icon

Môže štvorročná dcéra dostať rakovinu zo spečeného jedla?

leuska15leuska15
3. júl 2021

Dobrý deň. Dnes mi kamaráti strážili dcéru (4roky). Keď som po nu prišla, jedlá asi piatu spekacku, boli specene najviac ako som kedy videla, čierne. Až mi prišlo zle.
Na nete čítam, že už len z jedného takéhoto množstva spečeného jedla, takéto množstvo akrylamidu nejak zareaguje, napadne DNA v zdravej bunke, ona zmutuje a vytvorí sa rakovina. Strašne sa o ňu bojim

Strana
z2
janickacrazy
3. júl 2021

@leuska15leuska15 a ty si nikdy nejedla nič specene? Ja také špekáčiky som zjedla x-krát a žijem. Neboj sa, nič jej nebude.

janinah
3. júl 2021

Buď to hodíš za hlavu a nabudúce si rozmyslíš komu zveríš dieťa alebo budeš doživotne žiť v strachu,čo keď....zmeň prístup,príde x situácii,kedy sa bude treba o dieťa ozaj báť...ked sa ti po maturite vyberie sama do sveta,vtedy som sa bála asi najviac,ale pochopila som,že tudy cesta nevede

pribinak
3. júl 2021

@leuska15leuska15 keby jedla specene špekáčiky každý deň a to 20 kusov tak môže byt že jej to uškodí, ale raz za čas?
Zas nerobme problém tam kde nie je

cacianka
3. júl 2021

Nehladaj bubaka tam kde nie je.
Mozes sa zdravo stravovať 50r a rakovina ti prepukne, dcerka zjest aj 10 spalenych spekacikov a dozije sa 105r

klip0
3. júl 2021

Prehnaný strach a stres je spúšťačom chorôb a môže za mnohonásobne viac chorôb ako spálená špekačka. Nad týmto sa treba zamyslieť

lubka261
Autor odpoveď zmazal
konikkon
3. júl 2021

@leuska15leuska15 ty nie si normálna, všakže. Neverím, že sa toto niekto vážne pýta 🤦‍♀️

klip0
3. júl 2021

A neviem ale štvorročné dieťa podľa mňa už je dosť veľké nato aby išlo na opekacku a zjedlo spekačku. Veď to nieje jeho každodenná strava predpokladám. (A to som zástancom zdravej stravy a nepchania blbosti do dieťaťa a ani dospelého, ale tá atmosféra a nálada opekacky je tiež fajn pre vývoj a psychickú pohodu dieťaťa. A určite by som kvôli tomu nezakazovala stráženie danej osoby toho dieťaťa)

janai1
3. júl 2021

@leuska15leuska15 ja iné ako čierne spečene z ohňa nezjem 🤷‍♀️
Viac by ma trápilo, že 4 ročná do seba natlačila 5ks.... Ved dospelý človek ledva zje 2ks 🤔

petamich
3. júl 2021

nehnevaj sa skutocne sa ta nechcem dotknut ale viac ako zjest specene spekacky jej ublizi matka, ktora sa prehnane sleduje ma evidentne fobiu z rakoviny a vidi ju vsade a ktora na MK neustale riesi za akych teplot sa uvolnuju skodlive latky z podlahy a spusti sa tym rakovina, ze sa ti z nicoho nic vytvorili znamienka a isto mas rakovinu a dalsie tvoje temy - skus sa a myslim to skutocne uprimne, zamysliet ci netreba riesit toto

mb2021
Odpoveď bola odstránená
zenazaba
3. júl 2021

Stacila mi tvoja diskusia s HDMI kablom, mam dost 😅

patka06
3. júl 2021

@leuska15leuska15 neboj sa nič, sa jej nestane ..nanajvýš jej bude ťažko od žalúdka po 5 kusoch /ak ich toľko naozaj bolo. /
No asi jej také dobroty ako vlastnoručne opečené špekáčky doma nedávaš..tak sa najedla do zásoby

lila59
3. júl 2021

Nie,nemoze. Ale ty by si mala navstivit odbornika a nemyslim to nijak podpichovacne. Precitala som si Tvoje starsie prispevky a ocividne trpis roznymi fobiami, co v konecnom dosledku u Tvojich deti narobi vacsiu paseku, ako spalena spekacka.

rooberta
3. júl 2021

Z teba musia byt tvoji blizky nadseni 😳

leuska15leuska15
autor
3. júl 2021

@lila59 áno ja žiaľ trpím obsedantno kompulzivnou a úzkostnou poruchou, liečim sa u psychológa už nejaký ten čas a možno to tak nevyzerá, naozaj sa snažím a zlepšujem postupne. Žiaľ, nedarí sa mi vždy a niekedy mi veľmi pomôže počuť nestranný názor, aby som sa ''vrátila do reality'' a prestala sa báť

asia83
3. júl 2021

@leuska15leuska15 🤦‍♀️ Ľudia hlupnú…

klip0
3. júl 2021

@leuska15leuska15 tak ti držím palce aby sa ti darilo čo najlepšie chorobu zvladat. Vždy sa snaz zamyslieť či je daný problém naozaj taký veľký a snaž sa neprenasat to na dieťa/deti lebo sa budú tiež všetkého báť.

dzulli1980
3. júl 2021

4 ročná 5 špekačiek? ... bude celú noc zvracať ... na to sa priprav ... a čo sa týka rakoviny, sú ľudia, poznala som pár takých, čo celý život žili zdravo, nič "spečené" nikdy nezjedli a v mladom veku odišli na rakovinu ... ten Tvoj stres treba riešiť, ten je vo väčšine prípadov spúšťač rakoviny.
@leuska15leuska15

zuzubb007
3. júl 2021

4 rocna 5 spekaciek to ma co 40 kilo dieta? to by som sa aj ja dogrcala z tolkych skor by som sa zaoberala tim a nie kravinou keby si vedela ake postreky obsahuje ovocie tak nedas takuto blbu otazku, moje dieta 5 rocne zje max jednu spekacku, a ja co by som zjedla aj dvere by som tak tri max dala

lila59
3. júl 2021

@leuska15leuska15 mrzi ma, ze musis zvadzat takyto boj a silno Ti drzim palce. V takychto situaciach (ako tato spekacka) mozno skus namiesto googlenia pouvazovat ci to nie je bezna situacia aj pri inych detoch a ak ano, je viac ako pravdepodobne, ze si s tym nemusis lamat hlavu. ✊✊✊

klip0
3. júl 2021

@zuzubb007 podľa mňa nezjedla 5 špekaciek to by do nej nevošlo a keď áno už by to aj dávno vyšlo. To si podľa mňa len mamička myslí a stresuje sa

leuska15leuska15
autor
3. júl 2021

@klip0 kamoši povedali, že zjedla 5,ze 'nemohli sme ju zaszavit''. Boli to o kúsok menšie spekacky než bezne. Zatiaľ nevyzerá, že by jej bolo na vracanie, uvidíme neskôr

patka06
3. júl 2021

@leuska15leuska15 tak sa upokoj ...a už nehľadaj za všetkým problém

klip0
3. júl 2021

@leuska15leuska15 tak sa už nestresuj určite sa jej nič nestane.. ani ak si dá aj nabudúce sa jej nič nestane. Ani ak zje hranolky, kupovanu šišku, neumyte jablko, ani ak si "cucne" z opaľovacieho krému kvapku pri natierani na kupku a podobne veci. Buď v kľude a nestresuj ani seba ani dieťa lebo to je zbytočne. Určite sa jej nič nestane neboj.

ladybug138
3. júl 2021

@klip0 ano, presne tak, ja som dostala rakovinu zo stresu

leuchtturm
3. júl 2021

asi svoju dceru radikalne obmedzujes, ze sa nevedela dojest spekaciek.

vierocka888
3. júl 2021

@klip0 strasne rada čítam tvoje komentáre, aspon niekto s rozumom😊

klip0
3. júl 2021

@vierocka888 jeeej to si ma potešila, si milá, ďakujem ❤️❤️❤️

tykat
3. júl 2021

@leuska15leuska15 ...maximalne sa v noci dogrca, tak nachystaj lavor.

Strana
z2