icon

Malí mal horúčky a je v nemocnici. Čo s ním bude?

bambulkabambulkova
14. dec 2010

ahojte dneska mal mali horucku 39 skoro tak sme sly k doktorke a ona nas poslala hned do nemocnici mali ma virus v sebe a v moci mal krvicku hodnotu dacoho mal 100 ine deti mavaju aj 300 vravela doktorka dali mu antibiotika a je na sledovani bojim sa onho ma len 14dni mamicky mate podobne skusenosti dake??Napiste :(( bojim sa onho o moje srdieckoooooooooo

Strana
z4
lucadra
14. dec 2010

@bambulkabambulkova a ostala si s nim v nemocnici? a na akom je oddeleni?

ani3012
14. dec 2010

@bambulkabambulkova a ty si s ním neostala ?

ani3012
14. dec 2010

@bambulkabambulkova som chcela ešte,že je mi to ľúto,ale neboj,je dobre,že ho budú pozorovať 😉
A Vianoce strávite pekne doma s rodinkou 😵

carodejnica
14. dec 2010

@bambulkabambulkova aj mne je čudné, že ti nedovolili s ním zostať.. 😕 😕 neboj sa, je naozaj dobré, že ho sledujú, všetko dobre dopadne.. 🙂

bambulkabambulkova
autor
14. dec 2010

o 3 dni budem s nim dneska mu tecu infuzie a antibiotika mu davajuu je na jiske na sledovani pre istotu

bambulkabambulkova
autor
14. dec 2010

ja ho kojim ale aj dokrmujem nemam tolko mliecka

ani3012
14. dec 2010

@bambulkabambulkova ale ty máš právo aj tak zostať so svojím dieťatkom,aj keď je na JISke a je jedno že ho aj dokrmuješ,ale dojčíš ,nie ?

helka101
14. dec 2010

@bambulkabambulkova a ležíte u vas v RS, my sme boli u nas v Lc... a mohla som ostať s malou, len na noc som musela chodiť na izbu, no hned ako bola mala hore, tak mi volali a šla som k nej 😉 a mala je čisto dokrmovana, ale nepovedali, žepri nej nemôžem ostať

najjulinka
14. dec 2010

Rodič ma pravo myslim do 6 rokov dieťaťa byť s dieťaťom v nemocnici... ak mamička koji ma narok na stravu, ak nekoji, tak za stravu si rodič platí 😉

estterka
14. dec 2010

ahoj,moja mala dostala infekciu mocovych ciest na piaty den zivota a zostala v nemocnici bezo mna 10 dni na antibiotikach,mne nedovolili ani kojit,teda dovolili,ale musela vypit svoje mnozstvo aj z flasky,takze som non-stop odsavala,lebo som jej nechcela dat UM,teraz je v poriadku,kvoly infekcii jej robili sono obliciek a jednu mala dilatovanu,teraz cakame na termin na dalsie sono,ci sa to upravilo.drz sa,viem ake je to tazke,ja som tie dni zila ako robot,nasu preniesli helikopterou do inej nemocnice..vela sil a urcite vsetko dobre dopadne!!!

bambulkabambulkova
autor
14. dec 2010

doktorka povedala ze teraz by to nemalo vyznam tam byt pojdem o 3dni

estterka
14. dec 2010

@bambulkabambulkova ale chodis ho krmit,nie?

bambulkabambulkova
autor
14. dec 2010

@estterka dakujem si zlata moj zaz to vraj nema take vazne povedlai ze to bude oki bojim sa i tak

bambulkabambulkova
autor
14. dec 2010

aj dnes som si odsala ale nemam tolko mliecka 50 som odsala od rana netecie mi tolko som po cisarskom

estterka
14. dec 2010

@bambulkabambom aj ja som bola po sekcii..riesili sme tak,ze ja som si malu prilozila a potom,kedze musela aj flasku,tak ju nakrmil MM mojim mliekom a medzitym som si ja odsavala.a to sme robili kazde tri hodiny.

teda,chcem tym povedat,ze aj flasku by si mu mala dat ty.

bambulkabambulkova
autor
14. dec 2010

dam mu

estterka
14. dec 2010

ako casto za nim mozes ist?

ivett1
14. dec 2010

ahoj...držím Ti palce...moja kamoška bola takto s maličkým (mesačným), ktorý bol na infúzkach, asi dva týždne v nemocnici (tiež v takomto čase minulý rok)...a dopadlo to dobre ...takže držte sa!

ani3012
14. dec 2010

@bambulkabambulkova akože nemá význam , tomu nerozumiem....mňa tiež nechceli k malému pustiť(ešte fungovalo detské oddelenie tu v MA), že keď som tunajšia,že mám prísť každé tri hod. a dať mu papať a že v noci aby som nechodila,lebo v noci sa spí...malý mal len 2,5 mesiaca,tiež zápal obličiek.
ale ja som protestovala,že ja budem tam aj na zemi spať a tak am nechali
Stravu si maminka musí platiť či kojí alebo nekojí-aspoň na Kramároch to tak je.
Malú som mala na oddelení pat. novorodencoch....

estterka
14. dec 2010

@ani3012 hej,keby sa to stane teraz,aj ja zostanem aj na zemi v nemocnici,lenze ja som bola par dni po sekcii,v noci som jej nechala mlieko a isla som si lahnut,hoci som kazdu chvilu odsavala ale vedela som,ze keby tam zostanem 24 hodin,tak sa zlozim..hoci ma to velmi trapilo.

benne
14. dec 2010

@bambulkabambulkova ak to cítiš tak, že chceš byť pri nom, tak nepočúvaj doktorov a dupni si a tlač sa tam... máš právo tam byť... ak sa cítiš vyčerpaná, tak teraz načerpaj čo najviac síl, kým môžeš byť doma... všetko bude dobré

jaroe
14. dec 2010

@bambulkabambulkova ma velky vyznam, aby si bola s malickym, ako Ti to mohla lekarka povedat. V dnesnej dobe, ked uz funguje roming in v porodniciach a zdoraznuje sa, ake je dolezite byt s babom takmer nonstop. A drzim palce, nech Vam to dobre dopadne, vela sil prajem 🙂

ani3012
14. dec 2010

@estterka viem o čom hovoríš,malá išla tiež sekciou a bola som tri týždne KO! bo mi do toho aj chrípka prišla s vysok.teplotami a aj keď mi bolo za ňou smutno,tak som bola rada,že vôbec som

abbey1
14. dec 2010

Nikdy by som nenechala dieťa samé v nemocnici.Chápem,že Dr môže odrádzať-je niekedy pre nich pohodlnejšie nemať tam "dozor" rodiča.Ale jej argumentácia je úbohá.Dieťa mamu potrebuje vždy a hlavne v tak cudzom prostredí a keď mu nie je dobre.Veď by som sa doma zbláznila nebyť s ním.Dupni na Dr a bež tam.Môžeš tam byť pri ňom.Maximálne ťa môžu poslať spať inde do izby.ale určite ho prosím nenechávaj samého.Mama musí zabudnúť na seba a byť tam pre dieťa,ono teraz trpí najviac fyzicky a psychicky.Prajem čo najskoršie uzdravenie a už nikdy taký zážitok.

ivka1603
14. dec 2010

@abbey1
Vo všetkom, čo si napísala, súhlasím na sto percent 🙂 Ja som bola min. mesiac v nemocnici so 7-mesačným synom a neviem si ani predstaviť, že by som ho tam nechala čo i len na hodinku samého...nemohla by som byť kľudná a v noci by som ani oka nezažmúrila...stále by som musela na neho myslieť.....sama som ho mohla kŕmiť, prebaľovať, kúpať, pestovať, v noci uspávať, aj nejaké pridelené lieky som mu dávala - a boli sme obaja kľudní a spokojní, že sme spolu 🙂

abbey1
14. dec 2010

@ivka1603 My sme so synom strávili v nemocnici skoro 13mesiacov a bol to des a hrozná záťaž pre rodičov.Keď už som mala stav,že fakt nemôžem nahradila ma na noc-dve sestra.Keď som otehotnela ,bol tam oficiálne mm-ja som papierovo nemohla.Ale cestovala som za nimi prvým vlakom a domov posledným a v kuse na telefóne.To drobča ozaj potrebuje maminu.A čo si budeme nahovárať aj našu starostlivosť,preto že nie vždy a vo všetkom sa môžeme spoľahnúť na personál.Našťastie existujú lekári,ktorí sami podporujú kontak matka-dieťa i na Jis a Aro.Bohužiaľ i takí,ktorím sa to nepáči.Ale netreba sa dať odbiť.Máme právo byť s nimi i pri väčšine zákrokov-okrem tých na sále.I keď i tam ma raz na ARO vzali.

estterka
14. dec 2010

@abbey1 nie vzdy sa da zostat s dietatom v nemocnici.na novorodeneckom oddeleni,kde lezala moja mala,bolo spolu s nou okolo 40 inych babatiek a ziadne tam nemalo mamu,keby tam zacnem robit cirkus,ktovie ako by sa o nu starali.vysvetlene nam to bolo tak,ze sestricky museli 24 hodin deti pozorovat-monitor,co mali pri postielkach,co by nemohli,keby je kazde dieta na izbe s mamou. a hej,mama ma zabudnut na seba?ako lepsie nech sa tam zruti aj zena po porode? jedna vec je zabudnut na svoje potreby,druha byt cerstvo po operacii.ja som v tom momente myslela na to,ze ked aj mne sa nieco stane,tak co potom bude s malou..bolelo to,velmi,vobec s tym nesuhlasim,ze mala bola bezo mna,viem,ze trpela,ze potrebovala mamu,snazila som sa to riesit,nedalo sa inak 😢 neprajem to nikomu,taketo zazit.a to mne ju zobrali pred ocami v helikoptere na druhy ostrov a pre rodica v nej miesto nebolo,takze sme za nou mohli az o niekolko hodin priletiet ☹

abbey1
14. dec 2010

@estterka Nehovorila som o tebe-čiže ak je mama chorá alebo po operácii.To je úplne iná situácia.Ale bežne mi nikto neodškriepi,že dieťa tam mamu potrebuje.Keď bol malý na ARE- a tam sú deti ozaj sledované a okolo každého poskakujú min 2 sestry a nik z personálu nemal problém,keď sme tam boli.Boli veľmi zlatí i k nám.tam sa ale nedá byť vnoci.A že rodič musí vydržať?Jasne že hej.Keď musí vydržať dieťa určite je niekto v rodine ,kto môže zaskočiť.Iné je ak sa matka skutočne psychicky zrúti,ale to sa väčšinou stáva až keď je po všetkom .Vtedy to doľahne na nás.Ale dieťa má predsa právo,aby tam v tej chvíli boli s ním.Preto si hovoríme rodičia.

maggie2
14. dec 2010

@abbey1 tiež nechápem ako doktorka môže posielať kojacu matku domov a nepodporí to aby s ním ostala v nemocnici. Veď má na to matka právo. A tiež nechápem, že sa matka nechá ovplyvniť takto lekárkou a poslúchne ju a dieťa nechá samé v nemocnici. 14 dňové !

abbey1
14. dec 2010

@maggie2 Konečne niečo na čom sa 100% zhodneme.Máme právo byť s drobcom i keď nekojíme.Ak ide o kojaciu ženu má dokonca právo na bezplatné ubytko i stravu.A ja verím,že je to stres.Ale vždy lepšie byť tam a vidieť,čo sa deje,ako sa stresovať doma nevediac.To bolo pre mňa šialené a v kuse som visela na telefóne.

Strana
z4