Malí mal horúčky a je v nemocnici. Čo s ním bude?
ahojte dneska mal mali horucku 39 skoro tak sme sly k doktorke a ona nas poslala hned do nemocnici mali ma virus v sebe a v moci mal krvicku hodnotu dacoho mal 100 ine deti mavaju aj 300 vravela doktorka dali mu antibiotika a je na sledovani bojim sa onho ma len 14dni mamicky mate podobne skusenosti dake??Napiste :(( bojim sa onho o moje srdieckoooooooooo
@bambulkabambulkova som chcela ešte,že je mi to ľúto,ale neboj,je dobre,že ho budú pozorovať 😉
A Vianoce strávite pekne doma s rodinkou 😵
@bambulkabambulkova aj mne je čudné, že ti nedovolili s ním zostať.. 😕 😕 neboj sa, je naozaj dobré, že ho sledujú, všetko dobre dopadne.. 🙂
o 3 dni budem s nim dneska mu tecu infuzie a antibiotika mu davajuu je na jiske na sledovani pre istotu
@bambulkabambulkova ale ty máš právo aj tak zostať so svojím dieťatkom,aj keď je na JISke a je jedno že ho aj dokrmuješ,ale dojčíš ,nie ?
@bambulkabambulkova a ležíte u vas v RS, my sme boli u nas v Lc... a mohla som ostať s malou, len na noc som musela chodiť na izbu, no hned ako bola mala hore, tak mi volali a šla som k nej 😉 a mala je čisto dokrmovana, ale nepovedali, žepri nej nemôžem ostať
Rodič ma pravo myslim do 6 rokov dieťaťa byť s dieťaťom v nemocnici... ak mamička koji ma narok na stravu, ak nekoji, tak za stravu si rodič platí 😉
ahoj,moja mala dostala infekciu mocovych ciest na piaty den zivota a zostala v nemocnici bezo mna 10 dni na antibiotikach,mne nedovolili ani kojit,teda dovolili,ale musela vypit svoje mnozstvo aj z flasky,takze som non-stop odsavala,lebo som jej nechcela dat UM,teraz je v poriadku,kvoly infekcii jej robili sono obliciek a jednu mala dilatovanu,teraz cakame na termin na dalsie sono,ci sa to upravilo.drz sa,viem ake je to tazke,ja som tie dni zila ako robot,nasu preniesli helikopterou do inej nemocnice..vela sil a urcite vsetko dobre dopadne!!!
doktorka povedala ze teraz by to nemalo vyznam tam byt pojdem o 3dni
@estterka dakujem si zlata moj zaz to vraj nema take vazne povedlai ze to bude oki bojim sa i tak
aj dnes som si odsala ale nemam tolko mliecka 50 som odsala od rana netecie mi tolko som po cisarskom
@bambulkabambom aj ja som bola po sekcii..riesili sme tak,ze ja som si malu prilozila a potom,kedze musela aj flasku,tak ju nakrmil MM mojim mliekom a medzitym som si ja odsavala.a to sme robili kazde tri hodiny.
teda,chcem tym povedat,ze aj flasku by si mu mala dat ty.
ahoj...držím Ti palce...moja kamoška bola takto s maličkým (mesačným), ktorý bol na infúzkach, asi dva týždne v nemocnici (tiež v takomto čase minulý rok)...a dopadlo to dobre ...takže držte sa!
@bambulkabambulkova akože nemá význam , tomu nerozumiem....mňa tiež nechceli k malému pustiť(ešte fungovalo detské oddelenie tu v MA), že keď som tunajšia,že mám prísť každé tri hod. a dať mu papať a že v noci aby som nechodila,lebo v noci sa spí...malý mal len 2,5 mesiaca,tiež zápal obličiek.
ale ja som protestovala,že ja budem tam aj na zemi spať a tak am nechali
Stravu si maminka musí platiť či kojí alebo nekojí-aspoň na Kramároch to tak je.
Malú som mala na oddelení pat. novorodencoch....
@bambulkabambulkova ak to cítiš tak, že chceš byť pri nom, tak nepočúvaj doktorov a dupni si a tlač sa tam... máš právo tam byť... ak sa cítiš vyčerpaná, tak teraz načerpaj čo najviac síl, kým môžeš byť doma... všetko bude dobré
@bambulkabambulkova ma velky vyznam, aby si bola s malickym, ako Ti to mohla lekarka povedat. V dnesnej dobe, ked uz funguje roming in v porodniciach a zdoraznuje sa, ake je dolezite byt s babom takmer nonstop. A drzim palce, nech Vam to dobre dopadne, vela sil prajem 🙂
Nikdy by som nenechala dieťa samé v nemocnici.Chápem,že Dr môže odrádzať-je niekedy pre nich pohodlnejšie nemať tam "dozor" rodiča.Ale jej argumentácia je úbohá.Dieťa mamu potrebuje vždy a hlavne v tak cudzom prostredí a keď mu nie je dobre.Veď by som sa doma zbláznila nebyť s ním.Dupni na Dr a bež tam.Môžeš tam byť pri ňom.Maximálne ťa môžu poslať spať inde do izby.ale určite ho prosím nenechávaj samého.Mama musí zabudnúť na seba a byť tam pre dieťa,ono teraz trpí najviac fyzicky a psychicky.Prajem čo najskoršie uzdravenie a už nikdy taký zážitok.
@abbey1
Vo všetkom, čo si napísala, súhlasím na sto percent 🙂 Ja som bola min. mesiac v nemocnici so 7-mesačným synom a neviem si ani predstaviť, že by som ho tam nechala čo i len na hodinku samého...nemohla by som byť kľudná a v noci by som ani oka nezažmúrila...stále by som musela na neho myslieť.....sama som ho mohla kŕmiť, prebaľovať, kúpať, pestovať, v noci uspávať, aj nejaké pridelené lieky som mu dávala - a boli sme obaja kľudní a spokojní, že sme spolu 🙂
@ivka1603 My sme so synom strávili v nemocnici skoro 13mesiacov a bol to des a hrozná záťaž pre rodičov.Keď už som mala stav,že fakt nemôžem nahradila ma na noc-dve sestra.Keď som otehotnela ,bol tam oficiálne mm-ja som papierovo nemohla.Ale cestovala som za nimi prvým vlakom a domov posledným a v kuse na telefóne.To drobča ozaj potrebuje maminu.A čo si budeme nahovárať aj našu starostlivosť,preto že nie vždy a vo všetkom sa môžeme spoľahnúť na personál.Našťastie existujú lekári,ktorí sami podporujú kontak matka-dieťa i na Jis a Aro.Bohužiaľ i takí,ktorím sa to nepáči.Ale netreba sa dať odbiť.Máme právo byť s nimi i pri väčšine zákrokov-okrem tých na sále.I keď i tam ma raz na ARO vzali.
@abbey1 nie vzdy sa da zostat s dietatom v nemocnici.na novorodeneckom oddeleni,kde lezala moja mala,bolo spolu s nou okolo 40 inych babatiek a ziadne tam nemalo mamu,keby tam zacnem robit cirkus,ktovie ako by sa o nu starali.vysvetlene nam to bolo tak,ze sestricky museli 24 hodin deti pozorovat-monitor,co mali pri postielkach,co by nemohli,keby je kazde dieta na izbe s mamou. a hej,mama ma zabudnut na seba?ako lepsie nech sa tam zruti aj zena po porode? jedna vec je zabudnut na svoje potreby,druha byt cerstvo po operacii.ja som v tom momente myslela na to,ze ked aj mne sa nieco stane,tak co potom bude s malou..bolelo to,velmi,vobec s tym nesuhlasim,ze mala bola bezo mna,viem,ze trpela,ze potrebovala mamu,snazila som sa to riesit,nedalo sa inak 😢 neprajem to nikomu,taketo zazit.a to mne ju zobrali pred ocami v helikoptere na druhy ostrov a pre rodica v nej miesto nebolo,takze sme za nou mohli az o niekolko hodin priletiet ☹
@estterka Nehovorila som o tebe-čiže ak je mama chorá alebo po operácii.To je úplne iná situácia.Ale bežne mi nikto neodškriepi,že dieťa tam mamu potrebuje.Keď bol malý na ARE- a tam sú deti ozaj sledované a okolo každého poskakujú min 2 sestry a nik z personálu nemal problém,keď sme tam boli.Boli veľmi zlatí i k nám.tam sa ale nedá byť vnoci.A že rodič musí vydržať?Jasne že hej.Keď musí vydržať dieťa určite je niekto v rodine ,kto môže zaskočiť.Iné je ak sa matka skutočne psychicky zrúti,ale to sa väčšinou stáva až keď je po všetkom .Vtedy to doľahne na nás.Ale dieťa má predsa právo,aby tam v tej chvíli boli s ním.Preto si hovoríme rodičia.
@maggie2 Konečne niečo na čom sa 100% zhodneme.Máme právo byť s drobcom i keď nekojíme.Ak ide o kojaciu ženu má dokonca právo na bezplatné ubytko i stravu.A ja verím,že je to stres.Ale vždy lepšie byť tam a vidieť,čo sa deje,ako sa stresovať doma nevediac.To bolo pre mňa šialené a v kuse som visela na telefóne.

@bambulkabambulkova a ostala si s nim v nemocnici? a na akom je oddeleni?