icon

Narosan čučoriedkový

l24
23. mar 2014

Ahojte maminky 🙂 chcem vas poprosit o radu, nasej dcerke v oktobri minuleho roku zistili tazky stupen anemie, ani neidem pisat, ake mala hodnoty, ale bolo to takmer na infuziu... Nastastie velmi dobre zareagovala na terapiu zelezom, a tak sme sa jej vyhli. Zelezo sme podavali nepretrzite do konca februara. Zaciatkom februara sme mali kontrolu na hematologickej ambulancii, vysledky uz boli v norme, dokonca uz mala aj nejake zelezo v zasobe. Ale medicinsky postup je taky, ze zelezo sa este uziva na stabilizaciu krvneho obrazu aspon tri mesiace, takze nam ho kazali uzivat aj nadalej do konca maja. Koncom februara vsak mala zacala hnackovat, chytili sme nejaku virozu a tak mi pediatricka odporucila Maltofer vysadit, a znovu jej ho nasadit az ked bude mat aspon tyzden stolicu v poriadku. Takze sme ho neuzivali takmer dva tyzdne a mala sa nam velmi pekne rozpapala. Predtym sme do nej nemohli nasukat 50 ml prikrmu, teraz mi zbasti 150 ml polievocky a este 100 ml prikrmu, davam jej 6 x do tyzdna masko, telacie, hovadzie, aj kuracie, varievam pseno, bulgur, a ja by som jej ten Maltofer uz najradsej nedavala. Nechcem byt nezodpovedna, ale papanie bola pre nas vsetkych predtym trauma, nasilu sme ju napchavali, teraz si sama pyta, to je radost varit. Preto som chcela nieco prirodne, aby ked pojdeme v maji na kontrolu tak sme nemali blbe vysledky. A vela som citala o Narosane, myslite ze by som jej ho mohla davat na stabilizaciu? Dakujem vsetkym ochotnym maminkam za cas ;)

spirit16
20. jan 2017

no nie je uplne pravda, ze najviac jej je v zelenych veciach 🙂
kuk napriklad sem
https://zapiskynutriholicky.wordpress.com/2015/...

vera43
13. feb 2017

Dobrý deň, je to sice uz starsi príspevok, ale skusim sa spytat. Dcerkam (3,5 r. a 10 m.) som nasadila Narosan pred tromi dnami, starsej na podporu imunity a chuti do jedla, mladsej na anemiu. Mozno tam nie je ziadna suvislost, ale starsia uz tri dni nedala do ust takmer nic, nechuti jej a sem tam spomenie, ze ju boli brusko, mladsia je zase tak cudne flakata po tvaricke. Moze to byt nasledok Narosanu? Mladsia sa po Maltofere celá vyhadzala. Dakujem

gt25
13. feb 2017

@vera43 a ja mam podobnu skusenost s nechutenstvom len vtedy som si myslela ze je to daky strajk predtym mal aktiferin jedol normalne a priblizne v tom obdobi asi uz 9 mesiacov mal nechutenstvo len mi to doslo az teraz mame maltofer jeden mesiac no uvidim ci sa mu chut vrati ale mozno nieco na tom bude

alena24
3. mar 2017

@unique26 môžem poprosiť pridať do skupiny O narosan a juste? Potrebovala by som sa informovať. Dakujem

janinkapm
3. mar 2017

@alena24 mozem poprosit pridat do skupiny?dakujem

adazdca
3. mar 2017

@alena24
@janinkapm dievčatá skupinka just na koníku už nie je... je to proti pravidlám zmluvy v juste..

slivka5
4. apr 2017

ahojte hadam tu este niekto je... nevadi ze su v Narosane 2 konzervanty - sorban draselny a citrat medi, myslela som ze je cisto prirodny (no to by dlho nevydrzal viem)... aj tak je lepsi ako Maltofer?

martina1305
19. jún 2017

recenzia na cucoriedkovy narosan

slivka5
19. jún 2017

@martina1305 este by som odporucala nedavat Narosan pred alebo s obilnou kasou ktora nebola namacana ci fermentovana, obsahuje fytaty ktore nejako brania vstrebavaniu mineralov (zeleza) 🙂

ivanecka01
29. júl 2017

Viete mi poradit, kde by som co najskor kupila sirup narosan cucoriedkovy? Dakujem za odpovede

bazoskaa
30. júl 2017

@ivanecka01 nech sa páči ..môžete si ho objednat aj u mňa...píšem ip...

maca283
30. júl 2017

@ivanecka01 mam doma zajtra by som vam ho vedela poslat

tiffanka
14. aug 2017

Baby ahojte... Viete mi povedať, prosím, koľko sacharidov má taký sirup Narosan? Malý je diabetik, tak či nám nebude dvíhať glykémie. 😒 Dííík. ❤

tiffanka
14. aug 2017

@bazoskaa Viete mi povedať, prosím, koľko sacharidov má taký sirup Narosan? Malý je diabetik, tak či nám nebude dvíhať glykémie.

bazoskaa
14. aug 2017

@tiffanka dobry den denna davka je 25ml a v nej je 7.0 g sacharidov
Energia 133KJ/31 kcal

tiffanka
14. aug 2017

😘 ďakujem pekne

bazoskaa
15. aug 2017

@tiffanka ak sa smiem spytat co konkretne potrebujete riesit ... Mozno by sme vedeli nájsť produkt ktory by bol pre neho vhodny...ak chcete kludne mi napiste ip nozeme o tom podebatovat ☺

sedko1
16. aug 2017

mamicky prosim vas o radu 🙂 malemu som dnes nasadila narosan ale chcela by som vediet kolko krat denne a ake mnozstvo mu mozem dat..ma 9 mesiacov..dr nam predpisala maltofer ale najskor chcem vyskusat liecbu formou narosanu....dava sa pred jedenim...po jedeni?? dakujem za kazdu info. Ak je tu mamicka, ktora sa venuje justu a chodi aj na skolenia moze mi napisat IP. Dakujem.

adazdca
16. aug 2017

@sedko1 3krat denne moka lyžičku..a doporučuje sa doplniť aj kyselina listova..odstup od mlieka aspoň hodinku, aby sa železo lepšie vstrebalo..

sedko1
16. aug 2017

@adazdca dakujem pekne 🙂 takze staci od mlieka hodinku resp. od mliecnych vyrobkov? ked mame ovocie alebo obed tak v pohode to mozeme dat tesne pred jedenim? mozem to uchovavat v chladnicke?

adazdca
16. aug 2017

@sedko1 po otvoreni urcite skladovat v chladnicke... a kludne pred obedom... pripadne ked je nemliecny olovrant desiata a a pod.

rencika969
6. okt 2017

Ahojte baby. Nikde som sa to nedočítala a tak by som poprosila Vás čo tiež užívaťe Narosan (vaše deticky) ako dlho ho užívaťe v kuse a či medzi jednotlivými dávkami robíte aj nejakú pauzu, alebo sa môže užívať nepretržite napríklad aj rok v kuse. Za odpovede vopred ďakujem.

bazoskaa
6. okt 2017

@rencika969 ak riešite dáky zdravotný problém krvotvorba, nedostatok železa môžete aj dlhodobo nemá čo uškodiť ale je dobré urobiť pauzu alebo prestriedať s iným narosanom ak ho beriete kvoli vitamínom a imunite...
ja robím deťom kúru 2 krát do roka na jar a na jeseň teraz ho beriem aj ja nakolko som tehu...

tiffanka
6. okt 2017

@bazoskaa kto môže, nech prestrieda. Ale "bezlepkáčikovia" asi skôr len ten čučoriedkový môžu.

zuzana2504
24. okt 2017

Aj ja poprosím pridať do skupiny s narosanom začíname🙂

bazoskaa
24. okt 2017

@zuzana2504 nieje žiadna skupina ale táto diskusia na tému čučoriedkovy narosan.. Ak máte otázky kľudne sa pýtajte... 🙂

zuzana2504
27. okt 2017

Možem sa opýtat minimalny odstup od mlieka a mliečnych výrobkov je prosím polhodka, hodka? užívame aj celaskon a acidum folicum. Ked mala je velmi mliečna co už 🙂))

tiffanka
28. okt 2017

@zuzana2504 ja tak viem, že hoďka... ale nech sa vyjadria "kompetentné".❤😉

maca283
27. nov 2017

@tiffanka Ked davam narosan tak minimalne 30 minut

mon895
12. dec 2017

Ahojte prosim Vas syn ma 7m je predcasak a ma anemiu avsak zelezo ho velm zapeka. Mozu narosan uzivat aj tak male deti? Nie su pri nom neziaduce ucinky (konkretne myslim zapchu)? Aktualne bral 1x 4kvapky no dnes som volala na vysledky a zvysili mu na 2x 15kv tak hladam nejaku inu alternativu dakujem 🙁