Krv v stolici štvormesačného dojčaťa
Ahojte. Chcela by som sa opýtať. Môj synátor (plne kojeny) má už asi 4 deň v stolici troska krvi. Nie sú to moc nitky skôr take hlienove bodky. Kaka 2x denne. V rannej to nikdy nie je no v tej poobednej áno. Samozrejme som už bola s tým u lekárky ale tá mi nič moc nepovedala k tomu akurát naordinovala po každom kojení ryžový odvar. Vzorku stolice som odniesla do labaku a cakame na výsledky. (Píšem preto lebo musíme čakať do pondelka a už som trochen nervózna a pre pokoj na duši sa opýtam - možno niektorá z vás mala podobný problém) neviete z čoho alebo čo to môže byt? Asi 2 týždne dozadu som mala nádchu a schytal to aj drobec - sople a castejsie kychanie - ale už je Ok. Moze to mat súvislosť? Dikicko za radu. A ak som náhodou zbytočne otvorila rovnaku tému kde bolo podobne už riešené tak sa ospravedlňujem. Kludne mi sem postnite link. Ďakujem moc za odpovede. Sisa
@weissrose ahoj, nakoniec skryta alergia na krav.bielkovinu v kombinacii s adenovirusom a trhliny na konecniku. Kolonoskopia potvrdila alergiu a trhliny z toho ako casto kakal a tlacil, v krvi sa alergia ziadna pritom nezistla. U nas to bolo zahadnejsie tym, ze mal zly krvny obraz, nizky hemoglobin, stracal krv..Nakoniec to preslo, ked som zacala prikrmovat. Crevo sa zregenerovalo, adenovirus sa vylucil, akurat tieto dlhodobe hnacky podrazdili tak crevo, ze sposobili anemiu, cize rok sme brali maltofer-zelezo. Syn je zdravy, alergia ziadna, stale kojim a jem vsetko, aj on. Syn ma 20mesiacov.
@steny123 ďakujem za odpoved ❤️ Mám v dočasnej starostlivosti chlapčeka z domova. Zajtra má 2 mesiace a už to riešime asi 2 týždne. Najskôr hlieny s krou v stolici, silne hnačky, horúčka. Po 3 dňoch v nemocnici nás poslali domov, lebo zevrsj je všetko ok, testy negatívne a keby sa to opakuje msme zmeniť mlieko.
Pár dni po tom vo sme prišli z nemocnice to začalo zase, zranili sme mlieko a mám pocit že je to len horšie, občas ho preženie ako keby len krv s tekutinu hnackou bez hlienov.
Bojím sa čo bude zsjtra. Chcem aby mu ešte spravili vyšetrenia no neviem čo je možné takému drobcovi urobiť.
Najhoršie na tom je to že môže mat hocičo keďže matka je bezdomovkyna a celé tehotenstvo sa o seba vôbec nestarala a teraz ťažko hľadať príčiny 😢
Ďakujem ešte raz a prajem kopec zdravia ❤️
@weissrose ak tam boli hnacky a horucka, tak mi to pride ako virus..nie som ziadna lekarka, len z toho co som zazila sudim...my sme mali adenovirus, prejavuje sa hnackami, hlieny a krv v stolici, nemali sme horucky. Virus sa zistuje zo vzorky stolice, avsak nie v kazdej sa zachyti, preto nas v nemocnici 3 dni po sebe testovali-3 vzorky, a raz bol pozitivny, raz negativny a zas pozitivny..je to vsak velmi individualne, virus sa vyluci kakanim a moze to trvat tyzden alebo mesiace. Z virusov je casty aj rotavirus, norovirus..
Nemali ste vy crevne potiaze? Dospely ani nepostrehne, ze mal virus, zaboli brucho, prezenie ho a je fit. Lenze babo, tym ze ma nezrely traviaci trakt, tak sa dlho spamatava a je to aj nebezpecne, treba vela tekutin davat. My sme davali probiotika a vitamin K este. Skuste ho pozorovat, ci ho boli brusko a tak. Ak vylucime ze ma virus, moze sa jednat o tu alergiu na kravsku bielkovinu, ktora je v umelom mlieku. Je aj take mlieko pre deti ktore neobsahuje kravsku bielkovinu nutrilon allergy care, skuste to. Davajte tie probiotika, tym nic nepokazite. Ak neplace, neboli ho brusko, ma dobry krvny obraz, cize nestraca krv, testy negativne, tak je dobre. Viem, je to bezmocnost, ja som sa vybala uz dost. Robi sa sono bruska este, ked tak. Drzim palce, kludne sa pytajte, ak potrebujete

@steny123 ahoj. Vieš napísať čo Vám nakoniec zistili? Ďakujem