Malí mal horúčky a je v nemocnici. Čo s ním bude?
ahojte dneska mal mali horucku 39 skoro tak sme sly k doktorke a ona nas poslala hned do nemocnici mali ma virus v sebe a v moci mal krvicku hodnotu dacoho mal 100 ine deti mavaju aj 300 vravela doktorka dali mu antibiotika a je na sledovani bojim sa onho ma len 14dni mamicky mate podobne skusenosti dake??Napiste :(( bojim sa onho o moje srdieckoooooooooo
@ani3012 Už sa tu nebudem obhajovať,ale nekomplikovaná sekcia,nie je kontraindikácia a ako som už spomínala,nikde sa v úvode nehovorilo o zdravotných problémoch mamičky.Ak sú,je to iné,ale to sa už opakujem.a je skutočne nutné obhajovať názor,že prvoradé je dieťa a až potom mama?Hovorím o zdravej matke.
ja som zazila hospitalizaciu iba raz a stacilo! A to uz bola dcerka relativne 'velka', mala takmer 2 roky - laryngitida, Kramare. uz som nekojila, ale museli by ma odtial asi nasilu odtiahnut, nenechala by som ju samu ani za nic na svete. Prvu noc ma poslali spat do izby, kde spali mamicky, nemali uz pre man miesto, tak som spala na takom roztahovacom kresle. Ale som ani nestihla zaspat a uz ma volali, ze mala place. Tak som celu noc presedela na tvrdej kovovej stolicke pri jej postielke, celu noc plakala, taka bola mimo z toho vsetkeho. Dokonca jej museli davat aj nejake oblbovaky, tak tazko niesla pobyt v nemocnici. Matka je nevyhnutnost pri akokolvek starom dietati, ci koji alebo nie. Ja som sa nakoniec o malu starala uplne sama, aj som jej lieky podavala, sestricky k nam ani chodit nemuseli. Bolo v izbe este jedno babo, ktoreho matka tam nebola a na to vsetci kaslali, plakalo tam aj 2 hodiny, nikto si ho nevsimal, nakoniec sme sa s dalsou mamickou on starali lebo nam ho bolo luto. ked si predstavim, ze toto by prezivalo moje dieta, niekde same opustene v postielke, uplakane, bez povsimnutia....brrrr, radsej ani pomysliet.
A to, ze lekarka povie, ze nema vyznam, aby matka bola pri 2-tyzdnovom babatku!!! no comment, odobrat diplom za neludskost!
potvrdilo sa malicky ma zapal oblieciek,liecia to uvidime co bude ☹ dufam ze vsetko ok ,,,
radsej mi poradte co mam jest aby som mala silnejsie mlieko nemam chut uz na nic ale musim jest co mam ani sama neviem aby som mala vela mlieka dakujem
...a nemohlo to byt len tak, ze ju doktorka chcela ukludnit..ze je to ok...lebo na mamicke videla, ze este sama nie je v poriadku?...tak preto povedala, ze pri dietatku nema ostat....ale v podstate...hlavne nech je drobcek ok...maminka sa da do poriadku...a nech su cim skôr spolu 😉
@bambulkabambulkova musis jest! ani mne nechutilo jest a nasilu som sa napchavala! velmi dolezite aby si mala mliecko,lebo to tiez pomoze malemu.a co ti povedali ohladne toho zapala obliciek? aka je liecba? skus sa pozriet do temy "dakujeme annag" tam ti baby poriadia,co zvysi tvorbu mliecka-ale ja ti za seba poviem,ze som naozaj odsvala kazde tri hodiny ked bola v nemocnici.
@bambulkabambulkova Ono do mlieka sa dostane to, čo treba aj ked si dlho na suchom chlebe.Hlavne pi vela tekutin,prijmaj vela vitaminov a casto,fakt často odsavaj.Len to odsavanie ti zabezpeči dostatok mlieka.Cim viac odsaješ,tym sa viac vytvori.Dopyt-ponuka -to je hlavny zakon na tvorbu mlieka.Ja so musela byt na strašne prisnej diete počas celej doby kojenia a mlieka bolo dost,vdaka častemu prikladaniu a odsavaniu.Ked maly začal štrajkovat a odmietat sat,tak sa tvorba proste radikalne zmenšila.Ciže odsavaj a odasavaj aj každu hodinu cez den a v noci každe 2 hodiny.
@traktor som to práve prečítala. Ja neviem, ale keby bol krpček v nemocnici a sedím doma a plačem a stresujem sa ako sa má, tak po prvé stratím aj to málo mlieka čo mám a po druhé sa dostanem do ešte väčšej depky. Ja som s malým bola v nemocke 2 krát, raz per teploty a razbol operovaný. Keďže sme boli spolu, on si to ani neuvedomil. Bol síce straší, operácia na 6 mesiacov a horúčky na 10,a le nič si nepamätá. Skrátka sme sa hrali niekde inde nie doma. Bambulka to nechce počuť, ale s malým by jej bolo lepšie.
@bambulkabambulkova to nie je o jedení, musíš byť v úplnej pohode, často bábo prikladať a hlavne pi veľa tekutín(mne pomáha len čaj, jedno aký) a veľa veľa veľa spať. Ja ešte stále kojím a vidím, že keď nepijema a zle spím, tak skoro nemám mlieko ale ak si na to dám pozor, tak pohoda 😉
@martinka17 ja viem.. 😉 ..ja by som tam tiez drobca nemohla nechat...ale tato mamicka ostala doma aj pre nieco ine, ..nie len preto, ze to povedala doktorka...ale to som pisala vmojom prvom prispevku...skratka drzim prsty, nech je to uz vsetko ok..a su spolu.. 🙂
@martinka17 My sme boli tiež 2 krat v nemocke.Horučky a operacia 😝 Ta operacia,tak ako vy v 6m ,ale teploty už v 2m.Bol to zapal pluc.Obidvakrat som tam bola.Ja by som sa zblaznila praveže doma.A aj ma potreboval.ved by len reval.Aj takto mal na male.Bol stale na rukach alebo som ho vozila v kočiku.
@estterka ako tak som polievku do seba vyvar napchaala ale mam taky mali zaludok ale papam zaza ale nie vela,ale snazim sa pit vela veeeelaaa
@kaja73 kedze kojim ovocie mozem leen jablko od bananu neni dobre malemu ani mne dobre pijeeem este budem viac dakujem,,,
@bambulkabambulkova Ani ja som nemohla ovocie,tak som to riešila vitaminovymi doplnkami.Normalne som pokračovala v brani femibionu,plus C vit.Este aj vapnik som doplnala umelo,pretože ani mliečne vyrobky som nemohla.
@bambulkabambulkova no a ako casto mozes k malemu?mozes mu dat flasku?a co liecba?
uz mu davaja infuzie od vecra aj antibiotika chodim ho kojit ale odsavam si aby som mala viac mlieka
@kaja73 ze od femibionu su velke deti vravel doktor aj ja som ho brala ale lekar potom ze radsej nech jem vitaminy a nie lieky
Tak ja som mala syna v nemocnici a to
bol na pozorovani...boli sme tam jednu noc a jeden den
a musim povedat:stacilo mi...
Po tom pristupe sestriciek ku detickam,ktore tam nemali mamu ☹
By som tam moje dieta same nenechala .....
Viem,ze sa to neda vo vsetkych pripadoch...co je teda smutne,lebo
Dieta potrebuje mamu nablizku a zvlast ked je v nemocnici ☹
@bambulkabambulkova drzim ti palce,aby sa malickemu polepsilo a
pustili ho co najskor domov 🙂
@bambulkabambulkova To je OK,ale ked teraz nevieš jest,tak by to mohlo pomoct.je to vhodne aj pri kojeni.
a chcem sa opytat ci je to pravda od coho mna nafuknute napr.dake jedlo tak aj maleho?Kedze kojim ale ho aj dokrmujeme lebo cestou domov ked som isla s nemocnici som uz musela daco jest dala som si gyros neublizi to malickemu uz vsetkeho sa bojim 😒 😒 😒 😒 😒
@bambulkabambulkova:
Niektore babatka su citlive na to, co zje mama pri kojeni. Teda ak vies, ze ta nafukuje napr. kapusta, tak sa jej radsej vyhni. Ak ti nic nerobi, daj si a uvdis. Nie vsetky babatka reaguju na stravu mamicky. Hlavne sa stravuj pestro. Jeden gyros by nemal byt problem. Ak mas obavy, tak mu daj odsate mliecko, co si si odsala pred zjedenim toho gyrosu.
Mozes si dat feniklovy caj - ten je aj na podporu tvorby mliecka aj proti boleniu bruska 🙂 Vseobecne su dobre caje pre kojace mamicky, nadi si ten, co ti chuti najviac. Zevraj pomaha aj Vinea. Ked pises, ze mas maly zaludok, to nevadi. Daj si 5 mensich porcii za den. Na desiatu jogurt a banan, napriklad. Ked si das jeden pomaranc, nic sa nestane. Ale keby si si dala kilo na posedenie, mohlo by malemu vystipat ritku.
Odsavaj a prikladaj si maleho, ako ti uz pisali ine, to tiez podpori tvorbu mliecka. A snaz sa trochu relaxovat, aj ked je to tazke. Ked budes uvolnena, mliecko pojde lepsie.
Co sa tyka Femibionu, ja som ho brala cele tehu a maly mal 2850g a 45 cm, a to sa narodil den pred terminom 😉 Kedze kojim doteraz, beriem aj ten Femibion. Ak ho mas, daj si ho.
V kazdom pripade chod za malickym, kolko sa da. Lekarkin nazor, ze to je zbytocne, je blbost. Praveze taketo malinke babatka potrebuju najma telesny kontakt. Drz ho a hladkaj ho a mojkaj sa s nim, kolko sa len da. Nedaj sa odbit.
Drzim palce, aby liecba co najskor zabrala a aby ste co najskor boli vsetci spolu doma. Aj ked je to tazke a stresujuce, nelam si moc hlavu. Teraz vedia, co malinkemu je a nasadili mu spravnu liecbu. Ked budes zase pri nom, mozes mu povedat, ze teraz musite byt chvilu odluceni, ale ze onedlho budete spolu. Aj ked nerozumie slovam, pochopi aj z tvojho objatia a hlavne sa ukludnite obaja. Vsetko dobre!
@ichbinich dakujem budem sa snazit ale som tak uz vycerpana ze az a zaza idem do nemocnici tam pridem aj o mlieko lebo tam si neoddychnem a idu aj vianoce strasne mi je ah :/
@bambulkabambulkova prepac, nechcem byt zla ale mna by nikto ani nic nezastavilo od toho byt s malou....lekarka si moze rozpravat co chce a kolko chce ale ked raz mam pravo tam byt,tak tam budem....Je to vsetko o pristupe rodica...ty si si zvolila takuto moznost....chapem ze si po sekcii a nie je ti prave najlepsie, skus sa ale zamysliet nad tym ako je tvojmu drobcekovi....mozno mas idealne dieta, ktore rado teraz len spi a papa, no mozno nie a prave teraz kym ty si tu na nete ta potrebuje ....
Nekritizujem, len hovorim svoj nazor..
A viem ze sekcia nie je sranda, pretoze mala sa tiez narodila sekciou a hned druhy den po porode mi ju zobrali na jisku....ja som mala postfunkcne bolesti hlavy ako dosledok sekcie asi 6 dni(neprajem nikomu, vtedy bolest hlavy a chrbtice taha cloveka az k zemi) a aj napriek tomu som za malou na tu jisku chodila ako casto sa dalo a vladala som...az sa nadomnou sestricky zlutovali a boli za doktorkou a primarom aby ich uprosili aby mohli malu z jisky nosit na izbu za mnou.....takze vsetko ako vidis sa da, aj ked doktor/ka povie najprv nie....
@bambulkabambulkova neboj bude to dobré 🙂 budeš skvelá maminka.....vlastne už si ! v prvom rade ty musíš byť aj po psych. ako aj po fyzickej stránke v poriadku lebo malý to z teba vycíti..nerob nič nasilu,je jedno čo ti hovoria maminky z koníka alebo pani primárka....riaď sa tak ,ako ty uznáš za vhodné 😉 🙂
@mirka907 pisem to sem posledny krat nemozem byt teraz s nim a ked to nechapes ani mi nepis nezaujima ma tvoj nazor ja viem co je prenho najlepsie a to sme my jeho rodicia ked bude ok budem moct byt s nim,ale teraz to nejde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Je na jiske nebodaj tam mam stat musim sa dat aj ja do kopi,ale vies co nemam zaujem o tvoj nazor lebo ja sa tu pytam daco a nebudem sa tu handrkovat a pocuvat tieto reci a vopred dakujem zato ze neodpises lebo nemusis maj sa krasne

@bambulkabambulkova ja ta uplne chapem,si zostresovana,vynervovovana,unavena a este k tomu sa bojis.presne tak,maly je v nemocnici a je o nho dobre postarane! ja som nebola s malou 10 dni,co bola v nemocnici,ale ako som ti pisala,nedaj sa a ziadaj,aby si ho krmila ty-aj ked flaskou,ok? 😉 hlavu hore!