icon

Leukémia u 1,5 ročného syna

matulka82
29. jún 2010

Mamicky prosim Vas pomozte mi...Prezivam take zufalstvo,beznadej ,ze mam pocit ,ze sa to ani neda prezit.Mojmu 1,5 rocnemu anjelikovi potvrdili leukemiu...Prosim Vas ,tie ktore ste tymto peklom presli ,napiste...dakujem

marija
12. nov 2010

@matulka82 drzime palce, myslim na vas, modlim sa za Vas a dodatocne Lukymu zelame z celeho srdiecka to jedine a najdolzeitejsie na svete a to zdravicko! Verim, ze vsetko dobre dopadne a na Vianoce budete doma, vsetci spolu!

martina2001
12. nov 2010

@matulka82 držíme palce, neboj jeho organizmus je silný a vydrží to

erica29
12. nov 2010

@matulka82 ahoj matulka, čítala som Tvoj denník a tiež som si pri ňom poplakala...zažila som niečo podobné pred rokom, keď mi ochorela sestra na rakovinu lymfatických uzlín (teraz je našťastie vyliečená- či navždy ťažko povedať, ale dúfam, že áno). Keď som sa to dozvedela myslela som že to nezvládnem, a to je to moja sestra. Ale keď niekomu ochorie dieťa a ešte také maličké, je to nespravodlivé a také bolestivé...
Tvoj denník som si čítala až dnes a vidím že ubehol polrok, pevne dúfam, že ste na tom veľmi dobre, že ste zdravučkí, alebo aspoň na najlepšej ceste k vyliečeniu. Veľmi, veľmi vám držím palce a želám vám veľa veľa zdravíčka. Maličkému daj za mňa veľa liečivých pusiniek. Verím tomu, že to zvládnete 🙂
Ak môžeš daj vedieť ako ste na tom...

jarabicka
12. nov 2010

...aj my Vám veľmi držíme prstíky s celou rodinkou, priebežne sledujeme Váš prábeh, prajem veľa síl a moje modlitby budú za malinkého 😉 ...

desszi
15. nov 2010

@matulka82 Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. Slzy mam na krajicku, chyba len malo a rozplacem sa.

Neviem, čo mám povedať.
Srdce zviera čudný pocit.
Nie strach, nie žiaľ. Strata moci.

Slzy zahmlievaju zrak
keď čitam pribeh matky.
Osud skúša ju i dieťa.
Sťa vietor, čo láme kvieťa.

Pýtam sa: Prečo je to tak,
že veľkú radosť v živote často strieda strach?

Nepochopim, nikdy som nezažila.
Môžem len počúvať a byť milá.
Povedať pár slov, čo objímu dušu.

Vraj každému naloží len toľko čo zvládne.
On stojí pri Tebe aj keď si na dne,
dáva Ti silu ísť ďalej.

A hoci neveríš, dáva Ti nádej.
Všetko, čo vôkol Teba sa deje,
všetci tí ľudia sú zrnkom nádeje.

Ja viem. Na nič sú Ti teraz slová
keď srdce o pomoc volá.
Chcem Ti len úprimne zaželať vieru a silu vše prekonať.

Nech strach opäť vystrieda radosť.
A môže prísť dážď aj víchor,
kvet nezlomí už NIČ a NIKTO!

Na zaver len tolko: Mam kamarata, od detstva, ked bol male dieta prekonal leukemiu, dnes ma 37 rokov, rodinu, dve krasne zdrave deti a je vecny optimista.

irsina83
15. nov 2010

@matulka82 stretli sme sa na onkologii, bola som tam s malickou na hospitalizacii kvoly hemangiomom ale nerozpravali sme sa... citala som tvoj dennik aj v casopise dieta a hned som vedela o koho ide...chcem vam popriat vela sil, si uzasna zena a matka a lukasko ma stastie ze ta ma. zial musite si tym prejst ale verim ze to vsetko zvladnete. je to takze a velmi tazke, clovek si to nevie ani predstavit ked to neprezije. drzim vam z celeho srdca palce a dufam, ze sa potom stretneme na prijemnejsom mieste. ste krasna rodinka. drzim vam velmi palce. drzkajte sa.

matulka82
autor
15. nov 2010

@desszi moc dakujeme!!!!!

matulka82
autor
15. nov 2010

@irsina83 dakujem pekne,spominam si,mila tvar ,ktora sa stale usmievala na svoju princeznicku,dufam,ze Vy ste uz v poriadku,no aj ja pevne dufam,ze nas aj Vas pobyt v tomto' hoteli'bol posledny!!!esteraz vdaka!`

matiniki5
15. nov 2010

@matulka82 ahoj matulka. Citam tu Vas pribeh a je mi do placu. Ak som to spravne pochopila zajtra mate den "D". Tak Vam z celeho srdca prajem nech Vam to vsetko dobre dopadne, nech ste co najskor doma ako kompletna a stastna rodina. Urcite to dopadne dobre 🙂

matiniki5
15. nov 2010

@matulka82 pozerala som si tvoje albumy a mas fakt kraaaasnych syncekov 🙂 Este raz drzim palce a posielam Vam vsetkym vela vela pozitivnej energie 🙂

desszi
15. nov 2010

@matulka82 vsetko bude v poriadku, deticky su najvacsi bojovnici sveta. drzkajte sa a budem na vas mysliet.

irsina83
15. nov 2010

@matulka82 dakujem, stale sa liecime kedze mala ma hemangiomy aj na peceni, co sa tyka nosteka tak ideme na konzultaciu s plastickym chirurgom a pecen...to neviem, chcu jej dat prednison ale velmi sa toho bojim, chcem skusit homeopatiu... Myslim na vas a drzim palce, mne mala skoro zomrela v brusku a zachranili ju v hodine 12-stej, bola som v 31tt a malicka mala 1040g,moja placenta ju nevyzivovala lebo som mala na nej cysty a vyzivovala tie, bola vykrvacana a potrebovala hned transfuziu, krvny obraz mala taky ze vysledky boli nezlucitelne zo zivotom a ona si to vybojovala, moja malicky zazrak- viem si aspon z casti predstavit co citis...boli to, viem ze to velmi boli...ale treba si tym prejst, nemame na vyber.. a deticky su velky bojovnici, musime verit 😉 posielam vela sil. kedy mate tu transplantaciu???

matulka82
autor
17. nov 2010

Tak vcera nam "Davidko" (transplant 😉 )tiekol viac ako 6 hodin,Luky to zvladol dobre,uz len musi bojovat ,od zajtra sa mu ma stav zhorsovat,maju prist TT,vracanie ,hnacky...len aby nedostal ziadnu inu pridruzenu komplikaciu.Bol to zvlastny pocit,ked som videla ako sa cez dlhu hadicku prediera nova nadej,vysla i jedna slza,ale verim,ze tuto skusku zvladneme...Nikdy som nechcela pocut percenta,nenavidim tie cisla...myslim na deti,ktore tu boli pred nami a ktore pridu po nas...Clovek musi pozerat len dopredu.Dakujem Vam za podporu!!!!

martina2001
17. nov 2010

@matulka82 prežijete to a na vianoce ste doma. Dieťa aj keď malinké to zvládne lepšie ako dospelák, a nie každé dieťa reaguje rovnako. Tak hlavu hore, rozmýšľaj o tom čo podniknete na vianoce 😉

matulka82
autor
17. nov 2010

@martina2001 vdaka Matka 🙂

martina2001
17. nov 2010

@matulka82 neďakuj, prajem Vám to 🙂

abbey1
17. nov 2010

@matulka82 Ahoj.Teraz som našla túto tému,kiežby radšej nie.Viem si predstaviť ,čo prežívate.Strašne ale strašne vám prajeme veľa síl a šťastia.Maličký určite zabojujú.Dokážu tí drobčekovia aj nemožné.Možno som prehliadla,ale aký typ máte?Držte sa a budeme na Vás myslieť.

helka1
17. nov 2010

@matulka82 Matulka silno ale silno drzim palce, nech je to na dobrej ceste. Male deticky by nemali trpiet 😔 , nech vem to rychlo ubieha 😉

martul
17. nov 2010

matulka82 chcem Ti len napísť, že si jedna úžasná, citlivá, najlepšia a najdokonalejšia mama - žena na svete. Neskutočne ťa aj tvojho synčeka obdivujem a prestrašne Vám všetkým držím palce. Modlidby pre Vás sú u mňa samozrejmosťou.

penelopa77
17. nov 2010

Matulka, aj my na Vas myslime, maly je krasny a je obrovsky bojovnik, drzime palceky a dufam, ze o mesiac Vam budeme moct zazelat krasne a pokojne Vianoce v kruhu rodiny. Posielame velke objatie.

matulka82
autor
18. nov 2010

@penelopa77 velke Dakujem!

matulka82
autor
18. nov 2010

@martul Neustale sa presviedcam,ze napriek tomu ,ze sa osobne nepozname,su na svete uzasni a skveli ludia...je velmi dobry pocit citat,ze nie sme s nasim trapenim sami,vdaka! 🙂

bodka13
18. nov 2010

@matulka82 veľmi Vám držím pršteky a palčeky...verím,že to vybojujete a zvíťazíte 😵

irsina83
18. nov 2010

@matulka82 velmi vam drzime palce, stale na vas myslim. verim ze to zvladnete. pamatas si na Ninku??? ta ma transplataciu stastne za sebou a teraz je doma a ma sa dobre 🙂 a Lukasko to takisto zvladne. Si ta najlepsia mamicka na svete!!!!! a Martina ma pravdu, pekne si zacnite robit plany na Vianoce apredstav si tie krasne iskricky v ockach tvojich krasnych syncekov ked zbadaju stromcek 😉 😵

ani3012
22. nov 2010

@matulka82 ahojček ! tak čo ? Ako sa skamarátil "Dávidko" s Lukáškom ? dúfam,že Luky to zvláda dobre,som na vás myslela a vlastne aj myslím(veď preto píšem 😀 )
Ja dúfam,že už je lepšie.......

matulka82
autor
23. nov 2010

@ani3012 No 6 dni bolo ako tak dobre,sice s vracanim,ale odvcera ma aj horucky,dobre casy skoncili.Hlavne mam horor z toho aby sa mu nespravila mukozitida,TT hadam nejako pretrpime ,len nech rozpad sliznice sa nam vyhne...raz som to zazila a uz druhyraz ...len to nie!!!!No teraz toto cakanie na prihojenie je strasne,lebo ked je na 0 ,nema ziadnu imunitu,len clovek trpne ,co pride..Ale dufam,ze ked transplant surodenecky.tak to prihojenie bude kratsie ako v opacnom pripade,ale dr.vravi ze minimalne 14 dni to bude trvat,tak snad bude Luky svetlym pripadom a ukaze im,ze je bojovnik...

martina2001
23. nov 2010

@matulka82 ahoj, nič neboj malinký je bojovník , znáša to podľa čo píšeš celkom fajn, teplota chytí každého skoro, ale nejedná sa o dlhodobu teplotu, je to tak 2-3dni, niekedy aj kratšie, je to len reakcia organizmu. Počuj a nemal si ty plánovať už návrat domov? a vianoce? nemysli nato, malý s teba čerpá energiu, ber to tak že každé ráno bude lepšie a lepšie. Zlé hoď za hlavu, o pár rokov sa nad tým zasmeješ že čo všetko sa odohrávalo v tvojích myšlienkach a malý už bude dávno v poriadku.

fatulda
23. nov 2010

@matulka82 velmi casto na vas myslim a modlim sa za Lukaska, aby sa vyliecil a toto vsetko bola pre vas uz len bolestna spomienka. Posielam ti vela sil a hlavne tvojmu krasnemu drobcekovi 😉

nikolko
23. nov 2010

drzime palce,, cela rodina

irsina83
24. nov 2010

@matulka82 drzim vam palce a posielam vela pozitivnej energie 😉 drzim palce, nech je Luky co najskor v poriadku.