Leukémia u 1,5 ročného syna
Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem
Vsetky moje zlate maminy ,ktore ste na nas mysleli,mame jednu novinku,dren je prihojena,"Davidko"sa vcelku raritne poponahlal k nasmu Lukymu a na pocudovanie lekarov REKORDNE rychlo prihojil 😉 zazraky sa deju,stali sa mi aj dolu ,a toto tiez povazujem zan...urcite nemozem este povedat ,ze sme za vodou,preto ze tak rychlo prihojil,prejavili sa unho naplno postihnutie koze,mukozitida mu tiez este velmi strpcuje zivot,ale uz ako stupli Lc ,tak nema horucky,CRP ide dolu ,aj hnacky uz nie su take caste...aspon nieco odbudlo,este nas caka dlhsia cesta,k tomu aby som mohla povedat,ze sa mame super a hlavne ze ideme domov,ale snad to bude co najskor...vsetkym na nas mysliacich DAKUJEM Zo SRDCA...
@matulka82 jupíííííííííííííííí ! No super, sa teším! (kde je smajlík šťastia ? 😵 🙂
teraz pozerám do tvojho statusu,že si písala,že dnes máte rok aj pol.... zvláštne,dnes mám už aj my rok aj pol....
len ma tak zamrazilo,lebo keď som bola tehu,tak som pozerala jednej na fotky predčasne narodeného bábätka a o mesiac sa aj mne narodila malá(o dva mesiace skôr)
no nerada by som o pol roka (vlastne nikdy )prežívala to či ty teraz s rodinkou...
no ale teším sa moc,že sa Lukáškovi darí,že pozdravujem aj manžela a aj Dávidka 🙂
matulka82 ja som vedela že malý Lukáško je velikánsky bojovník 😉 Som veľmi šťastná, že to dobre pokračuje. Prajem Vám hlavne veľa zdravíčka, verím, že je to na dobrej ceste a čoskoro budete doma 🙂
Tak to si ma velmi potesila, myslela som na Vas kazdy den, tak snad na tom povestnom dne ste uz boli a uz to bude len lepsie a lepsie. Vcera som pozerala diskusiu o NR jaslickach, som tiez z NR, videla som, ze si tam kedysi prispievala, tak ma tak zamrazilo, ako sa veci v zivote dokazu otocit, pred pol rokom riesis, kde das dieta do jasli a prejde par dni a zivot celej rodiny sa musi podriadit doslova boju o prezitie, o to horsie, ze ide o malinke bezbranne dieta. S mojou dcerkou (o dva tyzdne bude mat rok) som skoncila ako s 3-tyzdnovou v NR nemocnici, "iba" s hnackovym virusom, strasne som sa o nu bala, bola som zufala z toho, ako krici aj niekolko hodin v kuse od bolesti bruska a ja jej neviem pomoct. A to bola len hnacka. Musi byt strasne pozerat sa na vlastne dieta v takom zubozenom stave a prezivat neistotu, ako to cele dopadne. Drzim palce, aby boli uz len dalsie dobre spravy a aby ste sa do Vianoc dali do poriadku tak, aby ste Stedry vecer nemuseli travit v nemocnici.
@matulka82 mas stastie ze ste na to prisli drzim vam palce zo srdca a verim ze to zvladnete ty mas aspon nadej moj brat teraz 7.12.budu tomu 2roky co zomrel mal len 13rokou bol v puberte cca za 6mesiacou narastol schudol nic vynimocne pekne jedol behal po vonku vzdy bol smejo a sinter ziadna znamka po chorobe sme 4deti a ja jedina najstarsia baba bol ako moje dieta mama bola na nas sama vsetci chalani v nasej rodine narastli s vecera do rana na mikulasa dosiel brat kumne a dall mi darcek hodiny nikdy by ma nenapadlo ze posleny a ze viac ho smiat sa neuvidim vecer siel normalne spat bolela ho hlava isiel spat skor nad ranom zacal vracat krv zo zachodu presiel k mame a povedal mama ja neviem chodit spadol jej k noham a umrel vykrvacal do dychacich ciest ☹ po pytve nam povedali ze mal poruchu krvotvorby a mieloplasticky syndrom a loziska na peceni,slezine a ten syndrom je znakom bliziacej sa rakoviny a keby sa na to prislo pred polrokom mohol mat nadej a liecbu ktora by mu mozno pomohla lenze jeho nic nebolelo a tak sa na nic neprislo dokonca ho tyzden pred smrrtou kontolovala lekarka.drzte sa a bojujte mate nadej zvladnete to dnes su lieky ktore dokazu zachranit no hlavne ty sa nevzdavaj maly ta potrebuje a nesmie videt ako sa trapis.
@matulka82 aj ja som z Nitry a v lete som občas stretla Davidka aj so starými rodičmi, aj na kolotočoch na jarmoku sme ich videli 🙂 Veľmi veľmi na vás myslíme a moooc držíme palce. Neviem si predstaviť čo prežívaš, ale je úžasné, aká si silná a skvelá mamina a obrovská opora Lukáškovi. Obaja chalani musia byť deti šťasteny, že majú tak skvelú maminu, ktorá je tu pre nich v každej chvíli 🙂 Ak by som ti mohla nejak pomôcť, akokoľvek, tak daj vedieť. A pozdravujeme aj malého bojovníka 🙂
@matulka82 😢 😢 😢 😢 velmi casto na vas myslim. je mi luto, ze musite zostat cez sviatky v nemocnici. ale urobite si Vianoce kedykolvek, ked Lukasko vyzdravie, pretoze on to zvladne !!! a ty s nim, ste uzasni bojovnici cela rodinka. drzte sa, posielame vela sil a modlime sa za Lukyho zdravicko 🙂
matulka82 prajem veľa, veľa síl. Ale viem, že Lukáško je velikánsky bojovník a zvládne to. Si úžasná mamina, budem na Vás myslieť, držte sa!
maťulka, modlíme sa, myslíme na vás...
Bože, želám si na Vianoce zdravie pre všetky deti. Ďakujem! 🙂
matulka82 - po búrke vždy vychádza slnko...modlíme sa a želáme vám zo srdca krásne sviatky, nech všetko dobre dopadne a ja viem že bude všetko v poriadku 😉
Držím všetky palce, prajem len to najlepšie. Musíš byť teraz silná, pre svojho anielika malinkého a pre celú rodinu, želám zo srdca len to naj. Myslím na Vás.
maťulka, myslim na vas, verim ze bude vsetko v poriadku...
Dakujem vam vsetkym,no nasa tuzba byt na vianoce spolu sa sice nesplnila,ale snad to bude este tento rok...
Zelam vsetkym Vasim rodinkam krasne Vianoce,vela zdravicka ,lasky a krasnych zazitkov s detickami 🙂
@matulka82 nič neboj, poznám kopu ľudí čo oslavujú vianoce aj 6.januára, tak nič nie je stratené ani pre Vás. Prajem malému skoré uzdravenie a tebe veľa síl. 🙂
Ahoj Matulka, prajem Tebe aj celej Tvojej rodine krasne a v ramci moznosti pokojne a stastne Vianoce a vsetko dobre v novom roku, hlavne zdravicko pre Lukaska
@matulka82 Ahoj, ako sa mate? myslim na vas casto. 22.12. sme boli na onkologii a isli sme okolo vasho oddelenia, tak som na vas myslela, ci ste este tam. odkedy chodime na onkologiu, clovek zacne uplne inak mysliet a vazit si kazdeho zdraveho okamihu v zivote.
niekedy 01-02/2011 ideme na cca tri dni na onkologiu s malinkou lezat. tak som uvazovala, ze ak by ste tam boli, aj ked vam prajem aby uz nie, tak by sme si mohli dat rande na chodbe. 😀
@lucia20 Jaj Lucka som rada,ze si ozvala,no my sme hore na 4tom poschodi,tak dufam,ze dole sa uz nebudeme mat dovod ocitnut,ale kontroly su varj caste,tak ked by sa niektora vyskytla v tom case co tu budete,tak sa ozvem..sme dnes po dreni a LP,tak to je rozhodujuce vraj...
A ako sa ma malinka?Tak ten cas leti ,ze 4 mesacna 😉 drzim velmi velmi paste,aby sa to coraz viac zlepsovalo!!!!idete dobrym smerom ,tak len tak dalej!!!!
@matulka82 ako si to myslela, ze dolu sa uz nevratite, co tam je.... ja som ani nevedela, ze je viac oddeleni. my pojdeme neviem kam. mne len doktorka povedala, ze k nam na onkologiu.
malinka sa ma super. onkomarkery jej uz uzasne klesli. dnes som volala na onkologiu, tka uz ma len nejakych 192,3. ked si predstavim, ze sme zacinali na 25.tis. tak sa neskutocne tesim. je uzasne babatko. tak ako vsetky deticky. ked ich na onkologii vidim normalne nechapem. cim vsetkym musia prejst a napriek tomu su lepsie nez zdrave deti. kludne, vdacne za kazde povsimnutie a tisko sedia, trpia a snazia sa tvarit statocne. mas moj obdiv. ze tak dokazes s malinkym bojovat. musi to byt velmi unavne, ale verim, ze to zvladnete a budete v poriadku. vzdy ked ideme do ba, tak na vas myslim. klobuk dolu a hooooooodne sil. ako je na tom malinky. nieco som citala, ze uz lepsie?
matulka82
Ak by ste potrebovali krvičku, prosím ozvi sa. Ja som síce z Martina, ale dá sa to vymienať. Z celého srdca vám úprimne prajem skoré uzdravenie a v živote už len samé pozitívne veci, aby si v živote plakala už len od šťastia...
Držkajte sa
PS: Mnohé z nás sa majú od Teba čo učiť!

Ahoj matulka, nahodou som natrafila na tuto stranku a presne mi to pripomenulo moje pocity spred roka a pol. Vtedy mojej osemrocnej dcere diagnostikovali zhubny nador. Po velmi silnej CHT a RT je dnes v skole, prave mi cela nestastna volala, ze dostala malo bodov z pisomky z vlastivedy 🙂 . Ja som to cele peklo na -2 prezivala velmi podobne ako ty. Najskor som tomu nemohla uverit, potom som dufala v zazrak, ze nam to vyberu a pojdeme domov. Nestalo sa, nador bol neoperovatelny, bol prilis velky, zle umiestneny a este k tomu to bol taky typ, pri ktorom op. nepomaha, lekar nam rovno povedal, ze naposledy co mali taky pripad a vybavili si tu operaciu v zahranici, to nedopadlo dobre... Na Zeleny Stvrtok a Velky Piatok minuly rok dostala prvy cyklus CHT. Potom na pat tyzdnov odisla, iba lezala a spala, nic nejedla ani nepila, vacsinou bola o plienkach...Vsetku vyzivu dostavala cez hadicky. Prvy tyzden CHT nezaberala, lekar ju chodil kazdu chvilu pozerat, ci ju netreba previezt na JIS-ku. Potom sa jej zacalo ulavovat, co sa tyka nadoru, ale prisli vsetky komplikacie z CHT a z pobytu v nemocnici a na hadickach... ved to asi poznas. Vsetko sme prekonali, velmi nam pomohol nas osetrujuci lekar. My sme obcas chodili lezat aj na odd. velkych deti, tam mi velmi pomohla sestricka Peggy, ukazala mi ako k tomu mam pristupovat. Ona vsetky deti stale objimala, hrala s nami karty, strasne sme sa nasmiali, vsetci sme sa citili uvolneni a nie v strese ako na odd. malych deti. Teraz chodime uz devat mesiacov iba na kontroly, a samozrejme ze sa obavam dosledkov tej liecby, ale pre tie deti je dolezita pohoda a tak sa snazim byt vzdy v dobrej nalade...Drzim vam palce, je to tazke, ale prekonate to. Nam vlani 22. decembra vyberali stichy po vytiahnutom kavale 🙂 ...