icon

Môže kočíkovanie vo vajíčku dieťaťu ublížiť?

magua
4. sep 2010

Mam 4-mesacnu dcerku a ta uz odmieta vozenie v hlbokom kociku, je totiz dost zvedava, hoci sa nam da hlkoka vanicka aj polohovat, nechce tam byt... Vo vajicku sa aj poobzera a aj si pospinka. Co si o tom myslite? Alebo ako vozite svoje pokladiky?? Dakujem

Strana
z2
lodgermaniacka
4. sep 2010

môj maly bude mať o týžden 5 mesiacov a zatial ho mame vo vaničke, ale musi mať strechu uplne dole aby všetko nad sebou videl, hlavne stromy sa mu pačia 😀 ale ked svietilo slnko a budu mal hore tak sa rozčuloval, lebo nič nevidel, chcela by som ho mať vo vaničke do 6 mesiacov, len neviem či to vydrží

brisilda
4. sep 2010

ahoj my mame skoro rob´vnako stare dieta a teraz ho tiez vozievame vo vajicku lebo sa tam citi pohodlnejsie vo vanicke nam uz place lebo on chce vidiet svet 😀 podla mna to nemoze ublizit pokial viem novorodenci mozu byt vo vajku 4 hodiny denne starsie deti aj dlhsie kebyze to malo zly vpliv na chrbticu isto by to nevyrabali 😀 je to totiz prirodzena poloha dietatka 😉 aj v brusku bolo v predklone

moncicatko19
4. sep 2010

moj chrobacik aj lepsie zaspi v tom vajicku a tiez pozera kade tade a to ma len 2 mesiace tiez nechce byt v kociku ale ked to nejde tak ho tam neham a on si zvykne,,,,ale podla mna to neni dobre stale ho tam mat lebo babeno je zhrbene a tak sa mu poskodzuje chrbatik a chrbtica....je tam zhrbeny,,,,monika 🙂 😀

juliagregor
4. sep 2010

https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/je-spanok-v-autosedacke-pre-deti-nebezpecny/
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a59-Spanok.aspx
mala som aj originálny článok, kde upozorňujú na nebezpečentvo spania vo vajíčkach mimo auta, len to už neviem nájsť 😉

zucha
4. sep 2010

ja by som v takom pripade radsej uz dala na kocik sportovu cast,ktora je polohovatelna. Ked zaspi, tak sklopis na lezato a je po probleme 😉

mirka183
5. sep 2010

Dominika uz tiez nechcela byt v kociku nalezato. Stala sa tam mrvila a trepala. Tak som jej kocik trocha zdvihla a poriadne vystlala, aby mala makkucko. 🙂 Uvazovala som aj o sedacke, ale neviem co by som s nou robila, keby zacala vonku so sebou sermovat. Bala by som sa, ze by mi vypadna a predsa je tam aj moc dokrutena.
Nepomohlo by, keby si jej kocik vyzdobila hrackami? 😉

maryanna
5. sep 2010

my sme od 3mesiacov v športiaku, vo vaničke vystrájal, reval......vo vajíčku by som ho nekočíkovala nikdy v živote...

mneme
5. sep 2010

vajicko je urcene na kratke prevozy v aute, nie na kocikovanie - dieta si tam tlaci na branicu a ani pre chrbat to nie je idealne. do sportiaku by som dieta nedala skor ako zacne samostatne sediet. co takto radsej zacat nosit babo v satke alebo v ergonomickom nosici, hm? 😉

mikailla
5. sep 2010

Ahoj,mne osobne sa to nepozdava,kedze sa hovori ze autosedacka-vajicko sa ma pouzit len na prepravu dietatka,ale tu vo svete to tak nosia, ziadne hlboke vanicky ani nemaju kupia si len vajicko s kolieskami a neskor sportovy a drzia sa teorie,ze ked sa babatko 9 mesiacov v klbku skrutene v brusku vyvijalo,tak ze mu ta poloha vo vajicku neni cudzia a paci sa mu tam a neskodi.

diddi
Odpoveď bola odstránená
katka1981
5. sep 2010

Ahojte, dieta by malo ist do sportaku, ked vie samo sediet, ale pokial sa vam do vanicky nezmesti 5 mesacne dieta, tak asi nepojdete kupovat novu vanicku. Co sa tyka nosicov, ortoped mi nedoporucil, vraj tam ma dietatko schuleny chrbatik a tato poloha je vhodna iba pre jogina a nie pre male babo. Dietatku to moze sposobit skoliozu, zakazal kupit manducu aj pre vlastne dieta. Jediny nosic, kt. je vhodny je ten co je ako stolicka s tvrdou opierkou chrbatika, pre dieta, kt. samo sedi ale tiez nie na dlho. Podla mna pokial je sportak v polosede, nemoze ublizit, ved to lekari doporucuju detom kvoli refluxu. Treba sa poradit s odbornikom a nie verit vzdy reklamam, alebo co doporucuju americki..... a neviem aki odbornici. Poradit sa ked tak s viacerymi lekarmi, kt. doverujete.

miska246
5. sep 2010

vajicko je na prevoz autom a nie na kocikovanie!!! Ked vidim tie schulene chrbticky malych babatiek, je mi z tych mamiciek do placu!!! ☹ ☹ ☹

pia22
5. sep 2010

Dieta je 9 mesiacov v skrutenej polohe podobnej ako je vo vajicku ale je uplne nadnasane plodovou vodou vy inteligentky!!! Takze je aj dlhodoba skrutena poloha vo vajicku v poriadku, pokial to vajicko aj s mimi vopchate do vane plnej vody.

henikav
5. sep 2010

ja som chcela malemu kupit take vajicko, s tym ze je to prakticke, male a sikovne a odhovorili ma od toho aj lekarka, aj predavacka v obchode naozaj s tym, ze je to len na kratky pobyt v nom, teda na prevoz a von, alebo od auta na najblizsi nakup a domov, ale iste nie na kocikovanie. Takze ja som nemyslela na seba, co sa mi paci, je moderne.... ale kupila krasne velikansky kocik na velkych kolesach a odpruzeny, nie tie tvrde a super moderne neodpruzene voziky a maly v nom bol spokojny, aj ked som sa ja dost s nim natahala

matisekc
5. sep 2010

no ja mam polohovatelne vajicko, od uplneho lahu az po sedenie, a od piatich mesiacov sme malu vozili v tom, lebo v hlbokej vanicke uz lezat nechcela ale este sediet nevedela, tak sme jej trochu zvysili chrbtovu cast aby videla a bola spokojna a ked zaspala tak sme ju dali lezat

michaela80
5. sep 2010

My zatial viac menej pouzivame vajicko ale mame polohovatelne Matrix od Jane a som velmi spokojna..kym nezaspi tak mam ju trosku vyssie a ked zaspinka dam ju do lahu... klasicke vajicko by som asi od narodenia nepouzivala....a sportova cast je myslim az od 6 mesiacov odporucana

exupery
5. sep 2010

no neviem,neda mi argumentovat,mi sme v sportiaku od necelych 4mesiacov,mala absolutna bojkotovala hlboku korbu,len vrieskala a vrcala a z tych pokojnych vychydzok vonku nebolo nic,tak som kupila manducu,a mala ju bokotovala tiez,vo svojich 4 mesiacoch vazila 7kg,tak vam nemusim vraviet nic o noseni na rukach,mala som ich ako orangutan vytahane...zakze,ked sme nechceli vozit vo vajicku,alebo sediet doma,museli sme do sportiaku na pololah,pretoze v lahu hucala tiez.Neodsuczujem taketo maminy,pretoze vem,ze niekedy deti dokazu byt riadne zle,ked sa im nieco alebo niekde nepaci,aj ked to neprospieva ich zdraviu....takze,niekedy nepomoze,ani ergo nosic,mile damy,ani poloh.vanicka,ani sportiak v lahu,ked to dieta jednoducho odmieta....a teraz si vyberte.

nanika
5. sep 2010

Mam presne taketo dieta, vo vanicke sa odviezla ema asi 3x, do sportaku este nedorastla, strasne sa smyka, aj jemne zdvyhnutie chrbtovej casti je na figu. V satke nebude, nevidi, do manducy je momentalne uz velka na vlozku a mala na manducu, ma vnej neprirodzene roztiahnute nozicky. Na prechadzky velmi nechodievame, akurat tak na vybavovacky a do obchodu, vsetko absolvujeme s nakliknutym vajickom. Je to uplne v poriadku, preco sa mam ospravedlnovat?! Prvy mi spal vsade, nebol problem, ema ani za svet, len vo vajci. Hodina, dve na nakupoch dietatu neublizia, ak by v nej mala byt pol dna, to v poriadku podla mna uz nie je... A este odkaz pre mudrlantky, ktore nemaju takyto problem a ukazuju na take matky ako ja prstom, prajem vam mat odrastenejsie dieta, ktore sa hrabe na ruky a v kociku dieta, ktore tam evidentne nechce byt a huci celu cestu tam a spat, len kusok do obchodu po pecivo. Takze ak stretnete v petrzalke matku so skoro trojrocnym synom v manduce a polrocnou dcerou vo vajci, som to ja 🙂

julka81
5. sep 2010

Ja som moju malu vozila vo vajicku od 4 mesiacov,cele minule leto. V hlbokom sa zlostila,kopala,takze ani nezaspala.mohla byt aj strieska sklopena,aj stromy nad nou...., nepomohlo.jednoducho tam nechcela byt.vo vajicku sa krasne pozerala,spinkala.....hlavne bola spokojna,ze ma hore hlavicku, a ze na maminku a na vsetko okolo lepsie vidi. no a vysvetlite jej,ze by bolo lepsie,keby lezala! sportiak je urceny pre deticky,ktore uz sedia.skusala som ju dat aj tam,ale sediet nevedela a nechcela byt ani v najnizsej polohe. takze sme ostali pri vajicku. kazda maminka pozna svoje dietatko najlepsie. nie suseda,ani lekar,ale my! a myslim si,ze ziadna mu nechce zle.

lenocka84
5. sep 2010

ahojte, tiez mame taky problem, ze vzdy 1 spanie za den, si maly vyziada ze chce byt vo vajicku, nezaspi nikde, ani na rukach, co je uz co povedat. akonahle ho polozim do vajicka v tom momente spi. na sportiak sme este malicky,a vo vanicke max vonku zaspi. zvyk na vajicko je silny lebo vela cestujeme a maly je v nom dost casto. raz sa nam stalo ze v nom prestal cez den 4,5hod a tolko nepospal ani v postielke ani vo vanicke. no ale presvedcte ho, ako pise Julka, neda sa.

sabiatko
5. sep 2010

nas adamko presne to iste, vo vanicke sa nudi, tak len v autosedacke. nie som z toho nadsena, lebo to je tzv. pasivne sedenie a nie je to najlepsie na chrbticu. ale za 2 tyzdne ho uz dam do sportaku. tam ale bude zasa len v polosede, takze nic moc. no ale co s nim mam robit? dufam, ze uz coskoro bude sediet sam.

l.lara
12. apr 2011

babo nesmie byt dlho v autosedacke. len nevyhnutny cas na prepravu v aute..

froschka
12. apr 2011

Ja nechapem ako moze niekto povolit 3 mesacnemu babatku???? 😠 ved ako si vychovas tak budes mat...neexistuje aby mi taky stuplik rozkazoval ako sa chce vozit.... Poviem uprimne ze si nemyslim ze ten plac vo vanicke je tym ze nechce tam byt, ale niecim inym.....Co budete robit s 2 rocnym deckom co bude revat na celu ulicu a trepat sa v kociku ze nechce sa vozit????povolite????
ja ani za svet...aj ked som par krat sla ako koc s urevanymi cigancatami ale decka mi do 3 rokov nemali problem v kociku sa vozit a dokonca v nom aj spavali.....
Takze ako zacnete vychovat svoje deti tak to bude aj pokracovat.

Drzim palce aby si nasla riesenie, nemyslim toto vobec nic v zlom ale treba sa zamysliet co bude dalej....

isis
12. apr 2011

Ja mam obidve deti obrovske, dlhe a tazke, t. j. vsetko je im hned male, myslela som ze do kocika vystrihnem dieru na nozicky pre maleho. To iste aj s vajickom. Ma 14 mesiacov a sportiak obrovsky je mu len tak tak. Ale nikdy by som ho nedala do vajicka. Ved male deticky nevedia ze existuje kocik, sportovy kocik alebo vajicko. TAk naco ich tam davate na spanie??? Ak bude mat iba kocik - hlboky alebo sportovy tak nebude chciet spat vo vajicku lebo o nom nevie. Ak v nich nechce spat skuste to najobycajnesie - postielku...No a vydrzte. Raz to skonci a budete s nim chodit von ked bude bezkat. Tiez tie tvrde hrkotajuce kolecku su uzasny napad. Ved si predstavte ze by ste boli vy v takejto polohe a este s vami takto hrkocu. Asi by som bola uplne vytrasena. Hadam mozno by to bolo vhodne ako dobry napad na chudnutie, ale nie pre male deti. Takze damy sup porozmyslat a nenechat sa zlakat kravinami, ktore podla mna su velmi dobre napady pre pohodlne mamicky, ale nicia zdravie svojich deti. Len problem je v tom ze to nevidiet hned ale az po rokoch. No ale to uz je neskoro.

atrami
12. apr 2011

My sme používali vajíčko na kočíkovanie, ale len v rámci výletov, inak nie. Skor použiť športovú časť a občas dať do zvýšenej polohy.
Niekedy nieje iné východisko. Ale nič netreba preháňať.

domidomi
13. apr 2011

Ked ju tam budeš dávať iba na chvílu cca 1 hod denne pri nákupoch tak sa nič nestane, ale keby si ju tam nechávala dlho tak to nie je dobré na chrbátik.

lucia.kl
13. apr 2011

ja osobne som proti kočíkovaniu vo vajíčku. ja mám deti od narodenia vo športovom kočíku - používali sme prenosné tašky a asi od 4 mesiacov sú už v športovje časti - najprv boli na ležato a asi od 5 mesiacov v polosede...

lolinkamaminka
13. apr 2011

podla mna vajicko je neskodne dokonca velmi prakticke, samozrejme pokial sa pouziva s mierou - na prevoz a kratke trate...len by ma zaujimalo za OD AKEHO VEKU MOZEM NOSIT DIETA VO VAJICKU??

cervena_ciapocka
26. okt 2011

@froschka povoliť malému dieťaťu? To čo je za výraz a uvažovanie. Chcela som napísať viac, ale radšej budem ticho, nestojí mi to za to.
A @nanika 😉 úplne súhlasím. A takto to je nie len pri kočíkovaní, je to aj pri spaní, papaní a pod. ... kto nezažil nepochopí toho druhého a bude svoje "metódy" vyhlasovať za najlepšie a najúčinnejšie.

katrinka8
26. okt 2011

Ak jej vadi, ze vo vanicke nevidi a nepaci sa jej tam, skus chodievat na prechadzky vtedy, ked ma cas spinkania. Aby bola taka polounavena a v kociari akurat zaspala a bola by si na prechadzke, ked spi a nevadi jej, ze nevidi... 😉

Strana
z2