icon

Môže 14-ročný chodiť sám na rehabilitáciu?

5. okt 2025

Ahojte, chodite s vašimi ratolesťami v tomto veku na cvičenia ako doprovod. Zajtra s ním 1x idem to má o 10:30, potom má tento týždeň má ďalšie v stredu o 10 a už od piatku ma to plánované 12:30 resp. 13;:00. Neviem či to nie je zbytočné aby som všetky cvičenia chodila s ním, aj v práci budú zazerať😀
Ak má zajtra o 10:30 ospravedlnia ho na celý deň v škole, úbor ako na telesnú? Mi to buď vypadlo, alebo som sa nespýtala.
Inak má 15 st. Skoliozu v máji ortopéd v auguste bol na rehabilitačnom vyšetrení a až teraz ide cvičit. Má mať 10 cvičení v priebehu 3 týždňov. Vraj 30 minút podľa papiera

autor
5. okt 2025
@lindusss2016

@anonym_autor tak prvykrat urcite treba ist, ale neviem, ci sa naucis hned vsetko cvicit spravne, aby si ho vedela odkontrolovat 🤷 aky ma problem?

@lindusss2016 15 st skoliozu

marsmykkok
5. okt 2025

Ako 2 dni by som ho nechala doma celý deň nakoľko ten čas uprostred vyučovania je dosť blbý, potom píšeš že to má až po vyučovaní nasledujúce tak tam už nevymešká a je to ok. A k tomu či chodiť ako je tu písané, zvládne aj sám je už veľký ale skrz tie cviky by bolo dobré chodiť. Možno ak sa ti nedá dohodnúť si nejakú konzultáciu aj platenú napríklad hodinovú, kde Vám spoločne tie cviky potom ukážu aby si vedela.

patka06
5. okt 2025
@lindusss2016

Do 15 rokov by si mala byt pritomna aj ty 🤷 Treba tam ist a dohodnut sa s nimi. Na rehabkach bude len cvicit alebo ma aj ine procedury?

@lindusss2016 Prečo do 15 rokov, to mi nedáva žiadny zmysel

lindusss2016
5. okt 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 ale po vyšetrení sme aj boli s papierom tam kde sú procedúry, tam sa priamo spýtala, že kedy nám to viac vyhovuje tak som povedala, že poobede v telefóne mi povedala, že tento týždeň tak a od piatku poobede. Ešte som sa pýtala čo zo sebou tak nič nepotrebuje

@anonym_autor no ved takto to funguje. Dali vam termin, ale tym urcite nechceli povedat, ze ma chodit sam.

lindusss2016
5. okt 2025
@patka06

@lindusss2016 Prečo do 15 rokov, to mi nedáva žiadny zmysel

@patka06 no neviem, z akeho dovodu to je takto nastavene, ale nasa nemocnica funguje tak. Do 15 ma rodic dieta sprevadzat aj na vysetreniach a aj na samotnych procedurach. Su procedury, kde rodic caka na chodbe, ale deti k nam ozaj chodia s doprovodom kazdy den, aj ked za mna tam pritomnost rodica nie je vzdy nutna. Mozno od nich to vyzadovat nebudu, pisala som hned v prvom komente, nech sa s nimi dohodne.

lindusss2016
5. okt 2025

@anonym_autor aha, tak az teraz citam cely prispevok. Neviem, preco sa mi hned nezobrazil tak, ale to je jedno.

Ked to ma v strede dna, nechala by som ho uz doma, mozno bude aj vycerpany. Pohodlne oblecenie mu daj, najlepsie nejake tenke teplaky. Minimalne na prvom cviceni pojde do spodneho pradla, ale mozno tak bude musiet odcvicit vsetky.

patka06
5. okt 2025
@lindusss2016

@patka06 no neviem, z akeho dovodu to je takto nastavene, ale nasa nemocnica funguje tak. Do 15 ma rodic dieta sprevadzat aj na vysetreniach a aj na samotnych procedurach. Su procedury, kde rodic caka na chodbe, ale deti k nam ozaj chodia s doprovodom kazdy den, aj ked za mna tam pritomnost rodica nie je vzdy nutna. Mozno od nich to vyzadovat nebudu, pisala som hned v prvom komente, nech sa s nimi dohodne.

@lindusss2016 Na vyšetreniach má zákonný zástupca sprevádzať do 18 rokov, pretože podpisuje súhlas. Preto mi 15 rokov nedáva zmysel.
Pri pravidelných rehabkách podpíše súhlas 1x.

autor
5. okt 2025
@lindusss2016

@anonym_autor aha, tak az teraz citam cely prispevok. Neviem, preco sa mi hned nezobrazil tak, ale to je jedno.

Ked to ma v strede dna, nechala by som ho uz doma, mozno bude aj vycerpany. Pohodlne oblecenie mu daj, najlepsie nejake tenke teplaky. Minimalne na prvom cviceni pojde do spodneho pradla, ale mozno tak bude musiet odcvicit vsetky.

@lindusss2016 som zvedavá ako to bude prebiehaŕ , kolegyna rozprávala, že sa to cvičí pred zrkadlom vóbec nemám predstavu.

euka210
5. okt 2025

@anonym_autor nas 13r chodil sam, mal to mozno 15min.peso. v skole obed a potom okolo 13h chodil.
Zajtra zacina 11r, on to este nepozna, ide 1.x, tak pojde s nim manzel, lebo ma doobedu volno a dalsi tyzden uz bude musiet chodit sam. On to ma o pol 12, takze rano do skoly a stihne sa aj vratit, obed a kruzky.
U nas sa nosia prezuvky a uterak.

lindusss2016
6. okt 2025
@patka06

@lindusss2016 Na vyšetreniach má zákonný zástupca sprevádzať do 18 rokov, pretože podpisuje súhlas. Preto mi 15 rokov nedáva zmysel.
Pri pravidelných rehabkách podpíše súhlas 1x.

@patka06 tak pisem ti o nasom oddeleni - rehabilitacnom. Tam mame vysetrenie vacsinou len raz a potom uz procedúry,kde sa ale vyzaduje oriromnost rodica. Napr.ak ma dieta hydrovznu, ktora ide 20 mim, nikto zo zamestnancov nema casovu kapacitu tam s nim 20 min sediet, mal by tam byt rodic, ak by nieco. Preto som sa pytala, ci ma ine procedury, alebo len cvicenie. Zas naozaj si neviem predstavit, ze sa rosic spravne nauci cviky na jednom sedeni, aby mohol dieta doma kontrolovat.

lindusss2016
6. okt 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 som zvedavá ako to bude prebiehaŕ , kolegyna rozprávala, že sa to cvičí pred zrkadlom vóbec nemám predstavu.

@anonym_autor u nas sa cvici v spodnom pradle pred zrkadlom. Samozrejme podla diagnozy, aby ma zas nechytal niekto za slovicko. Ked ma niekto prsty na rukach, nemusi byt v spodnom pradle. Skolioza ale ano. Podla mna nebude nutne, aby si tam cely cas bola, len sa poriadne nauc tie cviky, nezanedbajte to

lenka2710
6. okt 2025

@anonym_autor ja som chodila s dcérou každý deň, ona mala predpísaných 6 po cca 20 minút
Dali sme to ráno pred školou, od 7 do 7.20 a potom šla normálne do školy
Ono tie cviky boli každý deň iné a nie všetky si samozrejme zapamätala a ja by som nevedela, ako s ňou cvičiť doma
Prvýkrát bola o pol 10 a potom šla do školy ešte, ale šiel s ňou muž! Škola je zamknutá, treba zvoniť a vysvetliť, prečo ide neskoro na vyucko

autor
6. okt 2025

Triedna dala súhlas, že mu ospravedlní celý den, veľa nevymeškáva V 7 triede v 2 polroku mal iba 17 hodín.
Toto bude mať výnimku a už ďalšie cvičenia bude chodiť do školy asi, uvidíme ako to dohodneme

autor
6. okt 2025
@euka210

@anonym_autor nas 13r chodil sam, mal to mozno 15min.peso. v skole obed a potom okolo 13h chodil.
Zajtra zacina 11r, on to este nepozna, ide 1.x, tak pojde s nim manzel, lebo ma doobedu volno a dalsi tyzden uz bude musiet chodit sam. On to ma o pol 12, takze rano do skoly a stihne sa aj vratit, obed a kruzky.
U nas sa nosia prezuvky a uterak.

@euka210 tiež to nemá ďaleko zo školy najviac 10 minút. Uvidíme ďalšie termíny. Nám nekázali ani prezuvky ani uterák, úbor aký?

autor
6. okt 2025
@lindusss2016

@anonym_autor u nas sa cvici v spodnom pradle pred zrkadlom. Samozrejme podla diagnozy, aby ma zas nechytal niekto za slovicko. Ked ma niekto prsty na rukach, nemusi byt v spodnom pradle. Skolioza ale ano. Podla mna nebude nutne, aby si tam cely cas bola, len sa poriadne nauc tie cviky, nezanedbajte to

@lindusss2016 Ďakujem , sama som zvedavá, rehabilitačná Dr povedala, že oni ho naučia a potom je to o tom ako ten režim budeme dodržiavať

autor
6. okt 2025

Ešte sa spýtam akú to má postupnosť? Teraz začne cvičiť, rehabikitačná Dr, že potom bude kontrola a 4.12. má kontrolu u ortopéda. Tak to cca prebieha

autor
6. okt 2025

Máme tu prvú za sebou, aspoň vieme ako to tam beží. Do školy nešiel. Môže prísť sám, ale pre lepšiu efektivitu cvičení by bolo dobré aby som na konci každého cvičebného týždňa prišla, lebo ho doma budem kontrolovať. Aj tu to tak bude, že mu ukáže cvik a na ďalšej ho bude skúšať či to robí správne. Mal by posilovať, lebo ma chabú stavbu tela.
Na stredu sa jej uvolnil termín o 9 tak ho tam šupla. A v piatok 13:30 budúci týžden 13, 13:30 má jeden aj o14 a jeden 12:30 tak pójde zo školy

autor
6. okt 2025

Dnes mal termín s dospelakmi vlastne on bol jediný nezletilý jeden pán tam mal 40 a zvyšok boli dôchodcovia, ale hneď každého prerozdelili na procedúry elektro magnet atd

autor
6. okt 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 nebude vadiť keď tam príde po celom dni v škole? Ani inú možnosť sa predtým umyť mat nebude.

janaspa
6. okt 2025

@anonym_autor moj syn musel cvicit v slipoch a bez tricka. Zo skoly neviem ci uz pustaju sameho od 15tich, ale do 15musi prist po nho rodic

autor
6. okt 2025
@janaspa

@anonym_autor moj syn musel cvicit v slipoch a bez tricka. Zo skoly neviem ci uz pustaju sameho od 15tich, ale do 15musi prist po nho rodic

@janaspa a tvoj bol kvôli skolioze? Chodiila si s ním? Ešte budem volať s triednou ako ho ho pustí

autor
6. okt 2025
@janaspa

@janaspa ale asi aj dobre lebo si uvedomia vlastne telo. Môj je vysoký chudý. Tričko teplaky si dá väčšie čísla a to ho robí robusnejším

janaspa
6. okt 2025
@anonym_autor

@janaspa a tvoj bol kvôli skolioze? Chodiila si s ním? Ešte budem volať s triednou ako ho ho pustí

@anonym_autor wno chodila, lebo cviky musel cvicit aj doma, aby som videla spravnu techniku, ano kvoli chrbtici

autor
6. okt 2025

Toto je blbosť zo školy môže išt sám, ale o hodinu skôr nie! Nejako to vymyslíme

autor
6. okt 2025
@janaspa

@anonym_autor wno chodila, lebo cviky musel cvicit aj doma, aby som videla spravnu techniku, ano kvoli chrbtici

@janaspa a pomohli vám tie cvičenia? Doma tiež cvičil? Syn sa nehanbil mój za štyroch😀

janaspa
6. okt 2025
@anonym_autor

Toto je blbosť zo školy môže išt sám, ale o hodinu skôr nie! Nejako to vymyslíme

@anonym_autor aha zabudla som napisat, ze pocas vyucovania nesmu odchadzat sami, musi o nich niekto prist. My sme mali rehabky raz za mesiac a musel cvicit doma kazdy den, nam pomohlo plavanie 3x do tyzdna a potom chodili na lezecku stenu, no zasa sa vytiahol a sme tam kde sme boli:( on musi nosit aj korzet

autor
6. okt 2025
@janaspa

@anonym_autor aha zabudla som napisat, ze pocas vyucovania nesmu odchadzat sami, musi o nich niekto prist. My sme mali rehabky raz za mesiac a musel cvicit doma kazdy den, nam pomohlo plavanie 3x do tyzdna a potom chodili na lezecku stenu, no zasa sa vytiahol a sme tam kde sme boli:( on musi nosit aj korzet

@janaspa držím palce aby ste boli Ok

lindusss2016
6. okt 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 nebude vadiť keď tam príde po celom dni v škole? Ani inú možnosť sa predtým umyť mat nebude.

@anonym_autor tak v tom by som naozaj problem nevidela...

autor
6. okt 2025
@lindusss2016

@anonym_autor tak v tom by som naozaj problem nevidela...

@lindusss2016 hlavne nech spolupracuje😀

kristiii
6. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a pýtala si sa triednej? U nás napríklad stačilo napísať správu triednemu, že odchod zo školy na vlastnú zodpovednosť. Samozrejme popredu.