icon

Môže ísť syn von, keď má kiahne?

zuzka565
24. dec 2022

Pekný deň prajem mamičky. Chcem sa Vás opýtať syn (5r)dnes dostal kiahne. Hovorím si aký pekný darček 😃. Má iba jeden vodnaty pupencek,tri iba také drobucke a vo vlasoch má už chrastu. Môže sa ešte viac vyhodiť? Čakám že aj mladší skoro svoj ročny dostane. A ja asi tiež lebo som v detstve nemala. Aj keď dufam že nedostanem. Lebo aj muž má pásový opar a nič som nedostala. Ale chcem sa opýtať či môžem ísť s ním na desať minút vonka. Lebo po večery každé Vianoce ideme von a zapalime si prskalky a čakáme kedy Ježiško zazvoní. Medzi tým muž dáva darčeky pod stromček. Na tvary nemá kiahne. Iba na nohách a jednu na brušku. Pýtam sa preto lebo starká do mňa hučí že to nemôže ísť von lebo mu tie kiahne zachladnu. Ďakujem za odpovede a prajem Vám krásne a pokojné Vianoce.

Strana
z2
evica17
24. dec 2022

@zuzanockamt keď by bola ockovana proti pravým,tak by nedostala ani ovčie kiahne.

zuzanockamt
24. dec 2022

@evica17 myslíš? 😂

slavomira236
24. dec 2022

@evica17 práve kiahne a ovčie to je jedno som ročník 78 a proti ovocím sa neockovalo kiahne som mala až ako 35 ročná..

slavomira236
24. dec 2022

Bežná choroba ako bežná mama ma 63 kiahne nemala ja som mala v 35 brat má 38 ešte nemal moja dcéra 23 tiež nemala ani môj 9rocny syn ani 5 rocna

syslik81
24. dec 2022

@evica17 s kiahnami sa nema ani k dr

zuzanockamt
24. dec 2022

@evica17 Ty ozaj nevieš, čo píšeš.

evica17
24. dec 2022

@zuzanockamt no keby si si prečítala a premýšľala v súvislostiach vedela by si .
Edward jenner ktorý objavil očkovanie protimpravym.kiahnam a celkovo princíp očkovania ,tak tak,že zistil že tí čo boli nakazený kravskymi kiahnami tak prave kiahne mli len v slabej miere ak vôbec. Čiže z toho vyplýva že očkovanie proti pravým kiahnam má efekt aj na ovčie. Keďže prave kiahne sú nebezp cnejsie a nakazlivejsienako ovčie

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
mb2021
Odpoveď bola odstránená
viestta
24. dec 2022

@evica17 proti ovcim kiahnam sa kedysi neockovalo, kedy si sa ockovalo proti pravym kiahnam. Proti ovcim kiahnam sa ockuje celkom kratko

evica17
24. dec 2022

@mb2021 ďakujem krásne za vysvetlenie a vysvedčenie z omylu. Zmiatlo má to, a ešte k tomu keď existovali kravské kiahne a vtedy to tak vlastne začalo.
A ešte ma zmiatlo to,že mamina.je ockovana proti pravým.kiahnam, a aj jej súrodenci a nemala v detstve ovčie kiahne, a ani v dospelosti,keď sa starala o nás ako deti, a ani jej súrodenci. Tak som myslela že vďaka očkovaniu. Ale asi len náhoda.

zuzanockamt
24. dec 2022

@mb2021 Super vysvetlené 👍👍👍

Strana
z2