
No ta kolegynina dcera ma uz 18 a stale musi brat liecbu na podporu imunity. Ale uz teda byva chora len bezne ako hocikto iny. Do skolky nechodila na odporucenie dr., mali opatrovatelku. Chodila az do predskolslej. Ale ako rastla, tak sa to zlepsovalo.
@marianarem nevieš čo brala?
Ja som bola stále chorá. Už okolo 3 rokov som mala 2x zapal pľúc. A mam silnú alergiu na roztoče. Pomohlo mi kozie mlieko a more. Až tak ze skoro vôbec chorá niesom. Imunitu mi zničila aj dr častým davanim atb
@cecilia29 od akého veku začali rodičia s tebou jazdiť k moru a kde? Ďakujem.

Keď mal 6 mesiacov a zápal močových ciest obličiek. Teraz má 8.