icon

Mesačný syn má koliku a reflux. Pomôže mu banán?

baschmil
10. mar 2012

Mame mesacneho chlapceka a uz sme zufali. Mame koliku, na gastre nam povedali zase ze ide aj o reflux.. Je kojeny a chudatko preplace nam cele dni a noci, je to hrozny zachvatovy plac. Az modrie a nedycha ..uz sme skusili vsetky mozne kvapky..espumisan, sab, baby calm.. Cvicime masirujeme teple obklady poloha na brusku nosime ho nonstop hojdame spievame skusali sme rektalnu rurku aby z neho vysiel vzduch a nic.. Pediatricka nam odporucala banan jeden dva platky spravovat na jemnu kasicku a pred kazdym kojenim davat..mate s tym skusenostipri takom malom baby?

Strana
z3
modra1
11. mar 2012

@baschmil tieto patálie sme mali so synom, veľmi trpel, v kuse plakal, tiež sme dostali "rady", že vydržať. Tak sme vydržali a v 4 rokoch mu zistili alergiu na BKM 😒. U dcéry keď nastal podobný stav + ekzém, som tu na koníkovi našla diskusie o AE a o alergii na BKM a hneď som si naordinovala prísnu diétu (vylúčiť všetko čo sa stretlo s mliekom, treba čítať etikety a pripravovať si stravu doma) a dávala som probiotiká Bio Gaia. Do 5 dní bolo po kolike a keďže som diétou pomohla zbaviť sa jej aj ekzému - o ten mi prioritne išlo, držala som ju dlho a teda už nijaké problémy s bruškom nemala 😉.

katka1981
11. mar 2012

@baschmil , Baby calm to je ten zabijak co sme davali malej na reflux, v domneni ze ma koliku a chceli sme jej pomoct. Vdaka tymto kvapkam dcerka nespala cely mesiac viac ako 30 minut denne a nonstop plakala!!! Obsahuje bylinky nevhodne pre refluxove deticky. Koj iba po leziacky, nesmies mat plne prsia, aby mliecko striekalo babatku do pusinky, nedavaj odrgavat, to nam velmi pomohlo. Banan urcite nie, je to prilis skoro. Kolika je sposobena aj refluxom. Pozor na bylinky, nesmies davat ziadne. Fenikel, aniz a mata zvysuju kyselinu! A davaj Gastrotuss.

dankakk
11. mar 2012

@baschmil neviem či to malo súvis, ale... Maly mal skrytý reflux, vracalo mu kyselinku do pusky, odporucali nám nutriron. No ale všimli sme si, že ked som zanedbala davkovanie vigantolu, bolo lepšie a ked som dala, grckal oblúkom:( možno bol citlivý na nejakú zložku vigantolu, čo iné deti nie. Skús prestať dávať tak týždeň (myslím, že nic zle sa nestane) a uvidis.

kvietocek7
11. mar 2012

@baschmil fiiihaaa 😕 😕 no to super pediatricka, banan na koliky, fuuuha, no necitala som tu prispevky ale osobne a aj zo skusenosti kedze sme sa s kolikou v kombinacii ticheho refluxu poriadne natrapili si myslim,ze BANAN NA KOLIKY VAS DOSTANE DO PORIADNEJSICH PROBLEMOV! ZE MESACNEMU DIETATKU BANAN,WAAAU NESTACIM SA CUDOVAT,VED TO ZATAZI ORGANIZMUS DIETATKA,NIEKTORE DETICKY MAJU REAKCIU ZAPEKAT.
Na reflux predsa platia rozne sposoby ako dietatko polohovat ci s nim nehrkat,aby mu potrava nebehala od hrdielka k zaludku, na koliky je predsa spravne odgrgnutie takeho maleho babatka.Tu je web kuk
http://www.novorodenec.sk/page.php?sekcia=clank...
Potom je dobry pupik na masaz bruska ale nie plneho.Pomaha nosenie v satke a pod....Ak dojcis tak potom urcite moze byt dovodom koliky intolerancia laktozy teda obmedzit aspon na cas v strave mliecne vyrobky,skratka upravit stravu...
Kombinacia koliky a refluxu -dietatko z toho postupne vyrastie len treba vytrvat v trpezlivosti.Drzim palceky nech sa vam polepsi 🙂

kvietocek7
11. mar 2012

@baschmil este som chcela doplnit ze urcite pomahaju probiotika, napr Dolphius ten je uz pre novorodeniatka ale naj sa mi osvedcil BioGaia (u nas su az od 3mes,ale viem,ze ich davaju aj detickam co su od narodenia) tie fakt super super!!

anjelicek26
11. mar 2012

@baschmil - baby uz asi vsetko popisali, skus zistit, ci nereaguje na nieco, co ty pijes - napriklad aj kravske mlieko v tvojej strave ci cerstvy chlieb ak zjes, robi niektorym detom problem. Plus by som dala maleho testnut na laktozovu intoleranciu.

Drzim velmi palce, kolika je "bezna" v prvych troch mesiacoch, ale vidiet svoje dieta trpiet je hroza. Hadam sa to podari zmiernit. Kupanie napr. v kybliku s teplou vodou pomaha pri krcoch na uvolnenie.

cellesta
12. mar 2012

@baschmil moja mala koliky do polroka a vtedy mi jedna znama poradila, aby som jej mlieko zarabala do fenikloveho caju, sunarek sa volal granulovy a ono to pomohlo. ale ako polrocnej jej zistili intoleranciu laktozy, takze asi z toho boli koliky. tiez sme si uzili veru. ona ale nebola kojena. ja by som vyskusala nejest nic mliecne, ak by mal tiez . no banan by som nedavala urcite 😨 drzim palce 😵

zuzioli
12. mar 2012

my mame dva mesiace a dali sme banan... pomohlo... romixovať v čiernom čajiku...

baschmil
autor
12. mar 2012

@zuzioli naozaj? A vykakalo sa ti babatko?

edie63
12. mar 2012

banan rozmixovany v ciernom cajiku pre mesacne dieta? 🤐 vsak to zapeka, nie? a ked si predstavim ten "mix", ktory z toho vznikne... 😝 ak sa nemylim, banan aj cierny caj sa odporuca skor pri hnacke, ale nie mesacnym detom...

siska2027
12. mar 2012

viem ze na koliku pomaha aj rascovy caj vela sil zelam 😉

zuzioli
12. mar 2012

@baschmil banan tiež obsahuje vlakninu... vykakala sa mi mala perfektne

peach
12. mar 2012

my sme mali to iste a v 3 tom mesiaci po uzivani bio gaia asi tyzden sa to lepsilo neuveritelne. ked sme zabudli jeden den dat , zase rev. takze davat pravidelnea drzat v chladnicke. plus espumisan, pupik na masaze. horuci kupel, ...

strociatka
12. mar 2012

@baschmil kojis? potom obrovsky pozor co ty sama jes a pijes, na tvojom mieste by som uplne vysadila laktozu (mlieko), pretoze prechadza aj do materskeho mlieka a citlivemu babatku sposobuje krcovite bolesti bruska, zaplynenie a pod. Starsia dcerka tym nesmierne trpela, ako aj ty pises, upravilo sa to az v case, ked sme presli na tuhu stravu a v 4 rokoch je zistili, ze ma intoleranciu laktozy, co sposobovalo to, ze ju sustavne bolelo brusko, mala krce a cele dni a noci len plakala. My sme to pripisovali refluxu, ktory mala do 3 rokov.

digysa
12. mar 2012

Na koliku pomaha iba jedna vec- CAS

@zuzioli prosim ta rob si so svojimi detmi co uznas za vhodne, su predsa tvoje....ale toto nerad ziadnej matke... 🤐

kaja73
12. mar 2012

@strociatka Laktoza je v mat.mlieku aj ked kravske nepijes 😉 ,ta je tam vzdy-je to cukor bezne sa v mm nachadzajuci,nech mas akukolvek stravu.
Ak ma dieta intoleranciu laktozy,tak pomoze len prestat kojit a davat UM bezlaktozove,alebo u starsich detidavat len zakysane vyrobky.
Ina je bielkovina kravskeho mlieka-ak ma babeno na nu alergiu,tak pomoze vysadenie KM a stav dietata sa zlepsi.
To je zas o inom-vtedy sa nesmu ani zakysane vyrobky-samozrejme u starsich deti.

strociatka
12. mar 2012

@kaja73 iste, ale pitim mlieka mnozstvo laktozy v materskom ovplyvnis, napriek intolerancii by som aj tak neodporucala ukoncit kojenie, to nestoji za to

zuzioli
12. mar 2012

@digysa robila som to podla lekarky.. a velmi to pomohlo... tak ako neviem

zuzioli
12. mar 2012

@digysa a vela som sa stretla s tym že to maminy robili...

kaja73
12. mar 2012

@strociatka obsah laktozy v mm neovplynuje strava-ten obsah je dany http://www.clinic24.eu/clanky/101/delenie-a-zlo... v tej tabulke to mas pre porovnanie s KM.
Aj ked nepijes KM mas tam to iste mnozstvo laktozy.
A ci prestat kojit-to je na zvazeni-podla zavaznosti priznakov-ale su aj dake kvapky,ktore pomahaju travit laktozu-neviem od akeho veku su vsak vhodne.

strociatka
12. mar 2012

@kaja73 ja mam zas ine poznatky: kojeni.net

baschmil
autor
12. mar 2012

@strociatka ahoj kojim a ked sme boli na gastre tak nam tam brali krv noo teda malemu len neviem ci to tam spravia tie testy na tu intoleranciu laktozy a alergiu na KB ...ci mam ist niekam inam? A ja som uz mliecko vylucila zo stravy ale ziadne zlepsenie ☹ a este ked sa ta mozem opytat tvoje babatko ked malo take problemy balila si nasiroko? Neviem co mam robit chcem aby si mohol malinky sam kopkat s nozickami nech sa tak aspon chudatko vyprdi ale tiez mu nechcem nijako ublizit s tymi nozickami

bv_alexandra
12. mar 2012

@baschmil mam tiez pestré skúsenosti. ale v prvom rade treba riešit reflux pretoze ten spôsobuje potom aj koliku. Nasmu drobcovi velmi pohomlo pravidelne bio gaia, a gastrotuss. ten je naozaj dobry. treba ho dat po kazdom krmeni. Gastrotuss obsahuje aj simeticon tak uz by nemal byt potreby dalši liek, ale ak predsa tak odporúčam sab simlex. Esmusin nam vôbec nezaberal.
Dôlezite je polohovanie pri refluxe.
A na koliku ešte rascový odvar. Fenikel nafukuje a neodporúča. Ten by si mala pit len ty a to aj liter denne.
🙂

kaja73
12. mar 2012

@baschmil ak ma problem s laktozou vylucenie mlieka ti nepomoze-treba skor poodsavat predne mlieko-to jej obsahuje velmi vela a kojit az zo zadneho,tucneho mlieka-to ma menej laktozy. 😉
Testy na nu by si vedela keby robili-musi predtym vypit laktozu-je to taka sladka sracka 😝 😝 😝 a potom sa myslim 3 krat v hodinovych intrevlaoch berie krv z prsta.
Mojmu to už robili 2 krat.
Z venoznej -zilovej-krvi sa vysetruje alergia na bielkovinu,ale tie testu s nespolahlive-moj alergiu mal a v krvi sa nic nepotvrdilo-bezmliecna dieta vsak zabrala. 😉

strociatka
12. mar 2012

@baschmil uplne ta chapem, to je strasne, ked dietatko nonstop place a nic nezabera, my sme to mali az tak, ze ked tlacila na prdiky, vytlacila si von hrube crevo, na pohotovosti sme uz maly pomaly prechodny pobyt 😠

Kojit som neprestala, kojenie to nie je len imunita a probiotika a plne spokojne brusko, to su aj hormony, ktore sa nedaju nahradit (posledna studia dokazuje, ze obrovske percento deti, ktore maju poruchy stitnej zlazy su nekojene deti). Jedla som len ryzu, dusene masko na pare, caje a banany s jablckami a toto somjedla vyse pol roka. Reflux je des, strasne dlho trvalo, kym sa z neho mala dostala, ale po zavedeni tuhej stravy sa to opat pohne k lepsiemu.
Balenie na siroko - akonahle nam ortoped povedal, ze je vsetko vporiadku, okamzite som prestala balit nasiroko, pri kazdom prebalovani som malu nechavala na brusku, kolko to len slo, teda v praxi, kym sa nezacala totalne jedovat, aj toto pomahalo, na rukach, ked sme ju nosili, tak bruskom dolu a od troch mesiacov sme ju nosili v satke, co tiez pomahalo. V noci sme sa s manzelom striedali pri noseni, hodne som pila caje na prdiky a este k rektalnej rurke, bezne detickam zabera, ked sa dokonecnika strci len trosku, ale u nasich deticiek to nezabera, treba ju tam dat kolko vojde, zasada je, nikdy nesmies tu rurku tlacit proti jej tlaku, ked citis, ze ta to nepusti, tak pockaj, pripadne zopakuj neskor, ale my sme rurku davali az takmer celu dnu, kolko vosla az takmer po samotny okraj, potom som jej s nozickami pocvicila a premasirovala brusko, tak este vyslo hodne prdikov, ale kojenie som vobec neukoncovala. Na intoleranciu laktozy nam prisli az v takmer 4 rokoch, ale aj keby som tuto informaciu mala skor, urcite by somneprestala kojit. Je to nesmierne narocne a vycerpavajuce sa starat o takto citlive a ubolene babatko, ale ver, ze to stoji za to. Vela som nosila, spievala a aj tancovanie v satke pomahalo. Velkym zdrojom informacii je aj stranka jednej vynikajucej poradkyne kojeni.net

katka1981
14. mar 2012

@baschmil, ahoj fenikel ani ty ani babo, leboked ho vypijes ty, prejde do mliecka a refluxove deticky nesmu febikel, aniz a matu, lebo im to zvysuje kyselinu. Vhony je Nutrilon, kojenie v lahu, zahustovanie mliecka a neodgrgavat. Popripade sa spoj s Annag, ma svoju stranku, je tam na nu kontakt, nam pomohli jedine rady od nej.

domciatko
27. apr 2015

baschmil ahoj náš malý mál presne také iste koliky ako píšeš plakal až do červeno bordová no odkedy sme mu začali dávať kvapky coliprev malý bol ako vymenený ... skús ešte toto nám to veľmi pomohlo

Strana
z3