Môžem dieťaťu dať Forlax určený od 8 rokov?
Ahojte, malý má 1,5 roka a keďže máva zapchu alebo teda tvrdú stolicu kupila som mu forlax, ale nevsimla som si, že mi nedali detský, ale ten 10g od 8 rokov. Mozem mu ho dávať aj tak, napr. denne pol sáčku?
@nina296 davam tento forlax synovi (6rocnemu), ale sypem mu iba polovicu. Pozrela by som davkovanie na internete toho 4g a riadila by som sa podla toho. Podla mna sú zložením rovnaké, len musíš prispôsobiť množstvo. Deťom sa bežne dáva, nie je pravda, že je len pre dospelých. Ale aj tak verím, že to máš s pediatrom skonzultované. Zápcha sa veľmi zľahčuje, u nás sa z toho vykľula celiakia.
@nina296 ak mu ho chceš dávať poraď sa s lekárom a on ti aj povie dávku ak môže. Tu nepočúvaj rady. Takéto veci radšej konzultovať s lekárom.
@nina296 nie!! A kto ti radi, ze mozes tak ho nepocuvaj, ja som toto konzultovala s detskym gastro a jednoznacne toto neodporucal!
Kup mu slivkovu stavu ci vyzivu
Z dmka beba fibre prasok a nech to vypije
Vela vela vela kiwi
@nina296 nie!! A kto ti radi, ze mozes tak ho nepocuvaj, ja som toto konzultovala s detskym gastro a jednoznacne toto neodporucal!
Kup mu slivkovu stavu ci vyzivu
Z dmka beba fibre prasok a nech to vypije
Vela vela vela kiwi
@taktotedanie nam to predpisali aj v detskej nemocnici na urgente, aj pediater, aj detsky gastro, 3 rozni lekari v roznom vase, vzdy ked sme prisli s problemom zapchy. Ale tym sa nezastavam, ze si ho dam len tak. Ako prva tvrdim, ze zapcha sa nema zlahcovat a lekar ma tomu venovat pozornost, nam sa z toho vykula celiakia. Zaroven ale je forlax normalny bezny liek, ktory nie je navykovy, ani sa nevstrebava, takze take vyrazne nie si nemyslim, ze je uplne pravdive. Niektorym detom proste naozaj nepomaha jest viac vlakniny a pit viacej vody a hovorim to z vlastnej skusenosti.
@taktotedanie nam to predpisali aj v detskej nemocnici na urgente, aj pediater, aj detsky gastro, 3 rozni lekari v roznom vase, vzdy ked sme prisli s problemom zapchy. Ale tym sa nezastavam, ze si ho dam len tak. Ako prva tvrdim, ze zapcha sa nema zlahcovat a lekar ma tomu venovat pozornost, nam sa z toho vykula celiakia. Zaroven ale je forlax normalny bezny liek, ktory nie je navykovy, ani sa nevstrebava, takze take vyrazne nie si nemyslim, ze je uplne pravdive. Niektorym detom proste naozaj nepomaha jest viac vlakniny a pit viacej vody a hovorim to z vlastnej skusenosti.
@anonym_41aa06 preco anonym? Nevies za seba vyjadrit nazor ohladom zapchy? Musis sa schovavat za anonym? ……..
Jednoznacne nie, neporovnavaj neporovnatelne
Iny vek, ine dieta, ine potiaze, ina rodinna zataz atd
Forlax je volnopredajny, matka to s nikym nekonzultovala akurat tak s modrym konikom a to nieje spravny postup
Treba vyskusat vsetko ostatne a tak siahat po tomto a po konzultacii s lekarom odbornikom
Ja som si so svojim dietatom presla tiez cirkusmi co sa tohto tyka takze aj ja viem o com hovorim, neskusit nic len supnut do dietata forlax je nespravny postup a jednoznacne nie!
Pekny den ti prajem
@anonym_41aa06 preco anonym? Nevies za seba vyjadrit nazor ohladom zapchy? Musis sa schovavat za anonym? ……..
Jednoznacne nie, neporovnavaj neporovnatelne
Iny vek, ine dieta, ine potiaze, ina rodinna zataz atd
Forlax je volnopredajny, matka to s nikym nekonzultovala akurat tak s modrym konikom a to nieje spravny postup
Treba vyskusat vsetko ostatne a tak siahat po tomto a po konzultacii s lekarom odbornikom
Ja som si so svojim dietatom presla tiez cirkusmi co sa tohto tyka takze aj ja viem o com hovorim, neskusit nic len supnut do dietata forlax je nespravny postup a jednoznacne nie!
Pekny den ti prajem
@taktotedanie to sa mýlite, ja som to konzultovala s pediatrickou, taktiež aj s iným lekárom a aj v mnohých lekárňach. Každý forlax nám odporučil, ja som sa tu len chcela spytat, či nevadi,že mi nechtiac v lekárni dali forlax od 8 rokov a nie ten detsky.

Tak malému dieťaťu by som radšej dala optifibre prášok....forlax dávame dospelým, aj to iba na ordináciu lekára