icon

Ktoré kravské mlieko je najlepšie?

marion09
7. feb 2018

zeny prosim uprimne poradte....ktore kupovane krabickove ci v plastovej flasi kravske mlieko je najkvalitnejsie,najvhodnejsie na pitie pre cca 1,5 rocne babo?este sa kojime ale na ranajky lubime chlebik s maslom a k tomu take mliecko....ale ktore?znacka Pilos,Coop jednota,Clever,Tesco value,Rajo,....???

44janica44
8. feb 2018

@inspiration2 a co hovoris na to ze studie ukazali ze kokosovy olej viac skodi ako pomaha ze ovela lepsia je mast ktoru pouzivali nasi predkovia..... to iste nejake rastlinne tuky su nezdrave ..... nsopak maki by sme pouzivat maslo.......to boli tiez studie a odporucania odbornikov ktore su uz vyvratene .....

inspiration2
8. feb 2018

@44janica44 to nieje pravda, toto nikdy nebolo podložené a vyššie uvedené nariadenie a doporucenie od WHO to aj konkrétne cituje. Konkrétne to o tom ako sa NEMÁ z hľadiska bezpečnosti potravín na vysmazanie používať masť. Samozrejme kokosový olej nieje určený na vysmazanie ale my ľudia sme tak zvláštny druh že ako opičky po sebe opakujeme hlúposti bez rozmýšľania. Kokosový olej nikdy na vysmazanie určený nebol, jeho benefity pre zdravie sú veľké ale v surovom stave, rovnako ako napr olej tekvicový. Minuly rok bola zverejnená práve ta najväčšia 25 ročná štúdia kde bolo práve presne popísané že KVALITNÉ ŽIVOČÍŠNE BIELKOVINY majú byt obsiahnuté v strave MAXIMÁLNE 25% z celkového zloženia. Keď si vezmeš koľko toho dieťa zje tak pohárom mlieka a maslovym chlebom prekročíš ten denný limit hneď ráno. Takze cely deň by si dieťaťu musela dávať už iba vlákninu a zeleninu a ovocie aby to jeho telo dokázalo natráviť a vylúčiť. Prekračovanie toho denného odporúčania narúša metabolizmus a zdravý vývoj detí. Zdrojom bielkovín - tým najlepším a najzdravšie sú strukoviny-to je pravda pravdivá už tisíce rokov, podložená a nevyvratiteľná- šošovica obsahuje na 100g viac bielkovín ako hovädzie mäso, neobsahuje tuk takze je pre telo čistým zdrojom. A toto je presne to čo si v stravovaní musíš uvedomiť- pri správne vyváženej strave založenej na zelenine a ovocí s dostatočným denným prísunom vlákniny (vid článok WHO) je zaradenie mliečnych výrobkov vo forme tvarohu a výrobkov s probiotickymi kultúrami (v žiadnom prípade nie mlieko) zdraviu prospešné ale stále zostava pravidlo že ak dieťa alebo dospelý napríklad raňajky tuto formu živočíšnych bielkovín po zvyšok dňa už žiadne iné nepríjme. Asi toľko odporúčania svetovej zdravotníckej organizácie po 25 ročnom výskume príčin vzniku onkologických ochorení.

inspiration2
8. feb 2018

Samozrejme že FAKTOM zostava že živočíšne potraviny sa majú v strave MINIMALIZOVAŤ a najlepšie nejesť denne. Prijímať iba KAVLITNOU formou, neprekračovať tie denne odporúčania, mame toľko možnosti tak prečo si vyberať tu najhoršiu. Dieťa na raňajky môže dostať kvalitnú pomazanku kľudne z tvarohu keď na tom trvá, alebo cícerové, hummus, ppohankovú. Je ich milión druhov tak prečo preboha do detí tlacit stužený mliečny tuk vo ideme masla hneď ako rozcapí oči...a mlieka rastlinné sú obohatené o take dôležité vitamíny a minerály o akých mliečne výrobky ani nesnívajú a deťom chutia.

44janica44
8. feb 2018

@inspiration2 týždenne varím pol kila strukovín pre 2 ľudí ........ kolegyna je vegetarian a ma alergiu na strukoviny... čo v tomto prípade.... ona miluje syry a podobné veci...

44janica44
8. feb 2018

@inspiration2 moja mama nema rada maso jogurt a syr ju vidíš jesť výnimočne, maslo nejedla vždy iba rastlinné tuky (to sa už zmenilo odkedy videla že flora rama a podobné veci sú skoro ako plast) a rakovinu aj tak dostala.... jesť by sa malo všetko s mierou a hlavný spúšťač rakoviny je podľa mna stres a tak isto aj iných chorôb a tomu sa da vyhúť ťažko

dai
8. feb 2018

@lenkakravcova prevenara by som vobec neriesila - to je totalny manipulator bez stipky realneho argumentu, len vyplody roznych pseudovied z pochybnych webov.. citam akurat knihu o kritickom mysleni a teda to akoby o nom pisali - myslim tie negativne priklady v tej knihe... zial vela ludi uveri lebo uverit chcu... to ze to je nicim podlozene im nevadi☹ on je it-ckar odbornik na vsetky choroby sveta ponukajuci vitamin c a bielidlo ako vseliek - len trosku rozumny clovek si uz myslim nazor vytboril davno...

prevenar
8. feb 2018

@cecilia68 ..skus este viac osobnych invektiv, 3 riadky su malo. zial, ludom co nemaju ziadne realne argumenty nakoniec nic ine neostava. otazne, ci dokazes rozlisit argument od invektiv. dik za super prispevok.

prevenar
8. feb 2018

@dai vravi sa ,ze na internete existuje kralovna faktov a argumentu ..vidim,ze to budes asi ty 😅 😂

dai
8. feb 2018

@prevenar skus si precitat knihu - rozum: navod na pouzitie, psychologia ravionalneho myslenia - je to vlastne kniha o tebe - najdes sa tam velmi rychlo - verim ze aj takemu cloveku ako si ty by mohla pomoct...

dai
8. feb 2018

@prevenar inak ti chlape odporucam pomaly sa zacat starat o svoju rodinu ak nejaku mas teda... lebo byt tvojou zenou musi byt poriadna obeta - demagogia na kazdom kroku v kazdej teme☹ mozno by ti nezaskodilo vystudovat medicinu ked si uz odbornik na vsetko

prevenar
8. feb 2018

@dai sry, ale nicim si racionalne myslenie neprezentovala. pridala si 5 riadkov osobnych invektiv a vyslovenych lzi, bez jedineho - co i len naznaku argumentu. pochybujem,ze vobec chapes, co to argument realne je. pochybujem, ze si vobec schopna to pochopit, takze odporucania od teba su asi to posledne, co by ma zaujimalo.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
prevenar
8. feb 2018

@lenkakravcova

(co sa tyka maku) ..to je v poriadku ..ale co to znamena v reali ? o kolko % horsie ? kolko g vapnika prijmes z 1l kravskeho mlieka a kolko g vapnika prijmes z 1l makoveho mlieka ?

+ ako som povedal, nedostatok vapnika je u niekoho , kto ma pestru rastlinnu stravu je neexistujuci problem. cize prakticky sa nemame o com bavit, kedze tento akoby problem vobec neexistuje.

(co sa tyka zabijania)

ehhh ^^ ..tak znovu ..a co som podla teba napisal ja ?? vysvetli mi prosim aj rozdiel od toho co pises ty. dik. skus uz priamo odpovedat. ..teda, vysmievala si sa mi ,ze "nie sme v saudskej arabii" takze ten rozdiel poprosim.

" Dnes o 16:45
klarissa25 .. myslim ze sucasny standard je omracenie pneumatickym kladivom a podrezanie krku, aby zviera za ziva vykrvacalo. "

- sposob ZABIJANIA bez potreby zabijat rozumnu bytost je moralne rovnocenne. je jedno , ak by ta niekto zabil akymkolvek sposobom. stale by si bola rovnako mrtva a stale by to bolo rovnako nemoralne.

- nie nenachadzaju. sama to pises. estrogeny sa nachadzaju iba v zivocisnej strave ...a teda aj v mlieku. v rastlinnej strave sa nachadzaju fytoestrogeny. fytoestregeny nie su estrogeny. fytoestrogeny napriklad zo sojoveho mlieka su "kvazi" estrogeny, ktore telo nedokaze vyuzit, ako realne estregony. su vsak natolko podobne, ze obsadzuju estrogenove receptory, ktore potom nedokazu prijat realny estrogen. tymto sposobom prichadza v tele k znizeniu prijateho estrogenu a tymto sposobom maju fytoestrogeny obrovsky protirakovinovy ucinok. specialne u zenskych rakovin typu - rakoviny maternice a prsnikov. znizenie hladiny estogenov je zakladom liecby. to iste plati na myomy a pod.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
dai
8. feb 2018

@prevenar mily prevenar - tvoje demagogicke pseudoargumenty som uz mala cest citat v tolkych temach ze vobec necitim potrebu tebe predkladat nieco ako realny argument - ty si to totiz v tvojej pokrutenej logike a presvedceni ze po prestudovani a4ky na nete z pochybneho zdroja si spapkal vsetku mudrost sveta aj tak prekrutis tak aby to zapadlo do niektorej z tvojich vsepritomnych sprisahabeckych teorii...
Aj toto inak najdes v tej knizke - ze do diskusie s ludmi tvojho typu sa rozumny clovek vobec nema pustat, moze len ponuknut pomoc vo forme ako som to prave spravila - naucit ta rozmyslat😉 pekny den vsevedko

inspiration2
8. feb 2018

@44janica44 ja som si ten članok prečítala a trochu ma mrzi že ty si mu neporozumela a par prispevkov dozadu si napriek tomu že si ho čítala napisala taku blbosť že kokosový olej je nezdravý tak máme používať masť. On tam práve píše že sa zistilo, že kyselina laurová obsiahnutá v kokosovom tuku sa v tele správa ako nasýtený tuk avieš čo sú nasýtené tuky? aj tvoja masť. Nasýtené tuky obsahujú živočíšne produkty, takže keby si článku porozumela a držala sa tychto odborných tvrdení, tak by si vedela že nasýtené tuky v živočíšnych produktoch sú škodlivé. Pravdou ale zostáva že kokosový olej má aj svoje benefity, ktoré bravčová masť stále nemá 😀 treba viac čítať s porozumením a pôjde to 🙂
čo sa týka rakoviny - keby to bolo také jednoduché ako píšeš že ju spôsobuje stres tak sme za vodou 😀 dáme pacientom nejaké benzodiazepíny a boli by sme zdraví ako repy 😀 tak to ale nefunguje a ja tvoju mamičku nepoznám, veľa ľudí mi povie: veď tak zdravo žijem prečo ja? Pravdou je že každý z nás si myslí že zdravo žije.

tami2014
8. feb 2018

@marion09 Pane boze, taka ,,banalna" otazka a este aj pri nej sa idu zeny ,,zozrat".
Z vlastnej skusenosti viem, ze kojene dieta na posedenie nevypije ,,liter"kravskeho mlieka. U nas 17mes. kojeny za chlebikom s masielkom vypije dva hlty kravskeho mlieka. Ako pises, nejdes ho tym predsa zivit. 🙂 My kupujeme rajo plnotucne.

inspiration2
8. feb 2018

@lenkakravcova suplementujú sa všetky vitaminy. Ak vieš ako sa metabolizuje vitamin B12 tak vieš že napriklad zvieratam je podávaný tiež. Takže ho do seba dostaneš presne tak isto cez to maso ako keby si si ho dala rovno z krabice. Komisia WHO robila výskum v Tibete - 60% populacie nemalo žiadne zubné kazy, tráviace ťažkosti ani cievne problémy. Vieš čo jedia? základom ich stravy sú jačmenné placky. Nijaké maso, nijaký cukor, žiadne rafinované produkty. Obyčajné potraviny-základné. V Europe na dlhotrvajúce problémy trpí neuveriteľných 19% populácie, teda skoro každý 5ty obyvatel!!!! Za posledných 25 rokov sa počet novorodencov narodených s vrodenými chybami zdvojnásobil. Ľudia ochorejú len z 2 peíčin - buď z obžerstva alebo z hladu.
Nikto nespochybnuje fakt že mlieko obsahuje vapnika dostatok. Je nutny na rozvoj kostí. Je menej vápnika v orechoch, kapuste, mrkve, repe? Nie, je ho tam viac. A čo je dôležitejšie je v idealnom pomere s inými zložkami a navyše lepšie stráviteľný. Mlieko obsahuje živočíšne tuky, z toho dôvodu je odstreďované. V priebehu procesu nasleduje narušenie pomeru prírodnych zložiek. Zníženie obsahu tuku je príčinou ťažkostí s rovnováhou fosfora a vápnika v organizme. V dôsledku toho stráca organizmus schopnosť metabolizovať vápnik čo je hlavnnou príčinou napríklad osteoporózy. Takže otázka nieje či mlieko obsahuje vápnik, otázkou je či nám pitie mlieka stojí za to všetko aké negatíva prináša. Takže čo sa týka mliečnych výrobkov je to niečo iné-ale stále platí že konzumácia nasýtených tukov v nadmernom množstve trvalo poškodzuje organizmus.

marion09
autor
8. feb 2018

@klarissa25 dobre si napisala!akoze nechapem co dotycny pan riesi,ja nemienim prestat davat pit svojmu dietatu kravske pretoze sa to niekomu nepaci,ja by som len rada dala cim vyzivnejsie.

marion09
autor
8. feb 2018

dakujem vsetkym co sa vyjadrili "k veci"

inspiration2
8. feb 2018

Apropo Lenka-aby si sa aj ty dočkala vyvrátenia toho čo píšeš o trávení vápnika a knižke (jednej) o prospešnosti mlieka:
https://www.amazon.co.uk/Your-Life-Hands-Unders...

Nedávno USDA (US Department of Agriculture – americké ministerstvo poľnohospodárstva) potvrdilo, že každodenná reklama na mlieko je zavádzajúca a že priznávajú fakt, že konzumácia mlieka podstatne zvyšuje riziko rakovín, srdcových ochorení, artritídy a iných metabolickych a infekčných ochorení. Chcú, aby reklamy na mlieko na tieto skutočnosti upozorňovali. USDA sa tiež sťažuje, že reklamy často uvádzajú ľudí do omylu, keď uvádzajú, že samotný vápnik z mlieka dokáže zabrániť vzniku osteoporózy. To je zavádzajúce, keďže vápnik z mlieka sa ťažko v ľudskom tele vstrebáva a okrem toho k vstrebávaniu vápnika je potrebný prírodný vitamín D. Príjem mliečnych produktov totiž blokuje vstrebávanie vápnika do ľudského organizmu. Nadbytok proteínov v kravskom mlieku je taktiež hlavným vinníkom ostereoporózy. Tieto fakty sú však mliekárenským priemyslom v reklamách na mlieko cieľavedome tajené. Britský výskumník Dr. Hegsted roky skúmal geografický výskyt osteoporózy. Zistil, že krajiny, ktoré sú najväčšími konzumentmi mlieka a mliečných výrobkov, majú aj najväčší výskyt osteoporózy. Je presvedčený, že mlieko je jedným z hlavných faktorov vzniku osteoporózy. Ďalším argumentom proti mlieku sú migrény. Už v roku 1780 upozornil britský vedec John Fetherle svojou štatistikou na vzťah medzi konzumáciou syrov a migrénovými bolesťami hlavy. Ďalšie výskumy to len potvrdili. Príčinou veľkej časti bolestí hlavy je mliečna bielkovina kazeín. Mlieko a výrobky z neho majú schopnosť neutralizovať kyselinu soľnú, ktorú vylučujú žľazy v stenách žalúdka. Kazeín naväzuje žalúdočnú kyselinu (preto sa mlieko odporúča ako prvá pomoc ľuďom s pálením kyseliny), čím sťažuje nielen prácu žľazám, ale narúša celkové vstrebávanie ostatných nedobre natrávených živín. Výsledkom je sústavný hlad, telo si pýta živiny, ktoré nemôže vstrebať... USDA prehlasuje, že množstvo ľudí považuje kravske mlieko za hodnotný a zdravý produkt a že to je výsledkom komercializácie mlieka a jeho propagácie za účelom nie zdravotným, ale za účelom miliardových ziskov. Profesorka Jane Plant vo svojej knihe Your Life in Your Hands (Tvoj život je v tvojich rukách) opisuje, prečo verí, že vzdávanie sa mlieka je kľúčom k porazeniu rakoviny prsníka,...

marion09
autor
8. feb 2018

@tami2014 to je odpoved aku som ocakavala!

44janica44
8. feb 2018

@inspiration2 vtipna fakt si myslíš že stres nema na to vplyv???? sme za vodou ak ludí nakrmime tabletkami a nebudú mať stres???? mala by si si prečítať štúdie aj týmto smerom ked už sa v tom tak vyžívaš pri gro ochoreniach je na popredných miestach medzi spúšťačmi uvedený stres......... ak by si čítala s porozumením tak celý článok bol o tom že kokosový olej tie benefity nema...... ja som nikde o vypražaní nehovorila ked tak a musím si spomenuť kedy som naposledy niečo vypražala a myslím že to bolo ešte minulý rok.... ja sa v tomto riadim pestrosťou a zdravým rozumom všetko s mierou čiže si dám aj maslo, aj na masti upečiem zemiaky v rúre, použijem aj repkový aj olivový olej občas slnečnicový občas aj nejaký tekvicový a pod neriadim sa nejakými modnymi výkrikmi ktoré sa za par rokov ukážu ako úplne blbosti.
nie všetko z rastlin je prospešné zober si palmový tuk......... za mna je to najväčší bordel

https://aktualne.centrum.sk/udalosti/spektrum/s...

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
inspiration2
8. feb 2018

@44janica44 nikde som nenapisala že stres nieje spúšťačom. Je ale SPÚŠŤAČOM niečoho čo v tele rokmi vybuduješ nesprávnou starostlivosťou o zdravie. Má samozrejme obrovský vplyv, ono totiž trávenie je dávno popísaný Krebsov cyklus - sú nejaké vstupné potraviny z ktorých telo musí metabolizovať živiny pre každý orgán. Pokiaľ mu ich nedáš dostatok, niekde bude chýbať, je to zlé. Pokiaľ mu dáš veľa tých čo nepotrebuje - ako napriklad tie spomenuté nasýtené tuky - to telo ich niekam tiež musí dať - tak ich uloží napriklad do ciev a ked si roky takto budeš "sporiť" tak prispeješ do celoslovenskej šatistiky ako dalši pacient s kardiovaskularnymi ochoreniami. Momentalne u nás nimi trpí najviac pacientov. Čo je bez debaty vplyvom našich stravovacích návykov. Ospravedlnujem sa, ja netuším na čo sa bravčová masť používa, od VŠ som to ani nevidela, ja také nekupujem, za mňa platí že odpad patrí do kontajnera nie do žaludka, takže som netušila že sa na tom preboha aj pečie. Samozrejme že za par rokov bude všetko inak - ale to niesu modne vykriky. Je to uplne prirodzený vývoj - ked si vezmeme nutričné hodnoty potravin spred 25 rokov boli absolutne odlišné ako dnes. To snáď logicky aj moja malá dcéra dokáže pochopiť že aby sme mali zdravú potravinu - musíme sa o nu aj patrične postarať-kvalitná pôda bohatá na živiny, dostatok slnečného žiarenia, tepla a vody. vzhľadom k tomu ako priemyselne spracúvame potraviny nemôže si predsa nikto myslieť že krava ktorá žerie umelé komponenty na výživu nám dá nejaké nutrične kvalitné potraviny. To ťa logika nepustí. Palmový tuk je rovnaký blud ako mlieko - lacná potravina komerčne tlačená ako náhrada do všetkého - za málo peňazí veľa muziky a ľudom sa to páči. Nikdy nikto nepovedal že všetko rastlinné je najlepšie. Rovnako ako všetko živočíšne nieje najhoršie - príkladom sú tvarohy, nezrejúce tvrdé syry alebo napríklad prepeličie vajicia.
Výsledkom "zdravej miery" ktoru ludia stale obhajuju su medziročné narasty onkologických pacientov - tie štatistiky su dostupné, treba sa zamysliet - zrejme to čo tu robíme nieje priliš správne.

zuzina316
8. feb 2018

@prevenar ja som písala ze nemam nocne mory

44janica44
8. feb 2018

@inspiration2 ty maš svoj nazor ja svoj ale ja chcem svoj život žiť s tým že si občas dam aj niečo nezdravé a nemienim svoj život stráviť prepočítavanim nutričných hodnôt a čítaním štúdii a podobných veci čiže budem jesť všeko čo uznám za vhodné s výnimkou tých výkrikov mody (pozri v tom článku video o kokosovom oleji 4% prospešných látok či kolko čiže kokosový tuk je tiež blud )... v dnešnej dobe už nikde nič kvalitné nerastie lebo na všetko pada dážd v ktorom sú teda rôzne veci takže nič bio nie je ozaj bio ale to je o inom... môj starý otec jedol tony masa a mastného každý den nikdy nemal problémy s cievami ani so srdcom ani nebol tlstý.... stále sme pri tom naraste onko ochoreni za mna je stres kedy ho bolo menej ako dnes a jeho stále viac ako ochorení a ešte nedostatok pohybu.....