Môže ísť dieťa 16 dní po kiahňach do kolektívu?
ahojte, mam otazku ohladom toho ci sa moze ist dieta korculovat ak ma este chrasty po kiahnach.co myslite?od prvej vyrazky po dnesok ubehlo16 dni a chrasty sa uz olupuju. a este ci moze ist do kilektivu?
@zuzankaaah no budu mat radost v skolke, cela bude teraz zamorena kiahnami 😖 ale tak co spravim
@luba142 moze mat mala alergiu na tekuty puder? lebo ja uz fakt neviem. dnesna noc bola este horsia ako ta vcerajsia, zaspali sme az rano 4.30. cely den a celu noc ju to strasne svrbi a ma to rozkrabane, bude mat nehorazne jazvy urcite ☹ tak ked nechcem aby sa ona skrabala, tak jej to hladkam ale nevladzem uz. fenistil sme minuli od stvrtku polku a vobec nezabralo. dnes v noci som jej ten puder mokrym tamponom davala dolu lebo to nebolo normalne co robila. plakala mi, aby som jej pomohla, ze ju to strasne svrbi. idem na pohotovost predpisat dithiaden a to mlieko kupim z lekarne, co si pisala. tam kde nebola natreta pudrom, tam ju to nesvrbelo. preto sa pytam, ci moze mat alergiu na tekuty puder
@marianne - infekcny uz nie je, ale imunita je po kiahnach na bode mrazu, ak nemusis, nehnala by som ho do kolektivu pokial nemusis, moze nachytat prveho bacila, ktory okolo neho prejde.
@cellesta tak aspon,ze ho mate, trochu mozno bude ospala, je to taky oblbovak, ale aspon to prespi a nebude sa skrabat. Inak do kolektivu isla dcera do skoly po 10 dnoch ked uz jej odpadavali chrasty, ak uz ma len chrasty a nic mokre tak moze ist do kolektivu uz to neni infekcne. My sme boli s 2 rocnou po tyzdni od vysypu medzi detmi, mali sme zaplateny vikendovy pobyt a ziadne z nich nedostalo od nas kiahne 🙂
@luba142 veru hlavne ze ho mame. inak hned ako nas zbadala v cakarni lekarka tak povedala, ze to su kiahne, ze tekuty puder a ze ako vidim, mate ho aj doma. akoze co tam hladam. si myslela, ze pri dverach sa otocim a idem domov, ja som sa nasackovala dnu, ze potrebujem predpisat nieco proti svrbeniu. a ona ze nic neni ine len tekuty puder a fenistil. a ja jej nato, ze znama mala dithiaden , takze je aj nieco ine. a ze to je nic, ze fenistil je lepsie. proste vsetko mi vyvracala, co som povedala. ze nikto sa nestazoval na puder len ja, noa co. ked to malej vadi, tak jej to asi nebudem davat nie? ved ja som s nou nonstop a vidim ci jej to robi dobre alebo nie. a ze ten dithiaden jej musim dat stvrtku iba, tak ze neni problem som povedala. ale citam na letaku, ze polka sa dava. a ze kolko mame doma stupnov? ja ze 21 a ona nato, ze treba ubrat na 18stupnov. vsetko mi vyhovarala. este mi povedala, ze ked jej zaschnu chrasty, ze jej mam urobit kupel bud harmancek alebo hypermangan. a ked som jej povedala, ze dam harmancek, zrazu tvrdila, ze nie ze hypermangan je lepsi a bla bla 🙄 som odisla nahnevana ako pes. a este nevedela ani recept vytlacit, jej to tam nieco vyhadzovalo, takze si vies predstavit ako penila. to je mi pristup teda
@cellesta ten hypermangan je skutocne lepsi a v teple sa dieta skor vysype, takze sa aj skor zacnu robit chrasticky a odpadavat 😉 dithiadenu mozes davat pokojne polku tri krat denne 🙂 a pokial mozno, davaj pozor aby mala vzdusne oblecenie 🙂 drzim prsty, nech sa toho cim skor zbavite
@cellesta moje male to mali v maji a bolo velmi teplo vtedy, na zaciatku maja a doma sme tiez mali velmi teplo, takze to je blbost, kuahne nemaju byt v zime aby sa nezhorsil stav, takze ako mate doma tak to nechaj. Mate aj to mlieko, skusala si ho uz? To by som sa tam aj ja rozculovala, keby som nasrata uz z toho,ze dietatu neviem pomoct a este by ma vytocila nejaka krepa lekarka 😠 . Nam sam detsky doktor dal pre dceru, ten dithiaden, ale nakoniec sme ho ani nepotrebovali, mozno prve 2 dni a potom uz ju to ani nesvrbelo, mala toho ako som pisala uz snad len okolo 50 vyrazok. Ja som ich ked mali chrasty nekupala nejako specialne, len v cistej vode sa stale sprchovali.
@svetielkoand ja som jej dala take stare pyzamo a v tom je, pod nim nema nic. a dakujem za radu. ten hypermangan som nedostala, nemali v lekarni.
@luba142 neviem ci robim dobre ale prikladam jej tam kde ju to najviac svrbi odlicovaci tampon namoceny v harmanceku, to jedine jej zabera ako prva pomoc, ked uz nic neslo. zas nemozem casto ale vysusuje to a hlavne ze ju to nesvrbi natolko
@cellesta a to mlieko si nekupila? Ak jej to pomaha, to nevadi, mohla by si jej aj viacej spravit a posadit ju do vane a tak ju s tym pooblievat, tym tamponom je to take pracnejsie. Harmancek je hojivy, Inak ak mas doma lieh co sa s tym aj pupcek natieral, klasika lekarsky 60%- ny lieh tak aj tym jej to mozes tamponom vysusat aj to je dobre, zabudla som na to 🙂
@luba142 bola som v lekarni dnes ale nekupila som to mlieko lebo ta lekarnicka nevedela o tom a ja som zas nevedela nazov. takze zajtra zbehnem kupit. viem, zeho tam maju lebo vcera mi ho ponukala ta druha lekarnicka. mne aj alpu v lekarni poradili ale ju ked stipe mentolovy puder, tak z liehu aj z koze asi vyskoci. ona to ma rozkrabane dost , asi preto
@cellesta neni to z mentolom, je to take tekute ako mlieko ale na kozi to vytvori taky film,ktory tam ostane, ale je to lepsie ako puder, lebo ti tam nevytvori skarupku tvrdu a aj ta pokozka dycha, pouziva sa to aj na opary na perach, ma tu vysusujuci ucinok a aj po oplachnuti vodou to zmyjes pekne, neprischne to tam ako ten puder
moj maly tiez dostal vcera kiahne (ma 16mesiacov). pocula som , aj citala ze tekuty puder uz nie je dobre davat, lebo ze je lepsie, ked to dycha, a tym pudrom sa to vlastne len dusi. tak som puder ani nekupovala, ale v lekarni mi dala florsalmin kvapky - šalvia, takže mu to len tymto potieram. Tak sa chcem spytat, ake mate skusenosti s pudrom? pouzivat, ci nepouzivat?
@borra ak si precitas trosku vyssie, tak sa dozvies nase skusenosti s pudrom. po troch dnoch som ho musela vysadit lebo dcera sa isla z neho z koze zdrat doslova ako jej to zaschlo na kozi, okamzite ho zoskrabovala, co ju neskutocne svrbelo a stipalo pod nim 😒 lekarka nam povedala, ze sa doposial nan nikto nestazoval, tak neviem . mozno nam len nesadol. a tak nenatieram nicim. ale mam problem s nou lebo ako jej to schne, zoskrabuje si chrasty ☹ je ako teliatko, ved jej hovorim, ze tonesmie a akurat na tvari, strasne jej to vadi. bude mat jazvy, potom to budem nejako riesit,ked si neda povedat.
@luba142 umyla som jej vlasy ale ten puder nesiel z nich dole. to som zistila, ked som jej utierala hlavu, ze je vlastne tam nalepeny . takze kaslem nato, budem jej to asi musiet vydrhnut ale este tam ma pupaky, tak sa bojim 😝
@luba142 dnes som to aj ja kupila, tak uvidim. doobeda som ho ponatierala, a teraz vecer som ho vo vode len umyla, a znovu natrela. ale nez mu natrem druhu polku tela, tu prvu si zotrie 😒 tak pocitam ze mu to vydrzi na tri dni a je po mlieku 😀 skrabat sa zatila neskrabe, ale to asi az neskor svrbi, neviem. dnes sme mali prvy den co sa tak vyhadzal, takze uvidim 😒
@borra ja som natierala len tie bodky a sedela mi mensia pri tom a starsia stala 🙂 Tak vyrazky sa vyhadzuju stale nove cca 4 dni a az ked to zasycha tak to trochu svrbi, ale kazde dieta to preziva inak, ja som mojim babam moc nemusela fenistil a dithiaden davat nejako sa nestazovali, len mladsia trochu si trela chrbat o operadlo stolicky, lebo tam to mala najviac posiate
dakujem za rady 😉

Kiahne niesú sranda.