icon

Mohla sa choroba preniesť kýchnutím bezdomovca?

catko
16. mar 2014

Ahojte,velmi lubim svoju dceru ale amm pocit ze sa o nu strachujem az prilis. Ma slabsiu imunitu tak sa ju snazim stranit cudzim ludom.Dnes sa nam vsak stala situacia ked asi 4 metre od nas si kychol bezdomovec a vietor prave zafukal nasim smerm.Myslite, ze je realne v pripade ak bol akokolvek chory,aby to na nu preniesol?Dakujem.Aprepacte tu hlupu otazku,ale ja sa and tym relane zamyslam a mam strach.Krasny den.

clarissa
16. mar 2014

Myslim ze cim viac ju budes stranit od prirodzeneho prostredia.tym viac jej mozes ublizit...aj ked ma slabsiu imunitu,da sa pomoct vitaminmi,kvalitnym rybim olejom a hlavne imunitu budovat a to tym ze ju nebudes "zavierat" pred okolitym svetom,prave naopak...

anatalia77
16. mar 2014

1.nestrachujes sa prilis
2.tiez by mi nakocila takato obava,ak by kychol bezdomovec "na" moje dieta
3.nie je to hlupa otazka
4.tak len verit,ze to vietor rozohnal
Ja som silny alergik,a u mna hrozi aj reakcia vdychnutim,ak si niekto v mojej blizkostti kychne,ci grgne.

saska.t
16. mar 2014

Rozumiem tvojmu strachu,ale toto uz je paranoja,imunitu treba budovat,nie dieta schovavat pred prirodzenym vyvinom imunity bakterie su na kazdom kroku a ty nemas sancu ju nikdy 100% ochranit a uchranit,ale mas sancu podporit jej imunitu aby plnila svoju funkciu 😉

brisilda
16. mar 2014

cim viac sa budes strachovat tym horsie to bude ......... zober si priklad z romov 😀 neustale v spine a predsa maju super imunitu 🙂 cim viac budes davat pozor a snazit sa aby bolo vsetko prefektne podla tabuliek tym horsie to bude ! Skus sa zamysliet preco ma tvoje dieta znizenu imunitu ...

janinah
16. mar 2014

áno,prepáčim hlúpu otázku,každá sme nejaká....len sa zamýšľam nad tým ako budeš riešiť vážnejšie či dokonca vážne problémy,ak sa takto zamýšľaš nad jedným kýchnutím....

siska53
16. mar 2014

Uplne ta chapem..ja som,raz kvoli kaslajucemu bezdomovcovi zmenila trasu. A tiez neznasam,ked ludia kaslu,ci kychaju,su zjacne chori a potuluju sa po uliciach a obchodoch. Neznasam,to kvoli tomu,lebo ja,som zas ta,co lahko ochorie,ale aj kvoli detom,aby nieco nedostali,nemam rada,ked su chori.

sisaha
16. mar 2014

rozumiem ti, ono bezdomovci mozu mat tuberkulozu a podobne chrumkavosti.., ale 4 metre si myslim, ze je dost daleko..

luba28
16. mar 2014

lutujem tvoju dceru uz teraz,.... ☹

martini
16. mar 2014

mne z toho plynie, že si milujúca mamina.
A strániť sa chorých ľudí je normálne a podľa mňa vhodné. Imunitu treba budovať, ale nie v štýle, že chodím tam, kde vyčíňa nejaký vírus a podobne... Nezabudni na vitamíny, rybí olej, jemnulinké otužovanie a pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu. Stráň sa chorých, ale nevyhýbaj sa kontaktu s ľuďmi ako takému - toľko môj názor.

edie63
16. mar 2014

Paranoja 😀

olivka84
16. mar 2014

to s tym bezdomovcov uplne chapem ja sa okolo nich s malym bojim aj chodit. pri obchode maju svoje miestecko a to chodime obklukou. a tiez sa bojim po obchodnych centrach aby maly cosi nechytil ale zas viem ze cim viac by som ho drzala doma tym slabsiu imunitu si vybuduje takze sem tam ho vezmem do detskeho centra chodime na prechadzkyza kazdeho pocasia a postupne sa prestavam bat. chce to len vytvorit si taku pravidelnost a uz nad tym ani nebudes rozmyslat

hanelka1
16. mar 2014

uplne ta chapem, aj mna by to v tu chvilu napadlo, ci nema ten bezdak nejaku tuberu alebo cierny kasel alebo podobne ochorenie, ale ako baby pisu, neda sa uplne vyhnut nicomu, ani nevies, kde aky bacil sa schovava, ja som tiez hakliva na dceru aj na seba a vzdy, ked vidim, ze niekto kasle napr. v obchode tak tiez menim trasu tak ako tu jedna mamina tiez napisala-jedna vec je nahodne kychnutie niekoho -co neovplyvnis a druha vec je vystavovat sa potencialnej infekcii vedome. ale pohoda, neboj sa, urcite sa dcerke nic nestane, to skor chyti chripku v obchode. a nemyslim, ze mas paranoju, neboj, si len moc hakliva a opatrna, mat paranoju tak uz behas s dcerou po lekaroch a schovavas ju doma pred okolim🙂 ja som tiez taky "dezinfekcny" typ matky aj ked racionalne viem, ze nezabranim ochoreniam mojho dietata, kazdopadne ich aspon eliminujem a nemyslim, ze je na tom nieco chore.kazdy sa chrani po svojom!

anelehka
16. mar 2014

ahoj,nechapem preco hned hlupa otazka???Ja osobne nie som vobec prehnane citliva,alebo opatrnna,ale vyslovene neznasam,ked sa v nasej blizkosti napr.na stanici motaju dostani,smradlavi bezdaci a keby si kychol nejaky smrad pri mojom decku,tak by som sa nastvala,neznasam ,ked sa len mocu,slopu a robia spinu a bordel,snad nebol prilis blizko ,aby vas nejako nakazil 😕

sampo
16. mar 2014

ja tvojmu strachu rozumiem, ale musis si uvedomit, ze ju nemozes mat vo vitrine. Mozno si kychol len preto, ze ho nieco podrazdilo v nose, mozno ma len alergiu, nemusel byt hned chory. Mne tiez nebolo vsetko jedno, ked moje dieta oblizovalo pulty v obchodoch a tak podobne 😀 ale prezila to bez ujmy. Takze neboj nic. Kychnuti, kaslov, soplov a inych veci bude mat v zivote okolo seba este velmi vela