Malí mal horúčky a je v nemocnici. Čo s ním bude?
ahojte dneska mal mali horucku 39 skoro tak sme sly k doktorke a ona nas poslala hned do nemocnici mali ma virus v sebe a v moci mal krvicku hodnotu dacoho mal 100 ine deti mavaju aj 300 vravela doktorka dali mu antibiotika a je na sledovani bojim sa onho ma len 14dni mamicky mate podobne skusenosti dake??Napiste :(( bojim sa onho o moje srdieckoooooooooo
@estterka By si sa divila.Ja som sa bohužial i na onkológii presvedčila,že niektorých rodičov k záujmu o ich dieťa nedonúti ani taká strašná choroby.Len pevne verím,že je takých menšina.Teraz to nehovorím o zakladatelke témy.Skôr mám pocit,že ju spracovala Dr,čo je veľmi neprofesionálne tvrdiť,že je teraz zbytočné byť s bábom.Nás aj na Are "nútili" sa s ním rozprávať ,hladiť a dotýkať sa.Aj oni netušili,čo a či niečo vníma a cíti,ale radšej 100krát "zbytočne" pohladiť,ako tam nebyť.
nenechala by som ho tam sama aj keby ze sa lekarka na hlavu postavy.aj ked je chori potrebuje citit svoju maminu.moj nazor,a nemusi to tak byt,..to len ze ja urcite nie
s noemkou som bola parkrat u psychologickya[ked mala 4 roky] psychologicka sa vypytovala na rozne veci ,vzathy v rodine ,ci bola vzkriesena po porode ,ake tehotenstvo som mala ci uz bola v nemocke,odpovedala som ano ako 3 tyzdnova bola hospitalizovana v nemocnici kvoli inf. mocovych ciets , prva otazka psychologicky bola ci som ju tam nenechala samu ?, ze vraj moze mat aj par tyzdnove babo take traumy z nemocnicneho prostredia ktore prejavy nasledky sa mozu ukazovat az o niekolko rokov neskor.NIKDY BY SOM NENECHALA BABATKO SAME V NEMOCKE!
@bambulkabambulkova preboha, nenechavaj svoje babatko same v nemocnici!!!! bud s nim, potrebuje ta!
to je sila, ked doktori nenechaju kojacu matku so svojim babatkom, sa mi normalne rozum zastavuje...
drzim palce, nech ste cim skor OK
@estterka súhlasím 🙂 a @abbey1 ona je po operácii - je po cisárskom, a hoci sú to "už" 2 týždne, myslím, že má plné právo povedať, že nie je dostatočne pri sile aby tam mohla ostať... a hlavne, neviem či bude nemocnica v Rim.Sobote natoľko zabezpečená, že jej môže poskytnúť izbu a nie len nejaké kreslo v kúte
ale jasné,nech len ide do nemocnice,aj keď sa necíti po sekcii dobre..veď v prvom rade dieťa a až potom má matka myslieť na seba !!!
A vy čo ste sa zbláznili ? Si uvedomujete,že cisarák je operačný zákrok? Čo tam po nozokomiálnej nákaze...by bolo lepšie,keby len kvôli trom dňom bola od dieťatka odlúčená so zápalom na gynde ? či si myslíte,že by jej tam malého priniesli?
Ja tomu nerozumiem...namiesto psych.podpore tu ešte vybaľujete,aké ste super maminky,nenechali by ste ani sekundu dieťatko samé v nemocnici. ......☹
Napriek tomu si myslím,že lekárka povedala dobrú "hovadinu"... 😠
toto je co tu je ja som sa pytala ci dakto ma podobne skusenosti posledny krat sem pisem NEMOZEM BYT S NIM ESTE O 2DNI BUDEM JE ONHO DOBRE POSTARANE ZATO ZE RIMAVSKA SOBOTA JE MALA SU TU DOBRI LEKARY TAKZE TAK A JA SA ONHO BOJIM VELMI ALE CO MAM ROBIT NEDA SA TAM TERAZ BYT BUDEM O CHVILKU A IDEM ZA NIM AJ TERAZ,,,MILUJEM TAKETO RECI KED KAZDY VIE VSETKO CEZ INTERNET,SUDI HNED DOKTOROV KTORYCH NEPOZNAM A MIMOCHODOM KED SOM RODILA V RS SOM MALA VIP IZBU NA UROVNI SI NEMYSLITE ZE TU NENI NIC NEMAM SLOV MAJTE SA
A ESTE V RIMAVSKEJ SOBOTE SU DOBRI LEKARY O MNA SA STARALY A AJ OLIVERKA SA STARAJU PEKNE SI NEMYSLITE SAMA PRIMARKA JE TAM SKORO NON STOP NEMAM SLOV NA NIEKTORE S VAS STE SORRY ALE VELMI NA OMYLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§§
@maggie2 JA HO DOKRMUJEM NEMAM TOLKO MLIEKA BOZE MOJ NEMOZEM TAM BYT TOTO CO UZ TU JE JA SOM SA PYTALA O 2DNI BUDEM S NIM VSETKO VIETE NEDA SA TAM BYT TERAZ TY KOKOS MAM DOST CO TU SA DEJE NEMAM SLOVV UZ A SEM UZ PISAT ANI NEBUDEM CHCELA SOM OPORU A NIE RECI SILNE KED SA NEDA NEDAAA NECHAAAAPETEEEEEEEEE A UZ ANI NEPISTE NEMAM NA TOTO NALADU MUDRE ZENY STE VSETKYYY
keď niekto číta a potom sa odvoláva na moje príspevky,tak prosím čítajte podrobne a pozorne.je jasné,ak má matka zdravotné problémy,nemôže byť s dieťaťom a nik ju za to nesúdi.A nik nesúdi ani matku,ktorá sa rozhodne nebyť s dieťaťom.Ale väčšina z nás si myslí,že matka alebo iný príbuzný by mal v každom prípade byť s chorým dieťatkom.Aj my dospelí sa sami necítime v nemocnici sami Ok a to rozumieme tomu,čo sa deje.A čo také dieťa?Tak my sme teraz tie zlé,preto že sme povedali názor,že dieťatko by ,pokiaľ je to možné ,nemalo byť v nemocke samé?Tak teraz neviem,kto tu koho kritizuje!Väčšina predsa sa cítime aj starosť o dieťa,keď ho nechávame s blízkym príbuzným a v pohode.Ja mám fantastické skúsenosti s mnohými lekármi i sestrami,ale bohužiaľ aj negatívne.
@bambulkabambulkova Môžeš sa cítiť na nás nahnevaná,ale nik tu na teba neútočil.Iba sme vyjadrili svoj názor,v najhlbšom presvedčení,čo je pre dieťa najlepšie.Ak sa na to necítiš,nik ťa nesúdi.nepadlo tu ani jedno slovo na teba.Ale bohužiaľ argument,že nemocnica je malá a nemá na to podmienky bohužiaľ veľmi neobstojí.Prajem skoré uzdravenie drobcovi.
NEJDEM JA UZ SEM NIC PISAT NEMAM NA TOTO NALADU JA S NIM BUDEM O 2DNI A STARAJU SA ONHO MAME TAM AJ RODINU A VERIM ZE SA STARAJU PEKNE PRECO BY SA NIE JA POJDEM ZA NIM O 2DNI A BUDEME SPOLU A SEM UZ NENAPISEM ANI PISMENKO LEBO SA ROSHORUCUJU TAKETO RECI SILNE .....ZBOHOM
@bambulkabambulkova Tak zbohom.Ale fakt nechápem,že tebe nik nepovedal,že si zlá matka,ale ty tu teraz obviňuješ nás.Máme sa ospravedlniť zato,že si myslíme,že nás dieťatko hlavne v nemocnici potrebuje?To fakt nie!Prepáč.
@bambulkabambulkova je mi velmi luto, co ta postretlo, zvlast teraz, kedje drobcek este tak malicky..krehký..ale neboj, oni ti uz v nemocnici daju nanho pozor.... 😉 ..teraz tvrdim, ze by som svoje dietatko nenechala v nemocnici nikdy same....miska bola starsia, uz sme nemali *narok* byt spolu v nemocnici..a bola som neuprosna..museli ma tam nechat 😉 ..ale..sama matka vie, ako sa citi..ak vie, ze by to nebolo tomu babu na osoh, ze by len lekarom robila viac starosti ako osohu..tak nech ostane doma, da sa do poriadku...babo neopustila, ved za nim chodi..a ono citi, ze tam ta mamicka je...ci je lepsie, ked bude pri nom za kazdu cenu, uplne vycerpana / ved rodila,neciti sa dobre..kazda porod, hojenie, preziva inak/a ked uz ona prevezme plnu starostlivost o dietatko, tak vycerpanim odpadne a pre zmenu ona pôjde do nemocnice?...kazdy sme iny, tak nesudme..ano, je to pre dietatko najlepsie, ked je mama pri nom..ale ak to hned nejde, a ak ta mama robi, vsetko co môze, ak pôjde za tym dietatkom..neopustila ho..tak kde je problem?...prajem kazdej, aby toto nikdy nemusela riesit...a prajem kazdej, aby ked mala problem, mohla sa kludne rozpisat, bolo jej poradene, bola by jej podanapomocna ruka a nie odsudenie... 😉
Väčšina báb to určite nemyslela útočne na ňu.skôr reagovali na fakt,že lekárka povie,že je zbytočné ,aby tam niekto s ním bol.Ak si pozrieš reakcie,radili naliehať na Dr,aby tam maminu nechali.A určite nie,že mama je zlá.
@abbey1 ja s nim budem ale teraz sa neda ....musi sa to preliecit a riadneeeee
@bambulkabambulkova Ozaj to neber osobneJja som tiež pri malom,z počiatku nevedela,čo a ako.Čomu veriť a čomu nie.Mysleli sme to v dobrom,po mnohých skúsenostiach.A hlavne,nech už je aj maličký doma.
ja sa nehnevam len ma to sklamalo trocha tu ja som chcela vediet ci dakto mal taketo problemy atd som chcela vediet dneska budu vysledky
@ani3012 V úvodnom príspevku nepadlo ani slovo o tom,že sa necíti,prípadne má problémy.A je iné ak mama chce a môže a ak jej sám lekár tvrdí,že netreba.To sa mi zdá od lekára neetické a nefér.On by mal mamu podporiť.A občas bohužiaľ musíme zaťať zuby.Ale nik netvrdí,že tam má matky zdravotne kolabovať.To v žiadnom prípade.Skôr to boli reakcie,nenechať sa odradiť lekármi.
@bambulkabambulkova Máš pravdu,že sa tréma zvrhla,či zostať ,či nie j s dieťaťom v nemocnici.Máš ešte veľmi málo info,čo maličkému je a asi preto sme možno presne nepochopili,čo chceš počuť.Ja osobne som chcela radiť:byť tam.Prajeme rýchle uzdravenie a hlavne,aby to nebolo nič vážne.
@abbey1 tak ale ty si písala v príspevku že:
"Mama musí zabudnúť na seba a byť tam pre dieťa,ono teraz trpí najviac fyzicky a psychicky"
a to už bolo po tom príspevku,kde objasňovala sekciu .
Vieš čo? Radšej to nechajme tak 😉
@bambulkabambulkova a daj potom za Oliverka vedieť..možno ho pustia domov skôr ako sa počíta 🙂
Baby, baby.... Predovšetkým - každá z nás je matka, či už bábätka alebo väčších detí, to je jedno. Každá matka si želá mať zdravé dieťa a mať ho pri sebe - to je jasné. A myslím, že toto je fórum, kde si každý môže povedať svoj názor. Názor ešte neznamená, že toho druhého odsudzujeme...
V tomto prípade nejde o to, že by mamička chcela alebo nechcela byť pri dieťatku, jasné že chce. Ale nie každá nemocnica je bohužiaľ tak vybavená a prispôsobená. A zakladateľka témy je veľmi čerstvá mamička, ktorej zdravie je tiež veľmi dôležité, takže musí myslieť aj na seba. Nezávidím, určite to má veľmi ťažké, aj čo sa psychického zdravia týka,nielen toho fyzického.
Ja som bola so synom v nemocnici, keď mal tri roky, bolo mi to našťastie umožnené. No tam som aj ja ochorela a poslali ma domov. Keď lekár videl, že to znášam ťažko a plačem, navrhol mi, že majú priestor, teda jednu izbu voľnú a že by ma mohol vystriedať manžel. Tak sa stalo, ja som sa šla domov liečiť a o pár dní sme boli všetci spolu doma a zdraví. No dnes sú na tom nemocnice tak ako sú...kazdý vieme svoje. Musíme spoliehať na lekárov a dôverovať im.
@bambulkabambulkova - prajem Ti, aby si drobčeka mala čím skôr doma pri sebe zdravého a aby ste mali krásne sviatky. Neboj, všetko bude v poriadku, hlavu hore !
😵
@bambulkabambulkova môj absolvoval 10-dennú infuznu terapiu(mal vírus, hnačky, zápal, žltačku, zrazený ko, skončil na atb.), ja som mohla ísť za ním, ale len tak 3-4razy za den aj to len tak na 10minut. Lenže bolo to hned od pôrodu, takže som tam bola automaticky aj ja... ale ani za ním by ma nepustili, keby som sa nedožadovala. Ja som takú chybu urobila pri dcére, nič som nevedela, len mi ju vzali na infuzie na 3 dni, ani som ju nevidela... ale nik mi nepovedal, že môžem ísť kedykoľvek za nou 😖 preto som ti radila, ak sa na to cítiš, aby si sa k nemu pretlačila... ja viem, ako nám potom malá revala, ako sa bála každého šuchnutia až sa zvykla rozrevať. Ja som sa pri pobyte v pôrodnici dala maximálne dokopy, pri dcére som bola zostresovaná, starala sa o nu a nemalo to žiaden efekt, nemala som mlieko.. pri synovi som ženám aj vtipy rozprávala v jedálni a mlieko v pokoji odstriekavala malému. A že Rim.Sobota má dobrú nemocnicu som rada, ale u nás v Kežmarku je to tak, že niekedy už pacientky aj na chodbách čakajú, kým im nájdu zázrakom nejakú voľnu posteľ... darmo, že máme x pološtandardiek a y nadštandardiek.

@abbey1 ale ano,keby sa to zopakuje,co ani nechcem pomysliet,tak by som ju samu nenechala ani na minutu,ja som len chcela povedat,ze nie vzdy v kazdom pripade sa to da a netreba hned odsudzovat rodicov,podla mna kazdy sa snazime spravit pre dieta to najlepsie.