icon

Môže 14-ročný chodiť sám na rehabilitáciu?

5. okt 2025

Ahojte, chodite s vašimi ratolesťami v tomto veku na cvičenia ako doprovod. Zajtra s ním 1x idem to má o 10:30, potom má tento týždeň má ďalšie v stredu o 10 a už od piatku ma to plánované 12:30 resp. 13;:00. Neviem či to nie je zbytočné aby som všetky cvičenia chodila s ním, aj v práci budú zazerať😀
Ak má zajtra o 10:30 ospravedlnia ho na celý deň v škole, úbor ako na telesnú? Mi to buď vypadlo, alebo som sa nespýtala.
Inak má 15 st. Skoliozu v máji ortopéd v auguste bol na rehabilitačnom vyšetrení a až teraz ide cvičit. Má mať 10 cvičení v priebehu 3 týždňov. Vraj 30 minút podľa papiera

Strana
z3
patka06
5. okt 2025

Nemusíš s ním chodiť stále, stačí 1.x
Ospravedlnenie záleží od školy, podľa mňa to nie je na celý deň. Ráno normálne do školy, potom odíde a podľa toho koľko má hodín sa ešte vráti. Nevidím dôvod prečo by mal vymeškať celý deň.
Na cvičenie tričko a krátke nohavice, ak nebudú vyhovovať, povedia mu, čo si má doniesť.

sisska96
5. okt 2025
@patka06

Nemusíš s ním chodiť stále, stačí 1.x
Ospravedlnenie záleží od školy, podľa mňa to nie je na celý deň. Ráno normálne do školy, potom odíde a podľa toho koľko má hodín sa ešte vráti. Nevidím dôvod prečo by mal vymeškať celý deň.
Na cvičenie tričko a krátke nohavice, ak nebudú vyhovovať, povedia mu, čo si má doniesť.

@patka06 načo sa vrátiť aspoň bude mať voľno a oddych po rehab

patka06
5. okt 2025
@sisska96

@patka06 načo sa vrátiť aspoň bude mať voľno a oddych po rehab

@sisska96 aby nemusel dobieha zameškané učivo

autor
5. okt 2025
@patka06

@sisska96 aby nemusel dobieha zameškané učivo

@patka06 zajtra na prvé dve hodiny a na posledné 2 sa vráti do školy

hipuska
5. okt 2025

No, tieto cvičenia rehabilitacne mu nepomôžu. Majú ho naučiť ako ma správne cvičiť doma. Lebo to, čo tam s ním odcvicia je minimum. Z toho dôvodu by bolo dobré, ak by si tam bola, cviky videla a doma dbala na správne cvičenie. Napr. mne rehabilitacna nakrúcala cviky na video. A komentovala pri Tom správne cvičenie. Nemáte poistku naňho? Dá sa chodiť do súkromného rehabilitacneho, tam vám to potom preplatia.

anonym_44db7b
5. okt 2025

@anonym_autor nie, nemusíš s ním chodiť, stačí prvý krát

autor
5. okt 2025
@hipuska

No, tieto cvičenia rehabilitacne mu nepomôžu. Majú ho naučiť ako ma správne cvičiť doma. Lebo to, čo tam s ním odcvicia je minimum. Z toho dôvodu by bolo dobré, ak by si tam bola, cviky videla a doma dbala na správne cvičenie. Napr. mne rehabilitacna nakrúcala cviky na video. A komentovala pri Tom správne cvičenie. Nemáte poistku naňho? Dá sa chodiť do súkromného rehabilitacneho, tam vám to potom preplatia.

@hipuska aj to som pozerala, ale cena strašne vysoká. Poistku nemáme

patka06
5. okt 2025
@anonym_autor

@hipuska aj to som pozerala, ale cena strašne vysoká. Poistku nemáme

@anonym_autor Ak bude poctivo cvičiť aj doma, pomôžu aj predpísané cviky z rehabilitácie + čo najviac ako sa dá chodiť plávať

autor
5. okt 2025
@patka06

@anonym_autor Ak bude poctivo cvičiť aj doma, pomôžu aj predpísané cviky z rehabilitácie + čo najviac ako sa dá chodiť plávať

@patka06 jasné plávanie sme reštartovali, po 6 rokoch. Okrem leta nechodil na plaváreň od Covidu.

autor
5. okt 2025
@patka06

@patka06 tie cvičenia sú polhodinové v telefóne mi povedala od 10:30 do 11:00
Ja som dala požiadavku na čas po škole, vtedy sa nás pýtala aký čas nám vyhovuje

sisska96
5. okt 2025
@anonym_autor

@patka06 zajtra na prvé dve hodiny a na posledné 2 sa vráti do školy

@anonym_autor na posledné by nemusel, načo

autor
5. okt 2025
@sisska96

@anonym_autor na posledné by nemusel, načo

@sisska96 ja mám zajtra dovolenku, lebo tiež by som s Péčkom šaškovala😀 Aj som ho chcela nechať doma , ale tak neviem ako mu to ospravedlnia.

sisska96
5. okt 2025
@anonym_autor

@sisska96 ja mám zajtra dovolenku, lebo tiež by som s Péčkom šaškovala😀 Aj som ho chcela nechať doma , ale tak neviem ako mu to ospravedlnia.

@anonym_autor ja si pamätám dakedy nebol problém, proste dali pečiatku na celý deň a dovi 😂

patka06
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zvyčajne na rehabilitácii dajú pečiatku a nepíšu čas, ale v škole nie sú blbý, vedia, že to nie je na celé doobedie. Záleží na triednej, či to akceptuje. Teraz sa už školy hodnotia podľa počtu vymeškaných hodín. Hlavne ak bude vymeškávať pravidelne z vyučovania, by som sa snažila, aby chýbal čo najmenej.

autor
5. okt 2025
@patka06

@anonym_autor zvyčajne na rehabilitácii dajú pečiatku a nepíšu čas, ale v škole nie sú blbý, vedia, že to nie je na celé doobedie. Záleží na triednej, či to akceptuje. Teraz sa už školy hodnotia podľa počtu vymeškaných hodín. Hlavne ak bude vymeškávať pravidelne z vyučovania, by som sa snažila, aby chýbal čo najmenej.

@patka06 zajtra ho asi doobeda nechám doma potom by to bolo veľa 10x Uvidíme čo zajtra bude.

janage
5. okt 2025
@anonym_autor

@patka06 zajtra ho asi doobeda nechám doma potom by to bolo veľa 10x Uvidíme čo zajtra bude.

@anonym_autor fu a my máme v školskom poriadku, že dieťa musím vyzdvihnuť zo školy aj tam osobne doniesť. Ako syn potom pojde do školy? sám?

autor
5. okt 2025
@janage

@anonym_autor fu a my máme v školskom poriadku, že dieťa musím vyzdvihnuť zo školy aj tam osobne doniesť. Ako syn potom pojde do školy? sám?

@janage tak školský poriadok som tak dopodrobna neštudovala

patka06
5. okt 2025
@anonym_autor

@janage tak školský poriadok som tak dopodrobna neštudovala

@anonym_autor Normálne sa to robí tak, že rodič napíše triednej, aby dieťa pustila napr. po 3. hodine. Triedna podpíše priepustku a dieťa odchádza samé.

lienka9
5. okt 2025
@hipuska

@hipuska prepac,trocha mimo temy,ale ake poistenie? Klasicke urazove myslis?alebo co by mali preplatit?

janinah
5. okt 2025

Tie cviky ho budu ucit postupne a neverim,ze dieťa si to zapamätá,takze by si tam mala chodit s nim.Takze nie je zbytocne tam chodit s nim.Mas narok na 7 dni P ako doprovod za rok tsk nevhspem preco ich nevyuzijes,samozrejme rano pojdes do prace a naobed odides na cvicenie.Že budu v praci zazerat je ich problem.Hadam prioritou je synovo zdravie.

anonym_a45e6b
5. okt 2025

Ja som v jeho veku chodila sama... Bola som v 8. ročníku, po 4 alebo 5 hodine som išla zo školy, ja som mávala ale rehabilitácie každý druhý deň medzi 12:00 až 14:00. Odcvičila som si, masáže som mala a myslím nejaké procedúry ešte a potom už len domov. Absolvovala som si toto kolečko potom aj na strednej skoro každý rok, aby som sa čo-to uliala, ale na chrbticu mi to nepomohlo vôbec... Už to je 15+ rokov, čo som bola naposledy a chrbát mám v dezolatnom stave, ale to skôr aj z mojej práce

janage
5. okt 2025
@patka06

@anonym_autor Normálne sa to robí tak, že rodič napíše triednej, aby dieťa pustila napr. po 3. hodine. Triedna podpíše priepustku a dieťa odchádza samé.

@patka06 u nás toto sa nedá, musi si prísť rodič pi dieťa aj ho doniesť späť. Mame tých lekárov dosť a veľmi mi to život komplikuje a nedá sa.

patka06
5. okt 2025
@janage

@patka06 u nás toto sa nedá, musi si prísť rodič pi dieťa aj ho doniesť späť. Mame tých lekárov dosť a veľmi mi to život komplikuje a nedá sa.

@janage to je výnimočná požiadavka vašej školy schválená v školskom poriadku - zrejme má svoj dôvod. Nie je to ale bežné pre žiakov na 2.stupni

janage
5. okt 2025
@patka06

@janage to je výnimočná požiadavka vašej školy schválená v školskom poriadku - zrejme má svoj dôvod. Nie je to ale bežné pre žiakov na 2.stupni

@patka06 chodilo mi tam mladšie aj staršie dieťa platí to tak minimalne 13 rokov ak správne rátam. Ani som netušila, že to niekde majú inak. Aj som riešila, že by mi to ušetrilo kopec času. Škola trvá na svojom.
Zrejme zla skúsenosť v minulosti. Netuším
Na SŠ potom uz stačilo písať triednej a pustili.

autor
5. okt 2025

Tak toto si zistím radšej ...
Zajtra do školy ráno nepôjde.

autor
5. okt 2025
@janinah

Tie cviky ho budu ucit postupne a neverim,ze dieťa si to zapamätá,takze by si tam mala chodit s nim.Takze nie je zbytocne tam chodit s nim.Mas narok na 7 dni P ako doprovod za rok tsk nevhspem preco ich nevyuzijes,samozrejme rano pojdes do prace a naobed odides na cvicenie.Že budu v praci zazerat je ich problem.Hadam prioritou je synovo zdravie.

@janinah v 14 nie je až také dieťa. Potom aj ja by som potrebovala zápisník😀

lindusss2016
5. okt 2025

Do 15 rokov by si mala byt pritomna aj ty 🤷 Treba tam ist a dohodnut sa s nimi. Na rehabkach bude len cvicit alebo ma aj ine procedury?

autor
5. okt 2025
@lindusss2016

Do 15 rokov by si mala byt pritomna aj ty 🤷 Treba tam ist a dohodnut sa s nimi. Na rehabkach bude len cvicit alebo ma aj ine procedury?

@lindusss2016 iba cvičiť nič iné nám na vyšetrení nehovorila.

lindusss2016
5. okt 2025
@anonym_autor

@lindusss2016 iba cvičiť nič iné nám na vyšetrení nehovorila.

@anonym_autor tak prvykrat urcite treba ist, ale neviem, ci sa naucis hned vsetko cvicit spravne, aby si ho vedela odkontrolovat 🤷 aky ma problem?

autor
5. okt 2025
@lindusss2016

@lindusss2016 ale po vyšetrení sme aj boli s papierom tam kde sú procedúry, tam sa priamo spýtala, že kedy nám to viac vyhovuje tak som povedala, že poobede v telefóne mi povedala, že tento týždeň tak a od piatku poobede. Ešte som sa pýtala čo zo sebou tak nič nepotrebuje

Strana
z3